The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.01.2009, 00:15
Mielcar sprowadzil chyba 3 z ligi portugalskiej.
Paulista - szalu nie robil ale bardzo mi go brakuje
Baretto - o tym to nic dobrego powiedziec nie mozemy

i chyba Clebera - to akurat strzal w 10tke.Wiec ogolnie chyba na plus.Duzy minus za Kryszala i Golosia ale to wydaje mi sie typy zlotoustego byly.

No i wyczail jeszcze chyba Penkse - ten tez szalu nie robil ale tak po prawdzie to przynajmniej narazie wielkiej roznicy miedzy nim a Jirsakiem nie widze - a Penska zarabial doslownie grosze i byl za darmo.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 23.01.2009 o godz. 00:18.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.01.2009, 00:28
no to mamy Clebera o ktorym mozemy powiedziec ze rzeczywiscie satrzal w 10'tke pauliest(ktorego bardzo lubilem ) ale wiecej robił wiatru niz pozytku i Barreto który zagrał... ile meczy niech ktos mi przypomni

a teraz Bednarz:
sporwdził za darmo Marcelo goscia ktory jest w tej chwili wg. TM wart 2mln euro....... i jak narzie tyle wystarczy..
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 23.01.2009, 01:52
Bednarz sprowadził:

Łobodzińskiego, Gargułe - reprezentantów Polski
Diaza - reprezentanta Kostaryki
Jirsaka - będzie jeszcze o nim głośno, zobaczycie

Marcelo, Beto - młodych niewypalonych graczy z Brazylii

mało?
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.01.2009, 02:48
pysio napisał(a):Wyświetl post
Bednarz sprowadził:

Łobodzińskiego, Gargułe - reprezentantów Polski
Diaza - reprezentanta Kostaryki
Jirsaka - będzie jeszcze o nim głośno, zobaczycie

Marcelo, Beto - młodych niewypalonych graczy z Brazylii

mało?
Wez Ty nie wyjezdzaj z ' Lobo - reprezentantem Polski', bo to wstyd w ogole wspominac o nim jako o zasludze Bednarza.
To najwieksza wtopa ktora calkiem mozliwe bedzie kosztowala Wisle wiecej niz synonim najbardziej utopionych pieniedzy , czyli Dawidowski.Do dzis zrozumiec nie moge jak mozna bylo kogos takiego kupic.(gdzie dokladnie taka sama kiche gral w ostatnim swoim sezonie w Lubinie)

Co do reszty - Diaz+Jirsak narazie nie jest to plus ani minus,a w gdybania typu - 'bedzie o nim jeszcze glosno' ,szkoda sie bawic , Marcelo - fakt, wydaje sie ze to swietny zakup , szkoda ze jedynie nasz klub to jego krotkim przystankiem bedzie, jesli nadal bedzie gral coraz lepiej , ale to akurat bylo warunkiem przyjscia.

Beto - nic nie mozemy o nim powiedziec oprocz tego ze ma grube zaleglosci
Nie zapominaj o Niedzielanie ,ktory gra fatalnie(wiem wiem , kontuzja ale kogo to obchodzi), Cwielongu, ktory nawet w przecietnym Ruchu nie znalazl miejsca , Dudu ktory wlasciwie nic nie pogral.

Wiec moja odpowiedz brzmi - trochu malo ale nie zebym skreslal Lysego - po prostu staralem sie obiektywnie napisac jak na dzis dzien sie rzeczy maja.A jak 'jutro' sie zmienia, nie omieszkam poklepac Bednarza za to po lysinie
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.01.2009, 04:40
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Nie zapominaj o Niedzielanie ,ktory gra fatalnie(wiem wiem , kontuzja ale kogo to obchodzi), Cwielongu, ktory nawet w przecietnym Ruchu nie znalazl miejsca , Dudu ktory wlasciwie nic nie pogral.
Na przykład mnie to obchodzi.

Sparwa Ćwielonga pojawiła się rok przed przyjściem Bednarza, dużo w tej kwestii zrobił np Heler. Bednarz jako nowy dyrektor sportowy co prawda go podpisał, ale to nie on był inicjatorem tego transferu, a co do umiejętności zawodnika kluczowe zdanie ma chyba trener, co nie ?

Dudu, może jakby był wysokim napastnikiem, takim jak np mister Matusiak to by grał. Czy to był dobry grajek wie tylko Skorża i jego sumienie.

Cytat:
szkoda ze jedynie nasz klub to jego krotkim przystankiem bedzie, jesli nadal bedzie gral coraz lepiej , ale to akurat bylo warunkiem przyjscia.
i to też jest wina Bednarza, że Polska to zadupie a polska liga to dno i kilometr mułu ?

Ja wiem że Ty, mając do dyspozycji 0 € na transfery i pewnie nie wiele więcej na skautów co okno sprowadzałbyś do klubu ze trzech Błaszczykowskich, dwóch Boguskich i jeszcze do tego jakiegos Stilica. Wyślij CV do Wisły, może w obecnym zawodzie się marnujesz

Oczywiście transferami Matusiaka i Jirsaka to Bednarz raczej chwalić się nie będzie, pierwszy za siedzenie na ławie przez 3 miesiące i wkurzanie ludzi dostał 200 tys, a drugi kosztował duzo za dużo. Przy obecnej polityce 'nie mamy kasy' to jednak były duże wpadki.
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 23.01.2009 o godz. 04:43.
Odpowiedz cytując
Grantar
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 23.01.2009, 07:17
lulito1906 napisał(a):Wyświetl post
..................... Inną rzeczą jest fakt, że Wisła nigdy nie miała bardzo dobrego bramkarza (w ostatnich 15 latach). Mógł nim zostać Dolha no ale wybrał inną drogę.
A może Dolha ?
"W życiu trzeba mieć pasję.... u mnie trafiło na piłkę " - Grantar kibic piknikowy.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 23.01.2009, 09:36
arti napisał(a):Wyświetl post
łapanka jest łapanka... nic więcej... sensowny będzie może 1 z 10 złapanych grajków... jak dobrze pójdzie
http://www.weszlo.com/news/2169

Nie wiedziałem, że tyle tego było.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 23.01.2009, 10:25
Przy ocenianiu przeprowadzonych transferów i ludzi za to odpowiedzialnych (dyrektor sportowy) powinna się imho przede wszystkim liczyć ocena danych zawodników w momencie podpisywania kontraktu z danym i piłkarzami.

Łobo, w momencie jego zakupu był nie tylko etatowym reprezentantem ale grał też w tej reprezentacji dość dobrze. Tuż przed podpisaniem kontraktu strzelił gola Czechom, którzy grali w najsilniejszym składzie (przynajmniej jeśli chodzi o pozycję bramkarza).

Kiedy sprowadzano Niedzielana też nikt nie narzekał bo miał on za sobą nie najgorszy okres w dużo silniejszej lidze od naszej. Zresztą pierwsze mecze miał u nas raczej udane. Kto wtedy mógł przypuszczać, że przydaży mu się tak poważna kontuzja.

Nie widze sensu krytykowania Jirsaka. To jest dobry piłkarz, tylko nie na pozycję jedynego rozgrywającego w drużynie. Thomas był po prostu oszczędnościową próbą załatania dziury po Szymkowiaku. Przy ograniczonych środkach trzeba mieć trochę szczęścia i/lub dobrze rozbudowany skauting żeby tanio kupić dobrego grajka jak to zrobił Lech w przypadku Stilicia.

Kilka innych, tanich transferów JB (m.in. Diaz, Marcelo) jest raczej udanych. Największe zastrzeżenia można mieć do braku konsekwencji i wyważenia polityki płacowej i wydatków na odstępne sprowadzanych graczy, choć ten zarzut może bardziej dotyczyć Rady Nadzorczej i/lub Cupiała bo skoro jesteśmy w stanie przeznaczać kwoty rzędu 300k-400k € na niektórych piłkarzy i ich kontrakty to czemu nie możemy wydać kwoty o połowę mniejszej żeby sprowadzić solidnego konkurenta dla Pawełka.
Ostatnio edytowane przez Raphael : 23.01.2009 o godz. 10:28.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 23.01.2009, 10:35
ja tylko chciałem zauważyć że tylko z testowanymi bramkarzami są takie jaja bo akurat jak przyjeżdżają zawodnicy z pola to z relacji wynika że nie są tacy słabi

tak sobie myślę że może to Pawełek dobiera kolejnych na testy a wtedy wydaje sie nie zastąpiony

Kazimierski do wymiany, mało to jest dobrych trenerów bramkarzy w lidze i niekoniecznie muszą mieć znane nazwiska
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 23.01.2009 o godz. 10:37.
alejasienieznam
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 23.01.2009, 12:43
"Najlepszy bramkarz 2 ligi".. trochę to zapachniało tłumaczeniem sie z mizerii transferowej , nie macie takiego wrażenia?

Wiem , nie powinienem krytykować przedwcześnie , sam to z resztą napisałem , jest jeszcze miesiąc ale jednak widzę co widzę i bardzo mnie niepokoi zjawisko że dużo się gada, deklaruje , obiecuje a potem ..Nowa Zelandia , Indonezja słowem łapanka byle kto byle był.
To takie "konkrety"dogrywaliście przed sezonem?
Psujemy pół roku ślinę że bramkarz konieczny, a testujemy gości z bramki (chyba tej w knajpie).
Ktoś to firmuje , pilotuje i nadzoruje?

A na koniec pewnie -klapa- i jeszcze M.Skorża będzie musiał TO firmować?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 23.01.2009, 12:55
Raphael napisał(a):Wyświetl post

Nie widze sensu krytykowania Jirsaka. To jest dobry piłkarz, tylko nie na pozycję jedynego rozgrywającego w drużynie. Thomas był po prostu oszczędnościową próbą załatania dziury po Szymkowiaku. Przy ograniczonych środkach trzeba mieć trochę szczęścia
Ładna mi oszczędnościowa próba za 700 tyś Euro.Szymkowiak był połowe tańszy a grał o niebo lepiej, doskonale prostopadle podawał, potrafił walnąc z dystansu.
Za takie pieniądze to Bednarz powinien wyszukac właśnie takiego playmakera ( coś jak Stilic albo Szymek) a nie kolejnego defensywnego pomocnika, to żadna sztuka
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.01.2009 o godz. 13:04.
Odpowiedz cytując
Arked
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.01.2009, 13:32
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Ładna mi oszczędnościowa próba za 700 tyś Euro.Szymkowiak był połowe tańszy a grał o niebo lepiej, doskonale prostopadle podawał, potrafił walnąc z dystansu.
Za takie pieniądze to Bednarz powinien wyszukac właśnie takiego playmakera ( coś jak Stilic albo Szymek) a nie kolejnego defensywnego pomocnika, to żadna sztuka
Szymkowiakowi zajęło sporo czasu, zanim został dobrym rozgrywającym. Na początku grał u nas na prawej pomocy i prawej obronie. Więc moim zdaniem porównanie troche chybione. Tym bardziej, że kupowany był z troche innych realiach, kiedy za piłkarzy płaciło się znancznie mniej.
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 23.01.2009, 13:33
Nie rozumiem waszego narzekania na transfery firmowane przez Bednarza. Wszyscy byliśmy zachwyceni sprowadzeniem na pierwszym planie Matusiaka, Niedzielana, Łobo reprezentanci Polski wybijający się ponad naszą ligową przeciętność. To że zawodnicy byli bez formy, nie zaaklimatyzowali się czy ktoś im "złamał" nogę to już nie wina Bednarza. Nie mając prawie budżetu transferowego poza wyżej wymienionymi zawodnikami sprowadził: Diaza, Singlara (nie gorszy od Baszcza), Jirsaka (ma chłopak smykałkę do gry i jeszcze pokaże niedowiarkom), Marcelo (zakup bomba). Co do nie wypałów to jedynie Dudu choć ja w nim widziałem ciekawego zawodnika, a akurat w poprzedniej rundzie bardzo przydałby się nam.

~AYALA ciekawe gdzie znajdziesz rozgrywającego na miare Szymka (któr jak dla mnie był najlepszym rozgrywającym w naszej lidze i reprezentacji i jak narazie nie ma nikogo na miarę tego zawodnika w Polsce) a co dopiero za 700 tys euro, zgodę na grę w naszej ekstraklasie i niewygórowaną pensję.
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.01.2009, 13:38
Raphael napisał(a):
Łobo, w momencie jego zakupu był nie tylko etatowym reprezentantem ale grał też w tej reprezentacji dość dobrze. Tuż przed podpisaniem kontraktu strzelił gola Czechom, którzy grali w najsilniejszym składzie (przynajmniej jeśli chodzi o pozycję bramkarza).
Lobo przed przyjsciem do Wisly rzeczywiscie gral dosc sporo w reprezentacji, glownie w meczach towarzyskich, ale poza wspomnianym sparingiem z Czechami, kiedy udalo mu sie urwac zle zmontowanej pulapce ofsajdowej i w afekcie strzelic gola, raczej nie pokazywal niczego, co potwierdzalo by jego rzekoma klase. O wiele bardziej niz bramka strzelona Czechom, zapadl mi pamieci jego fatalny wystep przeciwko Belgom, w ktorym jak na dloni widoczne byly w zasadzie wszystkie jego wady z wrzutkami na pale i brakiem czucia gry na czele. Do tego dochodza slabe, a niektore wrecz kompromitujace wystepy w Zaglebiu, na podstawie ktorych nawet slepiec powinien zdac sobie sprawe z niedostatkowi w wyszkoleniu reprezentanta, ktory przez cala runde ani razu nie potrafil zaliczyc asysty badz strzelic gola.
W Wisle juz od roku prezentuje dokladnie ten sam poziom.

Raphael napisał(a):
Kiedy sprowadzano Niedzielana też nikt nie narzekał bo miał on za sobą nie najgorszy okres w dużo silniejszej lidze od naszej. Zresztą pierwsze mecze miał u nas raczej udane. Kto wtedy mógł przypuszczać, że przydaży mu się tak poważna kontuzja.
Ten nie najgorszy okres zaskutkowal tym, ze Niedzielanowi postawiono jasne warunki - albo znajdziesz sobie jakis nowy klub i wynosisz sie stad, albo czeka cie zeslanie do rezerw. Sam Niedzielan przyznal, ze zamiast trenowac z druga druzyna i ogladac mecze z perspektywy trybun, wolal zastosowac sie do ultimatum Holendrow.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.01.2009, 13:44
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post

i to też jest wina Bednarza, że Polska to zadupie a polska liga to dno i kilometr mułu ?
Tu akurat sie nie zrozumielismy - to w pelni zasluga 'Lysego' a nie wina - inaczej sie nie dalo i zdaje sobie z tego sprawe.

jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
Ja wiem że Ty, mając do dyspozycji 0 € na transfery i pewnie nie wiele więcej na skautów co okno sprowadzałbyś do klubu ze trzech Błaszczykowskich, dwóch Boguskich i jeszcze do tego jakiegos Stilica. Wyślij CV do Wisły, może w obecnym zawodzie się marnujesz
hehe.Ja na prawde nic do Bednarza nie mam i wiem ze im mniej kasy(a cisnienie na wzmocnienia ciagle duze), tym mniejsze pole manewru i wieksza szansa na bledy.
Chcialem tylko troche ustawic do pionu pysia bo tak jak nie ma co za bardzo ganic Bednarza, tak nie ma go za co nadmiernie chwalic.

Szkoda ze i Skorza i Bednarz przyszli do nas w takim momencie ze na nic nie ma kasy, bo ciezko im sie do konca wykazac - ale jak to mowia, wiedzialy galy co braly.

A co do tego Czecha to jesli to ma byc ten bramkarz z nazwiskiem to na prawde Lysy powoli staje sie po prostu smiesznym czlowiekiem( moglby sobie takie teksty darowac) -gdzie jak indonezyjczyka to wysmialem od poczatku bo to jakis kosmos byl, to Czecha bym od razu nie skreslal.

Co prawda 'awansowal' z 1 ligi do drugiej ale moze akurat jest w miare solidnym goalkeeperem.

Ewidentnie widac ze na to okienko mamy tak jak w poprzednim 0 gotowki, do tego nie posiadamy ani skautow a jedynie kilku menago , ktorym wierzyc jak waidomo nie mozna.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 23.01.2009, 15:22
Z tym "Najlepszy bramkarz 2 ligi..." to wydaje mi sie, ze klub troche sciemnia. Sama oficjalna napisała przeciez, ze byl rezerwowym w swoim klubie i zagral tylko 11 spotkan w ramach zastepstwa kontuzjowanego 1 bramkarza. Wiec niech nie wciskaja kibicom kitu.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.01.2009, 15:38
nesta napisał(a):Wyświetl post
Z tym "Najlepszy bramkarz 2 ligi..." to wydaje mi sie, ze klub troche sciemnia. Sama oficjalna napisała przeciez, ze byl rezerwowym w swoim klubie i zagral tylko 11 spotkan w ramach zastepstwa kontuzjowanego 1 bramkarza. Wiec niech nie wciskaja kibicom kitu.
tja...Zagral cale 6 meczy w Plzen , po czym przsunieto go do 3 ligowego drugiego zespolu Plzen , a stamtad przeszdl do Banika Sokolow, gdzie zagral 11 meczy , po czym zasiadl na lawie bo pierwszy ich bramkarz powrocil po kontuzji.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.01.2009, 15:51
1q2 napisał(a):Wyświetl post
tja...Zagral cale 6 meczy w Plzen , po czym przsunieto go do 3 ligowego drugiego zespolu Plzen , a stamtad przeszdl do Banika Sokolow, gdzie zagral 11 meczy , po czym zasiadl na lawie bo pierwszy ich bramkarz powrocil po kontuzji.
Pytanie brzmi: czy jest lepszy od Juszczyka?

Ale tak na serio - kasy nie ma, to i ciężko kogoś sensownego ściągnąć. Nikt nam nie odda dobrego bramkarza za czapkę gruszek, a Ci z kartą na ręku jak widać również się tu nie kwapią.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 23.01.2009 o godz. 15:56.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 23.01.2009, 15:52
Skorża i Bednarz wyraźnie sugerowali że nikogo lepszego od Pawełka nie kupią bo klub po prostu na to nie stać , a jeśli już to będą się koncentrować na innych pozycjach .
Ja osobiście postawiłbym na Cebanu ,to ciekawy chłopak a te wynalazki i tak różnicy nie robią .

Ps.Jaki tam Juszczyk ,Cebanu jest najlepszy ....
Juszczyk to też miętka faja
Ostatnio edytowane przez jachting : 23.01.2009 o godz. 16:11.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.01.2009, 16:04
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Pytanie brzmi: czy jest lepszy od Juszczyka?

Ale tak na serio - kasy nie ma, to i ciężko kogoś sensownego ściągnąć. Nikt nam nie odda dobrego bramkarza za czapkę gruszek, a Ci z kartą na ręku jak widać również tu się nie kwapią.
Mozna tez zadac pytanie, czy jest gorszy od Pawelka i wcale odpowiedz nie musi byc jasna i klarowna - no probujmy ,jak nie ma kasy to nie ma co liczyc na cuda a Mariuszowi przydala by sie w miare solidna konkurencja, nawet jesli to ma byc z czeskiej 2 ligi.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 23.01.2009, 16:08
jachting napisał(a):Wyświetl post
Skorża i Bednarz wyraźnie sugerowali że nikogo lepszego od Pawełka nie kupią bo klub po prostu na to nie stać , a jeśli już to będą się koncentrować na innych pozycjach .
Ja osobiście postawiłbym na Cebanu ,to ciekawy chłopak a te wynalazki i tak różnicy nie robią .
Jarosiński dwa sezony temu w meczu z Groclinem spokojnie miał sobie poradzić, też mówiło się że jest "ciekawym chłopakiem". Jak się skończyło, wszyscy wiemy.

Cebanu też nie bronił fantastycznie w zeszłym sezonie w meczu z ŁKSem- dwa błędy, dwa gole.

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 23.01.2009, 16:14
Teraz to juz chyba nikt nie ma watpliwosci ze w klubie nie ma duzej kasy.
Odpowiedz cytując
jaitylkoja
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 23.01.2009, 16:34
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Jarosiński dwa sezony temu w meczu z Groclinem spokojnie miał sobie poradzić, też mówiło się że jest "ciekawym chłopakiem". Jak się skończyło, wszyscy wiemy.

Cebanu też nie bronił fantastycznie w zeszłym sezonie w meczu z ŁKSem- dwa błędy, dwa gole.
Według mnie Cebanu nie zawinił przy żadnym z tych goli, chyba żaden bramkarz nie obroniłby takiego lobu, a to, że nie obronił w sytacji sam na sam to przecież nie jego wina.
ćwicz to co chcesz, nawet gdy kumple nie ćwiczą..

Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.01.2009, 18:27
Co powiecie o tym artykule ..?
http://www.tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=4473
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 23.01.2009, 18:33
To co wszyscy wiedza, streszczone i napisane jednym ciągiem.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 23.01.2009, 18:48
Zamiast cyklicznych spotkań z trnerem, dyrektorem sportowym czy prezesem Wisły - powinno dojść do spotkania z kimś z otoczenia B. Cupiała najlepiej z RN w temacie budżetu transferowego naszego klubu, bo co ciekawego i konkretnego wniosły dotychczasowe spotkania zero konkretów "szukamy, będziemy testować itd".

Swoją drogą może dziwić obecność Bednarza w Hiszpanii a nie przy Reymonta, ewidentnie widać po tym zachowaniu, że do końca przynajmniej stycznia nic w temacie wzmocnień na nas nie czeka.

Ciekawi mnie postawa Skorży i jego zaptrywania nad możliwością wcześniejszej dymisji ze stanowiska...

Trener ponosi odpowiedzialność za wyniki, ale nie może być tak że ze strony sportowej klubu nie ma dostatecznego zabezpieczenia - przez dwa lata pozyskaliśmy za pieniądze Diaza, Jirsaka, Łobodzińskiego przynajmniej w dwóch wypadkach jak na Mistrza Polski śmieszne pieniądze. Ten brak działania ze strony Cupiała prowadzi do jednej oczywistej konkluzji w tym sezonie Mistrzostwo nas nie interesuje, bezwzględu co mówią Wilczek, Bednarz etc..

Za tym twierdzeniem przemawiają suche fakty, a te nie napawają optymizmem

Dziś okazało się że lider lini pomocy, dobry duch drużyny bedzie pauzować, a kto ma go zastąpić- Cantoro zawodnik na wylocie, poszukujący formy od 3 lat- to jakiś absurd, w tym miejscu należy wyrazić współczucie Skorży, że dał się wpuścić w maliny tak jak zresztą my. W obecnym składzie personalnym będzie bardzo trudno dogonić czołówkę ligi..
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 23.01.2009, 19:39
Dokładnie,zdziwią sie tylko jak Maciej nas opusci ,bo zrobia go w kija z transferami.A tak cos miedzy wierszami mówił,tylko nie ,ze odejdzie jak....,tylko zostaje bo.....A tu z tego "bo" jest wielkie "g" jak narazie.Jaki był Dan taki był ,ale nie dał im ze sobą pogrywac.Co prawda go wywalili,ale przynajmniej głośno uswiadamiał ,ze bez wzmocniej to raczej Wisła nic wielkiego nie osiagnie...Ten sam problem ma teraz Skorża i powinien tez to sygnalizowac,moze by cos to dało,bo jednak ma duzo wieksze poparcie u kibiców i w koncu moze ktos by powiedział jak jest ,jakie sa cele ,a nie mydlił oczu(jak Wawrzyniak kibicom Legii ),lub poprostu dla spokoju wykonali jakis konkretny ruch transferowy.
Ostatnio edytowane przez Griszka30KR : 23.01.2009 o godz. 19:44.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 23.01.2009, 20:07
Griszka30KR napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie,zdziwią sie tylko jak Maciej nas opusci ,bo zrobia go w kija z transferami.A tak cos miedzy wierszami mówił,tylko nie ,ze odejdzie jak....,tylko zostaje bo.....A tu z tego "bo" jest wielkie "g" jak narazie.Jaki był Dan taki był ,ale nie dał im ze sobą pogrywac.Co prawda go wywalili,ale przynajmniej głośno uswiadamiał ,ze bez wzmocniej to raczej Wisła nic wielkiego nie osiagnie...Ten sam problem ma teraz Skorża.
A co on Napoleon?.Nie ma ludzi niezastąpionych.Chciał wysokiego napastnika to go ma. A,ze chłop nieprzygotowany. Co to Cupiał mu wybierał grajka?Chciał rozgrywającego, to ma. A,ze przyjdzie w czerwcu? trzeba było podpisać takiego, który przyszedł by od razu. Ma poza tym Jirsaka,tez zly? To może Ballacka mu ściągnąć? Naprawdę straszne katusze Skorża musi znosić prowadząc Wisłę.

Prawnik25, To jest kasa Cupiała i jego sprawa jak ją wydaje i czy w ogóle wydaje. Widocznie uważa,ze nie stać go na większe wydatki, więc jest tak, a nie inaczej. Czemu narzekasz?

Zaraz się zacznie większe ujadanie,jak Śląsk zacznie robić transfery na szerszą skale za pieniądze Solorza.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 23.01.2009 o godz. 20:17.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 23.01.2009, 20:13
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
A co on Napoleon?.Nie ma ludzi niezastąpionych.

Prawnik25, To jest kasa Cupiała i jego sprawa jak ją wydaje i czy w ogóle wydaje. Widocznie uważa,ze nie stać go na większe wydatki, więc jest tak, a nie inaczej. Czemu narzekasz?

Zaraz się zacznie większe ujadanie,jak Śląsk zacznie robić transfery na szerszą skale za pieniądze Solorza.
Problem pojawi się gdy nie ja będę narzekał a zrobi to Skorża na dzień przed rozpoczęciem rundy...

Skądinąd uważam, że to wcale nie jest lamentowanie z mojej strony a przedstawienie tego stanu jaki trwa obecnie, no chyba nie powiesz, że Bednarz pojechał do Hiszpanii tranferować zawodników, przejrzymy na oczy jak sparingi z Basel czy Szchtarem zakończą się dotkliwymi porażkami, a wtedy zapewniam Was Skorża zacznie głośniej domagać się pewnych rzeczy- ale to oczywiste więc dziwi mnie twój komentarz, nikt nie prosi Cupiała by inwestował w piłkę nożną tak na marginesie..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Stary 23.01.2009, 20:37
prawnik25 napisał(a):Wyświetl post
przejrzymy na oczy jak sparingi z Basel czy Szchtarem zakończą się dotkliwymi porażkami, a wtedy zapewniam Was Skorża zacznie głośniej domagać się pewnych rzeczy- ale to oczywiste .
Wszyscy wiemy ,ze potrzeba wzmocnień, ale radzę spojrzeć na sytuację w jakiej jesteśmy. Poza tym niczego nie zacznie się domagać,bo dostanie dwie odpowiedzi.

1. Transfery jakie chciałeś takie miałeś. Beto plus Garguła.
2. Wiesz dobrze ,że kasy nie ma.

Nie róbcie ze Skorzy idioty, który nie wie,że nie ma pieniędzy na transfery, i który żyje w jakimś odrealnionym świecie.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów