The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
maksinho
Senior Member

Od: 01.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.03.2009, 19:18
Rzeczywiście ostatni mecz świetnie pokazał, że to MY nie pokazaliśmy jeszcze wszystkiego w tym sezonie. Kuchenki są zmęczone. Trudno, żeby nie być padniętym po kilkunastu meczach w jednym i tym samym składzie. Nam pozostaje walka na całego... I być może liczyć, że Smuda wprowadzi Kikuta
Odpowiedz cytując
KamAr
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 24.03.2009, 19:24
No, Lech może i zmęczony, ale co dopiero Wisła ? Mecz w Poznaniu po Derbach, więc na pewno nie będzie widać "super świeżości" w Naszych grajkach...
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.03.2009, 19:24
AOT napisał(a):Wyświetl post
Chłopie, tvp dostaje sygnał od C+, więc chyba żeś nie przemyślał tego co piszesz
sygnal drogą cyfrową leci dłużej niż naziemną więc jak widać "przemyślał to co napisał"

KamAr napisał(a):Wyświetl post
No, Lech może i zmęczony, ale co dopiero Wisła ? Mecz w Poznaniu po Derbach, więc na pewno nie będzie widać "super świeżości" w Naszych grajkach...
litości... dwa tygodnie to o jakiś tydzień za długo na dojście "do super świeżości"...
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.03.2009, 19:28
mr_kwolf

good point

Ja obstawie kase na Wisłę, nie ma co liczę na to 1:0 :]
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 24.03.2009, 19:32
KamAr napisał(a):Wyświetl post
obudz sie chlopie...mecz jest za wa tygodnie

ogolnie zgadzam sie z premierem, prezentujemy podobny poziom, przy czym oni ze wzgledu na to ze szykowali forme na sam poczatek i puchary zlapali zadyszke a my nie mozemy sie rozpedzic i gramy w kratke...

Diaz na lewa obrone
srodek Cantoro, Sobol i Jirsak i na szpicy Rafal
idealne rozwiazanie, pozycyjnego grac nie umiemy wiec trzeba kontrować, a do tego wtedy najlepiej nadadzą sie Boguski, Maly i Zieniu...i podlaczal sie bedzie Tomek
szybkosciowo jestesmy lepiej przygotowani..
Odpowiedz cytując
maksinho
Senior Member

Stary 24.03.2009, 19:35
Wystarczy odciąć środek pola i zwycięstwo nasze
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 24.03.2009, 19:51
Wisła ma być bardziej zmęczona niż Lech Człowieku oprzytomniej. 5 Lechitów w naszej reprze, Rengifo w Peru, Stilic w Bośni. Nie wiem też czy te Henriquezy jeżdżą są powoływani a nie chce mi się sprawdzać.
U nas w kadrze jest Boguski który pewnie z Irlandią nie zagra(Leo pewnie będzie chcial wszystkim pokazać że nie bez powodu powoływał Jelenia,tak jak z Brożkiem i Wichniarkiem, i on pewnie zagra cały mecz). A potem zagra z San Marino(ale umówmy się z San Marino to większość ludzi z tego forum by się nie zmęczyło zbytnio w tym meczu).
Naprawdę na przemęczenie naszych bym tu nie narzekał.
Odpowiedz cytując
Tricky
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 24.03.2009, 20:04
Nie zapominaj o Diazie który odlatuje na drugi koniec globu, a z powrotami u niego bywa ciężko.
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 24.03.2009, 20:09
O, przepraszam faktycznie jest Diaz. Nie mniej jednak to jest dalej 7 zawodników ich a naszych 2.
Zeby nie było nie porozumień. Ja jestem 100% kibicem Wisły, tylko nie usprawiedliwiajmy się 2 tygodnie przed meczem.
Odpowiedz cytując
jaitylkoja
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 24.03.2009, 20:21
maksinho napisał(a):Wyświetl post
Wystarczy odciąć środek pola i zwycięstwo nasze
Nie bądź takim hurraoptymistą... Bardzo ważne, by odciąć środek pola, ale to nie będzie takie proste. I jeszcze bramkę ktoś musi strzelić. Ale i tak mam nadzieje, że wygramy
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..

Odpowiedz cytując
WislakP
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 24.03.2009, 20:45
A ja żałuję że kolejność meczów jest taka, a nie odwrotna. Ważniejsze jest to żeby zdobyć mistrza polski niż krajowy puchar. Gdybyśmy najpierw grali w PP to kuchenki by sie zmęczyły bo przecież tam nie ma ławki rezerwowych. No a tak gramy od razu o całą pulę, bo jak wygramy w lidze to pójdziemy dalej za ciosem.
Odpowiedz cytując
Kordel_Walker
Banita

Od: 07.2006

Stary 24.03.2009, 20:54
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
I tak większość ludzi co ma satelite/kablówke wybierze C+, amatorzy z TVP mogą jedynie im czyścic buty.
Wszyscy wybiorą c+, tvp bedzie miała małą oglądalność z tych meczy i następnym razem nie wykupi praw do transmisji, cały pakiet wykupi znów c+ i zostanie nam sopcast...
Odpowiedz cytując
Intensem3
Junior Member

Stary 24.03.2009, 20:54
Spokojnie , wazne zebysmy zagrali z głowa i nie tracili bezsensownie piłek i zeby skończyc grac cały czas ta długa piłka na hura do przodu bo jak dla mnie jest to bez sensu. Amica ostatnio traci punkty ze słabymi druzynami i ma zadyszke co mozemy wykorzystać , wiec mam nadzieje ze uda sie wygrac ten baardzo wazny mecz
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 24.03.2009, 20:56
Kordel_Walker napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy wybiorą c+, tvp bedzie miała małą oglądalność z tych meczy i następnym razem nie wykupi praw do transmisji, cały pakiet wykupi znów c+ i zostanie nam sopcast...

także ze wskazaniem na tvp ja będę na tvp w takim razie.
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
maksinho
Senior Member

Stary 24.03.2009, 21:16
jaitylkoja napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź takim hurraoptymistą... Bardzo ważne, by odciąć środek pola, ale to nie będzie takie proste. I jeszcze bramkę ktoś musi strzelić. Ale i tak mam nadzieje, że wygramy
Po wygranych derbach nie martwię się kto będzie strzelał. Odcięcie playmaker'ów nie będzie takie ciężkie jak się wydaje. Wystarczy, żeby Sobol popilnował Murawskiego, który większość piłek będzie adresował do Stilicia. Wtedy szpica będzie odcięta i nie będzie podań do Lewandowskiego. Naszą taktyką powinien być atak skrzydłem dzięki Małemu. Przez pierwsze 45 minut pobiega trochę, a w drugiej połowie dokładne podania adresował będzie Zieńczuk. W ataku zagra Ćwielong z Boguskim. Przy korzystnym wyniku (2:0 i wzwyż) na boisku pojawi się Niedzielan. Kiedy będzie remis lub będziemy przegrywać w napadzie znajdzie się Beto. W defensywie będą grali Junior Diaz, Głowacki, Marcelo i Baszczyński. Baszczu bedzie ruchliwym obrońcą, który bedzie asekurował Małeckiego podczas jego rajdów skrzydłem. W pomocy będą grali Zieńczuk, Mały, Sobol i Jirsak wysunięty. Ważny w tej taktyce jest Tomas, gdyż to on bierze na siebie ciężar rozgrywania akcji. Cięzko powiedzieć w jakiej dyspozycji jest Czech. Zamiast Jirsaka można sprawdzić w tej roli.... No właśnie Wisła nie ma takiego zawodnika, który mógłby zastapić Tomasa. To recepta na Amicę

Z poradnika przyszłego coacha Wisły
Odpowiedz cytując
martinius028
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 24.03.2009, 21:21
Marcelo odwołali te kartki bo z tego co wiem to on w meczu z amicą grać nie może?
Odpowiedz cytując
Intensem3
Junior Member

Stary 24.03.2009, 21:27
no jezeli odwolali te kartki to moze grac .

maksinho@ co do Jirsaka wydaje mi sie ze jak by to powiedziec jego forma co sam napisałes jest wielka niewiadoma i raczej przy jego obecnym ograniu wypuszczanie go do pierwszej 11 moze sie zle skonczyc , chyba ze złapał by to "cos" ale jak mowie to jest takie 50/50 . Moze sie uda a moze nie . Najważniejsze zeby Skorzy nie przyszło do głowy zeby wystawic Beto do ataku bo ten ruch bedzie juz całkowicie bez sensu.
Ostatnio edytowane przez Intensem3 : 24.03.2009 o godz. 21:33.
Odpowiedz cytując
maksinho
Senior Member

Stary 24.03.2009, 21:36
Intensem3 napisał(a):Wyświetl post
no jezeli odwolali te kartki to moze grac .

maksinho@ co do Jirsaka wydaje mi sie ze jak by to powiedziec jego forma co sam napisałes jest wielka niewiadoma i raczej przy jego obecnym ograniu wypuszczanie go do pierwszej 11 moze sie zle skonczyc , chyba ze złapał by to "cos" ale jak mowie to jest takie 50/50 . Moze sie uda a moze nie . Najważniejsze zeby Skorzy nie przyszło do głowy zeby wystawic Beto do ataku bo ten ruch bedzie juz całkowicie bez sensu.
To zależy co sobą będzie reprezentował danego dnia. W meczu z Polonią zagrał super więc trzeba dołączyć go do zawodników niepewnych, ale nie możesz go całkowicie skreślać
Odpowiedz cytując
Szary007
Member

Od: 07.2008

Stary 24.03.2009, 22:24
A skąd wiemy czy może grac ?
Wielkie Derby Krakowa
- są częścią polskiej piłki, a w ich losach, niczym w lustrze, odbija się historia Polski. Przetrwały zabory i dwie wojny światowe. Nie udało się ich zniszczyć nawet Adolfowi Hitlerowi.
Odpowiedz cytując
Intensem3
Junior Member

Stary 24.03.2009, 22:26
Co do Beto to ja bym napewno nie wystawił do podstawowej jedenastki. Za wazny mecz zeby esperymentowac , bo ostatnio nie pokazuje nic co dawało by mu szanse gry z Lechem , natomiast Jirsaka nie wykreslil bym calowkowice ale jego forma bedzie wielkim znakiem zapytania . Do tego meczu jeszcze tak czy tak troche czasu i wszystko sie jeszcze okaze pare dni przed mecze. Moze Jirsak złapie forme i wtedy jest szans ze Skorza wystawi go do 11.
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 24.03.2009, 22:42
maksinho napisał(a):Wyświetl post
W defensywie będą grali Junior Diaz, Głowacki, Marcelo i Baszczyński.

Z poradnika przyszłego coacha Wisły
co Ty .......isz kolego? Marcelo będzie grał w obronie? niezły z Ciebie "coach".
Odpowiedz cytując
Waldus88
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 24.03.2009, 22:57
atomek21 napisał(a):Wyświetl post
co Ty .......isz kolego? Marcelo będzie grał w obronie? niezły z Ciebie "coach".

HAHAHAHAHAAHA,
no Atomek21 nie wiesz, że Marcepanowi odwołali kartki?

Co do samego meczu, to zagramy z kontry, możliwe ustawienie 4-5-1 żeby zagęścić środek, tym bardziej ze Lech gra trzema środkowymi. Jest szansa, że Murarz nie zagra, ale nie przychodzi mi na myśl żaden piłkarz, który mógłby tam zagrać? hmm Injac, Bandrowski i ? ;>
Ostatnio edytowane przez Waldus88 : 24.03.2009 o godz. 23:00.
Odpowiedz cytując
Intensem3
Junior Member

Stary 24.03.2009, 23:06
z 4-5-1 ciezko bedzie strzelic brame szczególnie ze gramy bez Brożka wiec jeden napastnik z przodu to troche mało jak na Lecha i ciezko bedzie mu cokolwiek zwojowac z przodu.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 24.03.2009, 23:14
Co wy macie z tym odwołaniem kartki dla Marcelo? Coś mnie ominęło?
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Stary 24.03.2009, 23:26
nic Cię nie ominęło, bo nikt kartki nie odwołał
Odpowiedz cytując
Intensem3
Junior Member

Stary 24.03.2009, 23:38
To sam juz niewiem czy odwołali czy nie ?
Odpowiedz cytując
wolek1986
Member

Stary 24.03.2009, 23:39
Skład wg mnie będzie wyglądał tak :Br Pawełek-PO Singlar,ŚO Głowacki,ŚO Baszczyński,LO Diaz- PP Małecki, DP Sobolewki, DP Cantoro, LP Zieńczuk OP Boguski N Ćwielong Rezerwa Cebanu, Mączyński, Gołoś, Łobodziński, Beto, Niedzielan Według mnie powinniśmy wygrać takim skąłdem o ile nic nie przytrafi się naszym obrońcom :/ Jazda jazda jazda Biała Gwiazda Pozdro
Odpowiedz cytując
atomek21
Senior Member

Stary 25.03.2009, 00:19
Intensem3 napisał(a):Wyświetl post
To sam juz niewiem czy odwołali czy nie ?
a jak mieli odwołać? powiedzieć, że sędzia miał kuku na muniu i specjalnie dał kartkę? ****a myślcie trochę.
Odpowiedz cytując
Intensem3
Junior Member

Stary 25.03.2009, 00:45
atomek21

tak sie składa ze czasami kluby składaja odwołanie od kartek i jest to wtedy rozpatrywane dokładniej i albo sie udaje odwołac albo nie jezeli nie wiedziałes , natomiast Wisła jednak wogóle nie złozła odwołania a powinna...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.03.2009, 01:12
WYGRAĆ,WYGRAĆ WYGRAĆ!!

Tylko z takim nastawieniem jestesmy w stanie pokonac Amike ,w kazdym razie determinacja jak w drugiej polowie z pejsami!

Dziewczyny z Amiki tez sie pewnie nastawiają na zwyciestwo ale trzeba pokazać kto tu jest Mistrzem Polski .
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów