|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Mielcar sprowadzil chyba 3 z ligi portugalskiej.
Paulista - szalu nie robil ale bardzo mi go brakuje Baretto - o tym to nic dobrego powiedziec nie mozemy i chyba Clebera - to akurat strzal w 10tke.Wiec ogolnie chyba na plus.Duzy minus za Kryszala i Golosia ale to wydaje mi sie typy zlotoustego byly. No i wyczail jeszcze chyba Penkse - ten tez szalu nie robil ale tak po prawdzie to przynajmniej narazie wielkiej roznicy miedzy nim a Jirsakiem nie widze - a Penska zarabial doslownie grosze i byl za darmo.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 23.01.2009 o godz. 00:18.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
no to mamy Clebera o ktorym mozemy powiedziec ze rzeczywiscie satrzal w 10'tke pauliest(ktorego bardzo lubilem ) ale wiecej robił wiatru niz pozytku i Barreto który zagrał... ile meczy
a teraz Bednarz: sporwdził za darmo Marcelo goscia ktory jest w tej chwili wg. TM wart 2mln euro....... i jak narzie tyle wystarczy.. ![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bednarz sprowadził:
Łobodzińskiego, Gargułe - reprezentantów Polski Diaza - reprezentanta Kostaryki Jirsaka - będzie jeszcze o nim głośno, zobaczycie ![]() Marcelo, Beto - młodych niewypalonych graczy z Brazylii ![]() mało? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
To najwieksza wtopa ktora calkiem mozliwe bedzie kosztowala Wisle wiecej niz synonim najbardziej utopionych pieniedzy , czyli Dawidowski.Do dzis zrozumiec nie moge jak mozna bylo kogos takiego kupic.(gdzie dokladnie taka sama kiche gral w ostatnim swoim sezonie w Lubinie) Co do reszty - Diaz+Jirsak narazie nie jest to plus ani minus,a w gdybania typu - 'bedzie o nim jeszcze glosno' ,szkoda sie bawic , Marcelo - fakt, wydaje sie ze to swietny zakup , szkoda ze jedynie nasz klub to jego krotkim przystankiem bedzie, jesli nadal bedzie gral coraz lepiej , ale to akurat bylo warunkiem przyjscia. Beto - nic nie mozemy o nim powiedziec oprocz tego ze ma grube zaleglosci Nie zapominaj o Niedzielanie ,ktory gra fatalnie(wiem wiem , kontuzja ale kogo to obchodzi), Cwielongu, ktory nawet w przecietnym Ruchu nie znalazl miejsca , Dudu ktory wlasciwie nic nie pogral. Wiec moja odpowiedz brzmi - trochu malo ale nie zebym skreslal Lysego - po prostu staralem sie obiektywnie napisac jak na dzis dzien sie rzeczy maja.A jak 'jutro' sie zmienia, nie omieszkam poklepac Bednarza za to po lysinie ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Sparwa Ćwielonga pojawiła się rok przed przyjściem Bednarza, dużo w tej kwestii zrobił np Heler. Bednarz jako nowy dyrektor sportowy co prawda go podpisał, ale to nie on był inicjatorem tego transferu, a co do umiejętności zawodnika kluczowe zdanie ma chyba trener, co nie ? Dudu, może jakby był wysokim napastnikiem, takim jak np mister Matusiak to by grał. Czy to był dobry grajek wie tylko Skorża i jego sumienie. Cytat:
Ja wiem że Ty, mając do dyspozycji 0 € na transfery i pewnie nie wiele więcej na skautów co okno sprowadzałbyś do klubu ze trzech Błaszczykowskich, dwóch Boguskich i jeszcze do tego jakiegos Stilica. Wyślij CV do Wisły, może w obecnym zawodzie się marnujesz ![]() Oczywiście transferami Matusiaka i Jirsaka to Bednarz raczej chwalić się nie będzie, pierwszy za siedzenie na ławie przez 3 miesiące i wkurzanie ludzi dostał 200 tys, a drugi kosztował duzo za dużo. Przy obecnej polityce 'nie mamy kasy' to jednak były duże wpadki.
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 23.01.2009 o godz. 04:43.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 08.2003
Offline |
|
|
A może Dolha ?
![]()
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
Nie wiedziałem, że tyle tego było. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Przy ocenianiu przeprowadzonych transferów i ludzi za to odpowiedzialnych (dyrektor sportowy) powinna się imho przede wszystkim liczyć ocena danych zawodników w momencie podpisywania kontraktu z danym i piłkarzami.
Łobo, w momencie jego zakupu był nie tylko etatowym reprezentantem ale grał też w tej reprezentacji dość dobrze. Tuż przed podpisaniem kontraktu strzelił gola Czechom, którzy grali w najsilniejszym składzie (przynajmniej jeśli chodzi o pozycję bramkarza). Kiedy sprowadzano Niedzielana też nikt nie narzekał bo miał on za sobą nie najgorszy okres w dużo silniejszej lidze od naszej. Zresztą pierwsze mecze miał u nas raczej udane. Kto wtedy mógł przypuszczać, że przydaży mu się tak poważna kontuzja. Nie widze sensu krytykowania Jirsaka. To jest dobry piłkarz, tylko nie na pozycję jedynego rozgrywającego w drużynie. Thomas był po prostu oszczędnościową próbą załatania dziury po Szymkowiaku. Przy ograniczonych środkach trzeba mieć trochę szczęścia i/lub dobrze rozbudowany skauting żeby tanio kupić dobrego grajka jak to zrobił Lech w przypadku Stilicia. Kilka innych, tanich transferów JB (m.in. Diaz, Marcelo) jest raczej udanych. Największe zastrzeżenia można mieć do braku konsekwencji i wyważenia polityki płacowej i wydatków na odstępne sprowadzanych graczy, choć ten zarzut może bardziej dotyczyć Rady Nadzorczej i/lub Cupiała bo skoro jesteśmy w stanie przeznaczać kwoty rzędu 300k-400k € na niektórych piłkarzy i ich kontrakty to czemu nie możemy wydać kwoty o połowę mniejszej żeby sprowadzić solidnego konkurenta dla Pawełka.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 23.01.2009 o godz. 10:28.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
ja tylko chciałem zauważyć że tylko z testowanymi bramkarzami są takie jaja bo akurat jak przyjeżdżają zawodnicy z pola to z relacji wynika że nie są tacy słabi
tak sobie myślę że może to Pawełek dobiera kolejnych na testy a wtedy wydaje sie nie zastąpiony Kazimierski do wymiany, mało to jest dobrych trenerów bramkarzy w lidze i niekoniecznie muszą mieć znane nazwiska
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 23.01.2009 o godz. 10:37.
![]()
alejasienieznam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
"Najlepszy bramkarz 2 ligi".. trochę to zapachniało tłumaczeniem sie z mizerii transferowej , nie macie takiego wrażenia?
Wiem , nie powinienem krytykować przedwcześnie , sam to z resztą napisałem , jest jeszcze miesiąc ale jednak widzę co widzę i bardzo mnie niepokoi zjawisko że dużo się gada, deklaruje , obiecuje a potem ..Nowa Zelandia , Indonezja słowem łapanka byle kto byle był. To takie "konkrety"dogrywaliście przed sezonem? Psujemy pół roku ślinę że bramkarz konieczny, a testujemy gości z bramki (chyba tej w knajpie). Ktoś to firmuje , pilotuje i nadzoruje? A na koniec pewnie -klapa- i jeszcze M.Skorża będzie musiał TO firmować? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Za takie pieniądze to Bednarz powinien wyszukac właśnie takiego playmakera ( coś jak Stilic albo Szymek) a nie kolejnego defensywnego pomocnika, to żadna sztuka
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.01.2009 o godz. 13:04.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Nie rozumiem waszego narzekania na transfery firmowane przez Bednarza. Wszyscy byliśmy zachwyceni sprowadzeniem na pierwszym planie Matusiaka, Niedzielana, Łobo reprezentanci Polski wybijający się ponad naszą ligową przeciętność. To że zawodnicy byli bez formy, nie zaaklimatyzowali się czy ktoś im "złamał" nogę to już nie wina Bednarza. Nie mając prawie budżetu transferowego poza wyżej wymienionymi zawodnikami sprowadził: Diaza, Singlara (nie gorszy od Baszcza), Jirsaka (ma chłopak smykałkę do gry i jeszcze pokaże niedowiarkom), Marcelo (zakup bomba). Co do nie wypałów to jedynie Dudu choć ja w nim widziałem ciekawego zawodnika, a akurat w poprzedniej rundzie bardzo przydałby się nam.
~AYALA ciekawe gdzie znajdziesz rozgrywającego na miare Szymka (któr jak dla mnie był najlepszym rozgrywającym w naszej lidze i reprezentacji i jak narazie nie ma nikogo na miarę tego zawodnika w Polsce) a co dopiero za 700 tys euro, zgodę na grę w naszej ekstraklasie i niewygórowaną pensję. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
|
Raphael napisał(a):
W Wisle juz od roku prezentuje dokladnie ten sam poziom. Raphael napisał(a):
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Chcialem tylko troche ustawic do pionu pysia bo tak jak nie ma co za bardzo ganic Bednarza, tak nie ma go za co nadmiernie chwalic. Szkoda ze i Skorza i Bednarz przyszli do nas w takim momencie ze na nic nie ma kasy, bo ciezko im sie do konca wykazac - ale jak to mowia, wiedzialy galy co braly. A co do tego Czecha to jesli to ma byc ten bramkarz z nazwiskiem to na prawde Lysy powoli staje sie po prostu smiesznym czlowiekiem( moglby sobie takie teksty darowac) -gdzie jak indonezyjczyka to wysmialem od poczatku bo to jakis kosmos byl, to Czecha bym od razu nie skreslal. Co prawda 'awansowal' z 1 ligi do drugiej ale moze akurat jest w miare solidnym goalkeeperem. Ewidentnie widac ze na to okienko mamy tak jak w poprzednim 0 gotowki, do tego nie posiadamy ani skautow a jedynie kilku menago , ktorym wierzyc jak waidomo nie mozna. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Z tym "Najlepszy bramkarz 2 ligi..." to wydaje mi sie, ze klub troche sciemnia. Sama oficjalna napisała przeciez, ze byl rezerwowym w swoim klubie i zagral tylko 11 spotkan w ramach zastepstwa kontuzjowanego 1 bramkarza. Wiec niech nie wciskaja kibicom kitu.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
tja...Zagral cale 6 meczy w Plzen , po czym przsunieto go do 3 ligowego drugiego zespolu Plzen , a stamtad przeszdl do Banika Sokolow, gdzie zagral 11 meczy , po czym zasiadl na lawie bo pierwszy ich bramkarz powrocil po kontuzji.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Ale tak na serio - kasy nie ma, to i ciężko kogoś sensownego ściągnąć. Nikt nam nie odda dobrego bramkarza za czapkę gruszek, a Ci z kartą na ręku jak widać również się tu nie kwapią.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.01.2009 o godz. 15:56.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Skorża i Bednarz wyraźnie sugerowali że nikogo lepszego od Pawełka nie kupią bo klub po prostu na to nie stać , a jeśli już to będą się koncentrować na innych pozycjach .
Ja osobiście postawiłbym na Cebanu ,to ciekawy chłopak a te wynalazki i tak różnicy nie robią . Ps.Jaki tam Juszczyk ,Cebanu jest najlepszy .... Juszczyk to też miętka faja
Ostatnio edytowane przez jachting : 23.01.2009 o godz. 16:11.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Mozna tez zadac pytanie, czy jest gorszy od Pawelka i wcale odpowiedz nie musi byc jasna i klarowna - no probujmy ,jak nie ma kasy to nie ma co liczyc na cuda a Mariuszowi przydala by sie w miare solidna konkurencja, nawet jesli to ma byc z czeskiej 2 ligi.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
Cebanu też nie bronił fantastycznie w zeszłym sezonie w meczu z ŁKSem- dwa błędy, dwa gole. ![]() |
|
|
|
bananowy chłopiec
Offline |
|
|
Teraz to juz chyba nikt nie ma watpliwosci ze w klubie nie ma duzej kasy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
![]() ![]()
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Co powiecie o tym artykule ..?
http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=4473 ![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
To co wszyscy wiedza, streszczone i napisane jednym ciągiem.
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Zamiast cyklicznych spotkań z trnerem, dyrektorem sportowym czy prezesem Wisły - powinno dojść do spotkania z kimś z otoczenia B. Cupiała najlepiej z RN w temacie budżetu transferowego naszego klubu, bo co ciekawego i konkretnego wniosły dotychczasowe spotkania zero konkretów "szukamy, będziemy testować itd".
Swoją drogą może dziwić obecność Bednarza w Hiszpanii a nie przy Reymonta, ewidentnie widać po tym zachowaniu, że do końca przynajmniej stycznia nic w temacie wzmocnień na nas nie czeka. Ciekawi mnie postawa Skorży i jego zaptrywania nad możliwością wcześniejszej dymisji ze stanowiska... Trener ponosi odpowiedzialność za wyniki, ale nie może być tak że ze strony sportowej klubu nie ma dostatecznego zabezpieczenia - przez dwa lata pozyskaliśmy za pieniądze Diaza, Jirsaka, Łobodzińskiego przynajmniej w dwóch wypadkach jak na Mistrza Polski śmieszne pieniądze. Ten brak działania ze strony Cupiała prowadzi do jednej oczywistej konkluzji w tym sezonie Mistrzostwo nas nie interesuje, bezwzględu co mówią Wilczek, Bednarz etc.. Za tym twierdzeniem przemawiają suche fakty, a te nie napawają optymizmem Dziś okazało się że lider lini pomocy, dobry duch drużyny bedzie pauzować, a kto ma go zastąpić- Cantoro zawodnik na wylocie, poszukujący formy od 3 lat- to jakiś absurd, w tym miejscu należy wyrazić współczucie Skorży, że dał się wpuścić w maliny tak jak zresztą my. W obecnym składzie personalnym będzie bardzo trudno dogonić czołówkę ligi.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Dokładnie,zdziwią sie tylko jak Maciej nas opusci ,bo zrobia go w kija z transferami.A tak cos miedzy wierszami mówił,tylko nie ,ze odejdzie jak....,tylko zostaje bo.....A tu z tego "bo" jest wielkie "g" jak narazie.Jaki był Dan taki był ,ale nie dał im ze sobą pogrywac.Co prawda go wywalili,ale przynajmniej głośno uswiadamiał ,ze bez wzmocniej to raczej Wisła nic wielkiego nie osiagnie...Ten sam problem ma teraz Skorża i powinien tez to sygnalizowac,moze by cos to dało,bo jednak ma duzo wieksze poparcie u kibiców i w koncu moze ktos by powiedział jak jest ,jakie sa cele ,a nie mydlił oczu(jak Wawrzyniak kibicom Legii
),lub poprostu dla spokoju wykonali jakis konkretny ruch transferowy.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 23.01.2009 o godz. 19:44.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Prawnik25, To jest kasa Cupiała i jego sprawa jak ją wydaje i czy w ogóle wydaje. Widocznie uważa,ze nie stać go na większe wydatki, więc jest tak, a nie inaczej. Czemu narzekasz? Zaraz się zacznie większe ujadanie,jak Śląsk zacznie robić transfery na szerszą skale za pieniądze Solorza.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 23.01.2009 o godz. 20:17.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Skądinąd uważam, że to wcale nie jest lamentowanie z mojej strony a przedstawienie tego stanu jaki trwa obecnie, no chyba nie powiesz, że Bednarz pojechał do Hiszpanii tranferować zawodników, przejrzymy na oczy jak sparingi z Basel czy Szchtarem zakończą się dotkliwymi porażkami, a wtedy zapewniam Was Skorża zacznie głośniej domagać się pewnych rzeczy- ale to oczywiste więc dziwi mnie twój komentarz, nikt nie prosi Cupiała by inwestował w piłkę nożną tak na marginesie.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
1. Transfery jakie chciałeś takie miałeś. Beto plus Garguła. 2. Wiesz dobrze ,że kasy nie ma. Nie róbcie ze Skorzy idioty, który nie wie,że nie ma pieniędzy na transfery, i który żyje w jakimś odrealnionym świecie. ![]()
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|