Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [19. kolejka] Wisła Kraków - Polonia Warszawa 7.03.2009 - sobota, godz. 18:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5478)

rafalek 01.03.2009 15:02

[19. kolejka] Wisła Kraków - Polonia Warszawa 7.03.2009 - sobota, godz. 18:15

Już za 6 dni spotkamy się w bardzo ważnym meczu z Polonią. Po wpadce z Bytomiem konieczne są 3 punkty, ponieważ wyprzedzimy wtedy Polonię i możliwe, że zrównamy się punktami z Legią i Lechem.
Dyskutujmy tu na temat meczu, o taktyce, proponowanym składzie.

Nitrox 01.03.2009 15:05

3 pkt i dobra gra musi byc OBOWIĄZKOWO, bez żadnej wpadki tak jak z Polonia B.

radekogi 01.03.2009 15:12

No jest to napewno kluczowy mecz, bo mamy szanse wyprzedzić Polonie. Licze na to ze Jagiellonia utrzyma forme z pierwszej kolejki i urwie punkty Lechowi a za 2 tygodnie równiez Legii. Oby Franek z Grosickim w tych meczach błysneli. Mecz z Czarnymi koszulami jest równiez ważny pod względem mentalnym. Jeżeli wygramy to może nasi uwierzą w to że sa w stanie przejść Lecha i Legie. Innego wyniku sobie nie wyobrażam, bo byłby to koniec marzeń o mistrzostwie.

Skład: Pawełek - Baszczu Głowa Cleber Diaz - Mały Sobol Boguski Zieniu - Ćwielong Brożek

po przerwiej jeżeli Sobol znów zagra tak słabo jak w Bytomiu powinien wejśc Marcelo.

mic 01.03.2009 15:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 684670)
Już za 6 dni spotkamy się w bardzo ważnym meczu z Polonią. Po wpadce z Bytomiem konieczne są 3 punkty, ponieważ wyprzedzimy wtedy Polonię i możliwe, że zrównamy się punktami z Legią i Lechem.
Dyskutujmy tu na temat meczu, o taktyce, proponowanym składzie.

Bany znowu sie posypia, wiec sie zastanow.
--

Co do meczu to kluczowe bedzie pierwsze 15-20 min. Trzeba szybko strzelic bramke to zwyciestwo bedzie pewne. Polonia ma niezla obrone, a patrzac na nasza ofensywna gre w meczu z Bytomiem to moze byc kiepsko.
Wymeczone 1:0, 2:1...

diablo885 01.03.2009 15:23

jak ugramy cos w PP z amica, to powinno byc dobrze.. tez obstawiam wymeczone 1:0

ja_ka_ 01.03.2009 15:41

Jeżeli Wisła zagra niewiele lepiej niż w ostatnim meczu a Polonia W przynajmniej tak samo agresywnie i z podobnym zaangażowaniem jak z Legia to mam sporą obawę o wynik meczu. Zmienić przede wszystkim podejście i zaangażowanie bo w piłkę grać potrafimy.

christof20 01.03.2009 15:41

3 punkty są konieczne, jeśli nie chcemy stracić kotaktu z czołówką. Remis, czy nie daj Boże porażka przekreślałaby chyba nasze szanse na obronę mistrzostwa. A o zwycięstwo z "Czarnymi koszulami" będzie trudno, jeśli zagramy tak jak z Bytomiem. Mimo wszystko wierzę w zwycięstwo, choćby nawet wymęczone.
Co do składu - może środowy mecz PP z Lechem da nam jakieś wskazówki, jak powinniśmy zagrać z Polonią.

martinius028 01.03.2009 17:29

W Poloni rzeba uważać na linie pomocy zwłaszcza na Majewskiego i Mierzejewskiego.Polonia Warszawa ma podobny problem do Legii brak bramkostrzelnego napasnika.

Robek 01.03.2009 22:08

Bedzie dobrze bo z Groclinem Wisełce nie idzie tak źle
a Jaga może coś urwie

leonardomessi 01.03.2009 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 684670)

Po tej kolejce nie mamy szans zrównać się punktami z Lechem.

<Crasch> 01.03.2009 22:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leonardomessi (Post 685068)

Alesz ty bredzisz...

Nais zremisowali z Polonią i po dobrej grze w drugiej połowie - ale to jest padaka....
Wygraliby z polonia jakąś szmatą 1-0 a graliby jak Ruch Radzionków,- byłoby świetnie, super...
I to jeszcze przesądzać po jednym meczu....

Powiem ci jedno, w zwycięstwo trzeba wierzyć do końca dopóki są szanse.

Edit: MCX,a to zwracam honor

MCX 01.03.2009 22:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 685084)
Alesz ty bredzisz...

Nais zremisowali z Polonią i po dobrej grze w drugiej połowie - ale to jest padaka....
Wygraliby z polonia jakąś szmatą 1-0 a graliby jak Ruch Radzionków,- byłoby świetnie, super...
I to jeszcze przesądzać po jednym meczu....

Powiem ci jedno, w zwycięstwo trzeba wierzyć do końca dopóki są szanse.

Koledze chodziło o to, że jest to matematycznie nie możliwe w następnej kolejce. Tracimy do Lecha 5 pkt, do Legii 3, a Dyskopolo 2.

arti 01.03.2009 22:51

jak nie wygramy to MP bedziemy mogli definitywnie powiedziec papa

Kibic_1906 01.03.2009 22:53

Ja myślę że przed meczem trzeba mocno zmotywować naszych grajków!!WIĘCEJ AMBICJI!!
Albo wywiesić cytat H.Reymana o postawie na boisku...

Jak to mawiał Janusz W. - parówy do góry i jedziemy:D

Wojtas 02.03.2009 00:31

Mecz arcywazny.

Zgodze sie z przedmówcami.o 6 pkt

Albo wygrywamy bierzemy się w garść ,i zaczynamy na serio zabawę w Mistrza Polski

albo walczmy o Puchary ze Slakiem ,Dysko-olo i GKs.

Wóz albo przewoz.

Fernando Redondo 02.03.2009 08:06

Ludzie mam nadzieję że po wczorajszym meczu Lecha nikt z was już nie ma wątpliwości kto jest faworytem w walce o mistrzostwo. 5 pt do Lecha to strasznie dużo. Nie ukrywajmy.

Jak Wisła nie weźmie sie w garść i nie skupi się na wygrywaniu to wogóle nie zagramy w pucharach.
Nie ukrywajmy też innej rzeczy. Jeżeli Lech zdobędzie mistrzostwo to najprawdopodobniej uda im się utrzymać skład bo zawodnicy grają w Lechu krótko i będą mieli bardzo realne szanse na awans do Ligi Mistrzów.

My jesteśmy w nieciekawej sytuacji. I niestety jeżeli Cupiał nie będzie w stanie zadowolić się 2 miejscem w naszej lidze to wkrótce możemy zmienić właściciela, bo z takimi zasobami finansowymi jakie mamy to Lecha za ch...uja nie wyprzedzimy. Ja się niestety obawiam że Cupiał nie ma już ani za bardzo możliwości ani ochoty podjąć walkę z kuchenkarzami. Coraz bardziej zagląda nam w oczy widmo końca epoki Wisły.

Ogólnie skupiajmy się na celach realnych. A takim celem są europejskie puchary wogóle. Mistrzostwo w tym sezonie już raczej przegraliśmy. To tylko 12 kolejek w słabej lidze, a przed nami trudniejsze mecze niż przed Lechem.

KacpiTSW 02.03.2009 08:30

Musimy to wygrać chcąc jeszcze podjąć jakąkolwiek walkę o MP, jeżeli Cupiał nie zamierza już nic inwestować w transfery to po co trzyma tą Wisłę?

Philips_Zaspa 02.03.2009 08:35

Ten mecz trzeba koniecznie wygrać i to z dobrym wynikiem, najlepiej od początku pokazać Polonii,że to my idziemy na mistrza. A propos wypowiedzi o straconym Mistrzostwie. Kolego, Lech wczoraj omal nie zremisował z osłabionym kontuzjami Bełchatowem. Myślisz,że inne drużyny położą się przed nimi?

licoo 02.03.2009 09:18

W tym sezonie MP jest tym bardziej cenne, że pierwszy raz polska drużyna będzie mieć realne szanse w walce o LM. Zmiana zasad pozwala w tym roku wylosować nam drużynę na miarę możliwości polskiej druzyny, nie bedzie już Realu, Barcy, Man U, czy innej podobnej siłą.

wislapanny 02.03.2009 10:49

Ale z was kibice jak z koziej traby dupa .Jest jeszcze 12 koklejek a wy juz koronujecie lodowke na majstra wszystko jest mozliwe trzeba tylko wygrywac .pozdr prawdziwi kibice ABG

FredzIo 02.03.2009 10:51

Podobno Brożek ma kontuzje.

Griszka30KR 02.03.2009 11:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislapanny (Post 685174)
Ale z was kibice jak z koziej traby dupa .Jest jeszcze 12 koklejek a wy juz koronujecie lodowke na majstra wszystko jest mozliwe trzeba tylko wygrywac .pozdr prawdziwi kibice ABG

Szczególnie po takich wypowiedziach:
http://sport.onet.pl/74331,1248675,1...wiadomosc.html

Marszałek 02.03.2009 11:29

A no tak w drugiej połowie z Bytomiem to zagrali mecz życia:). O czym ten Brożek bredzi?Wygrać trzeba. Co do Amiki. To jest tak amatorska liga, że utrzymanie wysokiej dyspozycji nie jest możliwe, piłkarze to zwyczajni kartoflarze. Oceniam ,że za mecz,dwa Amika zacznie puchnąć, my się przebudzimy, może Legia, Śląsk coś prosto kopnie. Później znów Amika się przebudzi, reszta będzie remisy łapać. I tak naprawdę mało kto wie kto majstra zdobędzie. Słaba liga o spłaszczonym poziomie. Ciężko w takich kopaninach zbiorowych przewidzieć kto będzie mistrzem.

pan Dudi 02.03.2009 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kibic_1906 (Post 685092)
Ja myślę że przed meczem trzeba mocno zmotywować naszych grajków!!WIĘCEJ AMBICJI!!
Albo wywiesić cytat H.Reymana o postawie na boisku...

Jak to mawiał Janusz W. - parówy do góry i jedziemy:D

I to jest właśnie podejście kibica. Mecz musimy wygrać i koniec dyskusji, a nie płakanie w stylu Fernando Redondo o "końcu epoki Wisły". Tak, wiem, że zaraz mi tu wyjedzie milion przemądrzałych "prawdziwych kibiców", którzy racjonalnie będą tłumaczyć, że na MP nie mamy szans itp, ale jak będziecie bardzo chcieli, to powiem Wam na priv gdzie mam takie tłumaczenie- składajcie podania. Albo inaczej- zastanówcie się co racjonalne podejście ma wspólnego z kibicowaniem. Kibice sukcesu powiedzą, że bardzo dużo, inni, ci "nieprawdziwi kibice", powiedzą, że nic. I to właśnie ci "nieprawdziwi" będą wierzyć w Wisłę dopóki będzie nadzieja. A reszta niech się przejmuje wypowiedzią Brożka. Jak piłkarzyna nie ma wiary w siebie, to albo damy mu ją my- kibice- i pokażemy na czym polega "nasza wiara niezachwiana", albo on się nie nadaje do "wyczynowego" (cudzysłów, bo każdy wie jak to w Polsce wygląda:D) uprawiania sportu. Ma być zapierdalanie od początku końca, gryzienie trawy a ambicją to oni mają kipieć! Ale takiego efektu nie osiągniemy bez głośnego dopingu! Oni, to zwyczajni pracownicy. MY jesteśmy WISŁA i mamy im pokazać, że Wiślak nigdy się nie poddaje! Wierzę, że w sobotę to nam się uda, co przełoży się na dobrą postawę piłkarzy na boisku. Koko dżambo i do przodu!

Wiślak89 02.03.2009 12:37

Panowie zespołowi nie idzie. Trzeba ich zmobilizować w sobote i dać z siebie wszystko .
NA PEŁNEJ KUR..IE !!!
Rozjedziemy ten Groclin... !!!

radekogi 02.03.2009 12:41

[quote=Fernando Redondo;685149]Ludzie mam nadzieję że po wczorajszym meczu Lecha nikt z was już nie ma wątpliwości kto jest faworytem w walce o mistrzostwo. 5 pt do Lecha to strasznie dużo. Nie ukrywajmy. quote]

Co do punktów to faktycznie jest to dużo ale oglądałem wczorajszy mecz Lecha i zagrali bardzo słabo. Zupełnie nie zasłużyli na to zwycięstwo. Mieli 4 sytuacje i strzelili z nich 3 bramki, a przy pierwszym i trzecim golu to ciezko mówić o sytuacji bo poprostu GKS sam sobie strzelił te bramki. Dawno nie widziałem tak słabego bełchatowa w defensywie. Remis ze wskazaniem na GKS był w tym meczu sprawiedliwy, no ale cóż zdarzają sie takie mecze. W środe trzeba z nimi wygrać, bo to jedyna szansa żeby podbudowac nasze morale. Lech ma 12 piłkarzy, jeżeli ktoś dozna kontuzji z ofensywy to są w dupie. Smuda nie robi zmian przez 90 minut bo nie ma kogo wprowadzić - Kikuta? Wilka? Cueto? To już lepiej kogoś z młodej ekstraklasy bo ci piłkarze sa zupełnie bez formy.

rafalek 02.03.2009 12:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leonardomessi (Post 685068)

Pisałem, zanim swój mecz rozegrał Lech

lucekj 02.03.2009 14:56

Nie pompujcie bo się srogo wszyscy rozczaruja, raczej po tym co widzieliśmy w Bytomiu rzeczą wątpliwą jest DOBRA GRA, chyba już bardziej realne jest zwycięstwo niż dobre spotkanie, ale to i tak malo prawdopodobne.....

będzie cięzko, nie z rywalem, a z naszymi grajkami....

pan Dudi 02.03.2009 15:48

Pewnie, lepiej płakać, że mamy przejebane i jak stare pierdoły na meczach Cracovii narzekać na piłkarzy i powtarzać "A nie mówiłem?" i szydzić z tych, którzy jednak wierzyli i zdzierali gardło. Dramat.

lucekj 02.03.2009 15:51

Kolego.... ochłoń troche.

Co ma kibicowanie z graniem piachu przez naszych?

Chłopcze, tutaj piszemy o meczu a nei dopingu, mobilizacji kibiców itd

Czy będą grać piach czy nie i tak przyjde na stadion takze wisz....

Problemem są nasi piłkarze, nie wiem jak to możliwe ze sezn temu w podobnym zestawieniu klepali wszystkich jak leci, a teraz nagle kopają się po czołach....

btw. mam nadzieję, że Mauro wyjdzie za Irsaka :]

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:37.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl