The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.01.2009, 12:56
Mozemy sie oszukiwac dalej i pisac jak to jest pieknie, ale prawda jest niestety bardziej brutalna. Mistrz Polski, ktorego nie stac na wydanie 300-400 tys Euro na dobrego bramkarza, ktory na dodatek wszedzie rozpowiada, ze chcialby tu grac, jest niestety smutnym obrazkiem. I to nie na zasadzie kaprysu, w ktorym ktos chce wzmocnic jedynie konkurencje, ale w sytuacji gdzie od 2-3 sezonow pozycja bramkarza wymaga zdecydowanej inwestycji.
Ostatnio edytowane przez nesta : 21.01.2009 o godz. 13:02.
Odpowiedz cytując
Przybyszewski
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.01.2009, 13:03
Mozna tez przedstawic to w nastepujacy sposob. Klub ktorego nie stac na wydanie 300-400 tys euro na dobrego bramkarza ziostaje Mistrzem Polski. I tutaj dopiero widzimy absurd.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 21.01.2009, 13:39
A zanim przyjdzie Garguła czy inny Żuraw to Boguś wywali M.Skorżę za "brak wyników" i powrócimy jak każe tradycja do czystek, wacatów i bezkrólewia.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 21.01.2009, 13:48
Bronex napisał(a):Wyświetl post
dlaczego nie spróbować na tego gościa postawić z większą emfazą.
bo wszystkie emfazy na dzień dzisiejszy podrożały o 33% na litrze?

Bronex napisał(a):Wyświetl post
PS. O kurde !!! Nie wiem czy wy wie wiecie ,że ten bramkarz którego mamy teraz na testach (czy mieliśmy na testach) to wcześniej grał ( tudzież garował na ławce) w Persatuan Sepak Bola Surabaya czyli w Indonezji. O byśmy nie byli skazani tylko na takich zidanów ...
Witamy na forum.
ps. co rozumiesz przez zidanów?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 21.01.2009, 14:29
Przed zgrupowaniem przyznaję, że wierzyłem po cichu w "jakieś nieujawnione dobre plany transferowe" , konkretnych zawodników na konkretne pozycje.
Jak na razie ZERO, już zaczyna się kręcenie , rozmywanie i testy "Indonezyjczyków" i chłopaków z Copacabany. Może jestem lekkim defetystą ale marnie to widzę.
Odpowiedz cytując
maRgrabkarz
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 21.01.2009, 15:05
z krytyka okienka poczekam do jego konca, dla zachowania pozorow. choc w pelni zgadzam sie z tym co napisal nesta.

Podziele sie jednak inna refleksja.
Symptomatyczne jest to, ze jak kiedys ktokolwiek zwiazany z klubem obudzony w srodku nocy w trakcie sezonu odpowiadal bez zajakniecia ze glownym celem jest dla nas awans do LM, ew wyjscie z grupy w PUEFA, tak teraz opowiadaja o koniecznosci i jednoczesnie istniejacej mozliwosci obrony MP, podczas gdy o zaistnieniu w pucharach juz nikt nie wspomina... :/
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 21.01.2009, 15:26
maRgrabkarz napisał(a):Wyświetl post
Symptomatyczne jest to, ze jak kiedys ktokolwiek zwiazany z klubem obudzony w srodku nocy w trakcie sezonu odpowiadal bez zajakniecia ze glownym celem jest dla nas awans do LM, ew wyjscie z grupy w PUEFA, tak teraz opowiadaja o koniecznosci i jednoczesnie istniejacej mozliwosci obrony MP, podczas gdy o zaistnieniu w pucharach juz nikt nie wspomina... :/

Byc może myślą w ten sposób.

Teraz:
1. Jest kryzys. wiec moze być różnie.
2. Trzeba zejść z kontraktów starszych zawodników, żeby mieć na konrakty nowych.
3. Nie będzie stadionu przez jakiś czas. To też jakies uszczuplenie finansów.
4. Nie ma sponsora rozgrywek.

Zatem:
Nie ma się co spinać, żeby wydawać kase skroro ewentualne sukcesy nadejda (jeżeli nadejdą) gdy drużyna będzie grać gdzieśtam. Ani to w TV wyglądać nie będzie, ani to dobra reklama, ani duzo kibiców, ani atmosfera. W zasadzie same minusy. Zatem poczekajmy, aż sprawa z kontraktami sie sama rozwiąże, pouzupełniajmy skład minimalnym kosztem tak żeby być w czołówce (bo jak widać się da), a jak przy okazji zdobędziemy MP to ok.

Jak nie to trudno, będziemy gotowi na 2011.

I w sumie wcale bym się nie zdziwił.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.01.2009, 15:50
sandbender napisał(a):Wyświetl post
Byc może myślą w ten sposób.

Teraz:
1. Jest kryzys. wiec moze być różnie.
2. Trzeba zejść z kontraktów starszych zawodników, żeby mieć na konrakty nowych.
3. Nie będzie stadionu przez jakiś czas. To też jakies uszczuplenie finansów.
4. Nie ma sponsora rozgrywek.

Zatem:
Nie ma się co spinać, żeby wydawać kase skroro ewentualne sukcesy nadejda (jeżeli nadejdą) gdy drużyna będzie grać gdzieśtam. Ani to w TV wyglądać nie będzie, ani to dobra reklama, ani duzo kibiców, ani atmosfera. W zasadzie same minusy. Zatem poczekajmy, aż sprawa z kontraktami sie sama rozwiąże, pouzupełniajmy skład minimalnym kosztem tak żeby być w czołówce (bo jak widać się da), a jak przy okazji zdobędziemy MP to ok.

Jak nie to trudno, będziemy gotowi na 2011.

I w sumie wcale bym się nie zdziwił.
Ja mysle ze sprawa jest o wiele bardziej prostsza i co ciekawe ciagnie sie od kleski z Dinamo.
W skrocie wyglada to - 'koniec z dokladaniem kasy na Wisle, a wrecz odwrotnie - niech to Wisla powoli oddaje pieniadze ktore w nia wpompowano'.
Kryzys jakis tam jest ale rok 2 czy 3 lata temu go nie bylo,TF znow byla na topie a polityka byla taka sama(w kwestii przeplywu pieniadza).

A ze Wisly jako firmy nie stac na takie generowanie zyskow, by moc pozwolic sobie na wydatki transferowe, to po prostu ich nie ma.Transfery gotowkowe pojawiaja sie (i to nie zawsze) tylko wtedy jesli kogos dobrze sprzedamy i zazwyczaj jest to ok 20 procent uzyskanej sumy.Tak wiec na 1, 2 gotowkowce po okolo pol mln euro, bedziemy mogli sobie pozwolic dopeiro jak sprzedamy Brozka, badz Marcelo.

I ja sie z tym pogodzilem , chociaz jestem zdania ze dziecko Cupiala jakim jest nasz klub, od czasu do czasu powinno od swojego ojca dostac cos ekstra - gdy wymaga tego sytuacja.Np w tym momencie te 300-400 tys euro na bramkarza, ktory mozna powiedziece ze jest dzis tak piorytetem jak i rzecza niezbedna, by moc spokojnie startowac do tej bardzo krotkiej rundy.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 21.01.2009 o godz. 15:53.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 21.01.2009, 16:21
sandbender napisał(a):Wyświetl post
(...)
Tak, to jest ta optymistyczna wersja, w którą i ja chcę wierzyć.

Problem robi się jednak wtedy, gdy puszczają nerwy. A przy wiadomościach o bramkarzu z Indonezji i skrzydłowym z III ligi brazylijskiej bardzo łatwo się zdenerwować.

W kwestii Sillanpaa: sprawa jest prosta. Zainteresowanie Norwegów (choć słabeuszy) świadczy o tym, że jest to co najmniej bramkarz przyzwoity. Więc dobrze, że ma jakieś oferty - to tylko powinno utwierdzić Bednarza (i przede wszystkim Cupiała) w tym, że warto go sprowadzić.

My testujemy indonezyjską gwiazdę golkiperską, Sillanpaa ma ofertę ze słabeusza ligi norweskiej. Czyli toczą się negocjacje...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 21.01.2009, 23:04
nesta napisał(a):Wyświetl post
Mozemy sie oszukiwac dalej i pisac jak to jest pieknie, ale prawda jest niestety bardziej brutalna. Mistrz Polski, ktorego nie stac na wydanie 300-400 tys Euro na dobrego bramkarza, ktory na dodatek wszedzie rozpowiada, ze chcialby tu grac, jest niestety smutnym obrazkiem. I to nie na zasadzie kaprysu, w ktorym ktos chce wzmocnic jedynie konkurencje, ale w sytuacji gdzie od 2-3 sezonow pozycja bramkarza wymaga zdecydowanej inwestycji.

Tez sie dziwie jak klub podchodzi do pozcycji bramkarza.

Wiele zespołow zaczyna sie budowac od BRAMKARZA bo to od niego zalezy czy wpadnie goil czy tez nie.
U nas natomiast jakos sie chyba tej pozycii nie docenia,testuje jakis przybłędów ,normalnie kpina w zywe oczy.
Jakos Legia zawsze dba o ta pozycje stad nawet jesli mało strzela to mało tez traci stad zawsze jes w czołowce i nieprzydarzaja im sie 8 miejsca na koniec sezonu.

A u nas dalej nadzieja wPawelku,ja do niego nie mam nic,ale wydaje mi sie ze to nie jest bramkarz na miare tego klubu.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
WHITE*STAR
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 21.01.2009, 23:14
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
Tez sie dziwie jak klub podchodzi do pozcycji bramkarza.

Wiele zespołow zaczyna sie budowac od BRAMKARZA bo to od niego zalezy czy wpadnie goil czy tez nie.
U nas natomiast jakos sie chyba tej pozycii nie docenia,testuje jakis przybłędów ,normalnie kpina w zywe oczy.
Jakos Legia zawsze dba o ta pozycje stad nawet jesli mało strzela to mało tez traci stad zawsze jes w czołowce i nieprzydarzaja im sie 8 miejsca na koniec sezonu.

A u nas dalej nadzieja wPawelku,ja do niego nie mam nic,ale wydaje mi sie ze to nie jest bramkarz na miare tego klubu.
Akurat te 8 miejsce mając bramkarza, który zagrał lepszy sezon niż Mucha lub Fabiański kiedykolwiek. Co do reszty nawet się zgadzam.
Odpowiedz cytując
PrzemyślABG
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.01.2009, 23:18
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
zgadzam się w 100% inwestycja w brakarza powinna być (a raczej nie jest ) na pierwszym miejscu jeśli chodzi o transfery. I moim zdaniem na tych zgrupowaniach powinno być więcej zawodników, tylko Henderson (o Zdravkowicu już nie wspomnę), chyba że Wisłę nie stać na zakwaterowanie i pożywienie na kilka dni dla testowanego piłkarza. Ale bądzmy optymistami i wierzmy że Wisła będzie miała bramkarza którego nie będziemy musieli się wstydzić (dodam że nie wykluczam stąd Pawełka, może nabierze pewności siebie i pokaże na co go stać)
Krakowska Wisła !
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.01.2009, 00:13
Mocno się nastawiliście na transfer bramkarza ale mnie nie interesują wyniki 0-0
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.01.2009, 02:12
matti123 napisał(a):Wyświetl post
Mocno się nastawiliście na transfer bramkarza ale mnie nie interesują wyniki 0-0
Wolisz wyniki 1:2, 1:4 itp.?
Dobry bramkarz potrafi czasami wywalczyć dla swojego zespołu cenne punkty, vide mecz Legia-Wisła z ubiegłej rundy. Ciekawe jaki byłby wynik gdybyśmy się przed tym meczem zamienili bramkarzami...

Powinniśmy się najbardziej skoncentrować na sprowadzeniu bramkarza i lewego pomocnika w obecnej sytuacji.
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.01.2009, 12:25
Jeśli mamy wybierać to potrzebujemy zawodników do ofensywy.
Odpowiedz cytując
wojtass_19
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 22.01.2009, 18:52
No to mamy następnego bramkarza z "nazwiskiem"
http://wislakrakow.com/www/showartic...rticleid=19981
Zobaczymy co pokaże gwiazda 2 ligowego czeskiego Banika Sokolov. Nie wiem czemu tak ciężko wyłożyć kase na dobrego bramkarza ale jak to mówią : "z gówna bata nie ukręcisz " Z jednej strony chłopak ma warunki 1,90 cm no i te niektore obrony to z kosmosu : http://pl.youtube.com/watch?v=iLHrRpwYIhs
Nie wiem co o tym myśleć, warto poczekać zobaczymy co pokaże w sparingach o ile wogóle dostanie szanse.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 22.01.2009, 19:16
wojtass_19 napisał(a):Wyświetl post
Zobaczymy co pokaże gwiazda 2 ligowego czeskiego Banika Sokolov. Nie wiem czemu tak ciężko wyłożyć kase na dobrego bramkarza ale jak to mówią : "z gówna bata nie ukręcisz " Z jednej strony chłopak ma warunki 1,90 cm no i te niektore obrony to z kosmosu : http://pl.youtube.com/watch?v=iLHrRpwYIhs
Nie wiem co o tym myśleć, warto poczekać zobaczymy co pokaże w sparingach o ile wogóle dostanie szanse.
W grudniu Ilizi przebywał na testach w Polonii Bytom, ale nie znalazł uznania w oczach trenerów dziewiątej drużyny Ekstraklasy.

Sorry ale branie takich ludzi na testy kompromituje tylko nasz klub.
No chyba, ze koles byl obserwowany cala runde przez siec naszego scoutingu ale mysle, ze Bednarz nawet niewiem gdzie lezy ten Sokolov - no chyba, ze tam mozna nurkowac.
Puchar jest na5z!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.01.2009, 19:19
wojtass_19 napisał(a):Wyświetl post
już jeden Słowak w Wiślackiej bramce stał - Trabalik i raczej niczym sie nie popisał.No chyba że Ilizi okaże sie drugim Jankiem Mucha to ok
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.01.2009, 19:22
Kolejny po Zdravokowicu czy jak mu tam bylo , ktory z powodu swietnej gry, z perwszej ligi awansowal do drugiej...dobrze ze chociaz nie Indonezyjskiej
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.01.2009, 19:46
Żenada, jak mamy testować kolejnych ogórów, którzy nawet boiska nie powąchają to lepiej dać sobie spokój.
Trochę to dziwne, że mistrza Polski nie stać na bramkarza za 300k euro. Ogólnie to nikogo nie możemy kupić. Ktoś konta pozamrażał ? Dobrze, że jest z czego płacić zawodnikom.
..
Odpowiedz cytując
prawnik25
Senior Member

Stary 22.01.2009, 19:57
Cytat:
Trener w kilku słowach podsumował także występ testowanego brazylijskiego pomocnika, Handersona. "Jest to zawodnik przyszłościowy. Nie jest to piłkarz, który mógłby już w tym momencie wzmocnić Wisłę. Można o nim ewentualnie pomyśleć w kontekście Młodej Ekstraklasy, ale to już jest w gestii dyrektora sportowego" – wyjaśnił Skorża.
No i mamy wszystko jasne, co było do przewidzenia gość z 3 ligi brazyliskiej ciężko by stanowił wzmocnienie Mistrza Polski- tyle tylko, że to było jasne już przed samymi testami- nie chcę przypominać co pisali tzw. znawcy futbolu, gdy pisałem o wyszkoleniu taktycznym tego zawodnika omal by mnie rozstrzelali i co głupio wam...

Bądźmy szczerzy bez pieniędzy ekstra od Cupiała, transferów nie będzie co za sobą pociąga brak pucharów w przyszłym roku, w obliczu przebudowy stadionu to może i dobrze ale z czegoś utrzymywać się jednak trzeba a my sobie fundujemy od lipca Gargułe i Żurawskiego prawdopodobnie tylko po co?
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 22.01.2009, 20:03
cięzko spodziewac sie po młodym chłopaku z ligi stanowej że bedzie wzmocnieniem Wisełki.Antoś Ptak też na tej klasy zawodnikach chciał zrobic furore w Polsce ale mu sie nie powiodło
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 22.01.2009, 20:06
Scenariusz sie powtarza... Pol roku temu przyjechal niejaki Alan Lalin z Hondurasu i byl tak slaby, ze nie dostał szansy nawet w sparingu, przyjezdzali tez roznej masci bramkarze, z ktorych kazdy prezentowal bardzo niskie umiejetnosci. Jakie wnioski ? Zadne... Obserwujemy dokladnie to samo. Pierwszego goscia, ktorego nie chcieli nawet w lidze indonezyjskiej juz mielismy. Zapowiada sie ciekawie.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.01.2009, 20:23
Scenariusz sie powtarza... Pol roku temu przyjechal niejaki Alan Lalin z Hondurasu i byl tak slaby, ze nie dostał szansy nawet w sparingu, przyjezdzali tez roznej masci bramkarze, z ktorych kazdy prezentowal bardzo niskie umiejetnosci. Jakie wnioski ? Zadne... Obserwujemy dokladnie to samo. Pierwszego goscia, ktorego nie chcieli nawet w lidze indonezyjskiej juz mielismy. Zapowiada sie ciekawie.
łapanka jest łapanka... nic więcej... sensowny będzie może 1 z 10 złapanych grajków... jak dobrze pójdzie
Ostatnio edytowane przez arti : 22.01.2009 o godz. 20:31.
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 22.01.2009, 21:11
Niech zadzwonią do Jurka Dudek
przez tyle lat na zachodzie i pare w Realu to już zarobił na emeryturke
to może sobie jeszcze pobroni w Polsce na koniec
przynajmniej będą tańce
Odpowiedz cytując
lulito1906
Junior Member

Stary 22.01.2009, 21:23
Kurcze cięszko jest zrozumieć o co tu tak naprawdę chodzi. Przecież zarówno Skorza jak i Bednarz dobrze wiedzą, że Pawełek jest slaby, że bramkarz to bardzo newralgiczna pozycja, że dzięki dobremu bramkarzowi można zdobyć parę punktów więcej. Nie wierzę, że taki klub jak Wisła nie stać na dobrego bramkarza. Inną rzeczą jest fakt, że Wisła nigdy nie miała bardzo dobrego bramkarza (w ostatnich 15 latach). Mógł nim zostać Dolha no ale wybrał inną drogę.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 22.01.2009, 21:39
Glownym problemem jest brak jakiejkolwiek sieci scautingu i nikłe kontakty Bednarza w Europie. Za Mielcarskiego scautow rowniez nie bylo, ale przynajmniej rekompensowal ten problem fakt posiadania przez niego bogatych znajomosci np. w Portugalii co pozwalalo na transfery tanich i dobrych pilkarzy.
W pierwszym okresie swojej pracy w klubie Bednarz jeszcze jezdzil na Slowacje, do Czech, na Balkany ogladac pilkarzy, a teraz to juz ani slychu na ten temat.

W Europie sa dziesiatki lig, tych slabszych i tych mocniejszych, pierwszych i drugich i nie wierze zeby nigdzie nie bylo dobrego bramkarza chetnego zagrac w pucharach europejskich i zarabiac regularnie wyplacane dajmy na to 200 tys Euro rocznie. Tylko trzeba miec ludzi, ktorzy ich znajda, a nie opierac sie na menadzerskich poleceniach jak to ma miejsce obecnie.

Ciekawe czy Wisla ma np. liste wszystkich bramkarzy z Europy, ktorym w czerwcu koncza sie kontrakty...
Odpowiedz cytując
Proximus
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 22.01.2009, 22:08
Już naprawdę nawet takiego optymistę jak ja zaczyna to wku*iać. Nie może Cupiał obejżeć jeszcze raz meczu z Lech czy 73 minuty w meczu ze Spurs na WHL.Może by go skłonilo do poświęcenia tych 400tys € na Fina(nie będe kaleczył jego nazwiska). Sciągają jakiś anonimowych bramkarzy na testy i ciągle jest to samo. W ciągu ostatnch 3 lat z nie wiadomo ilu testowanych zawodnikó kupiliśmy dwóch z tego jednego oddaliśmy po roku.Czy oni naprawdę nie mogą zatrudnić chociażby JEDNEGO scauta żeby pojeździł po Słowacji czy po Czechach(tzn teraz już za późno bo powinien taki scaut jeździć po tych krajach przez całą jesień żeby na początku okienka była sporządzona jakaś lista piłkarzy FAKTYCZNIE godnych zainteresowania). Mówią o jakiejś liście zawodników którymi są zainteresowani a na razie zakontraktowali Gargułe i kupili napastnika niepodziankę from Brazil. Bez obrazy dla Baszcza i Zienia ale chcialbym żeby odeszli i zobaczylibyśmy wtedy jak profesjonalny jest nasz klub i czy faktycznie obserwują jakichś zawodników mogących ich zastąpić.

A tak z innej beczki. Mam nadzieję że Zdravkovic i Henderson to byli "nadprogramowi" testowani. Obaj przyszli bo zostali poleceni. Mam nadzieję że Skorża mówiąc o tych dwóch-trzech zawodnikach nie mial na myśli bramkarza który był za słaby żeby dać mu szansę w sparingu i skrzydlowego na którym zastanawia się czy przydalby się w ME.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 22.01.2009, 23:55
To co robimy i jak szukamy kogos na pozycjie i bramkarza kompromituje caly nasz klub,to poprostu KPINA ,i WSTYD zeby mistrz Polski nie potrafił znalesc i wyselekcjonowac kogos na podstawie juz widzianych umiejetnosci a nie na zasadzie chybił-trafił.

Jak trzeba miec zasłoniete oczy zeby nie stwierdzic ze inwestycja w klasowego bramkarza to priorytet ,podstawa i pierwsze ogniwo od ktorego zaczyna budowac sie zespół.

A u nas jacys komletnie przypadkowi ludzie ,amatorzy ,wyrzutki ,róbmy sobie jaja dalej tylko trzeba miec swiadomosc ze czas ucieka a my dalej praktycznie bez bramkarzy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 23.01.2009, 00:11
Glownym problemem jest brak jakiejkolwiek sieci scautingu i nikłe kontakty Bednarza w Europie. Za Mielcarskiego scautow rowniez nie bylo, ale przynajmniej rekompensowal ten problem fakt posiadania przez niego bogatych znajomosci np. w Portugalii co pozwalalo na transfery tanich i dobrych pilkarzy.
Nesta.. za przeproszeniem awruk. . gdzie masz tych tanich i dobrych pilkarzy Za Mielcarskiego
ludzie słyszleiscie o czym takim ze grasz jak ci orkiestra pozwala
Ostatnio edytowane przez wiertar : 23.01.2009 o godz. 00:17.
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów