The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 19.02.2009, 22:17
Dyskusja na temat Marcelo została przeniesiona do Nasi piłkarze .... http://www.wislakrakow.com/forum/sho...=1627&page=129
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 19.02.2009, 23:08
Juz nie wiem co mnie strzela i gdzie jak widze jak moj ukochany klub bładzi w ciemnych zakamarkach.

Jak konczyla sie runda ,kazdy mowil tylko jedno -BEZ WZMOCNIEN nie damy rady na wiosne.
To byl fakt oczywisty.

I teraz...

Jakie sa efety pitolenia Bednarza,Skorzy ktory od pol roku wmawiają ze potrzebuja 4-5 KLASOWYCH zawodnikow ,bo sa luki na wiekszosci pozycjach

Pytam jakie?

Czy jest nim niejaki Beto?

Czy jest nim mzoe ten Australijczyk z 13 meczami rozegranymi w zyciu

A moze juz prawie majacy odejsc Zieniu z Baszczem u ktorych juz widze ta werwe i denerminacje w kierunku obrony tytułu,i ktorych to rownie dobrze moglo by nie byc ,zostawiajac kolejne luki,i z gory zakladajac ze nikogo nie kupimy.
=======

Najbardziej zenujaca i kompromitujaca jest sytuacja z bramkarzami ,tak żałosna ze az smieszna testujemy chyba z 15 ,po czym kiedy mamy kogos tam brac,dowiadujemy sie ze trzeba placic i w takim razie my juz bramkarza nie potrzebujemy .....Zal panie Wilczek,Skorza ,Bednarz to słuchac......

Reasumujac.

Kolejna zenada i oklamywanie kibicow,zwykle robienie sobie kpin,Ta druzyna jest juz wypalona ,

Byla jakas wizja ale widac brak kasy i perspektyw skutecznie ja zabił,bedzie dobrze jak zakwalifikujemy sie do Pucharow.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 20.02.2009, 00:25
dzamp napisał(a):Wyświetl post
Nie będę nawet pytał skąd ta pewność, kolejny samorodny talent menadżerski się znalazł. Przeczyta taki skrót meczu, obejrzy kilka filmików na "youtube" i wie wszystko. Już wiem jak powinien wyglądać nasz skauting - ściągnąć kilku takich gości, dać im łącze stałe i paczkę czipsów. Proste, acz genialne.
Nie ma to jak zrozumieć ironię. Zaplusowałeś...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 20.02.2009, 00:34
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
oklamywanie kibicow
to mi tylko wytłumacz. Jako, że jestem kibicem chciałbym wiedzieć, kto mnie okłamał i na jaki temat. Najlepiej wrzuć cytat dosłowny a nie z głowy tego kogoś (poszukaj mam czas).
Ddf
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 20.02.2009, 00:56
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
Po przeczytaniu wywiadu z TSW z Bednarzem troche sie załamałem. Dawno nie słyszałem takiego potoku negatywnych odpowiedzi, z przewazającym słowem o charakterze negacji wszystkiego co mogłoby Wiśłe wzmocnić i pomóc w obronieniu tytułu. Zastanawiam sie jak to jest mozliwe ze bogaty klub z olbrzymimi ambicjami do gry w Europie, prowadzi tak żenującą polityke transferową. Dlaczego w przypadku gdy mamy ewidentne braki kadrowe istnieje zapora finansowa. I całe zlo spada na Bednarza, w który tez potencjalnie nie jest bez winy. Zawsze mozna wykazac sie wieksza odwagą i stanowczością w postawieniu jasno sytuacji w jakies znajduje się Wisła. Bo nie kupienie bramkarza, w obecnej sytuacji to jest jedna wielka porazka!!
Na plus to tyle ze jak sie Beto nie sprawdzi to go wywalą...
Jak było spotkanie z Jamie z Bednarzem i Wilczkiem to Bednarz wspomniał, że dla Wisły skończyły się dawno czasy spektakularnych transferów i wydawania gotówki, a zaczęły raczej cięższe czasy oglądania złotówki z kilku stron i zaciskania pasa. Na jakiś zryw transferowy pewnie uda się czasem, namówić Cupiała, ale generalnie to będzie free transfer. Bednarz o tym wspominał może nie dosłownie ale mówił że skończyły się czasy szastania kasą. I to widzimy więc nie ma tu nic dziwnego. Najwyżej można się poskarżyć właścicielowi klubu. Jego klub, jego kasa. Bednarz ile może to stara się działać w dosyć ograniczonych warunkach budżetowych i chwała mu za to.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
Twoim problemem jest to, że widzisz to co chcesz. Wisła nigdy nie była "bogata", a już na pewno nie teraz. A te nasze "olbrzymie ambicje" to też w większości wasze projekcje.
Ale dzięki takiej demagogii łatwiej uzasadnić całe to bicie piany, prawda? To nie wy jesteście oderwani od rzeczywistości, tylko działacze... Banda idiotów, których możecie sobie gromić "ex cathedra" za niesprostanie waszym ambicjom. Można i tak.

Jeżeli jednak chcesz poznać odpowiedź na pytanie kto Cię w przysłowiowego "ciula" robi - spójrz w lustro.

A według mnie na pewno więcej.
Nie będę nawet pytał skąd ta pewność, kolejny samorodny talent menadżerski się znalazł. Przeczyta taki skrót meczu, obejrzy kilka filmików na "youtube" i wie wszystko. Już wiem jak powinien wyglądać nasz skauting - ściągnąć kilku takich gości, dać im łącze stałe i paczkę czipsów. Proste, acz genialne.
Ten post wiele moim zdaniem wyjaśnia. Wielu z ludzi tu na forum samo sobie powymyślało, "pompuje balonik" jak to Wisła powinna wyglądać, jaki to ona ma wielki budżet transferowy i obraża się że rzeczywistość po raz kolejny odbiega od tego co sobie wymyślili. A przecież "jaki koń (Wisła) jest, każdy widzi".

Tymbardziej teraz jak euro jest po 5 zł. A chyba zawodnicy zarabiają w euro?
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 20.02.2009 o godz. 01:15.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 20.02.2009, 08:03
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej zenujaca i kompromitujaca jest sytuacja z bramkarzami ,tak żałosna ze az smieszna testujemy chyba z 15 ,po czym kiedy mamy kogos tam brac,dowiadujemy sie ze trzeba placic i w takim razie my juz bramkarza nie potrzebujemy .....Zal panie Wilczek,Skorza ,Bednarz to słuchac......

Reasumujac.

Kolejna zenada i oklamywanie kibicow,zwykle robienie sobie kpin,Ta druzyna jest juz wypalona ,

Byla jakas wizja ale widac brak kasy i perspektyw skutecznie ja zabił,bedzie dobrze jak zakwalifikujemy sie do Pucharow.
Powiedz mi co Bednarz i Skorza moga zrobic?! Skorza moze tylko powiedziec co sadzi o zawodnikach a Bednarz bez kasy nic nie zrobi wiec przestan pisac takie glupoty..
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 20.02.2009, 08:46
To nie stać nas na transfer np. Hajducha ( czy jak mu tam)?
Jesteśmy skazani na M.Pawełka?
Nasz MAriusz , w każdym meczu sparringowym robił jakieś grubsze błędy.
To już ma być norma ?
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.02.2009, 08:51
koker napisał(a):Wyświetl post
Powiedz mi co Bednarz i Skorza moga zrobic?! Skorza moze tylko powiedziec co sadzi o zawodnikach a Bednarz bez kasy nic nie zrobi wiec przestan pisac takie glupoty..
Ale ponoć są ustalone warunki odstępnego i kontraktu ze Slowakami i były ustalone z Finami - to chyba oznacza, że jakieś pieniądze były.czy to jakieś kolejne krętactwo?

omen69
Przecież dogadaliśmy się tylko z ŁG, a nie z GKS więc czemu ma przeciwko nam nie zagrać? Wolałbym żeby nie zagrał bo uważam, że jest dobry, ale jakoś nie widzę powodu poza kontuzją. Sięgając wstecz - jak Żuraw do nas przechodził to grał ostatni mecz w Lechu właśnie z Wisłą i nieźle (bodaj 2 razy) dokopał nam wtedy do d...
Ostatnio edytowane przez arti : 20.02.2009 o godz. 09:00.
Odpowiedz cytując
omen69
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 20.02.2009, 08:51
mam pytanie co do sytuacji z Gargułą... jak to będzie w meczu z Bełchatowem. Czy może on zagrać przeciwko nam, czy Wisła może wykupiła ten mecz, że nie zagra? Bo jeśli może zagrać to trochę jest to nie fair:
1) Jeśli Bełchatów wygra po jego golu Garguły, to Garguła może zdobyć mistrza polski, ale nie będzie grał w LM bo przechodzi do drużyny, która (czarny scenariusz) nie gra nawet w UEFA...
2) Jeśli Bełchatów będzie miał okazję, a Garguła ją "specjalnie" zawali i wygra Wisła, (scenariusz marzenie) i Wisła zostaje mistrzem i Garguła gra o LM w lato...
rozumiem podpisywanie takich kontraktów między klubami z różnych lig, jak to miało miejsce z Paulistą... ale w jednej lidze takie manewry prowadzą do konfliktu wartości i w nie dobrej sytuacji stawiają zawodnika... tym samym chyba takie transfery powinny być zakazane albo powinny kończyć się klauzulą nie grania przeciwko nowej drużynie...
Odpowiedz cytując
Dive Pirate
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 20.02.2009, 08:58
Garguła jest pracownikiem Botu do lata, bo taki podpisał kontrakt, musi go wypełnić. Jeśli wydaje Ci się to nie fair to Twój problem. Zdecydował się przejść do nas na prawie bosmana, teraz będzie musiał zmierzyć się z konsekwencjami tej decyzji.
Oczywiście lepiej dla nas i Łukasza gdyby kluby się dogadały do czego niestety nie doszło.
Odpowiedz cytując
koker
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 20.02.2009, 09:02
arti napisał(a):Wyświetl post
Ale ponoć są ustalone warunki odstępnego i kontraktu ze Slowakami i były ustalone z Finami - to chyba oznacza, że jakieś pieniądze były.czy to jakieś kolejne krętactwo?
A kto to wie? Fin mial kosztowac(na poczatku) okolo 400.000 Euro. Potem jakos dziwnie kluby sie dogadaly.
Fin przyjezdza na test i 2 dni pozniej znwou wyjezdza..
Co do Hajducha nie mam pojecia ile on ma kosztowac(chyba okolo 200.000 Euro).
Fakt jest ze Skorza chcialby miec u siebie kangura. Bednarz cos tam kombinuje i fajnie bybylo gdyby Jess do nasz przyszedl. Jezeli to jednak nie wypali to Skorza powiedzial ze Hajduch jest jego numerer 2 na liscie.
Czyli tak sobie mysle ze jezeli Bednarz dzisiaj nic nie zalatwi to wtedy Hajduch bedzie w Wiselce.
Cos my sie jednak zdaje ze jezeli Hajduch przejdzie do Wisly no Ettiena raczej juz u nas nie zobaczymy...
Odpowiedz cytując
TRNKRN
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 20.02.2009, 11:11
Mnie osobiście ciekawi kto kogo w ch**a robi. Czy to menago Ettiena odstawił szopkę, czy wina leży po stronie zarządu, tudzież Bednarza. Wcale bym się nie ździwił, że menago skapnął się, że Ettien potrafi jeszcze coś ugrać, to chciał wyszarpać większą kasę niż na początku. A w takim wypaku ja jak bym był przedstawicielem klubu to też bym się na niego wypiął. Pomyślcie - koniec zgrupowania, Skorża rozmawia z menago na temat kontraktu Ettiena (wraz z Bednarzem lub za jego zgodą) i zgadzają się dajmy na to na te 150 tys euro, a następnego dnia to już jest 300 tys euro. Też bym ich olał. A co do Australijczyka to coś czuje, że jego menago robi wały tak jak kiedyś nam Osuch robił - że niby w kontrakcie jest jakaś klauzula, że to, że tamto. Menago to złodzieje - cóż poradzić.
Odpowiedz cytując
baTiStuta
Member

Od: 12.2003

Stary 20.02.2009, 11:51
jgw napisał(a):Wyświetl post
Maciej Skorża
Mieliśmy znacznie więcej udanych transferów niz ten o którym Ty powyzej wspomnialeś więc nie popadajmy ze skrajnosci w skrajnośc. Dla przykładu udane transfery to choćby Diaz, Jirsak, dla mnie Singlar no i nie sadziłem że to powiem ale muszę z perspektywy czasu czyli powrót Kamila Kosowskiego, to był najlepszy transfer ostatnich czasów...tylko rundę jesienna z nim w składzie graliśmy na dobrym poziomie, później było juz słabiej mimo że M.Skorża by i jestł cały czas...
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 20.02.2009, 12:20
Wiślak1994 napisał(a):Wyświetl post
Gdzie ja napisałem o tym ,żeby przebudować drużynę ?Ja piszę o zwyczajnych wzmocnieniach czyt.2-3 piłkarzy ,którzy odrazu stanowiliby o sile zespołu. Jakoś te "wzmocnienia" mnie nie przekonują no ale czego się spodziewać jak na transfery wydaliśmy okrągłe 0 złotych..... Co z tego że Lech i Legia już w pierwszej kolejce będa grać z GKS i Polonia.........My tez kiedyś z nimi zagramy i nie ma to różnicy kiedy.
W moim wcześniejszym poście już napisałem ,że jestem wdzięczny Panu Cupiałowi za to co zrobił dla Wisły...
Ale skoro nie ma już ochoty "bawić" się w piłkę na wysokim poziomie to może warto dać szansę komu innemu ... O ile ktoś taki się znajdzie, z podobnym zapałem jak Pan Cupiał kilka lat temu.
Oczywiście poczekam do końca sezonu , ale tak jak mówię : Nie nalezy sie nastawiać na mistrza.

P.S Twoje pierwsze zdanie świadczy tylko i wyłącznie o twojej kulturze. Nie będę się z tobą wdawał w jakieś przepychanki i nie zapytam : Ile masz lat....? Udam ,że tego nie widziałem...
Cupiał tyle kasy wpompował w Wisłę że należy mu się szacunek , a nie że raz napisze że dobry Cupiał a za chwile ze zły bo nie kupuje masowo graczy.. Cupiał nic nie robi?A kto podpisał kontrakt z Gargułą , bodaj najwyższy w całej lidze?A myślisz że z czego klub funkcjonuje , tzn jeździ na obozy , płaci gaże piłkarzom?
Poza tym zauważ , że teraz panuje kryzys na rynku , TF Kable zwolniło wiele osób a Cupiał to nie Abramowicz czy jakiś szejk że ma kieszeń bez dna...
B.Cupiał = WIELKA WISŁA!
P.S. Sądząc po Twoim nicku , mam kilka lat więcej niż Ty
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Od: 02.2009

Stary 20.02.2009, 12:29
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Cupiał tyle kasy wpompował w Wisłę że należy mu się szacunek , a nie że raz napisze że dobry Cupiał a za chwile ze zły bo nie kupuje masowo graczy.. Cupiał nic nie robi?A kto podpisał kontrakt z Gargułą , bodaj najwyższy w całej lidze?A myślisz że z czego klub funkcjonuje , tzn jeździ na obozy , płaci gaże piłkarzom?
Poza tym zauważ , że teraz panuje kryzys na rynku , TF Kable zwolniło wiele osób a Cupiał to nie Abramowicz czy jakiś szejk że ma kieszeń bez dna...
B.Cupiał = WIELKA WISŁA!
P.S. Sądząc po Twoim nicku , mam kilka lat więcej niż Ty
Gdzie napisałem ,że Pan Cupiał nic nie robi ? Nie twierdzę ,że nie wykłada kasy na Wisłe ale nie robi tego w takim stopniu jak kiedyś. Niestety same obozy nie wystarczą na to ,żeby Wisła znowu dominowała w lidze.
Gdzie jest kasa ze sprzedarzy Żurawskiego , Szymkowiaka, Frankowskiego ,Dudki, Błaszczykowskiego ? Nie wierzę ,że to wszystko poszło na pensje dla piłkarzy.....Skąd wiesz ,że Garguła będzie miał najwyższą pensję w lidze ? Zapłaciliśmy za niego jakieś pieniądze ?Nie !
Tak najlepiej wytłumaczyć się kryzysem ..... Od 2 lat kryzys panuję ?

P.S Jesteś w błedzie jeśli myslisz ,że mój nick sugeruję datę urodzenia......W miarę ścisłości jest to rok w ,którym pierwszy raz byłem na meczu ............
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 20.02.2009, 12:36
To ja mam pomysł zatrudnijcie sie jako Dyrektor sportowy u nas na probe dadza wam z 300 tys Euro i sprowadźcie za to hmm 4 konkretnych grajkow jak sie wam uda napiszcie Mamy sponsora moze da kasy na transfery moze nie, okienko jesszcze chwile trwać bedzie i w kazdej chwili moze pojawic sie XXX Pilkarzem Wisly i wtedy bedzie " O jaki ten Bednarz Dobry, itp itd " To jest chory narod
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Stary 20.02.2009, 12:41
janko04 napisał(a):Wyświetl post
To ja mam pomysł zatrudnijcie sie jako Dyrektor sportowy u nas na probe dadza wam z 300 tys Euro i sprowadźcie za to hmm 4 konkretnych grajkow jak sie wam uda napiszcie Mamy sponsora moze da kasy na transfery moze nie, okienko jesszcze chwile trwać bedzie i w kazdej chwili moze pojawic sie XXX Pilkarzem Wisly i wtedy bedzie " O jaki ten Bednarz Dobry, itp itd " To jest chory narod
Hmmm nie wiem czy my mamy te 300tys nawet. Jakbyśmy mieli jakąś kase to Ettien i Hajduch już by u nas grali....Zauważ ,że ja na Pana Bednarza złego słowa nie powiedziałem , a jak się spiszę to go pochwale.
Z tym ,że chory naród to się zgadzam. Już nie raz to udowadnialiśmy
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Stary 20.02.2009, 12:42
Wiślak1994 napisał(a):Wyświetl post
Gdzie napisałem ,że Pan Cupiał nic nie robi ? Nie twierdzę ,że nie wykłada kasy na Wisłe ale nie robi tego w takim stopniu jak kiedyś. Niestety same obozy nie wystarczą na to ,żeby Wisła znowu dominowała w lidze.
Gdzie jest kasa ze sprzedarzy Żurawskiego , Szymkowiaka, Frankowskiego ,Dudki, Błaszczykowskiego ? Nie wierzę ,że to wszystko poszło na pensje dla piłkarzy.....Skąd wiesz ,że Garguła będzie miał najwyższą pensję w lidze ? Zapłaciliśmy za niego jakieś pieniądze ?Nie !
Tak najlepiej wytłumaczyć się kryzysem ..... Od 2 lat kryzys panuję ?

P.S Jesteś w błedzie jeśli myslisz ,że mój nick sugeruję datę urodzenia......W miarę ścisłości jest to rok w ,którym pierwszy raz byłem na meczu ............

Cupiał z tą kasą mógł zrobić wszystko - on zainwestował w klub i te pieniądze mu się po części zwracają...Jak już napisałem wcześniej samo utrzymanie takiego klubu jak Wisła kosztuje bardzo dużo...A to że sprowadzamy zawodników za darmo albo tanio to raczej dobrze niż źle..Poczekajmy do końca sezonu , wtedy powinna nastąpić zmiana pokoleń w zespole i wtedy już nie będziemy mieli wyjścia tylko trzeba będzie sypnąć groszem..
P.S. Popatrz na inne zespoły z czołówki i powiedz mi , czy wzmocniły się bardziej od Nas...
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Wiślak1994
Member

Stary 20.02.2009, 12:51
Cupiał z tą kasą mógł zrobić wszystko - on zainwestował w klub i te pieniądze mu się po części zwracają...Jak już napisałem wcześniej samo utrzymanie takiego klubu jak Wisła kosztuje bardzo dużo...A to że sprowadzamy zawodników za darmo albo tanio to raczej dobrze niż źle..
P.S. Popatrz na inne zespoły z czołówki i powiedz mi , czy wzmocniły się bardziej od Nas...
Owszem zgadzam się z tobą w kwesti że utrzymanie Wisły dużo kosztuje. Zauważ tylko ,że zawodnicy tani lub darmowi nie często prezentują taką klasę jak ci na których wydaje się niezłe pieniądze. Oczywiście trzeba je wydawać z głową o czym świadczy przykład Wojtak Łobodzińskiego . Zgadzam się z tym ,że inne zespoły też nie poczyniły jakiś wielkich wzmocnień ale naprzykład taka Amica nie musiała wielu wzmocnień dokonywać aby nadal być liderem........Mają najlepszą kadrę teraz. Nie zapominaj o tym ,że to my musimy ich "gonić" a nie oni nas.

Poczekajmy do końca sezonu , wtedy powinna nastąpić zmiana pokoleń w zespole i wtedy już nie będziemy mieli wyjścia tylko trzeba będzie sypnąć groszem..
obyś miał rację...... Jak dla mnie to zmiana pokoleń już powoli następuję.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 20.02.2009, 12:54
Kibic__1906... Masz w loginie 1906 a gadasz jakbys sie przylaczl conajmniej wczoraj (tj.w czwartek!). O sypaniu kasy i zmianie pokoleniowej to MY(KIBICE WISLY) slyszymy od kilku ladnych lat. Jak do tej pory to zawsze doprowadzamy do sprzedazy zawodnika. I nba tym konczy sie polityka wladz tego klubu. Okreslilbym ja 2 słowami : WIELKI CHU..J!
Za darmo moze przyjsc?--to zle bo chce duzo zarabiac.Zaplacic trzeba -to zle--bo trzeba zaplacic ( zawsze oczywiscie za duzo ;-) ). Wyszkolic mlodziez---to zle--bo sie nie oplaca i trzeba by jakies boisko zbudować. Reasumuujac---> NAJLEPSI ZAWODNICY DO PRZYJSCIA TO : grajacy za poldarmo , reprezentant kraju, ktory gotow jest podpisac kontrakt kulkuletni(czytaj: niewolniczy) na lat 10. O przepraszam---na lat 5 jak ma tylko 29 lat. Dlatego wala do nas drzwiami i oknami wszelkiej masci "talenty" i "gwiazdy" (Matusiak, Niedzielan).
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Stary 20.02.2009, 13:14
jedTS napisał(a):Wyświetl post
Kibic__1906... Masz w loginie 1906 a gadasz jakbys sie przylaczl conajmniej wczoraj (tj.w czwartek!). O sypaniu kasy i zmianie pokoleniowej to MY(KIBICE WISLY) slyszymy od kilku ladnych lat. Jak do tej pory to zawsze doprowadzamy do sprzedazy zawodnika. I nba tym konczy sie polityka wladz tego klubu. Okreslilbym ja 2 słowami : WIELKI CHU..J!
Za darmo moze przyjsc?--to zle bo chce duzo zarabiac.Zaplacic trzeba -to zle--bo trzeba zaplacic ( zawsze oczywiscie za duzo ;-) ). Wyszkolic mlodziez---to zle--bo sie nie oplaca i trzeba by jakies boisko zbudować. Reasumuujac---> NAJLEPSI ZAWODNICY DO PRZYJSCIA TO : grajacy za poldarmo , reprezentant kraju, ktory gotow jest podpisac kontrakt kulkuletni(czytaj: niewolniczy) na lat 10. O przepraszam---na lat 5 jak ma tylko 29 lat. Dlatego wala do nas drzwiami i oknami wszelkiej masci "talenty" i "gwiazdy" (Matusiak, Niedzielan).
Ja nie piszę tutaj o zarządzie Wisły - bo wiadomo jak on działa - ale o Panu Cupiale..Może w ostatnim czasie nie wydawał tyle pieniędzy na transfery do czego Nas przyzwyczaił , ale poczekajmy do końca sezonu..
Nie ma nic gorszego niż na raz zmienić pół drużyny - (Górnik , sąsiadka , jedynie Jaga jako tako sobie radzi)
Z jednym się w 100% z Tobą zgadzam - osoby odpowiedzialne za "wzmocnienia" typu Niedzielan , Matusiak ,Dawidowski czy Łobo powinny być z góry dymisjonowane!
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.02.2009, 13:15
Najbardziej śmieszne jest to ,że nikogo nie interesuje jak gra drużyna,czy jest dobrze przygotowana do wiosennej rundy ,tylko większość czeka na jakieś transfery jakby to miało być jedynym zbawieniem dla klubu.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
fugiell
Member

Od: 12.2008

Stary 20.02.2009, 13:22
kristos napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej śmieszne jest to ,że nikogo nie interesuje jak gra drużyna,czy jest dobrze przygotowana do wiosennej rundy ,tylko większość czeka na jakieś transfery jakby to miało być jedynym zbawieniem dla klubu.
Podzialem to zdanie, niewazne ze np taki menadzer Felixa leci sobie prawdopodobnie w kulki, podobnie jak ten od Kangura. Wazne byle by ich podpisac, przeciez najwyzej sie nie sprawdza...
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 20.02.2009, 13:24
Dyskusję na temat Legii Lecha szans nadziei i obaw została przeniesiona do tematu Ekstraklasa 2008/2009 Hyde Park Sportowyhttp://www.wislakrakow.com/forum/sho...=4560&page=139
Odpowiedz cytując
sndr
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2008

Stary 20.02.2009, 13:33
Otóż to. Zamknie się okienko i jeśli nie będzie już żadnych transferów (a to jest bardzo prawdopodobne) będziemy grali tymi zawodnikami, których mamy w kadrze w tej chwili. I co, usiądziemy wtedy wszyscy i będziemy płakać, że transferów nie ma? (Oczywiście wyłączając przyjście Beto, i powroty Piotrka i Konrada) Nie przyjdzie konkurent dla Pawełka to przecież chyba się nie powiesimy z tego powodu? Będzie trzeba grać i walczyć tymi zawodnikami, których mamy a przecież spora ich część ma jak na nasze polskie realia spory potencjał. To TYLKO albo AŻ 3 punkty straty. Ja wierzę, że się uda po mimo wszystkich narzekań, które tutaj codziennie wyczytuję. Zobaczymy co zagrają dzisiaj z Piastem, chociaż sparing wyznacznikiem tego na co będzie nas stać w tej rundzie nie będzie. Okienko jeszcze się nie zamknęło, jeszcze wiele może się zdarzyć.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 20.02.2009, 14:07
Ja nie piszę tutaj o zarządzie Wisły - bo wiadomo jak on działa - ale o Panu Cupiale..Może w ostatnim czasie nie wydawał tyle pieniędzy na transfery do czego Nas przyzwyczaił , ale poczekajmy do końca sezonu..
Nie ma nic gorszego niż na raz zmienić pół drużyny - (Górnik , sąsiadka , jedynie Jaga jako tako sobie radzi)
Z jednym się w 100% z Tobą zgadzam - osoby odpowiedzialne za "wzmocnienia" typu Niedzielan , Matusiak ,Dawidowski czy Łobo powinny być z góry dymisjonowane!
Jeszcze przed przyjściem ich były ochy i achy, jaki to Bednarz kochany. A teraz to wyjebać go na zbity pysk bo Niedzielan dostał poważnej kontuzji, Matusiak myślał że wszyscy będą sie mu kłaniać(inna sprawa że to nie był transfer..) a Łobo coś tam gra. Jest jeszcze jakaś nadzieja że obaj zaskoczą w końcu. a co do Dawidowskiego. W tym samym czasie z nim przybył Zieńczuk, a Dudka był chyba podpisany przez tego samego, i co mi sie wydaje nim był Kasperczak (wtedy jakoś mógł kupować i kontraktować kogo chciał za określoną kwote tzn. tak jak macie w FM-ach) czyli jego też można było od razu wywalić, najlepiej już za "Ładzie" jeśłi tak nie było prosze mnie poprawić ; ) to było ładnych pare lat temu, piękne czasy...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 20.02.2009, 14:17
A jak gra druzyna?Jak jest przygotowana do wiosny? - tez chcialbym wiedziec a opieranie sie na relacjach tekstowych i wynikach , jest dosyc ryzykowne
Wygranie 1 meczu na 8 na pewno powodem do dumy nie jest, szczegolnie ze ponad polowa przeciwnikow to byli przecietniacy.
I stad tez czekanie na transfery, ktore mogly by sie okazac zbawieniem, ale o tym pogadamy po rundzie

rafalek napisał(a):Wyświetl post
Panowie, Bednarz zawsze a koniec okienka transferowego coś "ustrzelił", więc może też będzie tak i tym razem.
teraz to on sobie moze.
Widac dla pana Bednarza ponad pol roku to zdecydowanie za malo by znalesc choc 1 osobe nadajaca sie do tej druzyny.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 20.02.2009 o godz. 14:21.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 20.02.2009, 14:30
1q2 napisał(a):Wyświetl post
A jak gra druzyna?Jak jest przygotowana do wiosny? - tez chcialbym wiedziec a opieranie sie na relacjach tekstowych i wynikach , jest dosyc ryzykowne
Wygranie 1 meczu na 8 na pewno powodem do dumy nie jest, szczegolnie ze ponad polowa przeciwnikow to byli przecietniacy.
I stad tez czekanie na transfery, ktore mogly by sie okazac zbawieniem, ale o tym pogadamy po rundzie
Trzeba jasno powiedzieć ,że kadry drużyn czołówki ekstraklasy są mniej więcej równorzędne i wszystko będzie zależeć od trenerów poszczególnych drużyn.
Jak oni wykorzystali przerwę w rozgrywkach.
W ostatniej rundzie najlepszą pracę wykonał chyba Tarasiewicz,który z przeciętnych zawodników potrafił zbudować naprawdę nie złą drużynę.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 20.02.2009, 15:30
No cudów nie gra jak same remisy i 2-4 z Duńczykami plus dziurawe ręce Pawełka i uraz Pawła, więc stąd wołanie i czekanie na wzmocnienia-przynajmniej ja tak do tego podchodzę.jakby było 3-1 z Odense, tyle samo z Ukrainą-i wszyscy zdrowi - byłoby spokojniej. a co do porównań drużyn to Amica ma dwóch napastników, Wisła i Legia po jednym, Polonia właściwie żadnego i tu jest różnica i to może wg mnie zdecydować.
Ostatnio edytowane przez arti : 20.02.2009 o godz. 15:34.
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 20.02.2009, 16:15
Zebyś wiedział,ze transfery sa w pewnym sensie zbawieniem dla tej druzyny,bo jej przygotowanie nawet najlepsze nie zagwarantuje chyba podium w tym składzie...Poza tym wyniki na zgrupowaniu i ocena Skorży,ze nie umiemy wykańczac akcji(jakby deja vo z wypowiedzi po ostatnim obozie) to chyba nie budzi optymizmu.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów