|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dyskusja na temat Marcelo została przeniesiona do Nasi piłkarze .... http://www.wislakrakow.com/forum/sho...=1627&page=129
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Juz nie wiem co mnie strzela i gdzie jak widze jak moj ukochany klub bładzi w ciemnych zakamarkach.
Jak konczyla sie runda ,kazdy mowil tylko jedno -BEZ WZMOCNIEN nie damy rady na wiosne. To byl fakt oczywisty. I teraz... Jakie sa efety pitolenia Bednarza,Skorzy ktory od pol roku wmawiają ze potrzebuja 4-5 KLASOWYCH zawodnikow ,bo sa luki na wiekszosci pozycjach Pytam jakie Czy jest nim niejaki Beto Czy jest nim mzoe ten Australijczyk z 13 meczami rozegranymi w zyciu A moze juz prawie majacy odejsc Zieniu z Baszczem u ktorych juz widze ta werwe i denerminacje w kierunku obrony tytułu,i ktorych to rownie dobrze moglo by nie byc ,zostawiajac kolejne luki,i z gory zakladajac ze nikogo nie kupimy. ======= Najbardziej zenujaca i kompromitujaca jest sytuacja z bramkarzami ,tak żałosna ze az smieszna testujemy chyba z 15 ,po czym kiedy mamy kogos tam brac,dowiadujemy sie ze trzeba placic i w takim razie my juz bramkarza nie potrzebujemy .....Zal panie Wilczek,Skorza ,Bednarz to słuchac...... Reasumujac. Kolejna zenada i oklamywanie kibicow,zwykle robienie sobie kpin,Ta druzyna jest juz wypalona , Byla jakas wizja ale widac brak kasy i perspektyw skutecznie ja zabił,bedzie dobrze jak zakwalifikujemy sie do Pucharow. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
to mi tylko wytłumacz. Jako, że jestem kibicem chciałbym wiedzieć, kto mnie okłamał i na jaki temat. Najlepiej wrzuć cytat dosłowny a nie z głowy tego kogoś (poszukaj mam czas).
![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Tymbardziej teraz jak euro jest po 5 zł. A chyba zawodnicy zarabiają w euro? Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 20.02.2009 o godz. 01:15.
![]()
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...
"Heroes don't die, they just move on to the next stage" |
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
To nie stać nas na transfer np. Hajducha ( czy jak mu tam)?
Jesteśmy skazani na M.Pawełka? Nasz MAriusz , w każdym meczu sparringowym robił jakieś grubsze błędy. To już ma być norma ? |
|
|
|
Guest
|
|
omen69 Przecież dogadaliśmy się tylko z ŁG, a nie z GKS więc czemu ma przeciwko nam nie zagrać? Wolałbym żeby nie zagrał bo uważam, że jest dobry, ale jakoś nie widzę powodu poza kontuzją. Sięgając wstecz - jak Żuraw do nas przechodził to grał ostatni mecz w Lechu właśnie z Wisłą i nieźle (bodaj 2 razy) dokopał nam wtedy do d...
Ostatnio edytowane przez arti : 20.02.2009 o godz. 09:00.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
mam pytanie co do sytuacji z Gargułą... jak to będzie w meczu z Bełchatowem. Czy może on zagrać przeciwko nam, czy Wisła może wykupiła ten mecz, że nie zagra? Bo jeśli może zagrać to trochę jest to nie fair:
1) Jeśli Bełchatów wygra po jego golu Garguły, to Garguła może zdobyć mistrza polski, ale nie będzie grał w LM bo przechodzi do drużyny, która (czarny scenariusz) nie gra nawet w UEFA... 2) Jeśli Bełchatów będzie miał okazję, a Garguła ją "specjalnie" zawali i wygra Wisła, (scenariusz marzenie) i Wisła zostaje mistrzem i Garguła gra o LM w lato... rozumiem podpisywanie takich kontraktów między klubami z różnych lig, jak to miało miejsce z Paulistą... ale w jednej lidze takie manewry prowadzą do konfliktu wartości i w nie dobrej sytuacji stawiają zawodnika... tym samym chyba takie transfery powinny być zakazane albo powinny kończyć się klauzulą nie grania przeciwko nowej drużynie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Garguła jest pracownikiem Botu do lata, bo taki podpisał kontrakt, musi go wypełnić. Jeśli wydaje Ci się to nie fair to Twój problem. Zdecydował się przejść do nas na prawie bosmana, teraz będzie musiał zmierzyć się z konsekwencjami tej decyzji.
Oczywiście lepiej dla nas i Łukasza gdyby kluby się dogadały do czego niestety nie doszło. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Fin przyjezdza na test i 2 dni pozniej znwou wyjezdza.. Co do Hajducha nie mam pojecia ile on ma kosztowac(chyba okolo 200.000 Euro). Fakt jest ze Skorza chcialby miec u siebie kangura. Bednarz cos tam kombinuje i fajnie bybylo gdyby Jess do nasz przyszedl. Jezeli to jednak nie wypali to Skorza powiedzial ze Hajduch jest jego numerer 2 na liscie. Czyli tak sobie mysle ze jezeli Bednarz dzisiaj nic nie zalatwi to wtedy Hajduch bedzie w Wiselce. Cos my sie jednak zdaje ze jezeli Hajduch przejdzie do Wisly no Ettiena raczej juz u nas nie zobaczymy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Mnie osobiście ciekawi kto kogo w ch**a robi. Czy to menago Ettiena odstawił szopkę, czy wina leży po stronie zarządu, tudzież Bednarza. Wcale bym się nie ździwił, że menago skapnął się, że Ettien potrafi jeszcze coś ugrać, to chciał wyszarpać większą kasę niż na początku. A w takim wypaku ja jak bym był przedstawicielem klubu to też bym się na niego wypiął. Pomyślcie - koniec zgrupowania, Skorża rozmawia z menago na temat kontraktu Ettiena (wraz z Bednarzem lub za jego zgodą) i zgadzają się dajmy na to na te 150 tys euro, a następnego dnia to już jest 300 tys euro. Też bym ich olał. A co do Australijczyka to coś czuje, że jego menago robi wały tak jak kiedyś nam Osuch robił - że niby w kontrakcie jest jakaś klauzula, że to, że tamto. Menago to złodzieje - cóż poradzić.
|
|
|
|
Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Mieliśmy znacznie więcej udanych transferów niz ten o którym Ty powyzej wspomnialeś więc nie popadajmy ze skrajnosci w skrajnośc. Dla przykładu udane transfery to choćby Diaz, Jirsak, dla mnie Singlar no i nie sadziłem że to powiem ale muszę z perspektywy czasu czyli powrót Kamila Kosowskiego, to był najlepszy transfer ostatnich czasów...tylko rundę jesienna z nim w składzie graliśmy na dobrym poziomie, później było juz słabiej mimo że M.Skorża by i jestł cały czas...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
Poza tym zauważ , że teraz panuje kryzys na rynku , TF Kable zwolniło wiele osób a Cupiał to nie Abramowicz czy jakiś szejk że ma kieszeń bez dna... B.Cupiał = WIELKA WISŁA! P.S. Sądząc po Twoim nicku , mam kilka lat więcej niż Ty ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Member
Od: 02.2009
Offline |
|
Gdzie jest kasa ze sprzedarzy Żurawskiego , Szymkowiaka, Frankowskiego ,Dudki, Błaszczykowskiego ? Nie wierzę ,że to wszystko poszło na pensje dla piłkarzy.....Skąd wiesz ,że Garguła będzie miał najwyższą pensję w lidze ? Zapłaciliśmy za niego jakieś pieniądze ?Nie ! Tak najlepiej wytłumaczyć się kryzysem ..... Od 2 lat kryzys panuję ? P.S Jesteś w błedzie jeśli myslisz ,że mój nick sugeruję datę urodzenia......W miarę ścisłości jest to rok w ,którym pierwszy raz byłem na meczu ............ |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
To ja mam pomysł zatrudnijcie sie jako Dyrektor sportowy u nas na probe dadza wam z 300 tys Euro i sprowadźcie za to hmm 4 konkretnych grajkow jak sie wam uda napiszcie
Mamy sponsora moze da kasy na transfery moze nie, okienko jesszcze chwile trwać bedzie i w kazdej chwili moze pojawic sie XXX Pilkarzem Wisly i wtedy bedzie " O jaki ten Bednarz Dobry, itp itd " To jest chory narod![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
Z tym ,że chory naród to się zgadzam. Już nie raz to udowadnialiśmy ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Cupiał z tą kasą mógł zrobić wszystko - on zainwestował w klub i te pieniądze mu się po części zwracają...Jak już napisałem wcześniej samo utrzymanie takiego klubu jak Wisła kosztuje bardzo dużo...A to że sprowadzamy zawodników za darmo albo tanio to raczej dobrze niż źle..Poczekajmy do końca sezonu , wtedy powinna nastąpić zmiana pokoleń w zespole i wtedy już nie będziemy mieli wyjścia tylko trzeba będzie sypnąć groszem.. P.S. Popatrz na inne zespoły z czołówki i powiedz mi , czy wzmocniły się bardziej od Nas... ![]()
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW.. |
|
|
|
Member
Offline |
|
obyś miał rację...... Jak dla mnie to zmiana pokoleń już powoli następuję. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Kibic__1906... Masz w loginie 1906 a gadasz jakbys sie przylaczl conajmniej wczoraj (tj.w czwartek!). O sypaniu kasy i zmianie pokoleniowej to MY(KIBICE WISLY) slyszymy od kilku ladnych lat. Jak do tej pory to zawsze doprowadzamy do sprzedazy zawodnika. I nba tym konczy sie polityka wladz tego klubu. Okreslilbym ja 2 słowami : WIELKI CHU..J!
Za darmo moze przyjsc?--to zle bo chce duzo zarabiac.Zaplacic trzeba -to zle--bo trzeba zaplacic ( zawsze oczywiscie za duzo ;-) ). Wyszkolic mlodziez---to zle--bo sie nie oplaca i trzeba by jakies boisko zbudować. Reasumuujac---> NAJLEPSI ZAWODNICY DO PRZYJSCIA TO : grajacy za poldarmo , reprezentant kraju, ktory gotow jest podpisac kontrakt kulkuletni(czytaj: niewolniczy) na lat 10. O przepraszam---na lat 5 jak ma tylko 29 lat. Dlatego wala do nas drzwiami i oknami wszelkiej masci "talenty" i "gwiazdy" (Matusiak, Niedzielan). ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie ma nic gorszego niż na raz zmienić pół drużyny - (Górnik , sąsiadka , jedynie Jaga jako tako sobie radzi) Z jednym się w 100% z Tobą zgadzam - osoby odpowiedzialne za "wzmocnienia" typu Niedzielan , Matusiak ,Dawidowski czy Łobo powinny być z góry dymisjonowane! ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Najbardziej śmieszne jest to ,że nikogo nie interesuje jak gra drużyna,czy jest dobrze przygotowana do wiosennej rundy ,tylko większość czeka na jakieś transfery jakby to miało być jedynym zbawieniem dla klubu.
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Podzialem to zdanie, niewazne ze np taki menadzer Felixa leci sobie prawdopodobnie w kulki, podobnie jak ten od Kangura. Wazne byle by ich podpisac, przeciez najwyzej sie nie sprawdza...
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Dyskusję na temat Legii Lecha szans nadziei i obaw została przeniesiona do tematu Ekstraklasa 2008/2009 Hyde Park Sportowyhttp://www.wislakrakow.com/forum/sho...=4560&page=139
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Otóż to. Zamknie się okienko i jeśli nie będzie już żadnych transferów (a to jest bardzo prawdopodobne) będziemy grali tymi zawodnikami, których mamy w kadrze w tej chwili. I co, usiądziemy wtedy wszyscy i będziemy płakać, że transferów nie ma? (Oczywiście wyłączając przyjście Beto, i powroty Piotrka i Konrada) Nie przyjdzie konkurent dla Pawełka to przecież chyba się nie powiesimy z tego powodu? Będzie trzeba grać i walczyć tymi zawodnikami, których mamy a przecież spora ich część ma jak na nasze polskie realia spory potencjał. To TYLKO albo AŻ 3 punkty straty. Ja wierzę, że się uda po mimo wszystkich narzekań, które tutaj codziennie wyczytuję. Zobaczymy co zagrają dzisiaj z Piastem, chociaż sparing wyznacznikiem tego na co będzie nas stać w tej rundzie nie będzie. Okienko jeszcze się nie zamknęło, jeszcze wiele może się zdarzyć.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
jeśłi tak nie było prosze mnie poprawić ; ) to było ładnych pare lat temu, piękne czasy... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Wygranie 1 meczu na 8 na pewno powodem do dumy nie jest, szczegolnie ze ponad polowa przeciwnikow to byli przecietniacy. I stad tez czekanie na transfery, ktore mogly by sie okazac zbawieniem, ale o tym pogadamy po rundzie
Widac dla pana Bednarza ponad pol roku to zdecydowanie za malo by znalesc choc 1 osobe nadajaca sie do tej druzyny.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 20.02.2009 o godz. 14:21.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jak oni wykorzystali przerwę w rozgrywkach. W ostatniej rundzie najlepszą pracę wykonał chyba Tarasiewicz,który z przeciętnych zawodników potrafił zbudować naprawdę nie złą drużynę. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Guest
|
|
|
No cudów nie gra jak same remisy i 2-4 z Duńczykami plus dziurawe ręce Pawełka i uraz Pawła, więc stąd wołanie i czekanie na wzmocnienia-przynajmniej ja tak do tego podchodzę.jakby było 3-1 z Odense, tyle samo z Ukrainą-i wszyscy zdrowi - byłoby spokojniej. a co do porównań drużyn to Amica ma dwóch napastników, Wisła i Legia po jednym, Polonia właściwie żadnego i tu jest różnica i to może wg mnie zdecydować.
Ostatnio edytowane przez arti : 20.02.2009 o godz. 15:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Zebyś wiedział,ze transfery sa w pewnym sensie zbawieniem dla tej druzyny,bo jej przygotowanie nawet najlepsze nie zagwarantuje chyba podium w tym składzie...Poza tym wyniki na zgrupowaniu i ocena Skorży,ze nie umiemy wykańczac akcji(jakby deja vo z wypowiedzi po ostatnim obozie) to chyba nie budzi optymizmu.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|