|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
teraz jeśli chodzi o termin.ja sie nie upieram,że zostanie on dotrzymany co do dnia,ale z naszego kibicowskiego punktu widzenia nie ma znaczenia czy roboty będa zakończone 1.12 czy 31 01 następnego roku.zima i tak stadion jest nieużywany.tak podchodząc do tego terminu uważam że jest on niezagrożony.do tej pory problemem było finansowanie inwestycji,a w zasadzie jego brak.teraz gdy euro jest coraz bliżej wszyscy zrozumieli,ze zabawa sie skończyła i trza cos robić.dopóki nie zapadła decyzja gdzie będzie euro,to budowa stadionu jest realna w zaplanowanym terminie.problemy się mogą zaczać w momencie gdyby się okazało,że uefa nas nie wybrała.wtedy nasza kasa pójdzie na wrocław i gdańsk zapewne.tylko tutaj widze zagrożenie.
Ostatnio edytowane przez picasso : 02.02.2009 o godz. 19:35.
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() chujowo wygląda, właśnie z racji braku narożników.. przez co na mordę rzucają się te ohydne szczeliny, o których poniżej.. Co do nowego, niby są narożniki, ale szczeliny na projekcie są dosyć widoczne, na żywo będzie gorzej wyglądać: http://www.stadionwisly.info/obrazki/projekty/d13.jpg http://www.stadionwisly.info/obrazki/projekty/d14.jpg http://www.stadionwisly.info/obrazki/projekty/d19.jpg które szpecą cały stadion... nie wspominając o wjeżdżaniu deszczu, śniegu itp na te części trybun, to największy minus tego stadionu, bo gówno zwane okrąglakiem jakoś przeżyję.. ale z tymi szczelinami to mnie ****ica bierze. Te odstępy to nie 5 metrów, to dużo, dużo więcej.. Jedyne pocieszenie to takie że porównując te szczeliny do tych na Zagłębiu (tu jest totalna porażka), Wronek czy Legii ( tutaj w sumie porażka podobna do tej w Lubinie : http://stadion.legia.com/images/projekt/11.jpg ) do tych na Wiśle to piekło a niebo. Na szczęście u nas będą tylko gdzieś w rogu i daj Boże jakoś się wpasują w resztę, u nich na obrębie całego stadionu. Dla mnie osobiście to totalny debilizm robić takie odstępy między dachem a trybunami.
Ostatnio edytowane przez element : 02.02.2009 o godz. 19:49.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Tak, właśnie to jest najstarsza wersja projektu pana Obtułowicza. Tak jak powiedziałem, to jedyny plus wynikający z opóźnień przy przebudowie naszego stadionu że realizowana jest inna wersja, po udoskonaleniach. Najnowsza, obowiązująca wersja jest o wiele lepsza. Nie jest pozbawiona mankamentów, ale według mnie nie jest to też wcale zły projekt. Nowe trybuny A i B oraz C prezentują się na prawdę dobrze i nawet jeśli okaże się, że wizerunek naszego nowego stadionu będzie w rzeczywistości trochę odbiegać od tego co jest na wizualizacjach to i tak będzie on na dobrym poziomie. Najnowsza wersja w przeciwieństwie do starszych nadała według mnie temu stadionowi "charakteru". No i od wewnątrz, dzięki dwupoziomowym trybunom wzdłuż boiska stadion będzie wyglądał okazalej. Jeśli chodzi o "aspekty kibicowskie" nowego stadionu, to korzystne jest to, że trybuna D - serce naszego stadionu, na którym umieszczony jest młyn jest jednoczęściowa. Stwarza to na pewno lepsze możliwości niż gdyby miała być dzielona na dwa piętra.
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
z forum skyscrapercity:
Cytat:
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
równie dobrze można napisać że to projekt dla Legii czy Stal Stalowej Woli.
nie wspominając o tym że na taki stadion Polskie kluby wraz z władzami nie mogłyby sobie pozwolić. Ot, taki pic na wodę fotomontaż. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Narożniki jakby nie wyglądały to chyba każdy się zgodzi, że lepiej żeby jednak były - i na szczęści będą. W końcu wg mnie właśnie stadion mający trybuny dookoła murawy i z narożnikami robi najlepsze wrażenie. A to że można to byłoby lepiej zaprojektować to inna sprawa...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Zauważcie że trybuny D i E w przyszłości można podnieść ( wydłużyć ) do góry, wtedy zrównają się z C oraz A i B. Nie narzekajmy, ważne że stadion powstanie.
![]()
Bóg, Honor i Wisła!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
niestety z tym może być problem, bo było mówione, że nawet głośników pod dach nie można zamontować (zbyt dużo obciążenie) a co dopiero budować kolejne piętro, zważywszy na to, że fundamenty teraźniejszego D i E mogą tego nie wytrzymać (nikt pewnie nie przewidział, że za parę lat rozbudowa może być wręcz konieczna!)
![]()
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Zarzucasz Obtulowiczowi amatorke?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
W kamerce przez cały dzień pusto wszędzie... i niby jutro zaczynają. jutro czy w czwartek?
Ostatnio edytowane przez element : 03.02.2009 o godz. 17:09.
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Jak na razie zwożone są kontenery za sektor D
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
coś w tym stylu
bo jestem niemal pewien, że takiej sytuacji nie przewidział a za parę lat z nami na tym świecie go nie będzie i problem z jego winą niejako się rozwiąże a następcy będą mieli nad czym myśleć. amen.![]()
(...)Kto Nie Ma Odwagi Do Marzeń Nie Będzie Miał Siły Do Walki...
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Panowie a wiecie co mnie dobija w stadionie te wentylatory czy co to jest (prawy górny róg) http://sport.onet.pl/0,1260069,11345...oreportaz.html aha i nie wiecie czy oni tą elewacje pomalują mam nadzieje ze tak
![]() Dla mnie te wentylatory są tragiczne, i mi sie wydaje jakby ta elewacja była np:niebieska to dużo ładniej by to wyglądało ![]()
Ostatnio edytowane przez Bobic : 03.02.2009 o godz. 19:38.
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
jedno mnie zastanawia skoro jest problem z odleglascia trybun od boiska z uwagi ze bedzie ona spora to dlaczego jak widac na tym zdjeciu "dziora" miedzy trubunami za bramkami a tymi wzdluz lini bocznej wynosi na oko z 3 merty. dlaczego tych trybun nie mozna wybudowac troche blizej boiska byloy by same korzysci blizej do boiska i mniejsze luki miedzy trybunami. jak jest jakies przeciwskazanie to chetnie wyslucham
![]() http://www.stadionwisly.info/obrazki/projekty/d13.jpg Powód: brak linku
Ostatnio edytowane przez matern : 03.02.2009 o godz. 20:24.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
poczytaj temat.
była o tym mowa kilka razy. przede wszystkim przepisy, a także kasa za reklamy na bandach etc. ![]() .
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Odległość trybun od boiska nie będzie w ostateczności wcale taka duża jak się wydaje. Przede wszystkim tak jak było to już tutaj mówione wielokrotnie, w stronę budowanego nowego sektora C zostanie przesunięta płyta boiska w celu wyśrodkowania, bowiem tak jak widać to obecnie jest ona bliżej trybuny A i B. Dodatkowo murawa zostanie obniżona, przez co również poprawi się widoczność z trybun. Osobiście radzę poczekać na ukończenie budowy stadionu. Wtedy zobaczymy jak to wszystko będzie prezentować się w rzeczywistości. Ale wydaje mi się, że wcale z tą odległością nie będzie tak tragicznie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Nieprawda - narożniki zostały ostatecznie tak zaprojektowane, że tylko częściowo nie przylegają to D i E, ta makieta jest nieaktualna - jak chcecie się rozwodzić nad takimi szczegółami to pooglądajcie najpierw materiały przetargowe a potem piszcie...taka moja propozycja.
Powód: - Bronowianin - ten post oczywiście nie jest odpowiedzią na Twój
Ostatnio edytowane przez dannato : 03.02.2009 o godz. 21:20.
![]()
WISŁA CHECKS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2007
Offline |
|
|
Mam takie pytanko ale poproszę o odpowiedź jeśli ktoś jest w tym zorientowany. Czy piłkarze Wisły korzystają w w ogóle z zaplecza zrobionego pod E
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
korzystają, z tego co zauważyłem nawet w czasie meczów pucharu ekstraklasy zmieniani piłkarze szli odrazu własnie na zaplecze E, zapewne tam maja lepsze prysznice i wyposażenie
) |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
I pojawiła się pierwsza koparka
![]() ![]() I zaczęła się budowa To teraz tylko patrzeć jak nam trybuna zacznie rosnąć
Ostatnio edytowane przez kryzek : 04.02.2009 o godz. 13:14.
![]() ![]() NA ZAWSZE OD ZAWSZE |
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Korzystaja korzystaja
Zobaczymy co sie pojawi 5 lutego : |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
![]() ![]()
.....
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Trochę dużo tego śniegu musi być bo już druga wywrotka się ładuje.
![]() ![]() NA ZAWSZE OD ZAWSZE |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Szkoda , że kamera nie jest ustawiona np. na E5 pod kątem żeby można widzieć boisko,D i prace budowlane.
Czy jest to możliwe? Wiecie coś w tym temacie? |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Umowa z Wisłą jest taka, że nie może być widać boiska, kamera na E5 nie ma sensu, po zamknieciu A/B zostanie przeniesiona na pawilon medialny.
![]()
WISŁA CHECKS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Działa wam ta kamerka ? Bo mi nie :/
![]()
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|