The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.04.2009, 20:28
No jak Łobo Cantoro Niedzielan Irsak czy Singlar to jest słaba ławka rezerwowych to wymień mi gwiazdy Amicy bądz L? Jak by nie było mamy bardzo mocną ławkę rezerwowych (patrząc na kilka lat w tył) i nawet kontuzje Brożka czy kartki nie zmieniły zbytnio oblicza zespołu (niedzielny mecz)
Tak dla przykładu pomyśl co by się stało jak by rok temu nie grało 3 podstawowych zawodników?
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 10.04.2009 o godz. 20:32.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.04.2009, 20:56
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
No jak Łobo Cantoro Niedzielan Irsak czy Singlar to jest słaba ławka rezerwowych to wymień mi gwiazdy Amicy bądz L? Jak by nie było mamy bardzo mocną ławkę rezerwowych (patrząc na kilka lat w tył) i nawet kontuzje Brożka czy kartki nie zmieniły zbytnio oblicza zespołu (niedzielny mecz)
Tak dla przykładu pomyśl co by się stało jak by rok temu nie grało 3 podstawowych zawodników?
Nie zartuj sobie.
Niedzielan to napastnik, ktory nie jest w stanie strzelic ligowego gola odkad sie tu pojawil.
Lobodzinski tylko w jednym czy w dwoch meczach, nie odstawal od reszty zespolu w stopniu wykraczajacym poza dopuszczalne normy.
Weteran Cantoro, swoje najlepsze chwile ma juz dawno za soba.
Jirsak jest tak slaby, ze zdecydowano sie go na dobre odsunac od skladu.
Jedynie Singlar to nie najgorsza alternatywa, dla wciaz lepszego do niego Baszcza.

Inna sprawa, ze ci panowie nie przychodzili z zalozeniem bycia rezerwowymi, a stali sie nimi nie pozostawiajac innego wyboru. Przypuszczalnie juz jakis czas temu podzieliliby los Matusiaka, gdyby nie ich dlugoterminowe kontrakty.

PS. eye63

Pamietasz nasza dyskusje sprzed prawie roku nt. Lobodzinskiego i Niedzielana ?
Jakbys sie do niej teraz ustosunkowal, tj. czy na twoje nomen omen oko , zrobili chlopaki jakies postepy i ile jeszcze im czasu potrzeba
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 10.04.2009 o godz. 21:30.
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 10.04.2009, 21:03
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Jak dla mnie "mocne" są tylko nazwiska:
Łobo- to cień siebie z Lubina, niby dużych błędów nie popełnia ale on przyszedł "ciągnąć" naszą grę a przegrywa wyraźnie z młokosem Małeckim.
Cantoro- mam do gościa szacunek ale jego czas w Wiśle minął, jego kondycja wystarcza co najwyżej na połówkę a i tak większość pojedynków biegowych przegrywa. Już zastawianie piłki i kółeczka nie wystarczają.
Niedzielan - po kontuzji już dawno, otrzymał sporo szans a strzelił 1 bramkę i to w młodej ekstraklasie... Co z tego, że szybki jak efektów z tego żadnych? Chyba że o nazwisko i przeszłość chodzi....
Jirsak - kosztował sporo, miał przebłyski ale sam fakt że rywalizację na swojej pozycji przegrywa już z 3 innymi zawodnikami mówi sam za siebie. Nominalny lewy obrońca Diaz jest o klasę od niego lepszy.
Singlar - to akurat dobry zmiennik ale też bez rewelacji. Jak najbardziej solidny i jako jedyny z w/w jest mocnym na swojej pozycji zmiennikiem.

EDIT: Eustachy mnie uprzedził i jeszcze dobitniej przedstawił naszą "mocną" ławkę...
Powód: TYLKO WISŁA!!!
Ostatnio edytowane przez ja_ka_ : 10.04.2009 o godz. 21:05.
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.04.2009, 21:17
Jego mać rozbrajacie mnie momentami.
Gadacie o wzmocnieniach, a myk polega na tym ze karty na ten sezon sa rozdane. Teraz wszystko siedzi w nogach i glowach zawodników.
Drugi myk polega na banalnym sprawianiu radosci sobie samemu, na zasadzie "jak odrobie zadanie domowe to zjem sobie banana w nagrode, a jak zrobie cos duzego w pracy to w nagrode sobie kupie zajebista nowa plyte ulubionego zespolu". Taka automotywacja, klasniecie w dlonie "panowie, gramy. rozjedziemy ich dzisiaj i zdobedziemy ten tytul wbrew tym tepym pismakom co mistrza przyznali Lechowi juz w pazdzierniku. Pokazemy im na co nas stac!". I to wszystko co chcialbym powiedziec w tym temacie wlasciwie.

Jeszcze jedno. Kibice powinni caly czas motywowac druzyne do walki, a czytajac ten temat i teksty "eee... nasi za sa slabi" na pewno przyczyniacie sie do wiary we wlasne sily.

I nikomu z naszych nie zarzucam braku ambicji. Juz o tym pisalem, jest wrecz odwrotnie. Uwazam ze nasza druzyna jest na chwile obecna najbardziej zmotywowana ekipa w lidze. I bede ich nakrecal do jeszcze wiekszego wysilku w sobote na meczu.
WISŁA PANY !!
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.04.2009, 01:33
Eustachy - to jest odwieczny problem, czy trzymamy się tylko formy/postawy na boisku, w jakimś tam bliższym odstępie czasu(pół roku max), czy też bierzemy pod uwagę nazwisko/kontrakt/osiągnięcia z przeszłości.
Jak dobrze wiesz jestem z tej pierwszej sekcji i nieraz obrywam bo zdarza mi się skarcić kogoś kto gra fatalnie przez dłuższy czas,nie licząc jakiś pojedynczych zagrań, które każdemu kto przebywa na murawie kiedyś się trafi.

Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Na szczescie obecnie czegos takiego nie ma. Zaryzykowalbym nawet stwierdzenie, ze teraz jest za duzo ambicji, a za malo umiejetnosci, choc to dosc kontrowersyjna teza, bo jak wiadomo ambicji nigdy za wiele.
A i z tym się zgodzę, to nie żadna kontrowersyjna teza , tylko prawda.Ta widoczna niemoc po stracie gola(bo tak też było w derbach, gdzie po golu nasi staneli i bardziej fart, niż jakiś wielki zryw , zaważył na wyniku) to nie wynik braku ambicji tylko właśnie brak w umiejętnościach, problemy z psychiką, itp, gdzie ja nadal mam przekonanie że przy odrobinie szczęścia i maksimum zaangażowania(do czego orzeu pije od samego początku) ,jesteśmy w stanie to mistrzostwo, na przekór wszystkim, wydrzeć konkurentom z gęby
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 11.04.2009 o godz. 01:55.
94 - Allah Akbar!!
Assurbanipal
Member

Od: 12.2002

Stary 11.04.2009, 02:04
Co tu chrzanic o jakiejs mobilizacji. Jak nie mamy wystarczajaco dobrych zawodnikow to i tak nawet do wiosny w pucharach nie dotrwamy.

Ja tam ciagle jestem zdania ze polski zespol w pucharach moze osiagnac cos tylko na farcie, bazujac na przeblyskach zdolnych pilkarzy, ktorzy jeszcze nie zdarzyli wyjechac na zachod. Ze wspomne tylko przykladowo o Niedzielanie i Blaszczykowskim w poprzednim okresie, a teraz Lewandowskim. Tyle ze taki kluczowy zawodnik i tak wyjedzie jak zagra pare dobrych meczy w Europie i w konsekwencji zespol znow jest w ciemnej dupie.

I tak bedzie w kolko, bo nikt nie ma budzetu w tym kraju, zeby stale produkowac dobrych pilkarzy. I nie bedzie mial, bo i skad.
Kaziu Moskal crazy fan
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 11.04.2009, 02:05
orzeu napisał(a):Wyświetl post
Olympiakos Pireus, FC Basel, FC Kopenhaga, Slavia Praga, Lewski Sofia
No ale my z Legią czy z Lechem nie potrafimy wygrać, od roku leją nas jak chcą. Wątpie (bo to poprostu niemozliwe), żeby wymienione zespoły były od nich słabsze.

W naszym przypadku to czy w kwalifikacjach LM zagramy z Barceloną czy z Slavią Praga nie ma takiego znaczenia jakby się mogło wydawać, ponieważ i tak odpadniemy... bo nie będzie transferów, bo sprzedadzą poł zespołu, bo Marcelo nie trafi z 5 metrów do bramki jak w meczu z TT, itp...
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.04.2009, 07:07
Wisła jest zawsze bardzo dobrze przygotowana przez Skorże na Europejskie puchary. W tym sezonie nie mieliśmy szczęścia, gdybyśmy trafili na dużo słabszy klub od Barcy myśle, że weszlibyśmy.
Z Wisłą jest taki problem, że jak odpada z pucharów to gra dużo gorzej. Stąd taki spadek formy Piotra Brożka, Jirsak w pucharach też grał dobrze.
Zgadzam się, że bez transferów znowu nie wejdziemy do UEFY lub LM (zakładam, że zajmiemy miejsce premiowane grąw pucharach). Ale ileż można czekać na jakiś transfer? Ciekawe jak szybko Guła wróci, bardzo ciekawi mnie jego wspolpraca z Sobolem, czyżby wreszcie porzadny rozgrywajacy? Mam nadzieje, że Wisła nikogo nie sprzeda, bo nikt (oprócz Brożka, ale jemu przeszkodzić w odejściu może kontuzja) nie utrzymał formy przez taki długi czas, żeby mógł odejść (Sobola, czy Głowę widzę w Wiśle do końca kariery, mam nadzieje, żę ich wiek sprawi, żę zmniejszy się ich zainteresowanie (Głowe chyba w ogóle nikt nie chce). Boguski Małecki Marcelo Pietia Diaz to pi łkarze na których zarobimy trohę kasy, ale oni jeszcze nie mają stabilnej formy. Największe predyspozycje ma chyba Boguski, ale jego wahania formy są zbyt duże. Jednak bez skrzydłowego, napadziora i bramkarza, w Europie nie mamy czego szukać.
Assurbanipal
Member

Stary 11.04.2009, 08:29
Jego mać rozbrajacie mnie momentami.
Gadacie o wzmocnieniach, a myk polega na tym ze karty na ten sezon sa rozdane. Teraz wszystko siedzi w nogach i glowach zawodników.
I Twoim zdaniem przy tak rozdanych kartach Wisla jest w stanie zawojowac Europe? Skoro ma trudnosci zeby wygrac Burak Ekstraklase? Poza tym od skladu ktory przystapi do eliminacji odejmij Brozka.

Moje zdanie jest nastepujace - CUDA sie zdarzaja, ale nam sie juz zdarzyly za Kaspra. Poki nas jakis szalony szejk nie kupi to nie wejdziemy na stale do europejskiej elity. Chyba ze w dlugiej perspektywie dorobimy sie swietnej bazy szkoleniowej do produkcji gwiazdek, ale w to ja nigdy nie uwierze.
Kaziu Moskal crazy fan
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2009, 09:06
Assurbanipal napisał(a):Wyświetl post
I Twoim zdaniem przy tak rozdanych kartach Wisla jest w stanie zawojowac Europe? Skoro ma trudnosci zeby wygrac Burak Ekstraklase? Poza tym od skladu ktory przystapi do eliminacji odejmij Brozka.

Moje zdanie jest nastepujace - CUDA sie zdarzaja, ale nam sie juz zdarzyly za Kaspra. Poki nas jakis szalony szejk nie kupi to nie wejdziemy na stale do europejskiej elity. Chyba ze w dlugiej perspektywie dorobimy sie swietnej bazy szkoleniowej do produkcji gwiazdek, ale w to ja nigdy nie uwierze.

żeby ograć którą z tych drużyn to musi stać sie cud ?

Olympiakos Pireus Grecja
FC Basel Szwajcaria
FC Kopenhaga Dania
Slavia Praga Czechy
Lewski Sofia Bułgaria

no bez żartów poza Olympiakosem to te zespoły niewiele więcej ugrały w Europie ponad to co Wisła

jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post

W naszym przypadku to czy w kwalifikacjach LM zagramy z Barceloną czy z Slavią Praga nie ma takiego znaczenia jakby się mogło wydawać, ponieważ i tak odpadniemy... bo nie będzie transferów, bo sprzedadzą poł zespołu, bo Marcelo nie trafi z 5 metrów do bramki jak w meczu z TT, itp...
a jakie transfery robi Slavia czy Lewski i czy nie wyprzedają piłkarzy hurtowo
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 11.04.2009 o godz. 09:23.
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.04.2009, 09:15
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
żeby ograć którą z tych drużyn to musi stać sie cud ?

Olympiakos Pireus Grecja
FC Basel Szwajcaria
FC Kopenhaga Dania
Slavia Praga Czechy
Lewski Sofia Bułgaria

no bez żartów poza Olympiakosem to te zespoły niewiele więcej ugrały w Europie ponad to co Wisła
Kopenhaga z która chcemy sie mierzyc na transfery wydała przed sezonem prawie 8 milionów Euro a Wisła ? Pozostałe kluby też wydaja pewne kwoty ale nie tak duże jak Duńczycy czy Grecy i głównie na graczy ofensywnych a nie kolejnych obrońców czy defensywnych pomocników jak Bednarz.Uważam że na darmowych graczach o lidze mistrzów można tylko pomarzyc.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.04.2009 o godz. 09:19.
Assurbanipal
Member

Stary 11.04.2009, 09:34
Nie bardzo rozumiem. Kim my jestesmy, ze mamy wychodzic z zalozenia ze pykniemy Kopenhage? Ilu Liborow Sionko i Jasperow Gronkjearow u nas gra?

Moze jeszcze nie dotarlo. Brozek o d e j d z i e. Zostanie Beton. Ktory swoja droga sympatyczny gosc sie wydaje Zawsze musi byc jakis Władzia w druzynie.

Podsumowujac - jesli sie znajdziemy w kwalifikacjach to przystapimy do nich z rozwalona druzyna. JAK ZAWSZE zreszta.
Kaziu Moskal crazy fan
eye63
Senior Member

Stary 11.04.2009, 09:34
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
jakie ma wyniki ta Kopenhaga?
No o mało nie sieknęli Man. City w UEFA. Wcześniej ograli FK Moskwa (niby nic, ale dla kilku drużyn z Ekstraklasy to poziom nie do przeskoczenia, no i grupa w UEFA (wygrana w Brugii, remis w Walencji - to też całkiem przyzwoite wyniki).
Te mocne drużyny duńskie - Kopenhaga, Brondby, Aalborg, ale przede wszystkim właśnie Kopenhaga, to naprawdę może być wielki problem.
Ostatnio edytowane przez eye63 : 11.04.2009 o godz. 09:36.
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Stary 11.04.2009, 09:42
Nie bardzo rozumiem. Kim my jestesmy, ze mamy wychodzic z zalozenia ze pykniemy Kopenhage? Ilu Liborow Sionko i Jasperow Gronkjearow u nas gra?

Moze jeszcze nie dotarlo. Brozek o d e j d z i e. Zostanie Beton. Ktory swoja droga sympatyczny gosc sie wydaje Zawsze musi byc jakis Władzia w druzynie.

Podsumowujac - jesli sie znajdziemy w kwalifikacjach to przystapimy do nich z rozwalona druzyna. JAK ZAWSZE zreszta.
Myślę, że nie bardzo rozumiesz też ideę, cel i intencję orła jaką chciał przekazać zakładając ten temat.
Czasem nie ważne są nazwiska i ilość zer ma koncie tylko sama chęć, ambicja...
Podaje Ci przykład: co pół roku temu znaczyło takie nazwisko jak chociażby Peszko? Uwierzył w swoje możliwości i wiele mu do Błaszczykowskiego nie brakuje...
Ale po co ja to piszę? Orzeł napisał to wystarczająco jasno o co chodzi a co niektórzy dalej swoje...
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.04.2009, 09:44
ale wy pierdzielicie..... Przed meczem z Beitarem to samo było i porównywanie budżetu, a jak się kurde skończyło? Potem wygrana z Barceloną u siebie i dwa mecze walki z TT. Wiec mi nie pitolcie i nie porównujcie budżetów, po pieniądze nie grają tylko zawodnicy
Assurbanipal
Member

Stary 11.04.2009, 09:48
Ani przez moment nie mialem watpliwosci ze pokonamy Beitar. To tak dla Twojej informacji.

A Barce i Tottenham wyeliminowalismy, prawda?
Kaziu Moskal crazy fan
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 11.04.2009, 09:53
Ani przez moment nie mialem watpliwosci ze pokonamy Beitar. To tak dla Twojej informacji.

czy ty rozumiesz sens mojej wypowiedzi?
Ile to osób porównywało budżet Beitaru do naszego ? Mowili ze dostaniemy bo nie mamy kim grać, a wygraliśmy. A przykład Barcy pokazuje, że nawet z tak WIELKIM klubem można wygrać. A TT był do ogrania zabrakło szcześcia. Ale nie o tym mowa. Poprostu mnie wkurza jak ktos porównuje budżety klubów i na tej podstawie osądza wynik. PIŁKA JEST OKRĄGŁA, A BRAMKI SĄ DWIE !! TEN SPORT JEST NIEOBLICZALNY !
Ide jajko zjeść bo nerwa mam
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Stary 11.04.2009, 09:55

Mnie ciekawi co byś pisał na forum gdybyś był kibicem np takiego Piasta Gliwice?
Jak i co ma myśleć obojętnie. który najemnik skoro podający się za niesamowicie wiernych kibice tylko narzekają i już przed odbytym meczem z góry twierdzą, ze będzie porażka itd...?
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2009, 10:00
eye63 napisał(a):Wyświetl post
No o mało nie sieknęli Man. City w UEFA. Wcześniej ograli FK Moskwa
a trochę jeszcze wcześniej ledwie wyeliminowali Beitar

niech będzie że Kopenhaga byłaby faworytem ale nigdy nie takim jak Barca czy Real 98 % tylko najwyżej 60/70
% a gdyby jeszcze nie trafili z forma a Wisła była dobrze przygotowana to szanse były wyrównane

Totenham tez był zdecydowanym faworytem a chyba wiekszośc ma poczucie że można bylo ich spokojnie ograć tym skaldem jaki mamy

Moze jeszcze nie dotarlo. Brozek o d e j d z i e..
a to który klub zdecydował sie na wydanie 3-4 mln euro
Assurbanipal
Member

Stary 11.04.2009, 11:54
ja_ka_ napisał(a):Wyświetl post
Myślę, że nie bardzo rozumiesz też ideę, cel i intencję orła jaką chciał przekazać zakładając ten temat.
Czasem nie ważne są nazwiska i ilość zer ma koncie tylko sama chęć, ambicja...
Ambicja to szlachetna cecha, ale w pilce nie wystarczy na dlugi dystans. Raz mozna poszalec jak Grecja, a potem kicha.

ja_ka_ napisał(a):Wyświetl post
Mnie ciekawi co byś pisał na forum gdybyś był kibicem np takiego Piasta Gliwice?
Jak i co ma myśleć obojętnie. który najemnik skoro podający się za niesamowicie wiernych kibice tylko narzekają i już przed odbytym meczem z góry twierdzą, ze będzie porażka itd...?
Pilkarze maja byc profesjonalistami. Profesjonalista podchodzi do swoich obowiazkow powaznie. Kibic ma prawo myslec to co mu sie podoba.

---

A tak urbi et orbi:
wcale nie uwazam ani ze Wisla jako zespol jest kiepska, ani ze poszczegolni zawodnicy sa slabi. Sa wlasnie na tyle dobrzy, zeby byl w czolowce polskiej ligi. Ot, tyle. Kibice Piasta Gliwice radochy z majstra nie maja, a my mamy. Mnie to tam cieszy co jest, a jednoczesnie nie lubie jak mi Bednarze obiecuja gruszki na wierzbie.
Kaziu Moskal crazy fan
As
Socios Wisła Kraków

Stary 11.04.2009, 14:48
Ja wiem o co Orzeuowi chodzilo, dodatkową motyacją do walki jest teoretycznie latwiejsza droga do LM. Nie trzeba sie juz potykac z Barcelona czy innymi Realami, teraz przyjdzie nam walczyc z druzynami ktore sa mozliwe do wyeliminowania. Wizja gry w LM mistrzow ktora jest teraz o wiele bardziej realna powinna ich dodatkowo motywowac.
grogoriogreg
Senior Member

Stary 11.04.2009, 16:11
Ja również wiem o co chodzilo Orzeulowi, ale to było wiadomo już na początku tego sezonu, więc to nie zmieni motywacji naszych piłkarzy
orzeu
Senior Member

Stary 13.04.2009, 12:47
JasnyGwint Zrozumiales cokolwiek z tego co pisalem?
Taki przyklad:
Piszesz wazny egzamin/sprawdzian/mature(wersja dla uczacych sie) czy tez jestes na rozmowie kwalifikacyjnej o prace lub wykonujesz jakies wazne zadanie w pracy(wersja dla nie uczacych sie).
Wiesz ze Twoi bliscy:
a) wspieraja Cie, dodaja otuchy, motywuja, wierza w Ciebie -pomimo iz byc moze uwazaja ze to zadanie moze byc za trudne
b) uznaja ze sprawa jest ciezka w zwiazku z tym mowia glosno ze masz narne szanse

W ktorym przypadku sam barddziej wierzysz we wlasne sily?
W ktorym przypadku przyjemniej Ci sie pracuje?
W ktorym przypadku masz szanse osiagnac wuecej niz teoretycznie powinienes?
Ktora wersje wybierasz bedac rodzicem dziecka z ww. sytuacji?

Tu nie chodzi o zaglaskanie piljarzy i mowienie "nic sie nie stalo". Tu chodzi o wykrzesanie z nixh 110% przez pozytywna movilizacje i dodanie wiary w to ze sue uda. A kto ma to zrobic jesli nie my, kibice?

Potem dokoncze
Powód: O
Ostatnio edytowane przez orzeu : 13.04.2009 o godz. 12:59.
WISŁA PANY !!
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 13.04.2009, 20:20
Jak już napisałem we wcześniejszym poście - IMHO to nie motywacja jest naszym problemem.
Spójrzmy na takiego Baszczyńskiego - za pół roku pewnie nie będzie już u nas grał, a mimo to daje z siebie na boisku wszystko. Nie odpuszcza. Nie kalkuluje. Nie gra na alibi.
Czego więcej możemy od niego oczekiwać?

Pozytywna mobilizacja, wspieranie poprzez doping - jak najbardziej, od tego jesteśmy. Ale nie piszmy o "wielkiej szansie" na Ligę Mistrzów. Nie przy zawodnikach, którzy pamiętają Vittorię i Dynamo.
Druga sprawa - presja wywierana na niektórych zawodnikach może dać skutki odwrotne od zamierzonych - Łobodziński czy Pawełek nie zaczną lepiej grać pod wpływem bluzgów z E, młodzi mogą się spalić psychicznie.

Markus - masz rację, ale...
Niestety (parafrazując starą reklamę funduszu emerytalnego) sama fantazja nie wystarczy, potrzebne są jeszcze pieniądze. A tych w Wiśle brak. Bez sprzedaży zawodników nie jesteśmy w stanie nawet domknąć budżetu.
wolfy jest tu o tyle winien, że opisuje stan faktyczny, a nie go kreuje. Twoja pisanina ma zerowe przełożenie na nasze realia, a dowodem na to jest każde kolejne okienko transferowe.

eye63 - nie ty będziesz oceniał moje moderowanie, brak Ci do tego (nomen omen) kompetencji. Napisz do rava, przekaż mu swoje "merytoryczne" uwagi.
Nie będziesz mnie również cenzurował - to forum publiczne, wolno mi odpisywać na każdy post. Jeżeli brak Ci zimnej krwi i dystansu, aby przyjąć krytykę - nie czytaj moich postów, nie odpisuj na nie.

Poza "jestem ofiarą złego moda" na niewielu zrobi tu wrażenie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
pj.patryk
Member

Od: 09.2006

Stary 13.04.2009, 22:27

Jeszcze raz zeby do wszystkich dotarło:

Olympiakos Pireus, FC Basel, FC Kopenhaga, Slavia Praga, Lewski Sofia !!
Ten zestaw proponuje wydrukowac i powiesic w szatni. Przed kazdym meczem czytac do bolu.

Osoby z klubu ktore czytaja forum. Od dzialaczy, przez spikera po trenerow i pilkarzy:
Panowie, jak nie teraz to kiedy?

PS-Jeszcze raz moze przypomne:
Olympiakos Pireus, FC Basel, FC Kopenhaga, Slavia Praga, Lewski Sofia

Pozwolę sobie dorzucić swoje trzy grosze..

Rzeczywiście, rywale to już nie Barca czy Real, ale powiedzmy sobie szczerze i tak z góry jesteśmy, raczej, skazani na porażkę. Nasza drużyna jest mocna na Odrę, Jagę, ale już z takim Lechem czy Legią nie potrafimy wygrać od jakiegoś czasu. Nasz główny problem to transfery, których właściwie nie ma. Żurawski, Szymkowiak, Frankowski, Kosowski, Błaszczykowski, odejdzie pewnie i Brożek, sprzedawani są za kupę forsy w zamian dostajemy Kryszałowiczów, Łobodzińskich. Oczywiście nie można im odmówić woli walki, ale kurcze z czym my do Europy chcemy. Będą mieli szczęście w jednym, dwóch meczach a potem i tak dostaniemy ostro po dupce...
A karteczkę nie trzeba wcale wieszać w szatni bo każdy piłkarz dobrze wie co to jest Liga Mistrzów. I dopóki Pan Cupiał nie sypnie porządnie groszem dopóty będziemy mogli mówić o Lidze Mistrzów w kategoriach sajen fiction. Obym się mylił...
grogoriogreg
Senior Member

Stary 14.04.2009, 08:52
Mam pytanie, chyba tutaj najlepsze miejsce - czy mistrz ligi greckiej bedzie gral w 3 rundzie nie wchodzi przypadkiem od razu?
rafal777
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 14.04.2009, 09:58
Dziwi to, że mistrz kraju, który ma 2 drużyny w lidze mistrzów niemal co rok, musi grać w eliminacjach (GRECJA). Jak byłem młodszy to się jarałem tym żeby za wszelką cenę dostać się do LM. Teraz gdy już dojrzałem emocjonalnie stwierdzam, że na chwilę obecną wystarczy mi liga europejska (czyli dawny puchar uefa). Ludzie po co nam upokorzenia jakie niewątpliwie nas czekają np w Liverpoolu, Manchesterze czy Barcelonie Pamiętacie taki mecz Liverpool-Besiktas W pierwszym meczu było 2:1 dla turków w rewanżu było 8:0!! I wtedy zadałem sobie pytanie co bym wolał awans do LM wiedząc że wygramy z The Reds 2:1 a w rewanżu 8:0 czy gra w pucharze UEFA i bardziej wyrównana walka...Odpowiedziałem sobie jednak, że nie zniósł bym takiego upokorzenia jak 8:0...po co komu taki wynikPiłkarze byliby załamani przez kilka kolejnych spotkań...Poza tym mecze ze strasznie trudnymi rywalami w środy a potem w lidze grać zespołem w którym nie ma zmienników? Ludzie ochłońmy trochę...W tym sezonie uważam, że dobrze się stało że nie awansowaliśmy do UEFA bo na to nie zasłużyliśmy!! Pamiętacie końcówkę tamtej rundy Mecze z Górnikiem Zabrze, Śląskiem Wrocław czy Craxą? Gralismy tylko raz w tygodniu a wyglądało to tragicznie. Co by było jakby jeszcze czekał nas UEFA? Uważam, że celem naszej drużyny powinien być awans do europejskich rozgrywek ale na chwilę obecną jest to uefa a nie LM. Jeśli odpowiednio (czytaj BARDZO) się wzmocnimy możemy myśleć o LM. Takie jest moje zdanie i proszę nie piszcie, że źle życzę Wiśle czy coś w tym stylu. Jestem po prostu realistą
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 14.04.2009, 10:07
rafal777 napisał(a):Wyświetl post
Dziwi to, że mistrz kraju, który ma 2 drużyny w lidze mistrzów niemal co rok, musi grać w eliminacjach (GRECJA). Jak byłem młodszy to się jarałem tym żeby za wszelką cenę dostać się do LM. Teraz gdy już dojrzałem emocjonalnie stwierdzam, że na chwilę obecną wystarczy mi liga europejska (czyli dawny puchar uefa). Ludzie po co nam upokorzenia jakie niewątpliwie nas czekają np w Liverpoolu, Manchesterze czy Barcelonie
wszystko dla kasy będzie LM będzie kasa będzie kasa będą lepsi piłkarze itd itp.

oczywiście przy naszych długach jeden awans to trochę za mało
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 14.04.2009, 12:26
ja myśle że kwestia zmotywowania zawodników leży w gestii Skorży a Pan Maciej to nie jest raczej typ kaprala w wojsku.
Krystian168
Banita

Od: 07.2008

Stary 14.04.2009, 12:36
ja wierze że chłopacy wykorzystają potknięcia Legii i Lecha (bo nie wierze w to żeby wszystko wygrywali co będą mieć) .... trzeba wszystko wygrywać i czekać na ich potknięcia... a potem mieć szczęście w losowaniu i nie trafić na Greków... bo reszta jest jak najbardziej do ogrania...

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów