![]() |
Wydrukować, w szatni powiesić !
http://www.sport.pl/pilka/1,65057,64...Mistrzow_.html
Cytat:
Jeszcze raz zeby do wszystkich dotarło: Olympiakos Pireus, FC Basel, FC Kopenhaga, Slavia Praga, Lewski Sofia !! Ten zestaw proponuje wydrukowac i powiesic w szatni. Przed kazdym meczem czytac do bolu. Osoby z klubu ktore czytaja forum. Od dzialaczy, przez spikera po trenerow i pilkarzy: Panowie, jak nie teraz to kiedy? PS-Jeszcze raz moze przypomne: Olympiakos Pireus, FC Basel, FC Kopenhaga, Slavia Praga, Lewski Sofia |
Cytat:
Nasi działacze niestety nie mają ambicji ani chęci buduowania klubu na skale europejską... |
Ty wiesz że to nie sa jakieś ogórki do bicia ?
|
Cytat:
|
Baala caly myk polega na tym ze jak mamy do wylosowania Beitara i Kamax Kanczuga to losujemy Beitara. Jak mamy do wyboru Barce i 20 innych klubow to losujemy Barce, a jak mamy Tottenham i cztery slabsze zespoly to trafiamy na Tottenham. Byl juz i Real i Inter i Porto i Barca dwa razy i pare innych "szczesliwych" losowań.
Teraz mamy do wyboru piec klubow w zasiegu i po raz pierwszy mozemy spokojnie myslec o dwumeczu jeszcze przed losowaniem. I po raz pierwszy juz dzis wiadomo ze wszystko zalezy od nas a nie od losowania. |
Olympiakos Pireus przecież nas pojedzie aż się będzie kurzyło...
A żeby nie było off-topa, to myślisz że piłkarze o tym nie wiedzą? Proponuje jeszcze wywiesić to w szatni np. Ruchu Chorzów, może dzięki temu wywalczą mistrzostwo bo "jak nie teraz to kiedy". Naiwność niektórych mnie przeraża... |
trza bylo o tym myslec nawet nie w okienku zimowym a po zakonczeniu sezonu, kiedu juz bylo wiadomo ze bedzie łatwiej niz kiedys
|
Cytat:
|
Cytat:
Nie należę do tych co przychodzą na stadion by fascynować się grą naszych kopaczy, ale ktoś musi udostępnić nam reprezentowanie trójkolorowych barw w europie ! Tak więc nasuwa mi się tylko jedno na myśl... Więcej ambicji, Wisełko więcej ambicji...! |
Cytat:
A mnie rozpierdala podejscie takie jak twoje. Chcesz o tym pogadac? Bo mi sie nie chce. |
Cytat:
Moje podejście czyli jakie? Dodam że twierdzenie że naszym brak ambicji po ostatnich dwóch ligowych meczach (Derby i Lech) jest rzeczą nie na miejscu. |
Rzadko zagladam do pokoju pilkarskiego wiec nie wiedzialem ze tutaj trzeba rysowac i mowic dokladnie ze sie uzywa jakiejs przenosni (to o wieszaniu kartki). Jest cos takiego jak mobilizacja i dazenie do wyznaczonego celu. Jesli tym celem jest liga mistrzow, a przeszkoda jest mniejsza niz byla dotychczas to nie tylko powinno sie ale nawet nalezy sobie to uswiadomic i powtarzac ze jest to mozliwe, ze jest to osiagalne.
Polowa sukcesu w polskiej lidze i w meczach z takimi klubami jak Kopenhaga czy Basel lezy w glowach pilkarzy. Nidzie nie napisalem o braku ambicji. Przeciwnie, chwale naszych pilkarzy za postawe w ostatnich meczach. |
Taką kartkę to se powinien przede wszystkim Wielki Pan z Myślenic w gabinecie wywiesić.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Za rok,za dwa, za trzy i tak, aż do następnej zmiany zasad. Łatwiejsze zasady awansu obowiązują również dla Olympiakosu , FC Basel, FC Kopenhaga, Slavii, Lewskiego. Trudno oczekiwać, że w tej sytuacji te drużyny (lub jakiekolwiek inne) pozostaną na tym samym poziomie sportowym. Poza tym do realnej walki o LM nawet w tym wydaniu my potrzebować będziemy 6 (słownie sześciu) piłkarzy do pierwszej jedenastki. A to jest nierealne. Bliżej już było i się nie udało. |
Nasz głowny problem polega na dziwnym "nieszczęsciu" losowania najtrudniejszych przeciwnikow.
Real,x2 Barca,Porto ,Panathinaikos,Tottenham ,i inni.--to nasze przekleństwo.,ze tez my zawsze musielismy trafic na tego typu zespoly. Najlepsza paka za Kaspra-wylosowała oczywsice kogo???A no Real Madryt. Teraz jest jednak zupelnie inaczej.Z tych podanych zespłow z 3 rundy załozyl bym sie ze "dziwnym " trafem trafilbysmy na Olimiakos a tu awans bylby raczej po stronie Grekow,.Reszta do przejscia. Duzo zalezy tez od nas,ale tu wszystko opiera sie o jedno słowo WZMOCNIENIA.Bez tego juz mozna wyczuc wtopy a la Valerenga w Uefa...... |
Cytat:
Orzeu odpusc temu kolesiowi bo on PO PROSTU nie rozumie... on nie udźwignął Twoich słów... |
Cytat:
Tak, jasne, kluby w naszym zasięgu:rotfl: Pamiętam tę frazę, przewija się za każdym razem, gdy wpadamy (w domyśle - polskie drużyny) w pucharach na kogoś ze wschodu lub Grecji. A potem jest łomot i ogólne zdziwienie - "przecież to tylko zespół z ligi serbskiej", "Szachtar to nie Real ani Barcelona", "jeżeli nie wygrywać z Białoruskimi drużynami, to z kim?" i mój ulubiony - "ten zespół przeżywa największy kryzys od X lat". Najpierw stadion, baza szkoleniowa, jakiś system szkolenia młodzieży(krajowy!) - dopiero później sukcesy. Jesteśmy piłkarski trzecim światem, ale jak widać niektórzy przezywają jeszcze to 10 do jaja z San Marino. Ja mam dla was lepszy pomysł: zróbcie listę polskich piłkarzy grających w silnych zagranicznych drużynach. A potem wydrukować(:rotfl:), nad monitorem powiesić i nie pierniczyć głupot, bo aż się przykro człowiekowi robi. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
Cytat:
|
To kupcie od Cupiała Wisłę i róbcie to ! Jedziecie po człowieku dzięki ,któremu przez ostatnie 10 lat byliśmy najlepszą drużyną w Polsce. Można odnieść wrażenie, że Cupiał wszedł do Wisły, która święciła triumfy i lała każdego w tej śmiesznej lidze. A jak było każdy pamięta...
|
Zobaczcie sobie ile było klubów z mocarskimi zapędami i sezonowymi sponsorami, a zwłaszcza, gdzie teraz są w trakcie panowania Cupiała w Wiśle.
ŁKS, Pogoń Szczecin, Korona, Groclin, Polonia W-wa (mistrz Polski nawet), Zagłębie Lubin, GKS Bełchatów. Te kluby albo miały mocarstwowe zapędy i plany, albo były rewelacją 1 sezonu. Niektóre pospadały z lig po swoich działaniach (Pogoń, ŁKS, Polonia W-wa) inne do tej pory przeżywają kryzys. A Wisła czasów cupiałowskich non-stop przez kilkanaście lat walczy o najwyższe cele, zdobywa różne trofea, ma możliwość grania w europejskich pucharach (kibice niektórych klubów mogą tylko o tym pomarzyć). Mieliśmy okazje gościć kluby z takiego poziomu, na który będziemy się wspinali latami (nawet sezonowy Kuchenkorz nie osiągnie tego w 3 lata; zresztą za 2 lata pralka się zepsuje i Rutkowski odda ją wg gwarancji :D ). Raz tylko zdobyliśmy 8me miejsce co niektórzy okrzyknęli by tragedią, a dla niektórych byłby to ogromny sukces. Dlatego panowie, cieszyć się z tego co mamy, bo mamy naprawdę dobrze :D. |
Cytat:
Zapomniałem dodać że w obecnym naszym poziomem to należało by się bać już drugiej rundy w przypadku wylosowania jednego z lepszych zespołów. Mam tutaj na myśli Stabaek, APOEL czy chociażby Hajduk Split (chociaż w Chorwacji mistrza raczej zdobędzie Dinamo Zagrzeb). Dla informacji niektórych. O tej reformie było już głośno ponad rok temu. Wszyscy o tym wiedzą, tak piłkarze Wisły jak i Lecha i Legii. Zaryzykuje tezę że również zagranicą dobrze wiedzą o nadażającej się okazji dlatego zespoły wydające się słabsze na papierze mogą okazać się groźne... |
A czy ktoś mówi że Cupiał to zły człowiek? On zrobił baaaaardzo wiele dobrego dla Wisły i to zostanie na zawsze w pamięci kibiców. Ale nie ulega wątpliwości że obecna 'polityka' tego pana oraz zarządu do LM nas nie zaprowadzi, nigdy. Mistrzostwa, puchary Polski tak, bo poziom ligi jest jaki jest.
|
Cytat:
Wyobraźmy sobie, że dopada go jednak głęboki kryzys i musi (nie z własnej woli) pozbyć się Wisły. Co zostaje po nim? Jedynie statystyka. Przez 11 lat nie doczekaliśmy się stadionu, bazy treningowej, szkółki piłkarskiej z prawdziwego zdarzenia, nie mamy nic. Bez Prezesa nie ma perspektywy dla klubu, zgliszcza i nic więcej. Może to zabrzmi nie najlepiej, ale popatrzcie co zostawi po sobie profesorek- całkiem przyzwoita baza treningowa na Wielickiej, ze sztuczną trawą itp. i to po nim zostanie. A my co mamy? |
Cytat:
|
Cytat:
|
To prawda że Cupiał wiele dobrego zrobił dla klubu i należy mu się szacunek, ale jego czas już się skończył. Teraz z bezgotówkowymi transferami i sprzedażą zawodników (choćby ostatnio Cleber) możemy iść tylko w dół.
|
Cytat:
Mi się takie słowa wydają trochę niesprawiedliwe. Owszem obecna polityka klubu nie nastraja optymizmem, a i infrastruktura jest jaka jest. Jednak trzeba mieć na uwadzę, że to w dużej mierze panu Cupiałowi zawdzięczamy renesans po mrocznych wiekach II ligi. Nie zgadzam się z tym, że to tylko statystyki. Wiele klubów i ich kibiców może tylko marzyć o takich "statystykach". |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 20:38. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl