|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
http://www.sport.pl/pilka/1,65057,64...Mistrzow_.html
Cytat:
Jeszcze raz zeby do wszystkich dotarło: Olympiakos Pireus, FC Basel, FC Kopenhaga, Slavia Praga, Lewski Sofia !! Ten zestaw proponuje wydrukowac i powiesic w szatni. Przed kazdym meczem czytac do bolu. Osoby z klubu ktore czytaja forum. Od dzialaczy, przez spikera po trenerow i pilkarzy: Panowie, jak nie teraz to kiedy? PS-Jeszcze raz moze przypomne: Olympiakos Pireus, FC Basel, FC Kopenhaga, Slavia Praga, Lewski Sofia ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Nasi działacze niestety nie mają ambicji ani chęci buduowania klubu na skale europejską... |
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ty wiesz że to nie sa jakieś ogórki do bicia ?
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Może poza Olympiakosem, który wg mnie jest mocniejszy od Wisły reszta jak najbardziej w zasięgu. Z tym, że Wisły, która startowała do Pucharów w ubiegłych sezonach. W tej chwili to "nasza" forma jest wielka niewiadomą.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Baala caly myk polega na tym ze jak mamy do wylosowania Beitara i Kamax Kanczuga to losujemy Beitara. Jak mamy do wyboru Barce i 20 innych klubow to losujemy Barce, a jak mamy Tottenham i cztery slabsze zespoly to trafiamy na Tottenham. Byl juz i Real i Inter i Porto i Barca dwa razy i pare innych "szczesliwych" losowań.
Teraz mamy do wyboru piec klubow w zasiegu i po raz pierwszy mozemy spokojnie myslec o dwumeczu jeszcze przed losowaniem. I po raz pierwszy juz dzis wiadomo ze wszystko zalezy od nas a nie od losowania. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Olympiakos Pireus przecież nas pojedzie aż się będzie kurzyło...
A żeby nie było off-topa, to myślisz że piłkarze o tym nie wiedzą? Proponuje jeszcze wywiesić to w szatni np. Ruchu Chorzów, może dzięki temu wywalczą mistrzostwo bo "jak nie teraz to kiedy". Naiwność niektórych mnie przeraża... ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
trza bylo o tym myslec nawet nie w okienku zimowym a po zakonczeniu sezonu, kiedu juz bylo wiadomo ze bedzie łatwiej niz kiedys
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Na jakiej podstawie wyciągasz tak daleko idące wnioski?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Owszem, nie są... z każdym możemy powalczyć mając za trenera nawet Jerzego Engela.
Nie należę do tych co przychodzą na stadion by fascynować się grą naszych kopaczy, ale ktoś musi udostępnić nam reprezentowanie trójkolorowych barw w europie ! Tak więc nasuwa mi się tylko jedno na myśl... Więcej ambicji, Wisełko więcej ambicji...! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() A mnie rozpierdala podejscie takie jak twoje. Chcesz o tym pogadac? Bo mi sie nie chce. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Moje podejście czyli jakie? Dodam że twierdzenie że naszym brak ambicji po ostatnich dwóch ligowych meczach (Derby i Lech) jest rzeczą nie na miejscu.
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 08.04.2009 o godz. 19:47.
![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Rzadko zagladam do pokoju pilkarskiego wiec nie wiedzialem ze tutaj trzeba rysowac i mowic dokladnie ze sie uzywa jakiejs przenosni (to o wieszaniu kartki). Jest cos takiego jak mobilizacja i dazenie do wyznaczonego celu. Jesli tym celem jest liga mistrzow, a przeszkoda jest mniejsza niz byla dotychczas to nie tylko powinno sie ale nawet nalezy sobie to uswiadomic i powtarzac ze jest to mozliwe, ze jest to osiagalne.
Polowa sukcesu w polskiej lidze i w meczach z takimi klubami jak Kopenhaga czy Basel lezy w glowach pilkarzy. Nidzie nie napisalem o braku ambicji. Przeciwnie, chwale naszych pilkarzy za postawe w ostatnich meczach. ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Taką kartkę to se powinien przede wszystkim Wielki Pan z Myślenic w gabinecie wywiesić.
![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
Za rok,za dwa, za trzy i tak, aż do następnej zmiany zasad. Łatwiejsze zasady awansu obowiązują również dla Olympiakosu , FC Basel, FC Kopenhaga, Slavii, Lewskiego. Trudno oczekiwać, że w tej sytuacji te drużyny (lub jakiekolwiek inne) pozostaną na tym samym poziomie sportowym. Poza tym do realnej walki o LM nawet w tym wydaniu my potrzebować będziemy 6 (słownie sześciu) piłkarzy do pierwszej jedenastki. A to jest nierealne. Bliżej już było i się nie udało. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Nasz głowny problem polega na dziwnym "nieszczęsciu" losowania najtrudniejszych przeciwnikow.
Real,x2 Barca,Porto ,Panathinaikos,Tottenham ,i inni.--to nasze przekleństwo.,ze tez my zawsze musielismy trafic na tego typu zespoly. Najlepsza paka za Kaspra-wylosowała oczywsice kogo Teraz jest jednak zupelnie inaczej.Z tych podanych zespłow z 3 rundy załozyl bym sie ze "dziwnym " trafem trafilbysmy na Olimiakos a tu awans bylby raczej po stronie Grekow,.Reszta do przejscia. Duzo zalezy tez od nas,ale tu wszystko opiera sie o jedno słowo WZMOCNIENIA.Bez tego juz mozna wyczuc wtopy a la Valerenga w Uefa......
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 08.04.2009 o godz. 23:36.
![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
Orzeu odpusc temu kolesiowi bo on PO PROSTU nie rozumie... on nie udźwignął Twoich słów... ![]()
http://de.youtube.com/watch?v=y29L97YdHoI
Białaaaaaaaaa Gwiazdoooooooo Najbardziej na świecie kochamy ten nasz TS... I dalej do boju do boju krocz Wisełko....... Zwyciężaj potęgą swoją wszystkich wkoło ..... A my wierni fani podążać będziemy wciąż .... Za Tobą, za Tobą Ty nasza drużyno ! |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Tak, jasne, kluby w naszym zasięgu Pamiętam tę frazę, przewija się za każdym razem, gdy wpadamy (w domyśle - polskie drużyny) w pucharach na kogoś ze wschodu lub Grecji. A potem jest łomot i ogólne zdziwienie - "przecież to tylko zespół z ligi serbskiej", "Szachtar to nie Real ani Barcelona", "jeżeli nie wygrywać z Białoruskimi drużynami, to z kim?" i mój ulubiony - "ten zespół przeżywa największy kryzys od X lat".Najpierw stadion, baza szkoleniowa, jakiś system szkolenia młodzieży(krajowy!) - dopiero później sukcesy. Jesteśmy piłkarski trzecim światem, ale jak widać niektórzy przezywają jeszcze to 10 do jaja z San Marino. Ja mam dla was lepszy pomysł: zróbcie listę polskich piłkarzy grających w silnych zagranicznych drużynach. A potem wydrukować( ), nad monitorem powiesić i nie pierniczyć głupot, bo aż się przykro człowiekowi robi.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.04.2009 o godz. 01:23.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|||
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
hmm o ile wiem w Wiśle nie grają sami Polacy ![]() |
||||
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
Żeby zespół nie był burakiem z ekstraklasy trzeba trochę w niego włożyć i to nie na zasadzie "rzucę kasę przez trzy lata, wypieprzając po drodze każdego trenera, który przegra dwa mecze, wyprzedam najlepszych zawodników przed każdym sezonem pucharowym, na bazę szkoleniową nie dam grosza". Jaka polityka takie efekty.
![]()
:/
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
To kupcie od Cupiała Wisłę i róbcie to ! Jedziecie po człowieku dzięki ,któremu przez ostatnie 10 lat byliśmy najlepszą drużyną w Polsce. Można odnieść wrażenie, że Cupiał wszedł do Wisły, która święciła triumfy i lała każdego w tej śmiesznej lidze. A jak było każdy pamięta...
![]()
W życiu ważne są tylko chwile...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
|
Zobaczcie sobie ile było klubów z mocarskimi zapędami i sezonowymi sponsorami, a zwłaszcza, gdzie teraz są w trakcie panowania Cupiała w Wiśle.
ŁKS, Pogoń Szczecin, Korona, Groclin, Polonia W-wa (mistrz Polski nawet), Zagłębie Lubin, GKS Bełchatów. Te kluby albo miały mocarstwowe zapędy i plany, albo były rewelacją 1 sezonu. Niektóre pospadały z lig po swoich działaniach (Pogoń, ŁKS, Polonia W-wa) inne do tej pory przeżywają kryzys. A Wisła czasów cupiałowskich non-stop przez kilkanaście lat walczy o najwyższe cele, zdobywa różne trofea, ma możliwość grania w europejskich pucharach (kibice niektórych klubów mogą tylko o tym pomarzyć). Mieliśmy okazje gościć kluby z takiego poziomu, na który będziemy się wspinali latami (nawet sezonowy Kuchenkorz nie osiągnie tego w 3 lata; zresztą za 2 lata pralka się zepsuje i Rutkowski odda ją wg gwarancji |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zapomniałem dodać że w obecnym naszym poziomem to należało by się bać już drugiej rundy w przypadku wylosowania jednego z lepszych zespołów. Mam tutaj na myśli Stabaek, APOEL czy chociażby Hajduk Split (chociaż w Chorwacji mistrza raczej zdobędzie Dinamo Zagrzeb). Dla informacji niektórych. O tej reformie było już głośno ponad rok temu. Wszyscy o tym wiedzą, tak piłkarze Wisły jak i Lecha i Legii. Zaryzykuje tezę że również zagranicą dobrze wiedzą o nadażającej się okazji dlatego zespoły wydające się słabsze na papierze mogą okazać się groźne...
Ostatnio edytowane przez mr_kwolf : 09.04.2009 o godz. 08:26.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
A czy ktoś mówi że Cupiał to zły człowiek? On zrobił baaaaardzo wiele dobrego dla Wisły i to zostanie na zawsze w pamięci kibiców. Ale nie ulega wątpliwości że obecna 'polityka' tego pana oraz zarządu do LM nas nie zaprowadzi, nigdy. Mistrzostwa, puchary Polski tak, bo poziom ligi jest jaki jest.
![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Wyobraźmy sobie, że dopada go jednak głęboki kryzys i musi (nie z własnej woli) pozbyć się Wisły. Co zostaje po nim? Jedynie statystyka. Przez 11 lat nie doczekaliśmy się stadionu, bazy treningowej, szkółki piłkarskiej z prawdziwego zdarzenia, nie mamy nic. Bez Prezesa nie ma perspektywy dla klubu, zgliszcza i nic więcej. Może to zabrzmi nie najlepiej, ale popatrzcie co zostawi po sobie profesorek- całkiem przyzwoita baza treningowa na Wielickiej, ze sztuczną trawą itp. i to po nim zostanie. A my co mamy? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
OK.. a teraz powiedz patrząc na to jak grają co im daje ta baza? Co według lepsze: czekać na bazę 10 lat i odnosić jako takie sukcesy w tym czasie czy mieć bazę i być w czarnej d...e? Bo ja wybieram to pierwsze..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]() ![]() Po burzy słońce wychodzi zza chmur... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
To prawda że Cupiał wiele dobrego zrobił dla klubu i należy mu się szacunek, ale jego czas już się skończył. Teraz z bezgotówkowymi transferami i sprzedażą zawodników (choćby ostatnio Cleber) możemy iść tylko w dół.
![]()
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Mi się takie słowa wydają trochę niesprawiedliwe. Owszem obecna polityka klubu nie nastraja optymizmem, a i infrastruktura jest jaka jest. Jednak trzeba mieć na uwadzę, że to w dużej mierze panu Cupiałowi zawdzięczamy renesans po mrocznych wiekach II ligi. Nie zgadzam się z tym, że to tylko statystyki. Wiele klubów i ich kibiców może tylko marzyć o takich "statystykach". ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|