|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
praktycznie wszystkie spotkania J. oglądałem w KK. Szybki, twardo grający obrońca. Powiedz mi co takiego cudownego jest w Marcelo, że jest lepszy od Rodneya? Wg mnie Marcelo jest traktowany przez kibiców jak Jirsak, czyli na wyrost.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Kocie dobrze ,że mnie "oświeciłeś" i już wiem iż to Bednarz dobiera zawodników ,którzy mają jechać na zgrupowania zespołu.
To na pewno Bednarz zdecydował ,że Dawid był w Hiszpanii. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Brozek jest szybki a co wazniejsze stal sie na prawde twardo grajacym zawodnikiem(zupelne przeciwienstwo Smolarka) , a czy sobie poradzi?Jak dotad nie mielismy polskiego napastnika grajacego z powodzeniem w premiership wiec trzeba do tego ostroznie podchodzic. Jedno jest pewne - musi miec udana runde w Wisle, najlepiej tez w reprezentacji. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2007
Offline |
|
|
@1q2
jasne, niech się chłopakowi szczęści w sumie to od kiedy zacząłem chodzić na Wisłę - zawsze wróżono mu wielką przyszłość i rzeczywiście talent miał niepospolity; gdzieś potem rozmienił sie na drobne, 2-3 kiepskie sezony - ale udało mu sie wyjść na prostą w tej chwili przerasta resztę naszych "żądeł" ( Martwi tylko to, że po jego odejściu zabraknie w przodzie dynamiki, przebojowości a jedynym chłopem z kawałkiem mięśni będzie ... Beto. Dlatego zresztą nawiązałem do Twojej wypowiedzi. |
|
|
|
Guest
|
|
|
luzaki z Was
![]() Paweł odejdzie, my przez 2 miechy będziemy udawać, że próbujemy pozyskać kogoś na Jego miejsce aż w końcu przestawimy tam Małego i tym sposobem będziemy walczyć o miejsca np. 7-10 |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Z nastepca Pawła bedzie pewnie tak samo jak z następcą Kosy , Żurawia czy Szymka ... taka rzeczywistosc. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Trudno. Było do przewidzenia, w końcu mamy Mauro. Wszystko wskazuje również na to, że do boju przystąpimy bez większych zmian w składzie. Na 3 priorytety wykonaliśmy jak na razie 0,6 - nam chyba nawet się nie opłaca tego mistrzostwa zdobyć. Grać będziemy gdzie indziej, Brożka w ataku nie będzie, za to wreszcie będzie miał (miałby) mu kto te piłki dogrywać, z wypowiedzi pana mecenasa wychodzi, że transferów nie będzie, bazy nie będzie, scoutingu nie będzie, no i najprawdopodobniej czekają nas testy bramkarzy w lecie. Dla mnie to dziwne, że jakaś firma chce się tym reklamować na koszulkach, a dokładniej wykładać kasę na odsetki i spłatę długu, bo na transfery to nie pójdzie, ale to już nie moja sprawa.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Po przeczytaniu wywiadu z TSW z Bednarzem troche sie załamałem. Dawno nie słyszałem takiego potoku negatywnych odpowiedzi, z przewazającym słowem o charakterze negacji wszystkiego co mogłoby Wiśłe wzmocnić i pomóc w obronieniu tytułu. Zastanawiam sie jak to jest mozliwe ze bogaty klub z olbrzymimi ambicjami do gry w Europie, prowadzi tak żenującą polityke transferową. Dlaczego w przypadku gdy mamy ewidentne braki kadrowe istnieje zapora finansowa. I całe zlo spada na Bednarza, w który tez potencjalnie nie jest bez winy. Zawsze mozna wykazac sie wieksza odwagą i stanowczością w postawieniu jasno sytuacji w jakies znajduje się Wisła. Bo nie kupienie bramkarza, w obecnej sytuacji to jest jedna wielka porazka!!
Na plus to tyle ze jak sie Beto nie sprawdzi to go wywalą... ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
Dokladnie. Ja na miejscu Bednarza dawno juz pozegnalbym sie z naszym klubem. Co zlego to zawsze on. Fakt jest ze nas prezes wywiadu nie daje i to wlasnie Bednarz musi mowic tak jak jest a nie inaczej... |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Decyzję w sprawie Ettiena pozostawiliśmy do czasu ostatecznej odpowiedzi na pytanie, kiedy Radek będzie gotowy na sto procent do gry. Jeśli natomiast na podstawie testów okaże się, że Ettien będzie potrzebował czasu na osiągnięcie optymalnej formy, to ja nie będę zwolennikiem tego transferu - mówi Bednarz
Jakaś dziwna jest ta wypowiedź jak dla mnie.Dziwi mnie dlaczego Bednarz nie powiedział, że transfer Felixa jest już nie aktualny. Po pierwsze już jest wiadomo, że do ligi Sobolewski powinien być gotowy do gry na 100%. (zagrał już 45 min w ostatnim sparingu) Po drugie testy Ettiena już się skończyły, więc trenerzy wiedzą ile czasu potrzebuje do osiągnięcia optymalnej formy(według mnie na pewno mniej niż Beto, a o umiejętnościach i ewentualnej przydatności tych graczy do dróżyny na dzień dzisiejszy nie ma co dyskutować). ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ale dzięki takiej demagogii łatwiej uzasadnić całe to bicie piany, prawda? To nie wy jesteście oderwani od rzeczywistości, tylko działacze... Banda idiotów, których możecie sobie gromić "ex cathedra" za niesprostanie waszym ambicjom. Można i tak. Jeżeli jednak chcesz poznać odpowiedź na pytanie kto Cię w przysłowiowego "ciula" robi - spójrz w lustro.
Nie będę nawet pytał skąd ta pewność, kolejny samorodny talent menadżerski się znalazł. Przeczyta taki skrót meczu, obejrzy kilka filmików na "youtube" i wie wszystko. Już wiem jak powinien wyglądać nasz skauting - ściągnąć kilku takich gości, dać im łącze stałe i paczkę czipsów. Proste, acz genialne. tomaso - no to teraz wszystko ma ręce i nogi. Kto to widział gościa z takimi referencjami za 150 tys. euro?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 19.02.2009 o godz. 15:23.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skorża przyznał również, że widziałby w kadrze swojego zespołu testowanego w Esteponie Felixa Dja Ettiena. - Wzmocniłby wydatnie naszą kadrę, ale niestety wczoraj jego menedżer przesłał nam jego oczekiwania finansowe, całkiem inne niż te, o których wcześniej rozmawialiśmy. Są one dla nas nie do zaakceptowania, wygląda więc na to, że rundę zaczniemy w podobnym składzie do tego w jakim kończyliśmy jesienią - wyjaśnia trener. Niewielkim plusem pozostaje fakt, że w czasach kryzysu finansowego udało się utrzymać w kadrze zespołu wszystkich kluczowych piłkarzy, którzy występowali w Wiśle jesienią.
no i tyle w temacie czarnego |
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Wyszło jak zawsze z transferami .Darmowy Beto i wielka kicha .Lech ma chyba 3 nowych pilkarzy a Legia sprzedala jednego a kupila 2 .
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
wolfy,
Co do rzekomego bogactwa Wisły to pełna zgoda. Ale kompletnie nie zgadzam się w twojej ocenie ambicji Wisły (czytaj Cupiała). Zawsze były one ogromne (stąd wieczna trenerska karuzela), a mało kiedy podparte adekwatnymi inwestycjami w skład i porządnymi transferami. ![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
ostatni nasz naprawdę udany transfer ? nie przypominam sobie ![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Wygląda na to że Ettien z powodu nic nie robienia, chciał sobie tylko przez parę dni potrenować z jakąś drużyną, pokopać trochę piłki w jakimś sparingu. A do przyjazdu do zaśnieżonej Polski już mu tak śpiesznie nie było.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
No to wiele więcej już wiemy jesli idzie o wzmocnienia trudno bedzie obronic tytuł z pustego w próżne i Bednarz nie ... skoro nie myśli sie o wzmocnieniach i nie tylko godnym zastepstwie dla Sobola , Mauro , Baszcza , Brożka , dyrektor sportowy musi stonowac nastroje po tak sporej dawce testowanych graczy
bo żadnych nowinek już nie będzie Ettienów czy Vanstrattenow .
Ostatnio edytowane przez kohprzem'68 : 19.02.2009 o godz. 16:41.
![]() Byliśmy , widzieliśmy już wiele ..."we all hope this is our moment." |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Jeśli wywołujesz temat porównania Rodneya i Marcelo to siłą rzeczy mogę odnieść się tylko do tych meczy tego pierwszego które widziałem. I moim zdaniem przewaga M polega na: lepszych warunkach fizycznych (i wiekszej sile), lepszej grze głową, większej szybkości, dużo lepszej umiejętności odbioru. Zdaje sobie sprawę że dyskusja w temacie kto jest lepszy może być nieco akademicka (tym bardzie że jak powiedziałem wcześniej R widziałem zaledwie w kilku meczach). Chyba znacznie bardziej twórcze mogło by być porównanie statystyk. Ja takimi niestety nie dysponuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
A co do transferów, a właściwie ich braku to niestety ale to było do przewidzenia. Ciekawe czy jeszcze lastminute zakontraktują jakiegoś bramkarza, czy pozostaniemy z Cebanu i Pawełkiem. Oj Cleber chyba bedzie musiał harować za 5 żeby nie bylo strzałów w naszą bramkę zbyt duzo |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
||
|
Maciej Skorża napisał(a):
Jacek Bednarz napisał(a):
Oznacza to, to napisałem wczoraj" -Ettien był tylko dlatego, by zamknąć paszczę malkontentom i pózniej ewentualnie zwalić winę na trudną sytuację finansową. Kuwica człowieka trafia, bo od roku wmawiają kibicom, że czarne jest białe a białe jest czarne. A pózniej pojawiają się takie kwiatki jak ten: -Goral- napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 19.02.2009 o godz. 19:20.
|
|||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja tam sie nie znam ale albo pilkarska menadzerka polega nie na robieniu interesu ale na robieniu ludzi w chuja albo niezle Lysy Skorzy nasciemnial.
Bo wyglada to tak ze umawiasz sie z kolesiem na kupno auta za powiedzmy 150tys euro - a po testowej przejazdzce koles Ci mowi - ok tyle ze cena na dzis to 250 ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dla mnie z tego wywiadu jasno wynika,ze za rządów Cupiała ,Wisła nie ma perspektyw
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
super sytuacja z bramkarzem.
najpierw testują 15 potem trafia sie dwóch niezłych, ale za kase. Okazuje sie że juventus jest leposzy. jadnak kiedy sie okazuje że za Juventusa trzeba zapłacić, to jeszcze od Fina i Słowaka lepszy jest Cebanu, ****a mac skomplikowane to ![]()
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 19.02.2009 o godz. 20:56.
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2009
Offline |
|
|
Iwański to bylby strzal w 10. natomiast mysle ze gargula bedzie alternatywa dla srodka pomocy gdzie w sumie brak takiego zawodnika
![]()
Jak długo na Wawelu Zygmunta bije dzwon, tak długo Nasza Wisła zwyciężąć będzie wciąż!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|