The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
unpredictable_wislaczka
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.02.2009, 17:17
PotiWisla napisał(a):Wyświetl post
Bardzo mi się podobała końcówka.Jurecki rzucił wszyscy zaczeli się cieszyć i przestali grać Duńczyk wyszedł na sam na sam a tu Sławek obronił jeszcze ten rzut !!
I Szmal się zaczął cieszyć,a sędzia jeszcze nie gwizdnął,tylko popychał go do bramki
Brawo Polska! Jak to Jurasik powiedział mniej więcej,brąz z dedykacją dla tych,którzy w nich wątpili
M. Skorża:"Głowackiego,Sobolewskiego,czy odchodzących z klubu Baszczyńskiego oraz Zieńczuka,ale i braci Brożków zazdrościć mi mogą nie tylko inni trenerzy.Sam jestem wdzięczny losowi, że mogłem z nimi pracować."

M. Szymkowiak:"Radek Sobolewski,Marcin Baszczyński, Paweł Brożek,Marek Zieńczuk czy Patryk Małecki.Oni daliby się za Wisłę pokroić."

Niektórym wydaje się,że stadiony piłkarskie to wyspy.Nie wiedzą,że są one raczej lustrami,w których odbija się obraz świata,do którego wszyscy należymy
Odpowiedz cytując
Wiślak_ostrowiak
Member

Od: 02.2008

Stary 01.02.2009, 17:28
Brawa dla całej kadry za brązowy medal!!!świetny mecz o brąz w wykonaniu Polaków!!!
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 01.02.2009, 17:30
To paradoks, ale tak ciężko wywalczony brąz cieszy bardziej niż łatwo zdobyte złoto. Ja ze swej strony chciałam pozdrowić środkowym palcem pana od wf-u z podstawówki,, Zbychu! To Ty mnie zraziłeś do ręcznej na tyle lat! I hate you!

Gratulacje dla DRUŻYNY przez duże D. Oni naprawdę są jednością. Jeden za wszystkich, wszyscy za wszystkich hehe .

DZIĘKUJEMY!
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 01.02.2009, 17:31
Co do meczu to dzis po slabym poczatku ,wszyscy grali swietnie i od stanu 14-11 kontrolwoalismy gre i bylem pewien ze dowieziemy prowadzenei do konca.Bielecki zajebiscie dzis ,dobrze tez Jaszka i Szmal
Ostatnio edytowane przez wolfy : 01.02.2009 o godz. 20:24.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.02.2009, 17:46
No i mamy upragniony medal. Taki wyczyn po 1 rundzie z zerowym dorobkiem jest czymś niewiarygodnym. Apetyt rośnie w miarę jedzenia, po ostatnim srebrnym medalu, przed Mistrzostwami liczyliśmy pewnie po cichu na złoto. Pomyślcie jak czulibyśmy się teraz gdyby w finale przyszło nam przegrać i chłopaki dostali by srebrne medale. Srebro zawsze lepsze niż brąz, ale wtedy nasze nastroje jak i chłopaków tuż po meczu były by zupełnie inne. Zawsze pozostałby ten niedosyt. A tutaj mamy 3 miejsce i wszyscy są szczęśliwi Drużyna Wenty przejdzie ponadto do historii, bo jako pierwsza z reprezentacji zdobyła 2 medale pod rząd na dużych imprezach. Jeszcze raz wielkie brawa dla naszej reprezentacji.
A co do samego meczu, wreszcie obudził się Bielecki no i jak strasznie krytykowany przez nas wcześniej Bartek Jaszka. Nasuwa się teraz pytanie, dlaczego tak późno? W pierwszych minutach gra w ataku nie wyglądała najlepiej. Dopiero bodajże w 20 którejś minucie wyszliśmy po raz pierwszy na prowadzenie,z tych emocji już nawet nie pamiętam. Cieszy, że po przerwie chłopaki zagrali nadal konsekwentnie, a nawet powiększyli swoją przewagę. W końcówce ogromne ciarki przechodziły mi po plecach Ta obrona Szmala w ostatniej akcji- coś pięknego. Widok radujących się Polaków po gwizdku- łzy same cisną się do oczu. Marzy mi się aby w przyszłości nasza reprezentacja w piłce nożnej osiągała podobne sukcesy jak team Wenty. Ale do tego pewnie daleka droga.

Prawdziwych mężczyzn poznaje się nie po tym jak zaczynają, ale jak kończą.

PS: Serducho się raduje jak człowiek słyszy wywiady takie jak ze Szmalem czy Jurasikiem
'Ja będę pił alkohol"
"To jest całe polskie dziennikarstwo, szukają dziury w całym"
!00 % racji Sławek
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Stary 01.02.2009, 17:49
Będzie pięknie dopóki ktoś nie wyniucha w piłce ręcznej kasy,, I będzie to co z nogą.. Przykre, ale taki mamy kraj.

Ci faceci kochają to co robią. I w tym ich siła.
Odpowiedz cytując
kubawislak
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 01.02.2009, 18:06
Po tym jak laliśmy wszystkich w drugiej fazie grupowej czuję lekki niedosyt...
Takich ludzi lubię mają jaja, ie to co nasze panienki... nawet podczas hymnu sprawdzają czy się dobrze uczesali...
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 01.02.2009, 18:50
A w finale cios za cios. Pachnie dogrywką. 48 min na razie po 18.
Odpowiedz cytując
Agnieszka
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 01.02.2009, 19:00
kubawislak napisał(a):Wyświetl post
Po tym jak laliśmy wszystkich w drugiej fazie grupowej czuję lekki niedosyt...
Takich ludzi lubię mają jaja, ie to co nasze panienki... nawet podczas hymnu sprawdzają czy się dobrze uczesali...
Ja to tam się cieszę bo do II fazy przystępowaliśmy powiedzmy sobie szczerze z minimalnymi szansami na wyjście z grupy. A tu nie dość że wyszliśmy to jeszcze drugi raz z rzędu medal na Mistrzostwach

Ciekawe kiedy ta nasza reprezentacja Piłki Nożnej takie sukcesy odnosić będzie Bo za mojego życia napewno nie
"Victoria Concordia Crescit"
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 01.02.2009, 19:05
no to Francja nie wiem czy to dobrze, czy źle...ale jakoś za Chorwatami nie przepadam pomimo że to potomkowie plemion polskich podobno.

Gratulacje!

Francja
Chorwacja
Polska
Dania
Niemcy
Węgry
Odpowiedz cytując
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.02.2009, 19:05
No i dobrze, że Żabojadzi wygrali. Chorwaci myśleli, że zrobią wielki kocioł i sędziowie będą jeść im z rąk. Trener Chorwacji już w połowie meczu powinien dostać czerwoną za wymuszanie i krytykowanie decyzji sędziego.
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.02.2009, 19:07
I dobrze.

Myśleli że jak grają u siebie to każdy im w dupe będzie wchodził.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.02.2009, 19:10
Tez kibicowal Francji. Pewnie troche z zazdrosci w stosunku do Chorwatow. Maja swietnych pilkarzy noznych, recznych, koszykarzy - mnostwo sukcesow i radosci w ostatnim czasie, a to takie mlode panstwo - nie mozna miec wszystkiego
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 01.02.2009, 19:11
Podobnie jak wy cieszę się ze zwycięstwa Francji. Za dużo gwiazdek w tej Chorwacji. Byli zbyt pewni siebie. A to zachowanie tego Chorwata, który dostał czerwień pod koniec meczu-brak słów.

PS: Zaraz wręczenie medali
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 01.02.2009, 19:17
ciesze sie że Francja wygrała. Jak to oni (Chorwaci) byli tak buczni po meczu z nami i w ostatnich minutach. Nadmuchal ise balona i teraz bum. a kysz!
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 01.02.2009, 19:36
Zaskoczony jestem postawą Chorwatów.

Rozumiem że porażka boli, rozczarowanie, ale podczas wręczania medali zero radości podczas trzymania pucharu za 2-miejsce.

Balic, ręce założone na siebie, nawet go nie dotknął. Niezły bufon.

Tym bardziej gratulacje dla Francji.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Stary 01.02.2009, 19:40
Lijewski w 7 Mistrzostw
Odpowiedz cytując
godzilla
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.02.2009, 19:47
Polska wygrala brąz a Chorwacja przegrala srebro, rozumiem ze nie ukrywali uczuc ale zeby bawic sie pucharem w pilka parzy to troche nie wypada, zero radosci, az smutno patrzec
Odpowiedz cytując
Bati_NS_TSW
Senior Member

Stary 01.02.2009, 19:48
Słoma z butów zawsze wyjdzie. Balic nawet medalu sobie założyć nie dał..
Urodzony sam przeciw wielu, wytrwale dążę do celu.
!!TYLKO WISŁA!!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Stary 01.02.2009, 19:49
mozdzierz napisał(a):Wyświetl post
Zaskoczony jestem postawą Chorwatów.

Rozumiem że porażka boli, rozczarowanie, ale podczas wręczania medali zero radości podczas trzymania pucharu za 2-miejsce.

Balic, ręce założone na siebie, nawet go nie dotknął. Niezły bufon.

Tym bardziej gratulacje dla Francji.

nie chce być nietolerancyjny czy coś...ale troche zachowują się jak pastuchy...a ten Balić to już przesadza...

zresztą, nie wiem jak to jest...ale mecz o 3 mejsce MŚ, a na trybunach z 1tys widzów...masakra. I tylko na "swoich" meczach komplet.

szkoda że Tłuczyński nie został najlepszym skrzydłowym.
Odpowiedz cytując
szarkoz
Member

Od: 09.2004

Stary 01.02.2009, 19:52
Mamy medal, na który naprawdę zasłużyliśmy - zarówno Chorwacja, jak i Francja to drużyny poza naszym zasięgiem. Mimo wszystko bardzo się cieszę i dziękuję naszym szczypiornistom. Drugi raz z rzędu mamy medal na MŚ! Wspaniały sukces.

Zachowanie Balica przy dekoracji na poziomie 6-latka. Rozumiem emocje podczas meczu (wykluczenie innego Chorwata, chociaż to też było nie do zaakceptowania), ale to co zrobiła ta "gwiazdka" to śmieszne.
If you have a closed mind do the same with your mouth.
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Stary 01.02.2009, 19:56
kibic sukcesu 2007 napisał(a):Wyświetl post
Piłkarze ręczni lubią sobie wypić i nie jest to żadną tajemnicą dla osób siedzących w temacie.
Trudno uwierzyć, że Ci z reprezentacji też,,, Wychodziłoby na to, że prawdziwym mężczyznom to nie przeszkadza w karierze sportowej. Czego nie można powiedzieć o kopaczach,, A może kopaczom nie przeszkadza alkohol tylko D&G, furki i blachary po bokach (najlepiej w liczbie 6 szt. naraz) i ogólne zepsucie,, Ciekawe, naprawdę.
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 01.02.2009, 20:08
Haha Balic olał sprawę z medalem ale ogólnie grał na tych mistrzostwach taką kiche że żal..A komentatorzy ciągle powtarzali że to największa gwiazda Chorwacji

BRAWO POLSKA!!
P.S. W mediach jest wolność słowa , Szmal mógł powiedzieć co chciał i bardzo dobrze , chłop ma jaja i charakter a nie tak jak nasi kopacze którzy wszystkiego się wypierają a później zapruci w 4 dupy chodzą (Ukraina 2008) , a GÓWNO osiągnęli w porównaniu ze szczypiornistami!
I Polska tym bardziej jest fenomenem że u nas jedyną halą z prawdziwego zdarzenia jest Spodek..
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 01.02.2009, 20:12
Tiramisu napisał(a):Wyświetl post
Trudno uwierzyć, że Ci z reprezentacji też,,, Wychodziłoby na to, że prawdziwym mężczyznom to nie przeszkadza w karierze sportowej. Czego nie można powiedzieć o kopaczach,, A może kopaczom nie przeszkadza alkohol tylko D&G, furki i blachary po bokach (najlepiej w liczbie 6 szt. naraz) i ogólne zepsucie,, Ciekawe, naprawdę.
Wiesz, wypić a wypić to jest różnica, wiadomo że nie są jakimiś ostrymi wlewaczami. Trzeba wiedzieć kiedy można i gdzie. A stylu życia piłkarzy ręcznych i nożnych nie można w żaden sposób porównywać. Nie są tak popularni, a przede wszystkim nie mają tyle kasy.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 01.02.2009, 20:15
Tiramisu napisał(a):Wyświetl post
Mają po prostu za dużo (kopacze), niewspółmiernie do umiejętności. Gówno potrafią, a kasy nie mają gdzie upychać. Przecież za takie marne kaleczenie sportu to powinno być tysiąc złotych i karnet na basen. Ale co zrobić, zepsuty rynek teraz dodatkowo Arabowie go jeszcze dobiją.

W ręcznej żeby zarobić trzeba być na prawdę dobrym i wyjechać za granicę (liga niemiecka itp.)
..
Odpowiedz cytując
Tiramisu
Senior Member

Stary 01.02.2009, 20:15
I to jest dowód na to, że nie chcemy, aby do piłki ręcznej spłynęły wagony pieniędzy. Jakie to smutne co kasa robi z ludźmi, którym za łatwo przyszła.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.02.2009, 20:26
Hmmm ktoś wie bo tak sie zastanawiam . Polska liga piłki ręcznej jest w ogóle zawodowa ? Bo mi sie zaawsze wydawało że nie !? Jeżeli nie , to znaczenie sukcesu jest tym bardziej ogromne ! Może w końcu coś się u nas ruszy..............
Ostatnio edytowane przez matizaq : 01.02.2009 o godz. 20:30.
Odpowiedz cytując
Schabek
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 01.02.2009, 20:37
matizaq napisał(a):Wyświetl post
Hmmm ktoś wie bo tak sie zastanawiam . Polska liga piłki ręcznej jest w ogóle zawodowa ? Bo mi sie zaawsze wydawało że nie !? Jeżeli nie , to znaczenie sukcesu jest tym bardziej ogromne ! Może w końcu coś się u nas ruszy..............
Mamy nawet ekstraklase i 2 lige nawet mamy a i jeszcze mamy ekstraklase kobiet w piłkę ręczną

PS. google nie boli http://www.zprp.pl/
95% idiotów czyta posty z reką na myszce ... Nie zdejmuj teraz ręki za późno

Wisła Kraków!
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 01.02.2009, 20:37
matizaq napisał(a):Wyświetl post

Nie , niestety nie jest...
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.02.2009, 20:49
Schabek napisał(a):Wyświetl post
Mamy nawet ekstraklase i 2 lige nawet mamy a i jeszcze mamy ekstraklase kobiet w piłkę ręczną

PS. google nie boli http://www.zprp.pl/
Kolego ja wiem że mamy lige . Ja się pytam czy ona jest zawodowa ! Kłopoty ze zrozumieniem ? Kibic_1906 dzięki za odpowiedz ! Tak jak myślałem................
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów