The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 68 10,66%
Prawo i Sprawiedliwość 159 24,92%
Twój Ruch 9 1,41%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,94%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,66%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,80%
Kongres Nowej Prawicy 165 25,86%
Ruch Narodowy 97 15,20%
Dziękuje nie głosuje! 76 11,91%
Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.02.2009, 19:38
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Znając lokalne obyczaje przypuszcza, ze można było dojść do ugody za wypuszczenie przez Polaków, z więzienia Bagram w Afganistanie (Pasztunistan) kilku Pasztunów i pewnie byłobypo sprawie.
Czekaj, czekaj. Polacy mieliby wypuścić kogoś z amerykańskiego więzienia?

Niezłe.
MisIIek
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.02.2009, 20:25
"Sugerowała, że wcześniejsze odwlekanie egzekucji i spuszczanie żądań ( doszło do 4 mało znaczących talibów) było z ich strony ustępstwem, które zostało przez polski rząd olane"

Skończ Waść Ty i ta baba ... Polski rząd olał, a co to znaczy ? to znaczy Pakistańczycy pytali nas i prosili czy moga wypuścic 4 talibów ale "Słońce peru" i Sikorski sie nie zgodzili ?

i tak Gwiaździsty Lech i Jarek z mała dziewczynka Kamińskim i Szczygłem Aleksandrem uratują każdego Polaka ....
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 09.02.2009, 20:26
Arturo Qr2nów napisał(a):Wyświetl post
Kolejny slogan mający odzwierciedlenie w naszych realiach. PO daleko do ideału, ale jak może nie być daleko gdy sytuacja wymaga niepopularnych decyzji, a premier prowadzi swoją kampanię prezydencką. Do tego dochodzi prezydent wetujący taśmowo wszystko, co nie jest wytworem jego brata. Z liczących się partii PO jest najlepszym, choć wcale nie dobrym wyborem.
Czyli co? Jak premier zostanie prezydentem i nie będzie tasmowo (?!) wszystkiego wetował to wtedy będzie idealnie?

Sugerowałbym koledze sprawdzenie jaki procent spośród przedstawionych prezydentowi do podpisu ustaw została zawetowana. Podpowiadam że jest on wyjątkowo niski (prawdopodobnie niższy niż było to w przypadku prezydenta Kwacha). To co zostało zawetowane to absolutne minimum tego co mogło zostać odrzucone aby ograniczyć straty dla Państwa powstałe w wyniku braku kompetencji obecnego rządu.
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.02.2009, 20:27
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
wolfy
proszęCię nie woź się na PO , nie oni porwali biednego geologa, my wiemy tylko to co z mediów a resztę jak zwykle sobie domawiamy.
Oczywiście , wszyscy szczerze i głęboko pragniemy zemsty , ale co to zmienia? Nic.
Kto miał porwanego uwolnić? Kuchciak? Tusk? , jakby wiedzieli gdzie konkretnie jest i ilu go pilnuje to może by coś zrobili, porwało go skrajne ugrupowanie, jak się okazuje chcili za Polaka znaczących terrorystów i pa.
Równie "dobrze" mogli Go zabić pierwszego dnia.
Czy i co robił rząd i służby specjalne , tego nikt nie wie, bo i skąd.

Na "chama" kapitał próbuje zrobić SLD, z Napieralskim na czele.
Przeczytaj link który wkleiłem i dopiero się wypowiadaj. Masz tam wywiad z Palikotem - harcownikiem PO. Jeżeli to nie jest dla Ciebie tzw. "chamówa" - cóż, różne światy, jak widać.

Co do kwestii możliwości naszego rządu(bez względu na to, kto by stał na jego czele)wypowiedziałem się kilka postów wcześniej. Zdziwi Cie zapewne ich treść, ponieważ(w skrócie rzecz ujmując)uważam, że ten człowiek był już martwy w chwili porwania i nic się nie dało zrobić. Mnie jedynie dobija polityczna nekrofilia PO, wygłoszona ustami Palikota. Znalazł się partyzant ze spalonego lasu. Jak są cięcia, to zawsze najbardziej MON obrywa, bo w końcu po co nam armia, skoro jesteśmy w NATO()? A teraz gość nawołuje do jakichś ataków odwetowych?

Arturo Qr2nów - masz coś sensownego do przekazania? "Nic się nie bój, na pewno nam jeszcze kogoś zabiją?". Jaka ironia? To już nie można chamstwa nazwać po imieniu, bo to o PO chodzi? A przez grzeczność tylko pominę własną opinię, gdzie możesz sobie wsadzić takie "mniejsze zło".

Tu mamy kolejną popisówę obecnego rządu. Tak to jest, jak się stanowiska "za zasługi" przyznaje.
Wszelkim obrońcom obecnego rządu od razu replikuję - g. mnie obchodzi, czy to prawda, czy nie. Dyplomacja nigdy nie polegała na pyskowaniu, waleniu prawdą miedzy oczy, ani też publicznym praniu brudów. Następnym razem(oby nie)rząd Pakistanu na pewno będzie patrzył na nas przychylnym okiem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.02.2009 o godz. 20:41.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 09.02.2009, 20:44
wijcie sie wykształciuchy

żenada nr 1

superekspert Czuma ministrem sprawiedliwosci

żenada nr 2

Piniądze idą - ale nie z UE tylko do UE - Polska dopłaciła 1,5 mld zł do interesu o nazwie UE - a Tusek pieprzył 2/3 w swoim expose o środkach UE. Własnie - czy jakis wykształciuch pamieta expose swojego premiera?

żenada nr 3

to da dyskusja na temat nieudolnosci bakacza marihuany w kwestii uwolnienia więźnia

żenada nr 4

- to nie Zioboro naciskał - a zdaje się - nieskazitelne głowy z PO na prokuraturę w sprawie dowodów świadczących o niewinności Zbyszka

żenada nr 5

kolejne wakacje strudzonego premiera na koszt... podatników

i przypomnę wykształciuchowi tylko

Rządy PO w skrócie

Nowe autostrady
zbudowane przez
rząd Tuska: 0 km

Śmiertelne ofiary
wypadków drogowych: 6208 (do 31.12.2008)

Liczba Polaków, którzy
wrócili z Irlandii: brak danych

Podatek liniowy: wycofany

Cud gospodarczy: czekamy - ale mamy ważną deklarację "żeby Polakom nie żyło się gorzej " http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...kiem_roku.html

Expo 2012: klęska

Długość expose
premiera: 185 min.

Liczba obietnic: 73
Ostatnio edytowane przez sambo : 09.02.2009 o godz. 20:51.
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 09.02.2009, 21:14
wijcie się Rydzyki , bo ludzie pamiętają

Pomniki 4 RP: prowokacje przeciw własnemu rządowi i ministrom , rodzina Radia Maryla, rodzina prorodzinnych Łyżwińskich, rodzina Kaczyńskich ( który właściwie jest prezydentem?) , rodzina Giertychów( ich "sukcesy" można by dwa dni wymieniać) , jaśniepan Wassserman,inkwizytor Ziobro , inkwizytor schizofrenik Maciarewicz, lepper, niedorozwinięte ale wierne Fotyga i Kruk, narkotyki w pałacu prezydenckim, wetowanie wszystkiego co "nie od brata", polityka nienawiści , izolacji i prowincjonalizmu. Wprowadzenie buractwa i krętactwa, etc, etc...
A swoje "kozactwo" pokazali w Gruzji.....

.
wolfy
co do Palikota a raczej paligłupa, zgadza się , ale nie podpinaj go pod całokształ PO.
W temacie porwania i zbrodni też mamy podobne poglądy .
wolfy
Senior Member

Stary 09.02.2009, 21:22
wolfy
co do Palikota a raczej paligłupa, zgadza się , ale nie podpinaj go pod całokształ PO.
W temacie porwania i zbrodni też mamy podobne poglądy .
Nie bądź śmieszny. Zadaniem Palikota jest mówienie wtedy, gdy nie ma pewności jak zostanie to odebrane. Jak się przyjmie, to świetnie, nie - trudno, najwyżej się partia odetnie i pogrozi mu palcem. Tak było, gdy nazwał Gęsicką prostytutką za POWIEDZENIE PRAWDY(tyle, że rząd jeszcze wówczas udawał, że wszystko jest w porządku), tak było z atakami na prezydenta.

Teraz Palikot ma za zadanie trafić do "twardego elektoratu", wielu z nich uważa podobnie. Jak to zwykle z PO bywa - to tylko czcze gadanie, bo nie ma szans na spełnienie tych absurdalnych postulatów i zaoczne mordowanie obywateli innych krajów(nie jesteśmy Izraelem). Chodzi tylko o samą wypowiedź, zbicie politycznego kapitału.

A ta litania powyżej to czysta żenada. "Wprowadzenie buractwa" - jasne.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
sambo
dziarski chłop

Od: 04.2005

Stary 09.02.2009, 21:30
wolfy napisał(a):Wyświetl post
.

A ta litania powyżej to czysta żenada. "Wprowadzenie buractwa" - jasne.

darostok zapomniał wymienić oprócz rodziny Kaczyńskich i Giertychów - rodzinę Adamsów, Flinstonów i jakich tam jeszcze - zapomniał o najcięższych aferach :

-laptop Ziobry,

-pomylone buty,

-pomylona chorągiewka,

-pomylone imię psa,

- afera torebkowa,

- afera borubarowa

i niezapomniana - afera - małpa w czerwonym

- no cóż litania godna dyplomu
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
wolfy
Senior Member

Stary 09.02.2009, 21:37
Cóż, mogę się pod tym tekstem podpisać obiema kończynami.
A co mi tam, nawet czterema, ale dwa podpisy będą niewyraźne.

Raz jeszcze o Palikocie i jego macierzystej partii - dno. Mściciele się, ****a, znaleźli.

Obyśmy nigdy nie dostali do ręki bomby atomowej, bo w najlepszym wypadku zostałby po nas krater.
Społeczeństwo wybrało polityków na obraz swój i podobieństwo, co jeden, to lepszymi przewagami się wykazuje. Jakie to szczęście, że chociaż jeden Niesiołowski zmilczał.

Kolejne dobre podsumowanie obecnej sytuacji.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.02.2009 o godz. 21:58.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.02.2009, 21:42
Wasz naczelny wódz IV RP jest w programie u Lisa.
cuba libre
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 09.02.2009, 21:46
Czytając niektóre posty mam wrażenie,że co po niektórzy zwolennicy PO zachowują się dokładnie jak koleżanki z gorszej strony błoń. Nie jestescie PO tylko AntyPiS!!! Bez urazy i napinki. By żyło się lepiej?
MisIIek
Senior Member

Stary 09.02.2009, 22:05
Czytając niektóre posty mam wrażenie,że co po niektórzy zwolennicy PiS zachowują się dokładnie jak koleżanki z gorszej strony błoń. Nie jestescie PiS tylko AntyPO!!! Bez urazy i napinki. Czyny nie cuda !!

ps. jak łatwo to podpiąć pod każda strone ?

ps2. Sambo wytrzyj buzie bo ślinisz się słuchając i oglądając Jarosława spisz wszystkie jego słowa i nam kolejne tyrady jaki to Pis jest wspaniały wygłoś
Ostatnio edytowane przez MisIIek : 09.02.2009 o godz. 22:10.
Aro1234
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 09.02.2009, 22:10
Przeczytajcie ze zrozumieniem dwa artykuły, które zamieścił Wolfy. Mądre, prawdziwe, rzeczywiście oddające obraz tego, co się dzieje w Polsce. Rządy Platformy tak naprawdę niczym się nie różnią od tych pisowskich. Mendy z telewizji nie nawalają na nich zbyt często (choć ostatnio coraz częściej - chyba tylko po to by zachować jakikolwiek obiektywizm), bo przecież im wszystkim żyje się lepiej, albo tak samo dobrze. Polityka PO sprowadza się do robienia dobrze bogatym, a biednym... - **** z nimi.

Bez zbędnych pyskówek, bo i po co. Każdy i tak wybiera jak chce, albo nie wybiera w ogóle. Dziś mój nauczyciel od historii stwierdził, że wszyscy ciency - Tuski, Giertychy, Palikoty, Kaczyńskie i inne... o dziwo musiałem przyznać mu rację i z wywalonymi gałami słuchałem jak jeździł po wszystkich. Co ciekawe, narzekał, że nasze społeczeństwo jest tak wyedukowane szczególnie pod względem życia w społeczeństwie, że pożal się boże... A na koniec stwierdził, że jacy obywatele tacy politycy... padłem
wolfy
Senior Member

Stary 09.02.2009, 22:11
MisIIek napisał(a):Wyświetl post
Czytając niektóre posty mam wrażenie,że co po niektórzy zwolennicy PiS zachowują się dokładnie jak koleżanki z gorszej strony błoń. Nie jestescie PiS tylko AntyPO!!! Bez urazy i napinki. Czyny nie cuda !!

Nie widzisz różnicy między krytyką konkretnych działań rządu, a rzucaniem pomówieniami i inwektywami? Chcesz porównać mnie, mówiącego wprost które z decyzji rządu PO mu się nie podobają i dlaczego z ludźmi, którzy skupiają się na pisaniu o "Pisiorach" i Rydzyku?

BTW.
Kaczor zadziobał Lisa.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Aro1234
Senior Member

Stary 09.02.2009, 22:12
BTW.
Kaczor zadziobał Lisa.
Co powiedział, bo nie oglądam?
wolfy
Senior Member

Stary 09.02.2009, 22:15
Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Co powiedział, bo nie oglądam?
O to chodzi, że nic, co można by wrzucić na czołówkę "Wybiórczej". Lis już jakiś czas temu stracił panowanie nad sobą, próbując sprowokować Kaczyńskiego. Z "ynteligenta" przemienił się w napastnika - traci twarz.

EDIT: Lis już zaczął się jąkać. Smutny koniec...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.02.2009, 22:22
Dobra do rzeczy, bo widzę, że ktoś mi (i nie tylko) zarzuca Anty-PiS i podobieństwo do koleżanek zza błoń. Otóż owszem, PiS i jego działacze wybitnie mnie irytują. Ale moje poparcie PO ma dlatego, że mi po prostu proponowane przez tę partię reformy odpowiadają. Natomiast mojej sytuacji nie polepsza rozliczanie historii, niemal wypowiedzenie wojny naszemu póki co jedynemu dostawcy surowców energetycznych. Nie odpowiada mi też wspieranie nierobów itd.
MisIIek
Senior Member

Stary 09.02.2009, 22:27
wolfy akurat mówiłem o sambo który zrobił litanie ...a nie o Twoich argumentach

Właśnie pan Kaczyński skromnie stwierdził ze jego rządy były najlepsze w historii Polski...
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 09.02.2009, 22:39
Przepraszam, że tak zupełnie odbiegam od tematu, ale co zrobił nasz "zacny"(łeee) prezydent, aby uwolnić naszego człowieka z rąk terrorystów? Stulił mordę? Nie wypowiadał się w ogóle? Dlaczego? Wolał jebaną gruzję ocalać!
Ja na jego miejscu już dawno podałbym się do dymisji.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
Aro1234
Senior Member

Stary 09.02.2009, 22:44
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
Przepraszam, że tak zupełnie odbiegam od tematu, ale co zrobił nasz "zacny"(łeee) prezydent, aby uwolnić naszego człowieka z rąk terrorystów? Stulił mordę? Nie wypowiadał się w ogóle? Dlaczego? Wolał jebaną gruzję ocalać!
Źródło: Onet.pl ?

Zaś propaganda i demagogia bije od Pana Palikota. Wszak wszyscy zdają sobie sprawę, jak należałoby ukarać terrorystów, tylko, że mało kto wie, że ciężko będzie tego dokonać Ale co tam, podkręcić klimacik i posiać ferment można

Może nie podbiega pod politykę tak w 100%, ale co sądzicie o sprawie tej Włoszki, która przez 17 lat była sztucznie utrzymywana przy życiu, a dziś zmarła, bo odpięli ją od aparatury?
Dla mnie to słuszna decyzja. Bez sensu tyle lat cierpień rodziny i jej. Tylko niech mi tu jakiś katolik zaraz nie wyskoczy, że to zakrawa o brak moralności...
kalashnikov2
Senior Member

Stary 09.02.2009, 22:44
Dobra do rzeczy, bo widzę, że ktoś mi (i nie tylko) zarzuca Anty-PiS i podobieństwo do koleżanek zza błoń. Otóż owszem, PiS i jego działacze wybitnie mnie irytują. Ale moje poparcie PO ma dlatego, że mi po prostu proponowane przez tę partię reformy odpowiadają. Natomiast mojej sytuacji nie polepsza rozliczanie historii, niemal wypowiedzenie wojny naszemu póki co jedynemu dostawcy surowców energetycznych. Nie odpowiada mi też wspieranie nierobów itd.
Ja też nie lubię Tuska.

Aro1234 napisał(a):Wyświetl post
Może nie podbiega pod politykę tak w 100%, ale co sądzicie o sprawie tej Włoszki, która przez 17 lat była sztucznie utrzymywana przy życiu, a dziś zmarła, bo odpięli ją od aparatury?
Dla mnie to słuszna decyzja. Bez sensu tyle lat cierpień rodziny i jej. Tylko niech mi tu jakiś katolik zaraz nie wyskoczy, że to zakrawa o brak moralności...
Ona nie cierpiala, bo byla w spiaczce. To morderstwo to ulga dla rodziny, nic poza tym. Po prostu uznano jej życie za "bez sensu" i tyle.

Zwolennikom eutanazji mozna przywolac przyklad Janusza Świtaja. Gdy juz nawet dziennikarze faktów tvn uznali jego życie za gówno warte, a prezydenta Kaczyńskiego za okrutnika który nie pozwala mu skrócić męk, pojawiła się Anna Dymna która sprawiła że dziś Janusz ani mysli się przenośić na tamten świat, mimo ze sam nadal popiera eutanazje. Gdyby wszyscy ci zwolennicy morderstwa na zdesperowanym Januszu byli choc w jednym procencie tacy jak Dymna, to by nie bylo problemu zdecydowanej wiekszosci przypadkow. No ale oczywiscie zawsze latwiej jest odciąć rurkę, niż poświecac wlasny czas i środki. Ot, postepowe spoleczenstwo.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 09.02.2009 o godz. 23:08.
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 09.02.2009, 23:19
Cytat:
Raz jeszcze o Palikocie i jego macierzystej partii - dno. Mściciele się, ****a, znaleźli.
Nie licząc debilnego tekstu Palikota , to wypowiedzi polityków PO (nie tylko zresztą) są jak najbardziej na miejscu. Z zemstą to ma mało wspólnego. Zbrodniarze powinni zostać złapani i postawieni przed wymiarem sprawiedliwości . Co niestety , nie oszukując się , jest mało prawdopodobne .

Cytat:
Okrągły Stół w Polsce w 1989 roku był pierwszym akapitem w nowym rozdziale historii Europy - ocenił szef niemieckiej dyplomacji Frank-Walter Steinmeier w trakcie konferencji w Berlinie, poświęconej 20. rocznicy Okrągłych Stołów w Polsce oraz dawnej NRD.
- My Niemcy musimy być wdzięczni za to, że Polacy odważnie szli na czele przemian - powiedział Steinmeier.
Nawet Steinmeier czasem coś mądrego powie .

Co do sprawy pozbawionej życia Włoszki , to generalnie przychylam się do opinii Kalashnikova .
Napewno była to sytuacja daleka od tzw. ,,uporczywej terapii" , więc nie było to nic innego jak eutanazja wprowadzona tylnymi drzwiami . Przy czym w legalizowanej eutanazji o swoim życiu (przynajminej w zamiarze) ma decydować samodzielnie osoba która chce umrzeć , natomiast w tym przypadku opierano się jedynie na opinii ojca , który twierdził , że córka tego chciała .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 09.02.2009 o godz. 23:35.
darotsok73
Senior Member

Stary 09.02.2009, 23:27
wolfy&sambo
Bardzo mnie smuci że w Waszych ociekających jadem antyPO-wskich postach nie ma żadnej krytyki PISu , ogromu bajzlu jaki narobili i zostawili .
Palikot i jego prowokacje ? , Wy mieliście 100 takich palikotów , tylko na mniejszą skalę , wyciszonych, bo Nieomylny Jaruś nie lubi jak mu się ktoś za bardzo z szeregu wychyla.

Widzę że zaczytujecie się Gazecie Polskiej i Naszym (waszym) Dzienniku.
Sambo wspominał rodzinę Adamsów , Lech z Fotygą, Jaruś z kotem, Dorn z Sabą, Łyżwiński z Lepperem i Anetką, Wasserman , Maciarewicz to polska wersja rodziny Adamsów i dzięki Bogu że ich film się skończył.
Poróżnić cały naródw imię chorych idei , wyimaginowanych wrogów to jest Jarusia sposób na życie.
Dużo zniszczył a NIC nie zbudował.
W wyborach bardziej głosowałem przeciw tym kołtunom z PIS niż na PO , bo fanem "Słońca Peru " nie jestem.
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 09.02.2009, 23:47
Właśnie sobie przypomniałem dlaczego tak rzadko się tutaj wypowiadam...

sambo napisał(a):Wyświetl post
wijcie sie wykształciuchy (...)
wijcie się Rydzyki , bo ludzie pamiętają (...)
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Wasz naczelny wódz IV RP jest w programie u Lisa.
cuba libre napisał(a):Wyświetl post
Czytając niektóre posty mam wrażenie,że co po niektórzy zwolennicy PO zachowują się dokładnie jak koleżanki z gorszej strony błoń. Nie jestescie PO tylko AntyPiS!!! Bez urazy i napinki. By żyło się lepiej?
MisIIek napisał(a):Wyświetl post

ps2. Sambo wytrzyj buzie bo ślinisz się słuchając i oglądając Jarosława spisz wszystkie jego słowa i nam kolejne tyrady jaki to Pis jest wspaniały wygłoś
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem, czy zdajecie sobie z tego sprawę, ale swoimi "wypowiedziami" dajecie świadectwo przynależności do najgorszej części elektoratu. Palikoty, Kurskie, Leppery i Giertychy, śmiejecie się z nich, a tak naprawdę ich małpie figle są właśnie dla Was, bo Wy się nimi ekscytujecie i to niezdrowo. Normalny człowiek pokręci z zażenowaniem głową i to oleje. Gdyby ci artyści nie mieli widowni to dawno znaleźliby sobie inne zajęcie, ale Wy im robicie za widownię, a oni się chędożą na salonach, wymachują wibratorami i wysypują zboże na tory.

Rozumiem zaraz dostanę usprawiedliwienia, bo on zaczął, a ona mnie pierwsza kopnęła, a bo on mi zabrał lizaka. Ludzie, wnoszę z intensywności waszego zainteresowania polityką, że jesteście pełnoletni, a zachowujecie się gnojki z piaskownicy. Normalny człowiek nie reaguje na takie zaczepki. Odpowiadając na słowa kretyna albo sam się zniżasz do jego poziomu, albo co gorsze wywyższasz go do swojego. I potem mamy Palikotów, Giertychów itd. nie tylko w sejmie, ale z tekami ministerskimi.

Ci kretyni na górze właśnie przez Was prześcigają się w robieniu z siebie debili. Zauważyli, że głosy nie mają związku z tym, jak wypełniają swoje obowiązki jako reprezentanci narodu, tylko z tym kto głośniej będzie krzyczał i kto komu bardziej pociśnie przed kamerą. Wobec czego właściwa praca stała się dla nich mało opłacalna, na dodatek zaczęło na nią brakować czasu. Oni g.wno robią, bo Was g.wno obchodzi, czy pracują, czy nie. Wam, za motywację, żeby ruszyć do urn wystarczy nienawiść do drugiej strony.

BTW.
Kaczor zadziobał Lisa.
Przykro mi ale to jest beton. Jeżeli myślisz, że Kaczyński dzisiaj choć trochę naruszył ten beton, to, moim zdaniem, grubo się mylisz. Facet nie ma absolutnie żadnej siły przebicia jeżeli idzie o retorykę. Pan Lis dzisiaj przechodził samego siebie, miał program zaplanowany od A do Z. Kaczyński nie dał się pogrążyć, ale na koniec programu Lis wyciągnął ciężką artylerię, i Jarek się pogubił. W normalnym kraju ten program byłby rozważany nie tyle w kategoriach sukcesu Kaczyńskiego, co dziennikarskiej klęski Lisa, który dzisiaj zjechał do poziomu Ewy Drzyzgi.
qazwsx123
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 09.02.2009, 23:50
wolfy&sambo
Bardzo mnie smuci że w Waszych ociekających jadem antyPO-wskich postach nie ma żadnej krytyki PISu , ogromu bajzlu jaki narobili i zostawili .
Palikot i jego prowokacje ? , Wy mieliście 100 takich palikotów , tylko na mniejszą skalę , wyciszonych, bo Nieomylny Jaruś nie lubi jak mu się ktoś za bardzo z szeregu wychyla.

Widzę że zaczytujecie się Gazecie Polskiej i Naszym (waszym) Dzienniku.
Sambo wspominał rodzinę Adamsów , Lech z Fotygą, Jaruś z kotem, Dorn z Sabą, Łyżwiński z Lepperem i Anetką, Wasserman , Maciarewicz to polska wersja rodziny Adamsów i dzięki Bogu że ich film się skończył.
Poróżnić cały naródw imię chorych idei , wyimaginowanych wrogów to jest Jarusia sposób na życie.
Dużo zniszczył a NIC nie zbudował.
W wyborach bardziej głosowałem przeciw tym kołtunom z PIS niż na PO , bo fanem "Słońca Peru " nie jestem.

Skup się na teraźniejszości bo za daleko w przeszłość wybiegasz. Na temat Palikota się nie wypowiadam bo każdy widzi, że to chory człowiek(jak można tak rodzine skrzywdzić). I przestań tu wyjeżdżać z tekstami o Naszym Dzienniku bo robisz z siebie pośmiewisko, ale skoro chcesz juź wiedzieć to wole przeczytać sobie Nasz Dziennik niż Gazete Wyborczą ale nie czytam gazet.

Co do kwestii odłączenia tej kobiety od aparatury podtrzymującej życie jest dla mnie zabójstwem. To niczym się nie różni od zabijaniem przez nazistów w 37` ludzi nie przydatnych dla społeczeństwa ? Tyle, że teraz to się dzieje w cywilizowanym świecie gdzie ludzie coraz to bardziej są ułomni wystarczy popatrzeć na nasz obecny rząd. Ja bym niemógł wydać wyroku śmierci na własne dziecko. Prawo prawem moralność moralnością.

jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 10.02.2009, 00:00
Uran235 wiesz co by się mówiło w normalnym kraju ?

KWA KWA KWAAA
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
wolfy
Senior Member

Stary 10.02.2009, 00:13
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Właśnie sobie przypomniałem dlaczego tak rzadko się tutaj wypowiadam...(...)

To zobacz jeszcze to:
darotsok73 napisał(a):
wolfy&sambo
Palikot i jego prowokacje ? , Wy mieliście 100 takich palikotów , tylko na mniejszą skalę , wyciszonych, bo Nieomylny Jaruś nie lubi jak mu się ktoś za bardzo z szeregu wychyla.(...)
To teraz już wiesz kto kogo pierwszy kopnął i pociągnął za warkoczyk.
Takie są standardy debaty publicznej w Polsce. Dno. Nie rozmawia się o problemach, tylko o "niusach". Jak myślisz Uran, jaka jest orientacja w realnych problemach dżentelmena powyżej?

Niestety, "takie będą Rzeczypospolite(...)", więc można sobie dyskusję darować.

A co do końcówki programu Lisa - fakt, nie było już tak mocno, ale też trudno jest udowodnić, że nie jest się wielbłądem. Przynajmniej prowadzący zrzucił maskę i to on został agresorem. Zabawne, że dyskutujemy tu tylko i wyłącznie o wizerunku, ale materia wyborcza jest, jaka jest.

jachting - chciałbyś coś dodać? Pochwal się może swoją erudycją, której nieraz dawałeś tu przykłady...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.02.2009 o godz. 00:16.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
darotsok73
Senior Member

Stary 10.02.2009, 00:33
wolfy
Dlaczego "pierwsze kopnięcie" przypisujesz mi?
Teksty o "orientacji w realnych problemach" też sobie daruj bo są nietrafione.
Moimi postami odpowiedziałem i wpisałem się w Waszą retorykę.
Ty wierzysz w swoje racje , ja mam odmienne zdanie.
Dno? ,czy standarty debaty stosowane przez -sambo- też tak określasz?.
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.02.2009, 01:13
To teraz już wiesz kto kogo pierwszy kopnął i pociągnął za warkoczyk.
Szczerze powiedziawszy nawet nie wnikam kto kogo pierwszy sprowokował. Zwyczajnie mnie to nie interesuje.

Faktycznie zacytowany przez Ciebie post jest przykładem koronnego argumentu zwolenników PO- za PiS i tak było sto razy gorzej. Myśl przeważnie nie ma rozwinięcia, przynajmniej nie nawiązującego do tematu. I ja rozumiem, że mogą puścić w pewnym momencie nerwy, ale po stronie PiS-u również jest masa takich arcymądrych ludzi, którzy swoje mądrości czerpią z ulotek partyjnych i swój światopogląd kształtują na jedynie słusznej wizji. A są też ludzie, którzy przeginają w inny sposób. Od pewnego czasu zauważyłem, że np. Sambo faktycznie rzuca się przy każdej okazji, czasem sam zaczyna takie bezsensowne dyskusje. Nie dlatego, że jego wypowiedzi są niemerytoryczne. Dlatego, że okrasza ja zupełnie zbędnymi wstawkami hmmmm... ujmijmy to tak- silnie nacechowanymi emocjonalnie.

Takie są standardy debaty publicznej w Polsce. Dno. Nie rozmawia się o problemach, tylko o "niusach". Jak myślisz Uran, jaka jest orientacja w realnych problemach dżentelmena powyżej?
Jakkolwiek nie chcę nikogo oceniać po jednej czy dwóch wypowiedziach, a Darotsok nie zapadł mi jakoś w tym temacie w pamięć, to uogólniając na przykładzie tej konkretnej wypowiedzi, problem polega na mikrym zasobie informacji. Ludzie czerpią swoją wiedzę przeważnie z dwóch, trzech żródeł, nierzadko nie zdając sobie nawet sprawy z powiązań pomiędzy źródłami. Ludziom wydaje się, że czytając kilka gazet oglądając kilka dzienników i przeglądając kilka portali uzyskają rzeczową i rzetelną informację. A nie jest to prawda. Często artykuły w kilku miejscach pisze ten sam człowiek, gazety, portale, radia i telewizje należą do tych samych właścicieli, pomijając już fakt, że częstokroć dziennikarze nie mają pojęcia o kwestiach o których piszą i na ślepo wierzą w słowa polityków. Co gorsza. po pewnym czasie ludzie, którzy opowiadają się po jednej stronie przestają w ogóle słuchać co ma do powiedzenia druga strona. To, że ktoś ogólnie ma inne poglady od nas nie musi oznaczać, że nie jest w stane powiedzieć czegoś mądrego i konstruktywnego. Za dużo ludzi po obydwu stronach to partyjne oszołomy i fanatycy lub zwyczajni ignoranci. To normalne w demokracji. Problemem naszej polskiej demokracji jest fakt, że tacy ludzie stanowią o obliczu naszej polityki.

A co do końcówki programu Lisa - fakt, nie było już tak mocno, ale też trudno jest udowodnić, że nie jest się wielbłądem. Przynajmniej prowadzący zrzucił maskę i to on został agresorem. Zabawne, że dyskutujemy tu tylko i wyłącznie o wizerunku, ale materia wyborcza jest, jaka jest.
To nie jest zabawne, to jest smutne. Tak samo jak fakt, że co najmniej 60% elektoratu PO zapewne nie dostrzegło w Lisie agresora, albo dostrzegło i przyklasnęło jego postępowaniu. Swoim występem Kaczynski mógł przekonać do siebie część niezdecydowanych, ale takich ludzi( oglądających tego typu programy) jest naprawdę niewielu.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 10.02.2009, 01:58
Tak z ciekawości: czy jeśli ktoś (np: UPR bo sądząc z retoryki uważasz sie raczej za liberała) zaproponuje reformy które będą Ci odpowiadać jeszcze bardziej to wtedy zaczniesz popierać własnie ich? Pytam bo rozumując w ten sposób dojdziemy do bardzo ciekawej sytuacji w której partie bedą licytować się na propozycje (wygra zapewne ta która zaproponuje najwięcej) nie przejmując się ich późniejsza realizacją.
Bo gdyby tak popatrzyc się na realizację tych propozycji PO to....słabo Panie, słabo. Trawestując klasyka: nikt ci tyle nie da co PO naobiecuje.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 10.02.2009 o godz. 02:22.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów