The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2009, 20:57
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A co on Napoleon?.Nie ma ludzi niezastąpionych.Chciał wysokiego napastnika to go ma. A,ze chłop nieprzygotowany. Co to Cupiał mu wybierał grajka?Chciał rozgrywającego, to ma. A,ze przyjdzie w czerwcu? trzeba było podpisać takiego, który przyszedł by od razu. Ma poza tym Jirsaka,tez zly? Naprawdę straszne katusze Skorża musi znosić prowadząc Wisłę.

.
Ad1.No tak ale tez nigdzie nie powiedział,ze chce własnie Jego.Moze to najlepsza opcja z tych darmowych .....
Ad2.To trzeba było dac kase ,a to juz chyba nie jego działka
No tak jezeli Jirsak jest naprawde dobry....Nie miesci sie składzie i raz na 5 meczów ma przebłyski.Nie mierz go skala Wisły tylko ligi i porównyj do takich jak Murawski,Stilic,Iwanski,i chocby nasz ,ale dopiero od wiosny Graguła.I tu własnie widac czym my sie cieszymy i jakie mamy aspiracje a co ma przeciwnik.Jirsak to moze i melodia przyszłosci,lae to juz trwa od zeszłego sezonu.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 23.01.2009 o godz. 21:02.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 23.01.2009, 22:17
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie,zdziwią sie tylko jak Maciej nas opusci ,bo zrobia go w kija z transferami.A tak cos miedzy wierszami mówił,tylko nie ,ze odejdzie jak....,tylko zostaje bo.....A tu z tego "bo" jest wielkie "g" jak narazie.Jaki był Dan taki był ,ale nie dał im ze sobą pogrywac.Co prawda go wywalili,ale przynajmniej głośno uswiadamiał ,ze bez wzmocniej to raczej Wisła nic wielkiego nie osiagnie...Ten sam problem ma teraz Skorża i powinien tez to sygnalizowac,moze by cos to dało,bo jednak ma duzo wieksze poparcie u kibiców i w koncu moze ktos by powiedział jak jest ,jakie sa cele ,a nie mydlił oczu(jak Wawrzyniak kibicom Legii ),lub poprostu dla spokoju wykonali jakis konkretny ruch transferowy.
raczej nie odejdzie teraz sam ze względu na to, że w Wisle dobrze zarabia i ma rodzine, a gdzie indziej tez wielkiego eldorado nie ma.. ale ze Go robia nieustannie w ch.. z transferami to fakt i nadejdzie taki dzien, ze ani prosba ani grozba Wilczkow i innych Cupialow juz nie poskutkuje
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 23.01.2009, 22:45
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post
Swoją drogą może dziwić obecność Bednarza w Hiszpanii a nie przy Reymonta, ewidentnie widać po tym zachowaniu, że do końca przynajmniej stycznia nic w temacie wzmocnień na nas nie czeka.
Przeciez to do Hiszpani teraz przyjeżdżają ci wszyscy piłkarze, których Bednarz zaprosił na testy. To po jaką ch... ma on teraz być przy Reymonta?

W obecnym składzie personalnym będzie bardzo trudno dogonić czołówkę ligi..
No tak, zapomniałem, że bujamy sie wokół miejsc spadkowych.
Ludzie, weźcie coś na uspokojenie, albo strzelcie sobie po koniaczku....
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.01.2009, 23:05
żeby sie zdecydowac na kupno nowego gracza to same DVD nie wystarcza i to powinien sobie Bednarz uświadomic.Lech Stilicia oglądał przez pół roku w meczach na żywo zanim go kupił a ciekawe jak długo Pan Jacek śledził poczynania Zdrvkovica,Beto czy Ilziego ? Obstawiam że jak przyjechali na testy to zobaczył ich po raz pierwszy na żywo
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.01.2009 o godz. 23:13.
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 23.01.2009, 23:09
AYALA napisał(a):Wyświetl post
żeby sie zdecydowac na kupno nowego gracza to same DVD nie wystarcza i to powinien sobie Bednarz uświadomic.Lech Stilicia oglądał przez pół roku w meczach zanim go kupił a ciekawe jak długo Pan Jacek śledził poczynania Zdrvkovica,Beto czy Ilziego ? Obstawiam że nawet jednego pełnego meczu z ich udziałem nie widział na żywo
http://www.sport.pl/sport/1,78980,61...zynskiego.html

http://www.sport.pl/sport/1,78980,61...ko_na_DVD.html

Dla tych, którzy chwalą poczynania Bednarza kubeł zimnej wody!
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.01.2009, 23:29
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Ładna mi oszczędnościowa próba za 700 tyś Euro.Szymkowiak był połowe tańszy a grał o niebo lepiej, doskonale prostopadle podawał, potrafił walnąc z dystansu.(...)
Jednak czasy się zmieniły i za dobrego rozgrywającego, który z dużym prawdopodobieństwem się sprawdzi, trzeba zapłacić co najmniej 1 mln €. To jest jedna z najbardziej deficytowych pozycji na rynku transferowym.

Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Lobo przed przyjsciem do Wisly rzeczywiscie gral dosc sporo w reprezentacji, glownie w meczach towarzyskich, ale poza wspomnianym sparingiem z Czechami, kiedy udalo mu sie urwac zle zmontowanej pulapce ofsajdowej i w afekcie strzelic gola, raczej nie pokazywal niczego, co potwierdzalo by jego rzekoma klase. O wiele bardziej niz bramka strzelona Czechom, zapadl mi pamieci jego fatalny wystep przeciwko Belgom, w ktorym jak na dloni widoczne byly w zasadzie wszystkie jego wady z wrzutkami na pale i brakiem czucia gry na czele. Do tego dochodza slabe, a niektore wrecz kompromitujace wystepy w Zaglebiu, na podstawie ktorych nawet slepiec powinien zdac sobie sprawe z niedostatkowi w wyszkoleniu reprezentanta, ktory przez cala runde ani razu nie potrafil zaliczyc asysty badz strzelic gola.
W Wisle juz od roku prezentuje dokladnie ten sam poziom.
Ja z kolei widziałem występ Zagłębia w Pucharze UEFA w którymś z poprzednich sezonów przeciwko jakiemuś zespołowi z Białorusi, z którym co prawda Zagłębie przegrało ale Łobo był wtedy jedynym piłkarzem tego zespołu, który prezentował bardzo dobry i przywoite umiejętności na ten poziom rozgrywek.

Faktycznie ostatnią rundę (jedną rundę, nawet nie cały sezon) w Zagłębiu miał słabą ale oceniając danego piłkarza i decydując się na transfer bierze się dłuższy okres czasu. W poprzedzających tę rundę sezonach Łobo zaliczał 10 asyst i 3 gole w 30 meczach w 2006/07, 7 asyst i 3 gole w 29 meczach w 05/06 oraz 5 asyst i 7 goli w 23 meczach w 04/05. Biorąc pod uwagę młody jeszcze wiek jak na nasze warunki i, co za tym idzie, możliwość dalszego rozwoju sprowadzenie Łobo za 400 tys. było wtedy dobrym posunięciem.

Łatwo jest teraz krytykować ten transfer ale tak naprawdę bardzo ciężko jest sprowadzić dobrego piłkarza ofensywnego. Oczywiście można było kupić kogoś pokroju Radovivia za 800k € ale u nas takie wydatki się bardzo rzadko zdarzają.
To jest błąd bo przy słabym skautingu trudno jest wypatrzyć dobrego piłkarza, który jest dostępny w okazyjnej cenie, jak się to udało Lechowi przy sprowadzaniu Stilicia.

Cytat:
Ten nie najgorszy okres zaskutkowal tym, ze Niedzielanowi postawiono jasne warunki - albo znajdziesz sobie jakis nowy klub i wynosisz sie stad, albo czeka cie zeslanie do rezerw. Sam Niedzielan przyznal, ze zamiast trenowac z druga druzyna i ogladac mecze z perspektywy trybun, wolal zastosowac sie do ultimatum Holendrow.
Wszystko jedno jakie były motywy odejścia. Faktem jest, że od chwili przyjścia do Wisły do momentu odniesienia kontuzji grał bardzo dobrze. W dodatku transfer Niedzielana był darmowy lub bardzo tani (w zależności od źródła).
Odpowiedz cytując
Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.01.2009, 23:29
http://www.sport.pl/sport/1,78980,61...zynskiego.html

http://www.sport.pl/sport/1,78980,61...ko_na_DVD.html

Dla tych, którzy chwalą poczynania Bednarza kubeł zimnej wody!
Powiedz mi co jest nie tak ze sprzedawaniem Baszczyńskiego? Gdybyś nie wiedział, to informuję Cię, że za pół roku będzie mógł odejść za darmo gdzie będzie chciał. Klubów, które będą mogły mu zapłacić więcej niż Wisła jest bez liku. My i tak musimy na tej pozycji pozyskać kogoś młodego, bez względu na fakt, czy Baszczu zostanie, czy nie. Ponadto mamy Singlara, który jest naprawdę dobrym piłkarzem. Na jesieni jeszcze nie w pełni wkomponował się w zespół, ale myślę, że na wiosnę Singlar będzie grał jeszcze lepiej i na pewno nie gorzej niż Baszczyński.

A tak ogólnie. Nie podoba mi się, że póki co nie dokonaliśmy wzmocnień, ale nie należy dranmatyzować. Trzeba podkreślić jedną rzecz. Lech na jesieni grał na maksa swoich możliwości. W Legii i Wiśle wielu piłkarzy zawodziło. Jeżeli piłkarze tacy jak Małecki i Diaz będą dalej się rozwijać, a zawodnicy tacy jak Zieńczuk, czy Łobodziński odbudują formę i nie mówię tu o wyczynach na miarę Zieńczuka z zeszłego sezonu, to naprawdę nasza gra powinna wiele zyskać. Poza tym trener cały czas pracuje z drużyną jest mądrzejszy o te pół roku i myślę, że to też wpłynie na postawę naszej drużyny. Zawsze niepowodzenia dają więcej materiału do analizy.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 23.01.2009 o godz. 23:40.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.01.2009, 23:57
Odgrzewany kotlet i tyle. Co pól roku to samo: "Wisła wyprzedaje", "Wisła się osłabia...", Wisła nie inwestuje..." itd. innymi słowy bla, bla, bla. A w rzeczywistości Wisła dysponuje najśliniejszym składem w lidze od lat. I nie zmienią tego Czinjamy, Stilice czy Lewanowscy. Od roku drużyna jest przewietrzana i uzupełniana grajkami darmowymi, którzy okazują się lepszymi od obecnych wycenianych na mln E. To samo co ja widzi RN i nie kwapi się wydawania 0,5 mln E na piłkarza, którego można mieć za darmo. Na dziś kadra liczy 23-26 zawodników więc nie ma co marudzić. Można kupować dopiero po ewentualnej sprzedaży.
Odpowiedz cytując
ooona
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 24.01.2009, 00:11
czesiu napisał(a):Wyświetl post
A w rzeczywistości Wisła dysponuje najśliniejszym składem w lidze od lat. I nie zmienią tego Czinjamy, Stilice czy Lewanowscy............. Można kupować dopiero po ewentualnej sprzedaży.
1/ kiedyś faktycznie tym najsilnijeszym składem dysponowała, dziś nie oszukujmy się nawzajem już niestety nie........Przyjzyj się też ławce rezerwowych.
2/ kupujemy po odsprzedaży hmmmmm......a w jakim parytecie pozwolisz że zapytam? Zysk ze sprzedaży ileś tam tys. euro (chyba dość rekordowe ostanio kwoty w skali kraju) jest w śmiesznie małym procencie reinwestowany w zakupy - nieprawdaż?
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 24.01.2009, 00:35
Raphael napisał(a):
Wszystko jedno jakie były motywy odejścia. Faktem jest, że od chwili przyjścia do Wisły do momentu odniesienia kontuzji grał bardzo dobrze. W dodatku transfer Niedzielana był darmowy lub bardzo tani (w zależności od źródła).
Bardzo dobrze ? Dla mnie to pochopna i nie przekonywujaca ocena, bo co takiego pokazal w tych 2 i pol meczach ? Strzelil przypadkowa bramke i zaliczyl rownie przypadkowa asyste ?
To przeciez juz nawet Dudu zwojowal wiecej. Mnie w kazdym razie niczym nie zachwycil. No chyba, ze ktos sugerowal sie opiniami prasy, a ta widziala go w reprezentacji gdy tylko podpisal z nami kontrakt.

Tak czy owak, to co facet gra od momentu powrotu na boisko jest po prostu przygnebiajace.
Moze sie myle, ale troche czasu juz minelo i nie mozna wszystkiego zwalac na karb kontuzji i braku formy.
Zwlaszcza ze przed ta runda sam Niedzielan przekonywal na swoim blogu, jakoby jego forma byla jeszcze wyzsza, niz ta na krotko przed odniesieniem urazu.

Po czesci zgadzam sie z tym, ze Bednarz w obu przypadkach ma alibi na swoje usprawiedliwienie, ale chyba nie tylko ja odnosze wrazenie, ze dochodzi do grubej sprzecznosci, gdy ktos odczytuje sprowadzenie Lobo i Wtorka jako sukces dyrektora sportowego (przynajmniej na chwile obecna).
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 24.01.2009 o godz. 00:46.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.01.2009, 00:56
Bardzo dobrze ? Dla mnie to pochopna i nie przekonywujaca ocena, bo co takiego pokazal w tych 2 i pol meczach ?.
hehe , do dokladnie - troche mitologia obrosla ta wielka forma przed kontuzja, szczegolnie jesli wezmiemy pod uwage ze bylo tych meczy tyle co kot naplakal.

Kumpel co dobrze siedzi w temacie od poczatku byl zdecydowanie na nie(z uzasadnieniem ze oprocz szybkosci Niedzielan nie ma zadnych atutow) - ja bylem na tak... wyszlo ze mial racje, ale nadal mam nadzieje ze cos w koncu strzeli bo taki slaby jak w zeszlej rundzie ot Niedzielan na pewno nie jest(troche nastrzleal tych bramek, tak w Pl jak i w Holandii)
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Stary 24.01.2009, 00:57
Pod uwagę wziąć trzeba też prestiżowy turniej w Chicago, gdzie Niedzialan strzelił bramkę Sevilli. Poza tym te kilka meczów pokazało, że dobrze wkomponował się do zespołu, kreował grę w ofensywie, stwarzał zagrożenie pod bramką przeciwnika, nieźle współpracował z Brożkiem, którem przypadło w głównej mierze wykańczanie akcji całego zespołu.

Prawdopodobnie przyjście Niedzielana było jedną z głównych przyczyn eksplozji formy Brożka, bo ten ostatni poczuł trochę więcej komfortu psychicznego bo nie był już tym jedynym, najważniejszym napastnikiem, od którego wymagano strzelanie bramek. Poza tym na pewno zwiększona konkurencja w napadzie podziałała mobilizująco na Pawła.

Czegoż więcej można było oczekiwać od napastnika sprowadzonego za darmo/niewielkie pieniądze?

Na pewno muszę się zgodzić, że po kontuzji Wtorek gra bardzo słabo przez długi okres czasu i jeśli w tej rundzie nic się nie zmieni a po sezonie przyjdzie Żurawski i uda się jeszcze zatrzymać Brożka lub sprowadzić godnego następcę to Niedzialanowi trzeba będzie podziękować.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 24.01.2009 o godz. 01:01.
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 24.01.2009, 01:05
Raphael napisał(a):Wyświetl post
Pod uwagę wziąć trzeba też prestiżowy turniej w Chicago, gdzie Niedzialan strzelił bramkę Sevilli. Poza tym te kilka meczów pokazało, że dobrze wkomponował się do zespołu, kreował grę w ofensywie, stwarzał zagrożenie pod bramką przeciwnika, nieźle współpracował z Brożkiem, którem przypadło w głównej mierze wykańczanie akcji całego zespołu.

Prawdopodobnie przyjście Niedzielana było jedną z głównych przyczyn eksplozji formy Brożka, bo ten ostatni poczuł trochę więcej komfortu psychicznego bo nie był już tym jedynym, najważniejszym napastnikiem, od którego wymagano strzelanie bramek. Poza tym na pewno zwiększona konkurencja w napadzie podziałała mobilizująco na Pawła.

Czegoż więcej można było oczekiwać od napastnika sprowadzonego za darmo/niewielkie pieniądze?
Myślę jednak, ze nie tylko my kibice spodziewaliśmy się dużo więcej po Niedzielanie. Ciężka kontuzja oczywiście jest wytłumaczeniem ale weźmy pod uwagę to, że po niej "Wtorek" dostał bardzo dużo szans. Niestety prezentował się dramatycznie słabo. Trzeba mieć nadzieję, że jak przepracuje cały okres przygotowawczy na wiosnę będzie z Niego trochę pożytku bo o znalezieniu kupca na Andrzeja już teraz nie ma co marzyć. O ile Beto nie okaże się niewypałem może być ciekawa walka o miejsce w napadzie.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 24.01.2009, 01:15
Raphael napisał(a):
Moze jeszcze tylko strzelania bramek ?
W koncu chyba od tego sa napastnicy zarabiajacy wielkie pieniadze (Niedzielan znajduje sie ponoc w pierwszej dziesiatce najlepiej zarabiajacych pilkarzy w lidze)
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 24.01.2009 o godz. 01:18.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Stary 24.01.2009, 01:32
Moze jeszcze tylko strzelania bramek ?
W koncu chyba od tego sa napastnicy zarabiajacy wielkie pieniadze (Niedzielan znajduje sie ponoc w pierwszej dziesiatce najlepiej zarabiajacych pilkarzy w lidze)
Pisząc to miałem na myśli jego postawę do momentu odniesienia kontuzji i ocenę jego transferu po pierwszych meczach w Wiśle, która była wtedy moim zdaniem wystarczająco wysoka i uzasadniająca płacenie mu podobno 250k € w kontrakcie motywacyjnym na rok przy zerowej/niewielkiej sumie odstępnego. Teraz oczywiście jest do odstrzału jeśli nie odbuduje formy.

Cały czas mi chodzi o to, żeby brać też pod uwagę ocenę transferu danego piłkarza i ludzi za ten transfer odpowiedzialnych (dyr. sportowy) w momencie jego przeprowadzenia na co składa się jego ówczesna forma, dokonania i umiejętności w poprzedzających ten transfer rundach itd.

Trudno jest przewidzieć przyszła kontuzję piłkarza (chyba, że jest bardzo kontuzjogenny), trwałą obniżkę formy, niemożność wkomponowania się w zespół i inne.

Weźmy np. takiego Gargułę, który ma za sobą udaną ostatnią rundę i większość poprzednich. Gra ostatnio dobrze w reprezentacji i to od dłuższego czasu. Teraz większość ocenia ten transfer bardzo wysoko. Ale co będzie jeśli (odpukać!) przytrafi mu się kontuzja i nie będzie po niej w stanie wrócić do dawnej formy albo nie będzie w stanie wkomponować się w zespół niczym Łobo? Wszyscy będą mówili, że to jest niewypał transferowy i trzeba zwolnić Bednarza. W rzeczywistości jednak ten ostatni spisał się dobrze.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 24.01.2009 o godz. 02:28.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Stary 24.01.2009, 03:35
Co do wydania 700 tyś. euro na Jirsaka. Cóż ciężko jest taniej kupić zawodnika, który jest podstawowym zawodnikiem dobrego czeskiego klubu i reprezentacji młodzieżowej Czech. A to że niestety Jirsak się nie sprawdza jak trzeba, to już jest jego wina. Moim zdaniem to nie jest kwestia braku umiejętności, tylko raczej braku pewności siebie i kłopotów z integracją. Jirsak po prostu często na boisku wygląda jakby był nieobecny. A najgorsze jest to że on potrafi dobre rozgrywać, co już niejdnokrotnie pokazał. Od czasu tej kontuzji w meczu z TT, coś się z nim niedobrego dzieje.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 24.01.2009, 03:51
cos w tym jest pawelo84 ale jak juz kiedys pisalem - zeby dograc pilke, trzeba miec ja do kogo dograc a w zeszlej rundzie, wyraznie slabszej tak Jirsaka jak i reszty, to - przy Brozku minium dwóch ,Zieniu z Lobo- zawodnicy widmo , pozostaje Boguski, wiec pole manewru jest znikome.Ja bym chcial zobaczyc jak Czech radzil by sobie z kreatynymi bocznymi i 2 napadziorami z prawdziwego zdarzenia, ale to raczej nie predko.

Pewne jest ze na dzien dzisiejszy, przy piachu reszty, on ma wielka trudnosc by wziasc ciezar gry na siebie ale takich co to potrafia jest na prawde niewielu.
ps i ja caly czas mam wrazenie ze to bylo mniej niz 700tys ojro.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.01.2009, 07:36
Nie widziałem wprawdzie bramek jakie wpuszczał ten Ilizi a to chyba by było najważniejsze. Ale po tym filmiku można parę ciekawych wniosków wyciągnąć:
-jest bardzo dynamiczny jak na swoje warunki i wydaje się że ma bardzo dobry refleks
-lubi piąstkować
-lubi widowiskowe interwencje

Warunki ma dobre żeby ryzykować wyjścia na przedpolu... Ogólnie natomiast wydaje mi się że technicznie ma dużo do poprawienia w kwestii pewnego chwytu itd... Jednak część tych piłek które on na tym filmiku piąstkował wielu bramkarzy by po prostu złapało.

Natomiast z uwagi na refleks, szybkość,warunki i dość młody wiek byłbym za zatrudnieniem tego gracza bo napewno dużych finansów nie wymaga(pewnie mniejszych niż Silanpaa), a wydaje mi się że mógłby Pawełka wygryść jakby mu dać szansę... Szybkość i dynamika naprawdę rzucają się w oczy, szybkością kocich ruchów trochę przypomina"rumunskiego psa".

Co do Hendersona jeżeli jest to gracz o lepszych zdolnościach technicznych od naszego skrzydłowego w Młodej Wiśle, albo nawet jakiegoś środkowego pomocnika, jak najbardziej podpisałbym z nim kontrakt. Młoda Wisła powinna być też wielonarodowościowa, bo to też daje większą motywację polskim chłopakom, jakąś inspirację i nowe doświadczenia.
Widać że ten Henderson to chyba coś w stylu Dudu bo Skorża go od razu nie odrzucił.

W kwestii Baszczynskiego wszystko się rozchodzi o finanse. Moim zdaniem jeżeli interesuje go kontrakt motywacyjny w wysokości np. 300tys złotych + 200tys ruchome za minuty na boisku to mógłby zostać w kontekście konkurencji na środku obrony i ew. zastępowania Singlara. Jak ma za duże wymagania to nie ma co przedłużać. Natomiast ponieważ widzimy że nie ma kasy, ani też Skorża nie będzie ryzykował wystawiania na prawej obronie kogoś niesprawdzonego w tej rundzie, to nie wiem czy jest sens go puszczać już teraz za te 100tys Euro.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 24.01.2009 o godz. 07:44.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 24.01.2009, 07:39
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Powiedz mi co jest nie tak ze sprzedawaniem Baszczyńskiego? Gdybyś nie wiedział, to informuję Cię, że za pół roku będzie mógł odejść za darmo gdzie będzie chciał. Klubów, które będą mogły mu zapłacić więcej niż Wisła jest bez liku. My i tak musimy na tej pozycji pozyskać kogoś młodego, bez względu na fakt, czy Baszczu zostanie, czy nie. Ponadto mamy Singlara, który jest naprawdę dobrym piłkarzem. Na jesieni jeszcze nie w pełni wkomponował się w zespół, ale myślę, że na wiosnę Singlar będzie grał jeszcze lepiej i na pewno nie gorzej niż Baszczyński.

A tak ogólnie. Nie podoba mi się, że póki co nie dokonaliśmy wzmocnień, ale nie należy dranmatyzować. Trzeba podkreślić jedną rzecz. Lech na jesieni grał na maksa swoich możliwości. W Legii i Wiśle wielu piłkarzy zawodziło. Jeżeli piłkarze tacy jak Małecki i Diaz będą dalej się rozwijać, a zawodnicy tacy jak Zieńczuk, czy Łobodziński odbudują formę i nie mówię tu o wyczynach na miarę Zieńczuka z zeszłego sezonu, to naprawdę nasza gra powinna wiele zyskać. Poza tym trener cały czas pracuje z drużyną jest mądrzejszy o te pół roku i myślę, że to też wpłynie na postawę naszej drużyny. Zawsze niepowodzenia dają więcej materiału do analizy.
1. A niech Baszczu idzie w pierony..!
Nie dość, że mamy Singlara to jako, że mamy skautów nawet w Indonezji i Indiach na pewno najdalej w trzy pacierze przyjedzie ktoś lepszy, a co najmniej taki sam..
2. Piszesz, że Lech grał na maksa. Dla przeciwwagi powiem, że Lech był też najbardziej i najdłużej obciążony meczami. Jak teraz odpadną z Udinese i będą grali tyle co wszyscy to przy swoim szerokim składzie i dość mocnych rezerwach mogą być jeszcze lepsi.
3. Czesiu gdzie TY widzisz tych 23-26 grajków do gry u nas? Ja bym się nie wiem czy 16-tu, max 18-tu doliczył...
Jarosiński, Cebanu, Goły po chorobie, Maczyński - tych wliczyłeś? No daj spokój...
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 24.01.2009, 09:07
Raporter napisał(a):Wyświetl post
Nie widziałem wprawdzie bramek jakie wpuszczał ten Ilizi a to chyba by było najważniejsze. Ale po tym filmiku można parę ciekawych wniosków wyciągnąć:
-jest bardzo dynamiczny jak na swoje warunki i wydaje się że ma bardzo dobry refleks
-lubi piąstkować
-lubi widowiskowe interwencje
Człowieku! Przecież z WSZYSTKICH interwencji Pawelka też można by zrobić taką kompilację że wyglądałby na niej jak Casillas.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.01.2009, 09:10
fajnie napisane:
http://www.weszlo.com/blog/4
Odpowiedz cytując
Faveks
Junior Member

Od: 06.2007

Stary 24.01.2009, 10:21
Cytat:
Człowieku! Przecież z WSZYSTKICH interwencji Pawelka też można by zrobić taką kompilację że wyglądałby na niej jak Casillas.
Bingo http://pl.youtube.com/watch?v=vvioWBtPOJg
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.01.2009, 10:34
Faveks napisał(a):Wyświetl post
Bingo http://pl.youtube.com/watch?v=vvioWBtPOJg

Szczerze? nie udało się nawet wideo zrobić. Już nawet ten Słowak ma lepsze.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 24.01.2009, 11:11
Raphael napisał(a):Wyświetl post
(...)
Dokładnie tak. Niedzielan przede wszystkim spowodował, że Brożek zaczął grać o niebo lepiej. Ponadto na turnieju w Chicago Wtorek grał naprawdę nieźle. Tak samo było na początku rozgrywek ligowych.

Trzeba pamiętać, że Niedzielan miał bardzo ciężką kontuzję - runda wiosenna poprzedniego sezonu to był rozruch, jesień niepokojąca - bo nie widać było przebłysków.

Decydująca jednak będzie wiosna w tym sezonie. Dla Niedzielana wóz albo przewóz, z resztą sam o tym pisze na blogu. Szanse na powrót dawnego, dobrego Wtorka oceniam na jakieś 30-40% - a więc i tak sporo, bo Ćwielong i Dawidowski na 100% nigdy takiej formy nie osiągną.

Kontuzja Sobolewskiego moim zdaniem wyjaśnia sprawę w kwestii tytułu mistrzowskiego. Jak już powiedziałem wcześniej - zdobycie tytułu należy traktować w kategoriach miłej niespodzianki. A nie celu, który w przypadku porażki ma oznaczać zdymisjonowanie Skorży.

W takiej sytuacji oczywiście warto walczyć o puchary, ale tą rundę należy potraktować jako:
- sprawdzian dla Beto i Niedzielana;
- sprawdzian dla Jirsaka na pozycji Sobolewskiego/Garguły (DP/OP)

Priorytetem muszą być poszukiwania prawego obrońcy i lewego pomocnika - chyba że jakimś cudem:
- eksploduje talent testowanego Brazylijczyka;
- eksploduje talent Ćwielonga.
Wtedy pozostaje tylko prawy obrońca. Jak pokazał Bednarz w poprzednim okienku, sprowadzenie solidnego, doświadczonego obrońcy na prawą stronę za darmo nie jest wielkim problemem, więc o konkurenta dla Singlara bym się tak nie niepokoił. Gorzej z lewym skrzydłem.

No i kwestia bramkarza. Pawełek moim zdaniem jest dobrym bramkarzem, ale tylko w sytuacji, gdy ma konkurenta.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Stary 24.01.2009, 11:32
czy powodem dla wczesniejszego rozwiazania kontraktu z pilkarzem moze byc prowadzenie niesportowego trybu zycia przez w/w ? np. posiadanie dowodu w postaci zdjecia, nagrania wideo w jednoznacznej sytuacji typu popijanie drinka w kasynie
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 24.01.2009, 11:34
Co do Niedzielana
Nigdy nie przekonywał mnie swoją grą ,dla mnie był typem szybko biegacza.Niestety szybkość z wiekiem staje się coraz mniejsza i gdy nie ma sie atutów w postaci techniki ,kreowania gry ,strzału na bramkę ,nie pozostaje praktycznie nic.
Dlatego nie wierzę w jakieś "moce nadprzyrodzone"mające spowodować jego przydatność w drużynie.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 24.01.2009, 11:39
Swiete slowa, górnik po emeryturze tez niewiele umie poza machaniem kilofem.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.01.2009, 11:44
Ale nie rozumiem, Sobol tylko 4 tygodnie nie pogra, cała runda przed nim. Jedyne co, to moze nie byc w formie, ale to jest defensywny pomocnik ... sila u niego i determinacja na 1 miejscu. Niech mi ktos to wytlumaczy.

Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Stary 24.01.2009, 13:33
Raphael napisał(a):
(...)
W porzadku. Poznalem twoj punkt widzenia i teraz na zakonczenie naszej polemiki dodam cos od siebie.
Uwazam, ze dobry pilkarz nie powinien miec problemow z powrotem po kontuzji. Chyba, ze okres leczenia wynosil 5 lat jak u Dawidowskiego, lub w wyniku operacji jedna z konczyn delikwenta zostala skrocona o 10 cm.
Udowodnil to Frankowski, ktory powrocil po dluzszej przerwie i choc kilka pierwszych wystepow bylo cokolwiek kiepskich w jego wykonaniu, to wkrotce potem osiagnal zyciowa forme. W tym czasie nikomu nie kazal sie nad soba uzalac i nie zaslanial sie skutkami kontuzji.
Podobnie Blaszczykowski, czy chocby rzeczony Gargula. Nie mowiac juz o chodzacych kontuzjach Glowackim i Szymkowiaku. Obaj mieli za soba szereg powaznych kontuzji, jednak nigdy nie kazali czekac na powrot do optymalnej formy chocby pol rundy.

Podobnie jest z kwestia wkomponowania sie w zespol. W skrajnych przypadkach proces taki moze trac nawet do pol roku, jednak przypadki takie zdarzaja sie rzadziej. Jesli ktos jest naprawde dobry, to nie potrzebuje tyle czasu. Nie mowie tu o natychmiastowym osiagnieciu zyciowej formy, czy super grze juz od pierwszego wystepu (Cleber), ale o grze na przyzwoitym poziomie, bo sa przeciez pewne nieprzekraczalne wydawaloby sie granice. To ze poczatkowo moze brakowac zrozumienia z partnerami jest zrozumiale, ale jak ktos od roku gra maksymalny piach i co gorsza nie widac postepow, to chyba cos tu jest nie tak. Nawet ludzie z egzotycznych (Marcelo) lub nawet bardzo egzotycznych (Diaz) lig, juz dawno wkomponowali sie w ten zespol i co wazne stale bylo widac postepy w ich grze.

Dlatego jesli mailbym cos na koniec zasugerowac, to bedzie to polaczenie dlugotrwalej niemoznosci wkomponowania sie w zespol, bezposrednio z brakiem umiejetnosci
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 24.01.2009 o godz. 13:36.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.01.2009, 13:39
Przynajmniej jakiś pozytyw, większej ilości "padliny" nie będą testować- musimy się szanować, wizerunek klubu jest bardzo ważny, w jaki sposób chcemy przyciągnąć bogatego sponsora, gdy testujemy "kelnerów" ligi indonezyjskiej vel 2 ligi czeskiej przy akompaniamencie dyrektora sportowego, że to najlepszy bramkarz w lidze czeskiej- przychodził by do nas?

Można mniemać że Bednarz w Hiszpanii ogląda DVD- czego nie mógłby robić w Polsce? Po co nam dyrektor sportowy z TV - nie ma pieniędzy, zupelnie niepotrzebna w takim razie wydaje się funkcja osoby odpowiedzialnej za transfery, będzie forsa, to dyrektor będzie jak znalazł - do momentu pierwszego transferu gotówkowego w temacie transferowym, nie ma o czym pisać- proponowałbym więc w razie możliwości jego zamknięcie do czasu zakończenia okienka transferowego, bądź też przeprowadzanych wzmocnień- a tak to lejemy wodę, często sie na siebie wywnętrzając a takiej potrzeby nie ma..

Czlowieku co ty za brednie piszesz. Od kliku dni wypisujesz takie glupoty ze az zal czytac, co ma sponsor do testowania zawodnika?.

Ta a kontrakty bedzie podpisywac sprzataczka? wez sie zastanow co piszesz bo o pilce to moj pies ma wieksze pojecie niz Ty.

Jak masz miliony to daj na transfery gotowkowe i milionowe kontrakty dla tych zawodnikow.
,
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów