|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Cóż, myślę, że jak już tak prawie wszyscy stracili nadzieję, to pozostaje nam Maciej Skorża. On na 100% zmobilizuje piłkarzy. Nie ma innego wyjścia. Jest tylko zwycięstwo. Trzeba na tej Polonii siąść i nie zejść do końca spotkania. Sorry dla Polonii ale gracie z Wisłą Kraków
![]()
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !
Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku. |
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
Co wy wypisujecie? To ja mam mobilizować pilkarzy Nie no jaja jakies, ja mam pilkarzyne, ktory zarabia 200tys euro prosić zeby rzetelnie wykonywal swoj zawod z zaangazowaniem Samo zaspiewanie przez nas hymnu, po ktorym ciary przez czlowieka przechodza powinno byc dla nich moblizujace.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Maciej Skorża = brak umiejętności mobilizacji. On do tego potrzebował mieć w drużynie Kosowskiego, a ewentualnie robił to za niego Andzrzej B. Mam nadzieje, że przynajmniej zobaczę jakiś sensownie wykonany stały fragment gry, bo mamy w drużynie zawodników świetnie grających głową : Diaza, Głowackiego, Marcelo ale na razie nikt im nie potrafi celnie na głowę dośrodkować.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie wiem, moze nalezaloby sobie wzajemnie powiedziec prosto w oczy, ze szans na mistrza w tym roku juz (raczej) nie ma, co pozwoliloby z druzyny zdjac czesc presji, szczegolnie w obliczu odejscia podpory defensywy i jednego z niewielu wojownikow jacy ostatnimi czasy grywali w barwach Wisly.
Sobotni mecz, to mecz o 6 punktow. Wygrana pozwoli dogonic Polonie i nie powiekszyc dystansu do Legii. Czarny scenariusz (wliczajac niepowodzenie w meczu pucharowym) przewiduje, ze jeszcze w tym tygodniu przegrana moze zostac szansa na udzial w kolejnej edycji europejskich pucharow, szczegolnie gdy wezmie sie pod uwage krotki dystans meczowy jaki pozostal do zakoncznia rozgrywek. Mam nadzieje, ze trener i jego stremowani pilkarze doskonale zdaja sobie z tego sprawe. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
W obliczu takiej a nie innej kadry Wisly licze na sklad:
Pawelek - Baszczynski, Glowacki, Marcelo, Diaz - Malecki, Sobolewski, Jirsak, Piotr Brozek - Pawel Brozek Boguski Moznaby jeszcze zamienic miejscami Malego z Boguskim, ewentualnie w miejsce Jirsaka Boguski i Cwielong w ataku. Szczerze, to ta nasza kadra jak narazie dobrze nie wyglada. Mam nadzieje ze z Lechem sie odbuduja i pozniej z rozpedu pukna i Polonie. I tego sobie i Wam zycze! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Eh, mordo ty moja, piszesz o łbie na karku (mając, rozumiem, na myśli również swój) a potem przewidujesz zmiany w składzie co do minuty! Jak Ty to robisz?!
A najbardziej mnie rozczuliłeś tym: Cytat:
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 02.03.2009 o godz. 17:21.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
Ciekawe czy to prawda: http://ekstraklasa.wp.pl/wid,1089939...wiadomosc.html |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
rozpaczliwe ataki, walenie głową w mur i żeby nie bylo, Beto nasz "zbawca" wchodzi na ogon (10 minut), mając nadzieje ze cos tam uciuła w przodzie i doturla jakąś piłe rzuconą z linii obrony z połowy boiska :] ale to tylko moje domysły.....oby tak nie było
nie obrazam Cie, wiec nie zachowuj sie jak prymityw, gdyz dalej nei rozumiesz pisalem, ze problemem nie badzie RYWAL tylko beda nim nasi ZAWODICY, ogladalem mecz z LEgia, zreszta nie ma znaczenia czy Polonia W. prezentuje poziom zblizony do P.Bytom czy Amiki W.... nie o to chodzi.... oni sami dla siebie są problemem, tak czasem bywa, to jest moje zdanie i mysle, ze ciezko bedzie o dobry mecz i wynik. ale moze sie uda i przedluzymy nadzieje o obronie MP
Ostatnio edytowane przez lucekj : 02.03.2009 o godz. 17:35.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taktyka, CZYSTE, ODWAZNE 4-4-2. Bez tzw. "cofnietego" (czytaj nieistiejącego) napastnika, ktory de facto oznacza gre odizolowanym Brozkiem i biegajacym w pomocy Boguskim. Duet Beto-Brozek, zeby zdywersyfikowac opcje w ataku, a nie w kolko klepac "mala gre". Strzaly z dystansu pomocnikow i napastnikow (wykorzystac Beto do gry "na sciane"). Zadnego wjezdzania w bramke z pilka (co sie zreszta nie udaje juz od dawien dawna). Bardzo trudny mecz i jesli marzymy o podium trzeba zniszczyc Polonie. Cantoro na boisko, podobnie Baszczu. 100% agresji na boisku i 100% agresji na trybunach, kociol przy akcjach pod D, zeby majty sie czarnym koszulom zatrzesly.
CEBANU BASZCZU - CLEBER(SIC!) - GLOWA - PI. BROZEK MALECKI/BOGUSKI - CANTORO - SOBOL - DIAZ BROZEK - BETO
Ostatnio edytowane przez 3rider : 02.03.2009 o godz. 18:03.
![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Mecz z Polonią to będzie mecz o dużą stawkę dla obu drużyn. Według mnie trzeba od pierwszej minuty zaatakować Brożkiem,Boguskim/Małeckim i Beto. Poprostu najechać na Czarne Koszule bez pardonu. I nie przerywać ataków po 10 minutach. Gramy u siebie i niszczymy przeciwnika grą i dopingiem.
![]()
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !
Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
A co myślicie jakby tak Boguskiego do środka pola przesunąć z całym szacunkiem dla Jirsaka ale może to lepsze rozwiązanie.Nie mamy nikogo kreatywnego w środku pola tym się sugerowałem.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Pawełek-Baszczu Głowa Pi.Brożek-Małecki Sobol Diaz Boguski Zieńczuk-Pa Brożek Beto
Tak to widze.Wychodzimy odważnie z 3 obrońcami i 2 defensywnymi pomocnikami 2 w ataku żeby brożek nie był osamotniony i Boguś zagra takiego fałszywego napastnika który będzie dogrywał piłki do Beto i Brożka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jak czytam niektóre posty to się zastanawiam czy na właściwym forum jestem.
Nie wiem skąd ten lament i jeszcze gadanie o końcu Wisły. W każdym klubie są momenty lepsze i gorsze, nikt nie wygrywa przez cały czas. Mówicie o tym że Cupiał się wycofa. A ja mówię że nie ma co martwić się na zapas, bo Cupiał deklarował już że się wycofuje i się nie wycofał. A nawet jak się wycofa to przecież nie będzie ani koniec świata, ani koniec Wisły. Mówicie że Pan Cupiał daje mało na transfery. A ja osobiście wole takiego człowieka który daje mało na transfery,ale jest polakiem i jest wierny Wiśle niż jakiegoś ruska czy araba który patrzy tylko jakby tu szybko zarobić (Chelsea, Man City). Koniec walki o mistrza? Czy ktoś kto tak pisze widział wcześniej tabele? W lidze hiszpańskiej real miał do barcy 12 punktów straty,a ma 4 i zaraz ją dogoni. Jeśli można to było zrobić w tak mocnej lidze jak hiszpańska to można też w tak słabej jak polska. Wiem jednak z czego ten pesymizm może wynikać, jak się czyta na onecie co tam piszą o Wiśle to można się załamać nerwowo. Ale chyba prawie każdy wie ze onet to ITI, a ITI to legia. Pamietam magazyn orange ekstrakalsa na TVN, legia nawet jak się niesamowicie męczyła ze spadkowiczem, słyszeliśmy że "gra pięknie". Media ogólnie Wiśle są nieprzychylne, pamietacie jak mówili o zatrzymaniu blachy? "Były trener Wisły Kraków zatrzymany" Jakby Wisła miała cokolwie z tym wspólnego. Do tego jeszcze przy okazji oczernili Bahra. Czy warto więc słuchać tego co mówią media? Media będą nam wróżyć klęskę, ale my kbice kierując się zdrowym rozsądkiem powinniśmy nie słuchać tych bzdur, tylko wspierać piłkarzy w trudnych chwialch tak bardzo jak to tylko możliwe. Czy zastanowiliście jak poczułby się piłkarz Wisły gdyby przeczytał to co piszecie? Taki Sobol któey zostawia serce na boisku czyta że walka o mistrza zakończona. Jak ma dalej walczyć?! Ludziska, apeluję: nie dajcie się manipulowac tym psedudziennikarzom, wsperajcie swoich i nie traćice wiary! Bywało gorzej i przeżyliśmy! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Nastała jakas dziwna tendecja............znowu wszyscy widzą upadek Wisly.
Ja wiem ze gazety,tvn itd tylko czekaja jak wygłodniałe hieny na byle jakie potkniecie Wisly i po meczu z Bytomem dostały co chcialy. Ale zadaniem nas WISŁY ,jest niedpuszcenie do takie sytuacjii w ktorej ktos bedzie pluł i targał dobre imie naszego klubu. To MY TWORZYMY WISŁE,TO MY TU BYLISMY JESTESMY I BEDZIEMY.Wszystko iine przeminie i nic po nich nie zostanie. Kto ma poniesc chłopakow do boju w najblizyszch meczach z Amka i Dysko-Polo Kto z dumą zaspiewa"Werny swojej druzynie,znow przyjde na jej mecz..." Musimy pomagac chlopakom i nie wierze ze nie sa w stanie zagrac z taka ambicją zeby rozniesc w proch i pył najpierw Kuchankorza a potem Polonie.Nikt mi nie wmowi ze nie maja umiejetnosci.maja tylko musza to w koncu zaczac pokazywac. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
Wie ktoś może kiedy rusza sprzedaż biletów na mecz z Polonią
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
prawdopodobnie w czwartek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Niewiadomo czy w meczu zagrają : Paweł Brożek , Junior Diaz -
A’propos drugiej połowy... . Mógłby pan nam wytłumaczyć dlaczego ostatni raz strzeliliśmy bramkę w pierwszej połowie, aż siedem kolejek temu. W pierwszej połowie nie jesteśmy w stanie zdziałać za wiele natomiast w drugiej nasza gra wygląda zupełnie inaczej. Na czym to polega? Może zawodzi mobilizacja zawodników? Mi osobiście wydaje się, że przeciwne drużyny w pierwszej połowie po prostu się bronią. Mają dużo siły by grać blisko siebie i trzymać się taktyki, natomiast w drugiej połowie gdy tych sił już troszkę brak, robi się więcej miejsca i możemy lepiej grać. Ważne jest żeby dobrze grać, a bramkę można zdobyć i w osiemdziesiątej minucie. Nie można natomiast grać tak jak my, przez pierwsze dziesięć minut, gdy dopiero po tym czasie pojawiła się drużyna na boisku. Jak wygląda stan zdrowotny zawodników po ostatnim meczu? Paweł Brożek kontuzja i Junior lekki uraz kolana. Paweł ma jakiś problem ze stawem skokowym i zobaczymy czy będzie mógł grać w najbliższych meczach. Jeśli chodzi o Juniora to wygląda na to, że wystąpi w następnym spotkaniu- czego bardzo bym sobie życzył. Jeszcze nie mam informacji od lekarza, ale nie wydaje się aby to była poważna kontuzja Zródło - Strona SKWK
Ostatnio edytowane przez Suszanin : 03.03.2009 o godz. 16:02.
![]() WISŁA- Dla WAS To Pięć Liter...
Dla NAS Całe Życie... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Myślicie, że można liczyć na to, że w dniu meczu jeszcze będą bilety i będzie można kupić je za 10 zł? Mhm.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wydaje mi się że z Polonią powinien zagrać Beto w ataku z Brożkiem a Boguski niech odpocznie bo ostatnio słabo gra. Na prawej też chyba wolę Łoba. Małecki nic nie pokazał a Łobo chociaż uwagę rywali ściąga.
Największy problem w środku bo Diaz jakoś nie przekonuje a nie ma kogo wystawić. I tak zagrał dużo lepiej niż Jirsak z Polonią Bytom. |
|
|
|
Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Wg mnie to atak jest za wolny... Atak powinien byc Brożek i Beto a zamiast drugiego srodkowego pomocnika(np. Jirsaka) przesunac pod atak Boguskiego. W obronie nic sie nie da zmienic... Chyba ze na prawej bo wg mnie to Baszczu zasluguje na gre w pierwszym skladzie.
![]()
Gurny Ślunsk
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
tak by bylo dobrze ale skorza sie nie zdecydujemoim zdaniem . powinismy tak jak lech zrezygnowac z lewj poocy a zamiast tego grac w srodu boguski diaz sobol
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Też o tym myślałem, ale to bardziej pod kątem meczu z Czarnymi Koszulami, niż ogólnie co do składu w przekroju całego sezonu.
Na pewno ktoś taki jak Beto który umie się nieźle zastawić i dobrze podać,przyda się przeciwko, według mnie najlepiej spisującej się defensywie w rundzie jesiennej - na Polskim podwórku rzecz jasna. ![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
a co myslicie o takiej pomocy i ataku
Cwielong Sobol Zienczuk Boguski Brozek Beto lub Cwielong Sobol Boguski Zienczuk
Ostatnio edytowane przez fugiell : 04.03.2009 o godz. 22:42.
|
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Beto jak najbardziej do pierwszej jedenastki na Groclin. Lobo nawet na lawke bym nie bral, lepiej juz wziac kogokolwiek z ME, bo i tak bedzie wiekszy pozytek.
Maly/Boguski za Łobo
Ostatnio edytowane przez mic : 04.03.2009 o godz. 23:06.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Po dzisiejszym meczu z Lechem proponuję wyjść składem 3:5:2
................Pawełek............... Baszczyński... Marcelo ...Głowacki ................ Sobol ................ Małecki ... Jirsak... Diaz... Boguski ............Brożek..... Beto.......... Ryzykownie, ale za to ofensywnie, bo nie widzę innej możliwości na przełamanie się w ofensywie i strzelenie w końcu może więcej niż jednej bramki. A nóż może w takim systemie poczujemy się dobrze. Marne nadzieje, ale jednak. Wiem, że to nierealny skład, ale co wy na to? |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Nie wiem czym się przejmujecie. Polonia W. gra piach, "klasowych" (jak na Ekstraklasę) grajków może 3ch. Bramek tam nie ma kto strzelać. Wg mnie mecz macie spokojnie wygrany (jak zagrają tak jak w I połowie dzisiejszego PP), i to ze 3:0 no i to będzie odskocznia jakaś.
Powód: literówki
Ostatnio edytowane przez sq : 04.03.2009 o godz. 23:26.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|