jaitylkoja napisał(a):

Nie bądź takim hurraoptymistą... Bardzo ważne, by odciąć środek pola, ale to nie będzie takie proste. I jeszcze bramkę ktoś musi strzelić. Ale i tak mam nadzieje, że wygramy
|
Po wygranych derbach nie martwię się kto będzie strzelał. Odcięcie playmaker'ów nie będzie takie ciężkie jak się wydaje. Wystarczy, żeby Sobol popilnował Murawskiego, który większość piłek będzie adresował do Stilicia. Wtedy szpica będzie odcięta i nie będzie podań do Lewandowskiego. Naszą taktyką powinien być atak skrzydłem dzięki Małemu. Przez pierwsze 45 minut pobiega trochę, a w drugiej połowie dokładne podania adresował będzie Zieńczuk. W ataku zagra Ćwielong z Boguskim. Przy korzystnym wyniku (2:0 i wzwyż) na boisku pojawi się Niedzielan. Kiedy będzie remis lub będziemy przegrywać w napadzie znajdzie się Beto. W defensywie będą grali Junior Diaz, Głowacki, Marcelo i Baszczyński. Baszczu bedzie ruchliwym obrońcą, który bedzie asekurował Małeckiego podczas jego rajdów skrzydłem. W pomocy będą grali Zieńczuk, Mały, Sobol i Jirsak wysunięty. Ważny w tej taktyce jest Tomas, gdyż to on bierze na siebie ciężar rozgrywania akcji. Cięzko powiedzieć w jakiej dyspozycji jest Czech. Zamiast Jirsaka można sprawdzić w tej roli.... No właśnie Wisła nie ma takiego zawodnika, który mógłby zastapić Tomasa. To recepta na Amicę
Z poradnika przyszłego coacha Wisły