The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.03.2009, 15:15
eye63 napisał(a):Wyświetl post
No to chyba nic dziwnego. Zawsze lepiej bronić wyniku z piłkarzem, który potrafi zaszyć się na 30 minut z piłką gdzieś, gdzie go nikt nie odnajdzie. Cantoro jest stworzony do właśnie takich sytuacji, tylko że do tej pory mało razy musieliśmy pilnować wyniku...
Łobodziński zaszywa się przez cały mecz, bez piłki.
Odpowiedz cytując
Ala1955
Czarownica

Od: 04.2008

Stary 10.03.2009, 15:59
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Łobodziński zaszywa się przez cały mecz, bez piłki.
Słowa "bez piłki" są tu kluczowe. W przypadku obrony wyniku trzeba zaszyć się z piłką
"Jesteśmy dumą tego miasta..."
Odpowiedz cytując
krystiano
Member

Od: 10.2006

Stary 10.03.2009, 16:37
Czy ktoś mógłby mnie uświadomić, co się dzieje z VarGą (Norbertem). czy On kiedyś jeszcze zagra?
Odpowiedz cytując
PM
Member

Od: 02.2008

Stary 10.03.2009, 16:55
Trenuje w Krakowie już od pewnego czasu. Do tej pory miał głównie zajęcia indywidualne, ale powoli wchodzi w trening z pełnym obciążeniem.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 10.03.2009, 17:38
Wojtek gra jak gra, lecą w jego kierunku czetso sluszne krytyki. Ale jesli chcemy miec z niego pozytek, a wierze ze kazdy tak mysli, to trzeba go wspierac na meczach, moze i na tym forum ktore byc moze czyta. poprostu nie mamy innego wyjscia. Kto wie co mu tam pod pokrywą sie dzieje i oby chlop sie nie zalamał bo bedziemy miec najdrozszego rezerwowego (przynajmniej do lipca). Druga sprawa, to czy Łobo zdaje sobie sprawe jak sie obecnie prezentuje na tle druzyny i czy robi wszystko żeby to zmienic. Błaszczu gra na tej samej pozycji a przeciez to niebo i ziemia, ja cie sune
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 10.03.2009, 17:46
Jak Clebera nie ma to kto będzie karne strzelał? Brożek, Zieniu, Mały, Głowa, Sobol?
Odpowiedz cytując
rafiABG
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 10.03.2009, 17:48
Czopens napisał(a):Wyświetl post
Jak Clebera nie ma to kto będzie karne strzelał? Brożek, Zieniu, Mały, Głowa, Sobol?
Baszczu

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 10.03.2009, 18:20
Ala1955 napisał(a):Wyświetl post
Słowa "bez piłki" są tu kluczowe. W przypadku obrony wyniku trzeba zaszyć się z piłką
otóż to ;-) Za darmo bym go nie brał. Szczerze to za czasów gry w aktualnym liderze tabeli, Dawidowski prezentował się kilka razy lepiej niż Łobodziński za czasów zagłębia.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.03.2009, 18:53
Blat Wywiad napisał(a):Wyświetl post
Marszałek piszesz takie bzdety że aż żal czytać
To nie czytaj,ktoś Ci każe?

Blat Wywiad napisał(a):Wyświetl post

Ja zapamiętałem Łobo jako przebojowego skrzydłowego z Zagłębia Lubin który owszem może nie byl piłkarskim wirtuozem ale na pewno prezentował solidny ligowy poziom.

Przeczytaj ze zrozumieniem co napisałem. Mówisz o przebojowym skrzydłowym z Zagłębia L,które swego czasu dostawało od Wisły regularne lanie, coś koło 6-0 i to kilka razy. Sam piszesz,że gość był ligowym średniakiem. Napisałem jak jest ligowa średnia.

Poza tym co mnie interesuje jak się kto odnosi do Jirsaka czy Łobodzińskiego. Co to za argument w dyskusji? To problem tych, którzy takie problemy mają,nie mój. A tak swoją drogą, Jirsak coś przynajmniej kiedyś zagrał w barwach Wisły. Łobodziński zawsze kiszkę gra.

Flamengista

Zbyt duzo tych niedomówień,tłumaczysz Łobodzińksiego na siłę. Nie grał,bo chyba go chcieli utemperować. Średni argument. To samo z Leo. Zahorski tez u niego grał,i grywa.

Gość jest słaby i tyle. Po co to tłumaczenie. Murawa wszytko weryfikuje. Możesz naopowiadać rzeczy niesłychanych, zmontować filmiki, na widok ktorych szczęka opada. Ale jak wyjdziesz na plac, mószisz pokazać co umiesz.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
bigi333
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 10.03.2009, 19:06
rafiABG napisał(a):Wyświetl post
Baszczu
Ten sam Baszczu co nie strzelił karnego w meczu z Saragossą i Legią w finale PP?
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto

...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę...

KLIKAJ TUTAJ CODZIENNIE
W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund

Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 10.03.2009, 23:37
http://www.youtube.com/watch?v=CS9hWEZxBy0

http://www.youtube.com/watch?v=_LkgKMu9qww

http://www.youtube.com/watch?v=WAemkHjB_TY

Jednak coś tam umie ta łamaga...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 11.03.2009, 01:04
poproszę jeszcze video z bitwy pod Grunwaldem
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 11.03.2009, 01:08
1q2 napisał(a):Wyświetl post
poproszę jeszcze video z bitwy pod Grunwaldem

A ja poprosze video z Grzesiem Kmiecikiem,udwoodnimy ze tez cos potrafi !
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 11.03.2009, 01:17
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
A ja poprosze video z Grzesiem Kmiecikiem,udwoodnimy ze tez cos potrafi !
A ja poprosze video ze wszystkimi wtopami, odpuszczonymi akcjami i nieudanymi zagraniami Wojtka i wtedy bedziemy mieli jego prawdziwy obraz przed oczami.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 11.03.2009 o godz. 01:22.
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 11.03.2009, 01:44
spelniamy marzenia wiernych fanow Grzegorza Kmiecika:
http://www.youtube.com/watch?v=BPV8zzXZocs
filmik na ktorym mozna w okolicach 1:10 min. zaobserwowac najbardziej owocny kontakt Grzegorza z pilka podczas jego pobytu w Wisle.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 11.03.2009, 09:54
A' propos Wojtka
"Nie chcę się pogrążać"

A tak swoją drogą to nie wiem czy będziemy mieli z niego wiele pociechy w tej rundzie i w ogóle. Tak sobie zacząłem obserwować i analizować, kiedy on gra w miarę ok. Otóż gra wtedy, gdy ma sporo miejsca, a sporo miejsca ma tylko wtedy, jeśli ktoś inny ściąga na siebie uwagę obrońców. W Wiśle uwagę obrońców na siebie ściąga jedynie Brożek, Boguski może czasem. Ale fakt, faktem - najlepiej podwaja się Łobodzińskiego, z prostego względu, Brożek bez podania bramki nie strzeli. W Zagłębiu wtedy był Chałbiński, Iwański, Stasiak się często wybierał do przodu, a i defensywni pomocnicy robili wiele szumu. U nas niestety nie zapowiada się na piłkarzy grających stricte ofensywnie i to może być wielki ból dla Łobo, jak i dla Zieńczuka. Zieńczukowi, choć ostatnio ciut podniósł loty, muszę oddać jedno - element, który ma opracowany to wrzutka z miejsca (tyle i aż tyle jak na teraz). Ale pomyśleć, żeby w drużynie był tylko taki Kosowski, a podejrzewam, że skrzydłowi - naprawdę graliby o niebo lepiej.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 11.03.2009, 10:07
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Moim zdaniem Łobodziński bardzo przypomina Marka Zieńczuka - zarówno fizycznie (wysoki, mało dynamiczny), jak i mentalnie (obaj dosyć spokojni, to nie są wojownicy jak Sobolewski)
to faktycznie jest z nim dramat
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 11.03.2009, 10:13
Cytat:
Chcę przyprawić trenera Skorżę o ból głowy przy ustalaniu składu na kolejne mecze - dodaje Łobodziński.
Obyś Wojtku mój imienniku tylko pozytywnie go przyprawił o ból głowy, bo na razie to chyba i panu Skorży i panu Bednarzowi się śnisz po nocach jako bardzo średni transfer by nie powiedzieć fatalny. Natomiast nic innego nie pozostaje jak nadzieja, że jednak coś tam jeszcze pokażesz grając we Wiśle, bo na prędkie odejście z klubu chyba nie ma co liczyć, bo niby kto kupi Łobodzińskiego w takiej formie więc trenuj, trenuj.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 11.03.2009, 11:54
Lobodzinski zyje w jakims innym swiecie. jedno z pytan dziennikarz powinno brzmiec:
- Panie Wojtku, co Pan mysli o czterech sloniach na ktorych wspiera sie nasz polski swiat ?

Wariat.
Zarabiajac rocznie tyle co ja w 10 lat, on chce trenera PRZYPRAWIC O BOL GLOWY.
Przeciez tu nie powinno byc zadnych - nawet zawachan trenera. Od faceta z najwyzszym kontraktem powinno sie zaczynac ustalanie skladu, a nie jego problematyczna obecnosc w skladzie zalatwiac aspiryna.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.03.2009, 11:58
co do Łobo to może sie jeszcze nie zaaklimatyzował w Wiśle ? Jest przy Reymonta od roku.Żuraw jak pamietam dopiero tak po 2 latach zaskoczył .Oby tak samo było z Wojtkiem Ł.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 11.03.2009 o godz. 12:01.
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 11.03.2009, 12:13
AYALA napisał(a):Wyświetl post
co do Łobo to może sie jeszcze nie zaaklimatyzował w Wiśle ? Jest przy Reymonta od roku.Żuraw jak pamietam też dopiero tak po 2 latach zaskoczył ze strzelaniem bramek.Oby tak samo było z Wojtkiem Ł.
Myślę, że nie o bramki tu chodzi. Od tego są napastnicy. Kuba Błaszczykowski też nie był/nie jest jakiś super skuteczny ale praca jaką wykonuje na boisku, jego zagrania pozwalają partnerom na dołożenie nogi bądź głowy i jest bramka. niemal każda akcja Wojtka powinna być niemałym zagrożeniem dla bramki przeciwnika. Ale jak pisze 7 kotów, to od niego Skorża powinien rozpoczynać ustawienie składu.

Wojtek w Wiśle jest na tyle długo, że powinien już pokazać co nieco. 2 wrzutki w ciągu kilku pierwszych minut w meczu z Lechem to za mało. Większość tu osób jednak przesadza (a już odnośnie Zieńczuka to czasem wydaje mi się, że inne mecze oglądamy). W porównaniu do Małeckiego wydaje mi się że grają na tym samym poziomie z tym że ciąży na nim fakt, ze zarabia nie adekwatną do prezentowanej w tej chwili formy kasę.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 11.03.2009, 17:19
Dawidowski niedawno widziany w kasynie z jakimś lateksowym pedałkiem ,na oko rozjebał jakieś 5 stówek, widać chłopak w formie jest
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 11.03.2009, 18:07
poczekajcie jak Dawidowski odejdzie z Wisly, jakie bedą placze i jakie historie opowiadane jak to Wisła go wykorzystała
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.03.2009, 18:26
FraMat napisał(a):Wyświetl post
poczekajcie jak Dawidowski odejdzie z Wisly, jakie bedą placze i jakie historie opowiadane jak to Wisła go wykorzystała
Było, nie było - zdobył mistrzostwo Polski Młodej Ekstraklasy w wieku 31 lat.
Zapowiadał już, że jak strzeli gola to coś tam nam pokaże, ale szans na to większych raczej nie ma.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2009, 18:34
A powiedzcie mi, do kiedy on ma kontrakt? Obowiązuje od 2004 roku
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 11.03.2009, 18:50
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
A powiedzcie mi, do kiedy on ma kontrakt? Obowiązuje od 2004 roku
Do końca tego sezonu.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Stary 11.03.2009, 20:07
7 kotów napisał(a):
Zarabiajac rocznie tyle co ja w 10 lat, on chce trenera PRZYPRAWIC O BOL GLOWY.
o skubańcu, 12.500 zł. miesięcznie? Teraz to ja Ci będę zazdrościł

Muszę was zmartwić, ale po cześci to ja odpowiadam za taką formę Tomka Dawidowskiego. Mianowicie jakieś 4 lata temu, bedąc z kolegą na trybunie B, podczas indywidualnego treningu tego napastnika, jedlismy śniadanie (ze szkoły się urwaliśmy). Dawidowski się spytał, czy dam mu bułkę. Odpowiedziałem, że mam tylko jedną.

Wtedy był wielką nadzieją. Sami wiecie jak się to potem potoczyło... (autentczna sytuacja )
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 11.03.2009, 20:37
Trzeba jednak przyznać że był dobry, gdy do nas przychodził.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.03.2009, 12:21
Martwi mnie sytuacja z Łobo i Niedzielanem. Coraz mniejsze szanse na odbudowanie formy i wzmocnienie naszej drużyny. Coś kiepska sytuacja z formą zawodników Jirsak katastrofalnie, Małecki z Boguskim nierówno. Najlepiej wygląda Sobol który nie mógł uczestniczyć w przygotowaniach. Cieszy też postawa Baszcza i Zieńczuka.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 13.03.2009, 16:19
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Martwi mnie sytuacja z Łobo i Niedzielanem. Coraz mniejsze szanse na odbudowanie formy i wzmocnienie naszej drużyny. Coś kiepska sytuacja z formą zawodników Jirsak katastrofalnie, Małecki z Boguskim nierówno. Najlepiej wygląda Sobol który nie mógł uczestniczyć w przygotowaniach. Cieszy też postawa Baszcza i Zieńczuka.
A Jirsak katastrofalnie bo co? Bo widziałeś go 2 tygodnie temu przez 45 minut na boisku, w meczu który cała drużyna zagrała poniżej jakiejkolwiek krytyki, w dodatku w prawdopodobnie najgorszej połowie od przyjścia Skorży do Wisły?
Ostatnio edytowane przez ciacho : 13.03.2009 o godz. 16:23.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów