The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
picasso
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.02.2009, 19:32
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post

A co do tych ludzi wracających z Irlandii to masz rację, wracają - tzn. wrócą w najbliższym czasie - na święta wielkanocne... Ale potem wyjadą znowu do Irlandii... Widzę, że trochę udzielił Ci się optymizm pana Tuska Szkoda tylko że nie wiele ma to wspólnego ze stanem faktycznym... Idąc tą drogą można by też tak jak członkowie PO mówić, że spada bezrobocie - owszem spada... Bo wszyscy wyjechali do Irlandii, a reszta do Londynu...
to akurat trzeba było potraktować w kategorii żartu.
teraz jeśli chodzi o termin.ja sie nie upieram,że zostanie on dotrzymany co do dnia,ale z naszego kibicowskiego punktu widzenia nie ma znaczenia czy roboty będa zakończone 1.12 czy 31 01 następnego roku.zima i tak stadion jest nieużywany.tak podchodząc do tego terminu uważam że jest on niezagrożony.do tej pory problemem było finansowanie inwestycji,a w zasadzie jego brak.teraz gdy euro jest coraz bliżej wszyscy zrozumieli,ze zabawa sie skończyła i trza cos robić.dopóki nie zapadła decyzja gdzie będzie euro,to budowa stadionu jest realna w zaplanowanym terminie.problemy się mogą zaczać w momencie gdyby się okazało,że uefa nas nie wybrała.wtedy nasza kasa pójdzie na wrocław i gdańsk zapewne.tylko tutaj widze zagrożenie.
Ostatnio edytowane przez picasso : 02.02.2009 o godz. 19:35.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 02.02.2009, 19:33
marceel napisał(a):Wyświetl post
nie moge, jak czytam kolejne narzekania...
zauważ, że spora cześć czasu przy trybunach D i E zeszła na "zabawy" w ziemi - czyli palowanie, a to jest już za nami (tylko tutaj w inny sposób to było robione), wystarczy teraz wywiezc ziemie i można lecieć w góre. przy odpowiedniej ilości ludzi, sprzętu i zaangażowania jak najbardzijej do zrobienia w 10 miesięcy.

ponadto odnosze wrażenie, że przy aktualnych przetargach jest jakas organizacja, wszyscy patrza im na rece (miastu, wykonawcy), no bo trzeba zdazyc. a jak budowal B-D to w zasadzie robili to jak im sie chcialo, grzebali sie z tym dosc dlugo. samo to ile oddawali zaplecze pod E mowi samo za siebie. zdaje sie ze miasto nie bardzo to kontrolowalo. teraz jest juz inaczej, takie odnoszewrazenie.
trzeba byc dobrej mysli.
Masz rację z tym, że teraz wykonawca jest bardziej kontrolowany. Dzięki temu m. in. istnieją szanse na to, że prace będą wykonane w terminie. Do tego dochodzi jeszcze to, że tak jak było juz to mówione wcześniej wykonawca w razie opóźnień spowodowanych z jego winy płaci za każdy dzień zwłoki miastu. Najważniejsze jest to, żeby prace były wykonane porządnie i żeby nie było żadnych "wpadek", jak w przypadku wykańczania zaplecza pod sektorem E, kiedy to w krótkim czasie po wykonaniu prac pojawił się grzyb... Miejmy nadzieję, że wszystko będzie w porządku - w końcu Polimex-Mostostal to dobra firma, która ma za sobą realizację kilku poważnych inwestycji.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.02.2009, 19:37
Bronowianin napisał(a):Wyświetl post
Gdyby Kraków był normalnym miastem, w którym wszystkie inwestycje realizuje się profesjonalnie i terminowo, to na Reymonta powstałby już kilka lat temu obiekt zbudowany według starej wersji projektu, która zakładała wybudowanie m. in. jednopoziomowej trybuny C i jedynie zadaszenie dotychczasowych sektorów A i B, bez budowy narożników (chodzi mi o najstarszą wersję projektu).
o który projekt chodzi, bo najstarszy z nich po mojemu to ten:

chujowo wygląda, właśnie z racji braku narożników.. przez co na mordę rzucają się te ohydne szczeliny, o których poniżej..

Co do nowego, niby są narożniki, ale szczeliny na projekcie są dosyć widoczne, na żywo będzie gorzej wyglądać:
http://www.stadionwisly.info/obrazki/projekty/d13.jpg
http://www.stadionwisly.info/obrazki/projekty/d14.jpg
http://www.stadionwisly.info/obrazki/projekty/d19.jpg

które szpecą cały stadion... nie wspominając o wjeżdżaniu deszczu, śniegu itp na te części trybun, to największy minus tego stadionu, bo gówno zwane okrąglakiem jakoś przeżyję.. ale z tymi szczelinami to mnie ****ica bierze. Te odstępy to nie 5 metrów, to dużo, dużo więcej..

Jedyne pocieszenie to takie że porównując te szczeliny do tych na Zagłębiu (tu jest totalna porażka), Wronek czy Legii ( tutaj w sumie porażka podobna do tej w Lubinie : http://stadion.legia.com/images/projekt/11.jpg ) do tych na Wiśle to piekło a niebo. Na szczęście u nas będą tylko gdzieś w rogu i daj Boże jakoś się wpasują w resztę, u nich na obrębie całego stadionu. Dla mnie osobiście to totalny debilizm robić takie odstępy między dachem a trybunami.
Ostatnio edytowane przez element : 02.02.2009 o godz. 19:49.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 02.02.2009, 19:49
Tak, właśnie to jest najstarsza wersja projektu pana Obtułowicza. Tak jak powiedziałem, to jedyny plus wynikający z opóźnień przy przebudowie naszego stadionu że realizowana jest inna wersja, po udoskonaleniach. Najnowsza, obowiązująca wersja jest o wiele lepsza. Nie jest pozbawiona mankamentów, ale według mnie nie jest to też wcale zły projekt. Nowe trybuny A i B oraz C prezentują się na prawdę dobrze i nawet jeśli okaże się, że wizerunek naszego nowego stadionu będzie w rzeczywistości trochę odbiegać od tego co jest na wizualizacjach to i tak będzie on na dobrym poziomie. Najnowsza wersja w przeciwieństwie do starszych nadała według mnie temu stadionowi "charakteru". No i od wewnątrz, dzięki dwupoziomowym trybunom wzdłuż boiska stadion będzie wyglądał okazalej. Jeśli chodzi o "aspekty kibicowskie" nowego stadionu, to korzystne jest to, że trybuna D - serce naszego stadionu, na którym umieszczony jest młyn jest jednoczęściowa. Stwarza to na pewno lepsze możliwości niż gdyby miała być dzielona na dwa piętra.
Odpowiedz cytując
KoPer
I am what I am

Od: 09.2004

Stary 02.02.2009, 23:02
z forum skyscrapercity:

Cytat:
Taka ciekawostka w "sezonie ogórkowym" znaleziona w sieci.
http://www.bentley.com/en-US/Markets..._in_Krakow.htm

Projekt dyplomowy stadionu w Krakowie studentów z Monachium wykorzystujący program Generative Components firmy Bentley
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 02.02.2009, 23:18
równie dobrze można napisać że to projekt dla Legii czy Stal Stalowej Woli.

nie wspominając o tym że na taki stadion Polskie kluby wraz z władzami nie mogłyby sobie pozwolić.

Ot, taki pic na wodę fotomontaż.
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 03.02.2009, 00:31
Narożniki jakby nie wyglądały to chyba każdy się zgodzi, że lepiej żeby jednak były - i na szczęści będą. W końcu wg mnie właśnie stadion mający trybuny dookoła murawy i z narożnikami robi najlepsze wrażenie. A to że można to byłoby lepiej zaprojektować to inna sprawa...
Odpowiedz cytując
sayek89
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 03.02.2009, 11:24
Zauważcie że trybuny D i E w przyszłości można podnieść ( wydłużyć ) do góry, wtedy zrównają się z C oraz A i B. Nie narzekajmy, ważne że stadion powstanie.
Bóg, Honor i Wisła!
Odpowiedz cytując
concedi
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.02.2009, 12:29
sayek89 napisał(a):Wyświetl post
Zauważcie że trybuny D i E w przyszłości można podnieść ( wydłużyć ) do góry, wtedy zrównają się z C oraz A i B. Nie narzekajmy, ważne że stadion powstanie.
niestety z tym może być problem, bo było mówione, że nawet głośników pod dach nie można zamontować (zbyt dużo obciążenie) a co dopiero budować kolejne piętro, zważywszy na to, że fundamenty teraźniejszego D i E mogą tego nie wytrzymać (nikt pewnie nie przewidział, że za parę lat rozbudowa może być wręcz konieczna!)
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 03.02.2009, 12:33
Zarzucasz Obtulowiczowi amatorke?
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 03.02.2009, 17:05
W kamerce przez cały dzień pusto wszędzie... i niby jutro zaczynają. jutro czy w czwartek?
Ostatnio edytowane przez element : 03.02.2009 o godz. 17:09.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.02.2009, 17:15
5 lutego mają zacząć.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 03.02.2009, 17:20
Jak na razie zwożone są kontenery za sektor D
Odpowiedz cytując
concedi
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.02.2009, 18:00
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Zarzucasz Obtulowiczowi amatorke?
coś w tym stylu bo jestem niemal pewien, że takiej sytuacji nie przewidział a za parę lat z nami na tym świecie go nie będzie i problem z jego winą niejako się rozwiąże a następcy będą mieli nad czym myśleć. amen.
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
Odpowiedz cytując
Bobic
Banita

Stary 03.02.2009, 18:34
Panowie a wiecie co mnie dobija w stadionie te wentylatory czy co to jest (prawy górny róg) http://sport.onet.pl/0,1260069,11345...oreportaz.html aha i nie wiecie czy oni tą elewacje pomalują mam nadzieje ze tak
Dla mnie te wentylatory są tragiczne, i mi sie wydaje jakby ta elewacja była np:niebieska to dużo ładniej by to wyglądało
Ostatnio edytowane przez Bobic : 03.02.2009 o godz. 19:38.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 03.02.2009, 19:28
Bobic napisał(a):Wyświetl post
Panowie a wiecie co mnie dobija w stadionie te wentylatory czy co to jest (prawy górny róg) http://sport.onet.pl/0,1260069,11345...oreportaz.html aha i nie wiecie czy oni tą elewacje pomalują mam nadzieje ze tak
Elewacja nie będzie malowana. Trybuna D i E zostały już ukończone od zewnątrz całkowicie i nie będzie tu żadnych zmian. Co do estetyki tych żelbetonowych elementów elewacji trybun D i E, to powiem tyle, że to czy się komuś podobają czy nie jest kwestią gustu. Ale gdyby pomalować te fragmenty to wyszłoby to tylko na niekorzyść... Z kolei co do tych wentylatorów wydaje mi się, że wcale nie szpecą tej trybuny. Ale tak jak mówię, jest to indywidualna kwestia gustu.
Odpowiedz cytując
matern
Member

Od: 07.2008

Stary 03.02.2009, 20:23
jedno mnie zastanawia skoro jest problem z odleglascia trybun od boiska z uwagi ze bedzie ona spora to dlaczego jak widac na tym zdjeciu "dziora" miedzy trubunami za bramkami a tymi wzdluz lini bocznej wynosi na oko z 3 merty. dlaczego tych trybun nie mozna wybudowac troche blizej boiska byloy by same korzysci blizej do boiska i mniejsze luki miedzy trybunami. jak jest jakies przeciwskazanie to chetnie wyslucham
http://www.stadionwisly.info/obrazki/projekty/d13.jpg
Powód: brak linku
Ostatnio edytowane przez matern : 03.02.2009 o godz. 20:24.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 03.02.2009, 20:38
poczytaj temat.

była o tym mowa kilka razy. przede wszystkim przepisy, a także kasa za reklamy na bandach etc.
.
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Stary 03.02.2009, 21:19
Odległość trybun od boiska nie będzie w ostateczności wcale taka duża jak się wydaje. Przede wszystkim tak jak było to już tutaj mówione wielokrotnie, w stronę budowanego nowego sektora C zostanie przesunięta płyta boiska w celu wyśrodkowania, bowiem tak jak widać to obecnie jest ona bliżej trybuny A i B. Dodatkowo murawa zostanie obniżona, przez co również poprawi się widoczność z trybun. Osobiście radzę poczekać na ukończenie budowy stadionu. Wtedy zobaczymy jak to wszystko będzie prezentować się w rzeczywistości. Ale wydaje mi się, że wcale z tą odległością nie będzie tak tragicznie...
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 03.02.2009, 21:19
Nieprawda - narożniki zostały ostatecznie tak zaprojektowane, że tylko częściowo nie przylegają to D i E, ta makieta jest nieaktualna - jak chcecie się rozwodzić nad takimi szczegółami to pooglądajcie najpierw materiały przetargowe a potem piszcie...taka moja propozycja.
Powód: - Bronowianin - ten post oczywiście nie jest odpowiedzią na Twój
Ostatnio edytowane przez dannato : 03.02.2009 o godz. 21:20.
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 03.02.2009, 21:56
Mam takie pytanko ale poproszę o odpowiedź jeśli ktoś jest w tym zorientowany. Czy piłkarze Wisły korzystają w w ogóle z zaplecza zrobionego pod E
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Stary 03.02.2009, 21:58
Pero napisał(a):Wyświetl post
Mam takie pytanko ale poproszę o odpowiedź jeśli ktoś jest w tym zorientowany. Czy piłkarze Wisły korzystają w w ogóle z zaplecza zrobionego pod E
Korzystają bardzo często.
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.02.2009, 22:06
korzystają, z tego co zauważyłem nawet w czasie meczów pucharu ekstraklasy zmieniani piłkarze szli odrazu własnie na zaplecze E, zapewne tam maja lepsze prysznice i wyposażenie )
Odpowiedz cytując
kryzek
Member

Stary 04.02.2009, 13:06
I pojawiła się pierwsza koparka

I zaczęła się budowa
To teraz tylko patrzeć jak nam trybuna zacznie rosnąć
Ostatnio edytowane przez kryzek : 04.02.2009 o godz. 13:14.

NA ZAWSZE OD ZAWSZE
Odpowiedz cytując
skrzynia1906
Member

Od: 01.2008

Stary 04.02.2009, 13:16
Korzystaja korzystaja Zobaczymy co sie pojawi 5 lutego : mysle ze po 15 powinny byc juz widac wyrazne efekty
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 04.02.2009, 13:18
kryzek napisał(a):Wyświetl post
I pojawiła się pierwsza koparka

I zaczęła się budowa
To teraz tylko patrzeć jak nam trybuna zacznie rosnąć
moze snieg odgarnia
.....
Odpowiedz cytując
kryzek
Member

Stary 04.02.2009, 13:19
Trochę dużo tego śniegu musi być bo już druga wywrotka się ładuje.

NA ZAWSZE OD ZAWSZE
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 04.02.2009, 13:29
Szkoda , że kamera nie jest ustawiona np. na E5 pod kątem żeby można widzieć boisko,D i prace budowlane.
Czy jest to możliwe? Wiecie coś w tym temacie?
Odpowiedz cytując
dannato
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.02.2009, 14:16
Umowa z Wisłą jest taka, że nie może być widać boiska, kamera na E5 nie ma sensu, po zamknieciu A/B zostanie przeniesiona na pawilon medialny.
WISŁA CHECKS
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 04.02.2009, 15:16
Działa wam ta kamerka ? Bo mi nie :/
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów