|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Już za 6 dni spotkamy się w bardzo ważnym meczu z Polonią. Po wpadce z Bytomiem konieczne są 3 punkty, ponieważ wyprzedzimy wtedy Polonię i możliwe, że zrównamy się punktami z Legią i Lechem.
Dyskutujmy tu na temat meczu, o taktyce, proponowanym składzie. ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
3 pkt i dobra gra musi byc OBOWIĄZKOWO, bez żadnej wpadki tak jak z Polonia B.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
No jest to napewno kluczowy mecz, bo mamy szanse wyprzedzić Polonie. Licze na to ze Jagiellonia utrzyma forme z pierwszej kolejki i urwie punkty Lechowi a za 2 tygodnie równiez Legii. Oby Franek z Grosickim w tych meczach błysneli. Mecz z Czarnymi koszulami jest równiez ważny pod względem mentalnym. Jeżeli wygramy to może nasi uwierzą w to że sa w stanie przejść Lecha i Legie. Innego wyniku sobie nie wyobrażam, bo byłby to koniec marzeń o mistrzostwie.
Skład: Pawełek - Baszczu Głowa Cleber Diaz - Mały Sobol Boguski Zieniu - Ćwielong Brożek po przerwiej jeżeli Sobol znów zagra tak słabo jak w Bytomiu powinien wejśc Marcelo. |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
-- Co do meczu to kluczowe bedzie pierwsze 15-20 min. Trzeba szybko strzelic bramke to zwyciestwo bedzie pewne. Polonia ma niezla obrone, a patrzac na nasza ofensywna gre w meczu z Bytomiem to moze byc kiepsko. Wymeczone 1:0, 2:1... |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
jak ugramy cos w PP z amica, to powinno byc dobrze.. tez obstawiam wymeczone 1:0
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Jeżeli Wisła zagra niewiele lepiej niż w ostatnim meczu a Polonia W przynajmniej tak samo agresywnie i z podobnym zaangażowaniem jak z Legia to mam sporą obawę o wynik meczu. Zmienić przede wszystkim podejście i zaangażowanie bo w piłkę grać potrafimy.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
3 punkty są konieczne, jeśli nie chcemy stracić kotaktu z czołówką. Remis, czy nie daj Boże porażka przekreślałaby chyba nasze szanse na obronę mistrzostwa. A o zwycięstwo z "Czarnymi koszulami" będzie trudno, jeśli zagramy tak jak z Bytomiem. Mimo wszystko wierzę w zwycięstwo, choćby nawet wymęczone.
Co do składu - może środowy mecz PP z Lechem da nam jakieś wskazówki, jak powinniśmy zagrać z Polonią. ![]()
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
W Poloni rzeba uważać na linie pomocy zwłaszcza na Majewskiego i Mierzejewskiego.Polonia Warszawa ma podobny problem do Legii brak bramkostrzelnego napasnika.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Bedzie dobrze bo z Groclinem Wisełce nie idzie tak źle
a Jaga może coś urwie |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Po tej kolejce nie mamy szans zrównać się punktami z Lechem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Alesz ty bredzisz...
Nais zremisowali z Polonią i po dobrej grze w drugiej połowie - ale to jest padaka.... Wygraliby z polonia jakąś szmatą 1-0 a graliby jak Ruch Radzionków,- byłoby świetnie, super... I to jeszcze przesądzać po jednym meczu.... Powiem ci jedno, w zwycięstwo trzeba wierzyć do końca dopóki są szanse. Edit: MCX,a to zwracam honor
Ostatnio edytowane przez <Crasch> : 03.03.2009 o godz. 18:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Guest
|
|
|
jak nie wygramy to MP bedziemy mogli definitywnie powiedziec papa
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja myślę że przed meczem trzeba mocno zmotywować naszych grajków!!WIĘCEJ AMBICJI!!
Albo wywiesić cytat H.Reymana o postawie na boisku... Jak to mawiał Janusz W. - parówy do góry i jedziemy ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Mecz arcywazny.
Zgodze sie z przedmówcami.o 6 pkt Albo wygrywamy bierzemy się w garść ,i zaczynamy na serio zabawę w Mistrza Polski albo walczmy o Puchary ze Slakiem ,Dysko-olo i GKs. Wóz albo przewoz. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Ludzie mam nadzieję że po wczorajszym meczu Lecha nikt z was już nie ma wątpliwości kto jest faworytem w walce o mistrzostwo. 5 pt do Lecha to strasznie dużo. Nie ukrywajmy.
Jak Wisła nie weźmie sie w garść i nie skupi się na wygrywaniu to wogóle nie zagramy w pucharach. Nie ukrywajmy też innej rzeczy. Jeżeli Lech zdobędzie mistrzostwo to najprawdopodobniej uda im się utrzymać skład bo zawodnicy grają w Lechu krótko i będą mieli bardzo realne szanse na awans do Ligi Mistrzów. My jesteśmy w nieciekawej sytuacji. I niestety jeżeli Cupiał nie będzie w stanie zadowolić się 2 miejscem w naszej lidze to wkrótce możemy zmienić właściciela, bo z takimi zasobami finansowymi jakie mamy to Lecha za ch...uja nie wyprzedzimy. Ja się niestety obawiam że Cupiał nie ma już ani za bardzo możliwości ani ochoty podjąć walkę z kuchenkarzami. Coraz bardziej zagląda nam w oczy widmo końca epoki Wisły. Ogólnie skupiajmy się na celach realnych. A takim celem są europejskie puchary wogóle. Mistrzostwo w tym sezonie już raczej przegraliśmy. To tylko 12 kolejek w słabej lidze, a przed nami trudniejsze mecze niż przed Lechem.
Ostatnio edytowane przez Fernando Redondo : 02.03.2009 o godz. 08:26.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Musimy to wygrać chcąc jeszcze podjąć jakąkolwiek walkę o MP, jeżeli Cupiał nie zamierza już nic inwestować w transfery to po co trzyma tą Wisłę?
![]() |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Ten mecz trzeba koniecznie wygrać i to z dobrym wynikiem, najlepiej od początku pokazać Polonii,że to my idziemy na mistrza. A propos wypowiedzi o straconym Mistrzostwie. Kolego, Lech wczoraj omal nie zremisował z osłabionym kontuzjami Bełchatowem. Myślisz,że inne drużyny położą się przed nimi?
![]()
Wybór był prosty i przemyślany: Wisła Kraków !
Zaspa - dzielnica Gdańska, położona na miejscu dawnego lotniska pasażerskiego, dobrze umiejscowiona pod względem komunikacyjnym ( szybki dojazd do centrum Gdańska, Oliwy i Sopotu ). Zagłębie wiernych kibiców Lechii Gdańsk, Wisły Kraków i Śląska Wrocław. Zabudowa z lat 80tych XX wieku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
W tym sezonie MP jest tym bardziej cenne, że pierwszy raz polska drużyna będzie mieć realne szanse w walce o LM. Zmiana zasad pozwala w tym roku wylosować nam drużynę na miarę możliwości polskiej druzyny, nie bedzie już Realu, Barcy, Man U, czy innej podobnej siłą.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Ale z was kibice jak z koziej traby dupa .Jest jeszcze 12 koklejek a wy juz koronujecie lodowke na majstra wszystko jest mozliwe trzeba tylko wygrywac .pozdr prawdziwi kibice ABG
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Podobno Brożek ma kontuzje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
A no tak w drugiej połowie z Bytomiem to zagrali mecz życia
. O czym ten Brożek bredzi?Wygrać trzeba. Co do Amiki. To jest tak amatorska liga, że utrzymanie wysokiej dyspozycji nie jest możliwe, piłkarze to zwyczajni kartoflarze. Oceniam ,że za mecz,dwa Amika zacznie puchnąć, my się przebudzimy, może Legia, Śląsk coś prosto kopnie. Później znów Amika się przebudzi, reszta będzie remisy łapać. I tak naprawdę mało kto wie kto majstra zdobędzie. Słaba liga o spłaszczonym poziomie. Ciężko w takich kopaninach zbiorowych przewidzieć kto będzie mistrzem.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
I to jest właśnie podejście kibica. Mecz musimy wygrać i koniec dyskusji, a nie płakanie w stylu Fernando Redondo o "końcu epoki Wisły". Tak, wiem, że zaraz mi tu wyjedzie milion przemądrzałych "prawdziwych kibiców", którzy racjonalnie będą tłumaczyć, że na MP nie mamy szans itp, ale jak będziecie bardzo chcieli, to powiem Wam na priv gdzie mam takie tłumaczenie- składajcie podania. Albo inaczej- zastanówcie się co racjonalne podejście ma wspólnego z kibicowaniem. Kibice sukcesu powiedzą, że bardzo dużo, inni, ci "nieprawdziwi kibice", powiedzą, że nic. I to właśnie ci "nieprawdziwi" będą wierzyć w Wisłę dopóki będzie nadzieja. A reszta niech się przejmuje wypowiedzią Brożka. Jak piłkarzyna nie ma wiary w siebie, to albo damy mu ją my- kibice- i pokażemy na czym polega "nasza wiara niezachwiana", albo on się nie nadaje do "wyczynowego" (cudzysłów, bo każdy wie jak to w Polsce wygląda
Ostatnio edytowane przez pan Dudi : 02.03.2009 o godz. 12:39.
![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Panowie zespołowi nie idzie. Trzeba ich zmobilizować w sobote i dać z siebie wszystko .
NA PEŁNEJ KUR..IE !!! Rozjedziemy ten Groclin... !!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
[quote=Fernando Redondo;685149]Ludzie mam nadzieję że po wczorajszym meczu Lecha nikt z was już nie ma wątpliwości kto jest faworytem w walce o mistrzostwo. 5 pt do Lecha to strasznie dużo. Nie ukrywajmy. quote]
Co do punktów to faktycznie jest to dużo ale oglądałem wczorajszy mecz Lecha i zagrali bardzo słabo. Zupełnie nie zasłużyli na to zwycięstwo. Mieli 4 sytuacje i strzelili z nich 3 bramki, a przy pierwszym i trzecim golu to ciezko mówić o sytuacji bo poprostu GKS sam sobie strzelił te bramki. Dawno nie widziałem tak słabego bełchatowa w defensywie. Remis ze wskazaniem na GKS był w tym meczu sprawiedliwy, no ale cóż zdarzają sie takie mecze. W środe trzeba z nimi wygrać, bo to jedyna szansa żeby podbudowac nasze morale. Lech ma 12 piłkarzy, jeżeli ktoś dozna kontuzji z ofensywy to są w dupie. Smuda nie robi zmian przez 90 minut bo nie ma kogo wprowadzić - Kikuta? Wilka? Cueto? To już lepiej kogoś z młodej ekstraklasy bo ci piłkarze sa zupełnie bez formy. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Pisałem, zanim swój mecz rozegrał Lech ![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Nie pompujcie bo się srogo wszyscy rozczaruja, raczej po tym co widzieliśmy w Bytomiu rzeczą wątpliwą jest DOBRA GRA, chyba już bardziej realne jest zwycięstwo niż dobre spotkanie, ale to i tak malo prawdopodobne.....
będzie cięzko, nie z rywalem, a z naszymi grajkami.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Pewnie, lepiej płakać, że mamy przejebane i jak stare pierdoły na meczach Cracovii narzekać na piłkarzy i powtarzać "A nie mówiłem?" i szydzić z tych, którzy jednak wierzyli i zdzierali gardło. Dramat.
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Kolego.... ochłoń troche.
Co ma kibicowanie z graniem piachu przez naszych? Chłopcze, tutaj piszemy o meczu a nei dopingu, mobilizacji kibiców itd Czy będą grać piach czy nie i tak przyjde na stadion takze wisz.... Problemem są nasi piłkarze, nie wiem jak to możliwe ze sezn temu w podobnym zestawieniu klepali wszystkich jak leci, a teraz nagle kopają się po czołach.... btw. mam nadzieję, że Mauro wyjdzie za Irsaka :] |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|