|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na: | |||
| Platforma Obywatelska |
|
68 | 10,66% |
| Prawo i Sprawiedliwość |
|
159 | 24,92% |
| Twój Ruch |
|
9 | 1,41% |
| Polskie Stronnictwo Ludowe |
|
6 | 0,94% |
| Sojusz Lewicy Demokratycznej |
|
17 | 2,66% |
| Solidarna Polska |
|
4 | 0,63% |
| Polska Razem |
|
37 | 5,80% |
| Kongres Nowej Prawicy |
|
165 | 25,86% |
| Ruch Narodowy |
|
97 | 15,20% |
| Dziękuje nie głosuje! |
|
76 | 11,91% |
| Głosujących: 638. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
"Sugerowała, że wcześniejsze odwlekanie egzekucji i spuszczanie żądań ( doszło do 4 mało znaczących talibów) było z ich strony ustępstwem, które zostało przez polski rząd olane"
Skończ Waść Ty i ta baba ... Polski rząd olał, a co to znaczy ? to znaczy Pakistańczycy pytali nas i prosili czy moga wypuścic 4 talibów ale "Słońce peru" i Sikorski sie nie zgodzili ? i tak Gwiaździsty Lech i Jarek z mała dziewczynka Kamińskim i Szczygłem Aleksandrem uratują każdego Polaka .... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Sugerowałbym koledze sprawdzenie jaki procent spośród przedstawionych prezydentowi do podpisu ustaw została zawetowana. Podpowiadam że jest on wyjątkowo niski (prawdopodobnie niższy niż było to w przypadku prezydenta Kwacha). To co zostało zawetowane to absolutne minimum tego co mogło zostać odrzucone aby ograniczyć straty dla Państwa powstałe w wyniku braku kompetencji obecnego rządu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Co do kwestii możliwości naszego rządu(bez względu na to, kto by stał na jego czele)wypowiedziałem się kilka postów wcześniej. Zdziwi Cie zapewne ich treść, ponieważ(w skrócie rzecz ujmując)uważam, że ten człowiek był już martwy w chwili porwania i nic się nie dało zrobić. Mnie jedynie dobija polityczna nekrofilia PO, wygłoszona ustami Palikota. Znalazł się partyzant ze spalonego lasu. Jak są cięcia, to zawsze najbardziej MON obrywa, bo w końcu po co nam armia, skoro jesteśmy w NATO( )? A teraz gość nawołuje do jakichś ataków odwetowych?Arturo Qr2nów - masz coś sensownego do przekazania? "Nic się nie bój, na pewno nam jeszcze kogoś zabiją?". Jaka ironia? To już nie można chamstwa nazwać po imieniu, bo to o PO chodzi? A przez grzeczność tylko pominę własną opinię, gdzie możesz sobie wsadzić takie "mniejsze zło". Tu mamy kolejną popisówę obecnego rządu. Tak to jest, jak się stanowiska "za zasługi" przyznaje. Wszelkim obrońcom obecnego rządu od razu replikuję - g. mnie obchodzi, czy to prawda, czy nie. Dyplomacja nigdy nie polegała na pyskowaniu, waleniu prawdą miedzy oczy, ani też publicznym praniu brudów. Następnym razem(oby nie)rząd Pakistanu na pewno będzie patrzył na nas przychylnym okiem.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.02.2009 o godz. 20:41.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
wijcie sie wykształciuchy
żenada nr 1 superekspert Czuma ministrem sprawiedliwosci żenada nr 2 Piniądze idą - ale nie z UE tylko do UE - Polska dopłaciła 1,5 mld zł do interesu o nazwie UE - a Tusek pieprzył 2/3 w swoim expose o środkach UE. Własnie - czy jakis wykształciuch pamieta expose swojego premiera? żenada nr 3 to da dyskusja na temat nieudolnosci bakacza marihuany w kwestii uwolnienia więźnia żenada nr 4 - to nie Zioboro naciskał - a zdaje się - nieskazitelne głowy z PO na prokuraturę w sprawie dowodów świadczących o niewinności Zbyszka żenada nr 5 kolejne wakacje strudzonego premiera na koszt... podatników i przypomnę wykształciuchowi tylko Rządy PO w skrócie Nowe autostrady zbudowane przez rząd Tuska: 0 km Śmiertelne ofiary wypadków drogowych: 6208 (do 31.12.2008) Liczba Polaków, którzy wrócili z Irlandii: brak danych Podatek liniowy: wycofany Cud gospodarczy: czekamy - ale mamy ważną deklarację "żeby Polakom nie żyło się gorzej " http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...kiem_roku.html Expo 2012: klęska Długość expose premiera: 185 min. Liczba obietnic: 73
Ostatnio edytowane przez sambo : 09.02.2009 o godz. 20:51.
![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
wijcie się Rydzyki , bo ludzie pamiętają
Pomniki 4 RP: prowokacje przeciw własnemu rządowi i ministrom , rodzina Radia Maryla, rodzina prorodzinnych Łyżwińskich, rodzina Kaczyńskich ( który właściwie jest prezydentem?) , rodzina Giertychów( ich "sukcesy" można by dwa dni wymieniać) , jaśniepan Wassserman,inkwizytor Ziobro , inkwizytor schizofrenik Maciarewicz, lepper, niedorozwinięte ale wierne Fotyga i Kruk, narkotyki w pałacu prezydenckim, wetowanie wszystkiego co "nie od brata", polityka nienawiści , izolacji i prowincjonalizmu. Wprowadzenie buractwa i krętactwa, etc, etc... A swoje "kozactwo" pokazali w Gruzji..... . wolfy co do Palikota a raczej paligłupa, zgadza się , ale nie podpinaj go pod całokształ PO. W temacie porwania i zbrodni też mamy podobne poglądy . |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Teraz Palikot ma za zadanie trafić do "twardego elektoratu", wielu z nich uważa podobnie. Jak to zwykle z PO bywa - to tylko czcze gadanie, bo nie ma szans na spełnienie tych absurdalnych postulatów i zaoczne mordowanie obywateli innych krajów(nie jesteśmy Izraelem). Chodzi tylko o samą wypowiedź, zbicie politycznego kapitału. A ta litania powyżej to czysta żenada. "Wprowadzenie buractwa" - jasne. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
dziarski chłop
Od: 04.2005
Offline |
|
|
darostok zapomniał wymienić oprócz rodziny Kaczyńskich i Giertychów - rodzinę Adamsów, Flinstonów i jakich tam jeszcze - zapomniał o najcięższych aferach : -laptop Ziobry, -pomylone buty, -pomylona chorągiewka, -pomylone imię psa, - afera torebkowa, - afera borubarowa i niezapomniana - afera - małpa w czerwonym - no cóż litania godna dyplomu ![]()
"Zachowanie się publiczności krakowskiej, a raczej zwolenników Cracovii na ostatnich jej meczach, stało się naprawdę skandalicznem. Tylko ten sędzia jest dobry, sprawiedliwy i obiektywny, który jej dogadza, każdy inny jest "kaloszem", "papuciem", "zbrodniarzem". Doprowadziło to do najzwyklejszego terroru. " Tygodnik Sportowy rok 1924, nr 43
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cóż, mogę się pod tym tekstem podpisać obiema kończynami.
A co mi tam, nawet czterema, ale dwa podpisy będą niewyraźne. Raz jeszcze o Palikocie i jego macierzystej partii - dno. Mściciele się, ****a, znaleźli. Obyśmy nigdy nie dostali do ręki bomby atomowej, bo w najlepszym wypadku zostałby po nas krater. Społeczeństwo wybrało polityków na obraz swój i podobieństwo, co jeden, to lepszymi przewagami się wykazuje. Jakie to szczęście, że chociaż jeden Niesiołowski zmilczał. Kolejne dobre podsumowanie obecnej sytuacji.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 09.02.2009 o godz. 21:58.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Czytając niektóre posty mam wrażenie,że co po niektórzy zwolennicy PO zachowują się dokładnie jak koleżanki z gorszej strony błoń. Nie jestescie PO tylko AntyPiS!!! Bez urazy i napinki. By żyło się lepiej?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czytając niektóre posty mam wrażenie,że co po niektórzy zwolennicy PiS zachowują się dokładnie jak koleżanki z gorszej strony błoń. Nie jestescie PiS tylko AntyPO!!! Bez urazy i napinki. Czyny nie cuda !!
ps. jak łatwo to podpiąć pod każda strone ? ps2. Sambo wytrzyj buzie bo ślinisz się słuchając i oglądając Jarosława
Ostatnio edytowane przez MisIIek : 09.02.2009 o godz. 22:10.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Przeczytajcie ze zrozumieniem dwa artykuły, które zamieścił Wolfy. Mądre, prawdziwe, rzeczywiście oddające obraz tego, co się dzieje w Polsce. Rządy Platformy tak naprawdę niczym się nie różnią od tych pisowskich. Mendy z telewizji nie nawalają na nich zbyt często (choć ostatnio coraz częściej - chyba tylko po to by zachować jakikolwiek obiektywizm), bo przecież im wszystkim żyje się lepiej, albo tak samo dobrze. Polityka PO sprowadza się do robienia dobrze bogatym, a biednym... - **** z nimi.
Bez zbędnych pyskówek, bo i po co. Każdy i tak wybiera jak chce, albo nie wybiera w ogóle. Dziś mój nauczyciel od historii stwierdził, że wszyscy ciency - Tuski, Giertychy, Palikoty, Kaczyńskie i inne... o dziwo musiałem przyznać mu rację i z wywalonymi gałami słuchałem jak jeździł po wszystkich. Co ciekawe, narzekał, że nasze społeczeństwo jest tak wyedukowane szczególnie pod względem życia w społeczeństwie, że pożal się boże... A na koniec stwierdził, że jacy obywatele tacy politycy... padłem |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
BTW. Kaczor zadziobał Lisa. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
O to chodzi, że nic, co można by wrzucić na czołówkę "Wybiórczej". Lis już jakiś czas temu stracił panowanie nad sobą, próbując sprowokować Kaczyńskiego. Z "ynteligenta" przemienił się w napastnika - traci twarz.
EDIT: Lis już zaczął się jąkać. Smutny koniec... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Dobra do rzeczy, bo widzę, że ktoś mi (i nie tylko) zarzuca Anty-PiS i podobieństwo do koleżanek zza błoń. Otóż owszem, PiS i jego działacze wybitnie mnie irytują. Ale moje poparcie PO ma dlatego, że mi po prostu proponowane przez tę partię reformy odpowiadają. Natomiast mojej sytuacji nie polepsza rozliczanie historii, niemal wypowiedzenie wojny naszemu póki co jedynemu dostawcy surowców energetycznych. Nie odpowiada mi też wspieranie nierobów itd.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wolfy akurat mówiłem o sambo który zrobił litanie ...a nie o Twoich argumentach
Właśnie pan Kaczyński skromnie stwierdził ze jego rządy były najlepsze w historii Polski... |
|
|
|
Bene meritus
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Przepraszam, że tak zupełnie odbiegam od tematu, ale co zrobił nasz "zacny"(łeee) prezydent, aby uwolnić naszego człowieka z rąk terrorystów? Stulił mordę? Nie wypowiadał się w ogóle? Dlaczego? Wolał jebaną gruzję ocalać!
Ja na jego miejscu już dawno podałbym się do dymisji. ![]()
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz
![]() ![]() KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad) |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Zaś propaganda i demagogia bije od Pana Palikota. Wszak wszyscy zdają sobie sprawę, jak należałoby ukarać terrorystów, tylko, że mało kto wie, że ciężko będzie tego dokonać Ale co tam, podkręcić klimacik i posiać ferment można ![]() Może nie podbiega pod politykę tak w 100%, ale co sądzicie o sprawie tej Włoszki, która przez 17 lat była sztucznie utrzymywana przy życiu, a dziś zmarła, bo odpięli ją od aparatury? Dla mnie to słuszna decyzja. Bez sensu tyle lat cierpień rodziny i jej. Tylko niech mi tu jakiś katolik zaraz nie wyskoczy, że to zakrawa o brak moralności... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zwolennikom eutanazji mozna przywolac przyklad Janusza Świtaja. Gdy juz nawet dziennikarze faktów tvn uznali jego życie za gówno warte, a prezydenta Kaczyńskiego za okrutnika który nie pozwala mu skrócić męk, pojawiła się Anna Dymna która sprawiła że dziś Janusz ani mysli się przenośić na tamten świat, mimo ze sam nadal popiera eutanazje. Gdyby wszyscy ci zwolennicy morderstwa na zdesperowanym Januszu byli choc w jednym procencie tacy jak Dymna, to by nie bylo problemu zdecydowanej wiekszosci przypadkow. No ale oczywiscie zawsze latwiej jest odciąć rurkę, niż poświecac wlasny czas i środki. Ot, postepowe spoleczenstwo.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 09.02.2009 o godz. 23:08.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
|
Cytat:
Cytat:
Co do sprawy pozbawionej życia Włoszki , to generalnie przychylam się do opinii Kalashnikova . Napewno była to sytuacja daleka od tzw. ,,uporczywej terapii" , więc nie było to nic innego jak eutanazja wprowadzona tylnymi drzwiami . Przy czym w legalizowanej eutanazji o swoim życiu (przynajminej w zamiarze) ma decydować samodzielnie osoba która chce umrzeć , natomiast w tym przypadku opierano się jedynie na opinii ojca , który twierdził , że córka tego chciała .
Ostatnio edytowane przez Mareq : 09.02.2009 o godz. 23:35.
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wolfy&sambo
Bardzo mnie smuci że w Waszych ociekających jadem antyPO-wskich postach nie ma żadnej krytyki PISu , ogromu bajzlu jaki narobili i zostawili . Palikot i jego prowokacje ? , Wy mieliście 100 takich palikotów , tylko na mniejszą skalę , wyciszonych, bo Nieomylny Jaruś nie lubi jak mu się ktoś za bardzo z szeregu wychyla. Widzę że zaczytujecie się Gazecie Polskiej i Naszym (waszym) Dzienniku. Sambo wspominał rodzinę Adamsów , Lech z Fotygą, Jaruś z kotem, Dorn z Sabą, Łyżwiński z Lepperem i Anetką, Wasserman , Maciarewicz to polska wersja rodziny Adamsów i dzięki Bogu że ich film się skończył. Poróżnić cały naródw imię chorych idei , wyimaginowanych wrogów to jest Jarusia sposób na życie. Dużo zniszczył a NIC nie zbudował. W wyborach bardziej głosowałem przeciw tym kołtunom z PIS niż na PO , bo fanem "Słońca Peru " nie jestem. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
||
|
Właśnie sobie przypomniałem dlaczego tak rzadko się tutaj wypowiadam...
Rozumiem zaraz dostanę usprawiedliwienia, bo on zaczął, a ona mnie pierwsza kopnęła, a bo on mi zabrał lizaka. Ludzie, wnoszę z intensywności waszego zainteresowania polityką, że jesteście pełnoletni, a zachowujecie się gnojki z piaskownicy. Normalny człowiek nie reaguje na takie zaczepki. Odpowiadając na słowa kretyna albo sam się zniżasz do jego poziomu, albo co gorsze wywyższasz go do swojego. I potem mamy Palikotów, Giertychów itd. nie tylko w sejmie, ale z tekami ministerskimi. Ci kretyni na górze właśnie przez Was prześcigają się w robieniu z siebie debili. Zauważyli, że głosy nie mają związku z tym, jak wypełniają swoje obowiązki jako reprezentanci narodu, tylko z tym kto głośniej będzie krzyczał i kto komu bardziej pociśnie przed kamerą. Wobec czego właściwa praca stała się dla nich mało opłacalna, na dodatek zaczęło na nią brakować czasu. Oni g.wno robią, bo Was g.wno obchodzi, czy pracują, czy nie. Wam, za motywację, żeby ruszyć do urn wystarczy nienawiść do drugiej strony. Przykro mi ale to jest beton. Jeżeli myślisz, że Kaczyński dzisiaj choć trochę naruszył ten beton, to, moim zdaniem, grubo się mylisz. Facet nie ma absolutnie żadnej siły przebicia jeżeli idzie o retorykę. Pan Lis dzisiaj przechodził samego siebie, miał program zaplanowany od A do Z. Kaczyński nie dał się pogrążyć, ale na koniec programu Lis wyciągnął ciężką artylerię, i Jarek się pogubił. W normalnym kraju ten program byłby rozważany nie tyle w kategoriach sukcesu Kaczyńskiego, co dziennikarskiej klęski Lisa, który dzisiaj zjechał do poziomu Ewy Drzyzgi. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
Skup się na teraźniejszości bo za daleko w przeszłość wybiegasz. Na temat Palikota się nie wypowiadam bo każdy widzi, że to chory człowiek(jak można tak rodzine skrzywdzić). I przestań tu wyjeżdżać z tekstami o Naszym Dzienniku bo robisz z siebie pośmiewisko, ale skoro chcesz juź wiedzieć to wole przeczytać sobie Nasz Dziennik niż Gazete Wyborczą ale nie czytam gazet. Co do kwestii odłączenia tej kobiety od aparatury podtrzymującej życie jest dla mnie zabójstwem. To niczym się nie różni od zabijaniem przez nazistów w 37` ludzi nie przydatnych dla społeczeństwa ? Tyle, że teraz to się dzieje w cywilizowanym świecie gdzie ludzie coraz to bardziej są ułomni wystarczy popatrzeć na nasz obecny rząd. Ja bym niemógł wydać wyroku śmierci na własne dziecko. Prawo prawem moralność moralnością. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Uran235 wiesz co by się mówiło w normalnym kraju ?
KWA KWA KWAAA ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
To zobacz jeszcze to: darotsok73 napisał(a):
Takie są standardy debaty publicznej w Polsce. Dno. Nie rozmawia się o problemach, tylko o "niusach". Jak myślisz Uran, jaka jest orientacja w realnych problemach dżentelmena powyżej? Niestety, "takie będą Rzeczypospolite(...)", więc można sobie dyskusję darować. A co do końcówki programu Lisa - fakt, nie było już tak mocno, ale też trudno jest udowodnić, że nie jest się wielbłądem. Przynajmniej prowadzący zrzucił maskę i to on został agresorem. Zabawne, że dyskutujemy tu tylko i wyłącznie o wizerunku, ale materia wyborcza jest, jaka jest. jachting - chciałbyś coś dodać? Pochwal się może swoją erudycją, której nieraz dawałeś tu przykłady...
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.02.2009 o godz. 00:16.
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wolfy
Dlaczego "pierwsze kopnięcie" przypisujesz mi? Teksty o "orientacji w realnych problemach" też sobie daruj bo są nietrafione. Moimi postami odpowiedziałem i wpisałem się w Waszą retorykę. Ty wierzysz w swoje racje , ja mam odmienne zdanie. Dno? ,czy standarty debaty stosowane przez -sambo- też tak określasz?. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Szczerze powiedziawszy nawet nie wnikam kto kogo pierwszy sprowokował. Zwyczajnie mnie to nie interesuje.
Faktycznie zacytowany przez Ciebie post jest przykładem koronnego argumentu zwolenników PO- za PiS i tak było sto razy gorzej. Myśl przeważnie nie ma rozwinięcia, przynajmniej nie nawiązującego do tematu. I ja rozumiem, że mogą puścić w pewnym momencie nerwy, ale po stronie PiS-u również jest masa takich arcymądrych ludzi, którzy swoje mądrości czerpią z ulotek partyjnych i swój światopogląd kształtują na jedynie słusznej wizji. A są też ludzie, którzy przeginają w inny sposób. Od pewnego czasu zauważyłem, że np. Sambo faktycznie rzuca się przy każdej okazji, czasem sam zaczyna takie bezsensowne dyskusje. Nie dlatego, że jego wypowiedzi są niemerytoryczne. Dlatego, że okrasza ja zupełnie zbędnymi wstawkami hmmmm... ujmijmy to tak- silnie nacechowanymi emocjonalnie.
To nie jest zabawne, to jest smutne. Tak samo jak fakt, że co najmniej 60% elektoratu PO zapewne nie dostrzegło w Lisie agresora, albo dostrzegło i przyklasnęło jego postępowaniu. Swoim występem Kaczynski mógł przekonać do siebie część niezdecydowanych, ale takich ludzi( oglądających tego typu programy) jest naprawdę niewielu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Bo gdyby tak popatrzyc się na realizację tych propozycji PO to....słabo Panie, słabo. Trawestując klasyka: nikt ci tyle nie da co PO naobiecuje.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 10.02.2009 o godz. 02:22.
|
|
|