The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.01.2009, 17:08
westersyl napisał(a):Wyświetl post
http://lancenet.com.br/clubes/FLUMIN...a-quinta-feira

Kolejny news o Romeu, jeśli dobrze rozumiem co tam jest napisane to jeszcze dzisiaj powinno się wszystko wyjaśnić odnośnie tego czy zostanie we Flu ?
Zabawne.

Cytat:
Sprawa Romeu ma się wyjaśnić jeszcze w ten czwartek. Zawodnik chce zostać, ale Alexandre Faria (dyrektor sportowy Flu - przyp. mój) uważa, że będzie to trudne.

Wszystko wskazuje na to, że kwestia pozostania lub odejścia pomocnika Romeu ma się rozstrzygnąć w ten czwartek. Zawodnik i zarząd klubu spotkali się w tą środę i klub zajął stanowisko (jakie? - tego nie tłumaczą).

Były pewne nieporozumienia, ale je rozwiązaliśmuy. Fluminense ma u mnie pierwszeństwo i czekam na odpowiedź - powiedział Romeu, który już wielokrotnie dawał do zrozumienia że chce zostać w klubie.

Jednak według dyrektora sportowego Flu Alexandre Faria ciężko będzie o podpisanie umowy.

Rozmawialiśmy, on (zawodnik) zmienił zdanie ale mamy juz zamkniętą kadrę i sytuacja jest problematyczna - poinformował.
(w miarę wierne tłumaczenie, robiłem na szybko a nie mam słownika pod ręką)

Wynikało by z tego, że Romeu sam nie wie, czego chce - jeśli wierzyć temu Farii. Najpierw się targuje, Santos daje wyższy kontrakt o 25%, być może i Wisła daje większy a on skamle we Flu o nowy kontrakt. Jeśli to prawda, to znaczy że zawodnik boi się odejść do innego klubu, a więc ma słabą psychikę.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 08.01.2009, 17:27
w sumie nic nowego ale ciekawe jest pogrubione

Cytat:
Zrobiło się trochę zamieszania. Po prostu nałożyły się dwie sprawy związane z rezygnacją trenera Pawła Janasa i podpisaniem umowy z Wisłą przez Łukasza Gargułę – wyjaśnił dyrektor sportowy GKS Bełchatów Zdzisław Drobniewski – Nic nie odwołujemy, nie ma w tym żadnych podtekstów, tylko rada nadzorcza chce najpierw z nami omówić pewne sprawy, wysłuchać nas i przedyskutować. Dopiero wtedy z naszymi przyjaciółmi z Wisły zastanowimy się nad najbliższą piłkarską przyszłością Garguły.
skwk
Odpowiedz cytując
fugiell
Member

Od: 12.2008

Stary 08.01.2009, 18:00
Mam nadzieje, ze jutro będą dla nas miłe wiadomości
Odpowiedz cytując
Acapelo
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 08.01.2009, 18:50
Majewski lubi budować od nowa. Myślę że są duże szanse że się dogadają z GKSem. Podobno Majewski został ich trenerem. Nie sądzę żeby chciał marnować czas na Gargułę
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.01.2009, 18:58
napisze tak...jesli Zuraw wrocilby do Wisly to mistrza mamy w kieszeni!!!
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.01.2009, 19:03
Acapelo napisał(a):Wyświetl post
Majewski lubi budować od nowa. Myślę że są duże szanse że się dogadają z GKSem. Podobno Majewski został ich trenerem. Nie sądzę żeby chciał marnować czas na Gargułę
Tyle, że postawili przed nim cel, zdobycie mistrza
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
A wiesz w jakiej formie obecnie znajduje się Żuraw, czy tylko przez pryzmat jego dokonań w Wiśle masz tę pewność?
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując
DominoForza
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 08.01.2009, 19:03
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
cholera go wie w jakiej dyspozycjii bedzie na nasze rodzime warunki ,do najmlodszych nie nalezy,proste ze bedzie to wzmocnienie ale czy na miare majstra ? ja to bardziej licze na Gargule i tego Brazylijczyka lepsza perspektywa
Ostatnio edytowane przez DominoForza : 08.01.2009 o godz. 19:05.
.....
Odpowiedz cytując
MarcinKrosno
Junior Member

Od: 02.2006

Stary 08.01.2009, 19:35
Jakoś wierzę, że będzie dobrze. Jeżeli co runda będą przychodzili zawodnicy pokroju Marcelo, to za trzy lata będziemy jak Ajax Amstedam.
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.01.2009, 19:43
MarcinKrosno napisał(a):Wyświetl post
Jakoś wierzę, że będzie dobrze. Jeżeli co runda będą przychodzili zawodnicy pokroju Marcelo, to za trzy lata będziemy jak Ajax Amstedam.
Porównanie na wyrost i nietrafione.
Ajax sam wypuszcza na rynek młodych zdolnych ze swojej szkółki, których sprzedaje za duże pieniądze. My natomiast zaczynamy bazować na szkółkach południowoamerykańskich, co o tyle jest gorsze, że nie monitorujemy na bieżąco rozwoju, czy też braku potencjalnych zawodników do pierwszego składu.
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 08.01.2009, 19:49
Żurawski wg. mnie to inwestycja która na pewno sie zwróci .
1. Poziom sportowy na pewno nie jest niższy niz Ivanowskich , Czinjam czy innych Gajtkowskich którzy strzelają po 5-8 goli na półrocze (może opórcz tego ostatniego ). W lidze greckiecj kótra jest mocniejsza niż nasza gra przyzwoicie wiec może nie bedzie to Zuraw anno domini 2004/2005 ale wzmocineniem będzie.
2. Wreszcie ktoś będzie umaił przemówic do chłoapkó w szatnii . Z całym szacunkiem dla Kosy ale Zuraw osiągnał o wiel wiecej niż on i nawet z wywiadów dla mnie chłop ma charyzmę potrzebną na boisku i poza nim -> nie bez kozery był kapitanm repry i Wisły.
Tak więc jak uda nam się go ściągnac to będzie naprawdę niebywały sukces sportowy 9+ marketingopwy bo buźkę to tez ma znaną
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.01.2009, 19:59
Podzielam opinię Bednarza, który podobno jest przeciwny sprowadzeniu Żurawia. Wisła chcąc ugrać coś w Europie potrzebuje grajków ambitnych, charakternych, którzy nie będą wymiękali przed przykładowym Tot. A Żuraw co? Ciepłe kluchy i tyle. Chce wrócić na emeryturę żeby sobie jeszcze ze 2 lata pokopać w Ekstraklasie. Ten transfer nie ma sensu. Niech sobie Skorża da spokój.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 08.01.2009, 20:31
A ja się nie zgadzam. Żuraw idealnie by się przydał. Brakuje nam takiego gracza. W miarę doświadczonego, ale nie czerstwego. Mam nadzieję, że zawita na R22.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 08.01.2009, 20:39
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Podzielam opinię Bednarza, który podobno jest przeciwny sprowadzeniu Żurawia. Wisła chcąc ugrać coś w Europie potrzebuje grajków ambitnych, charakternych, którzy nie będą wymiękali przed przykładowym Tot. A Żuraw co? Ciepłe kluchy i tyle. Chce wrócić na emeryturę żeby sobie jeszcze ze 2 lata pokopać w Ekstraklasie. Ten transfer nie ma sensu. Niech sobie Skorża da spokój.
w.g. mnie przydatnosc danego zawodnika nie powinna byc okreslana na podstawie jego samych umiejetnosci, walorów marketingowych, perspektyw przyszlosciowych wobec celów druzyny itd, ale wyzej wymienionych aspektów w relacji z ceną za całe przedsięwzięcie. Gdyby trzebabylo kupic Macka za np 500KE(niektóre zrodla podają ze ma jeszcze wazny kontrakt 1,5 roku) + placic 250KE/sezon to podziekował. Ale jesli Żuraw jest do wyciągniecia za frajer (niektore zrodla tak podają) + jako nachapany forsą i udający sie na zakonczenie kariery do Wisly , moglby sie zodzic na 100KE - to juz inna bajka, co nie

Innymi słowu, punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 08.01.2009, 20:52
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
w.g. mnie przydatnosc danego zawodnika nie powinna byc okreslana na podstawie jego samych umiejetnosci, walorów marketingowych, perspektyw przyszlosciowych wobec celów druzyny itd, ale wyzej wymienionych aspektów w relacji z ceną za całe przedsięwzięcie. Gdyby trzebabylo kupic Macka za np 500KE(niektóre zrodla podają ze ma jeszcze wazny kontrakt 1,5 roku) + placic 250KE/sezon to podziekował. Ale jesli Żuraw jest do wyciągniecia za frajer (niektore zrodla tak podają) + jako nachapany forsą i udający sie na zakonczenie kariery do Wisly , moglby sie zodzic na 100KE - to juz inna bajka, co nie
Dokładnie, to tylko i wyłącznie bajka.
Żaden piłkarz, który jest po 30-tce i w życiu raczej nie będzie już takiej kasy zarabiał, nie jest nachapany forsą. To po pierwsze. Po drugie Wyobrażasz sobie Żurawskiego ganiającego w naszym zespole za 100 tys. euro, podczas gdy inni piłkarze, z wiadomymi na czele, biegają za trzy razy tyle? Po trzecie, póki co mamy Brożka, mamy Beto i Niedzielana, w odwodzie od biedy Boguskiego. Ktoś musiałby siedzieć i szkoda np., jeśli byłby to Beto przez Żurawskiego (bo gwiazda i legenda). Pewnie, że różnie może być, Beto może okazać się kaleką, Niedzielan może nie wyjść z obecnego poziomu i znów zostaje sam Brożek, ale jest też szansa na zaskok w drugą stronę i posiadanie trzech porządnych napastników. Dlatego opcja z Żurawskim najrozsądniej jakby poczekała do lata.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 08.01.2009, 21:10
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358..._Reymonta.html
Odpowiedz cytując
krzywy
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.01.2009, 21:21
jutro do godziny 15 władze bełchatowa będą negocjować kontrakt z Ulatowskim i pewnie znowu Naszych odeślą z kwitkiem mendy jedne
od kołyski, aż po grób zawsze ukochany klub WISŁA KRAKÓW
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 08.01.2009, 22:01
A gdzies wyczytalem ze S.Majewski bedzie ich trenerem
szkoda ze to plotka bo pewnie Guła by szybciej do nas przyszedł
i GKS juz napewno o puchary by nie walczyl tylko o utrzymanie
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 08.01.2009, 22:05
Żurawski - przemówić do chłopaków w szatni?
To żarty?
To nie ten charakter
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Stary 08.01.2009, 22:16
FraMat napisał(a):Wyświetl post
Żurawski - przemówić do chłopaków w szatni?
To żarty?
To nie ten charakter
A masz kontrkandydata prawdopodobnego na chwilę obecną ?
Głowa ? Brożek ? Niedzielan?
Żurawski doświadczony jadł z niejednego pieca piłkarski chleb a jak pamiętam nikt wcześniej nie narzekał jak nosił kapitańską opaskę .
Wg. mnie najlepszy na TERAZ kandydat na kapitana . Oczywiście jak uda sie go ściągnąc.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 08.01.2009, 22:19
Dla nas zdecydownie lepiej gdy trenerem GKS bedzie Ulatowski a nie doktor. Jeśli za Gargułe miałby iść w rozliczeniu któryś z naszych zawodników to przy Ulatowskim nie będzie duzych problemów a wyobrażaci sobie że Stefan trenuje Zienia
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 08.01.2009, 22:19
Kolego sympatyczny...

Jedną z ról kapitana jest od czasu do czasu,gdy trzeba, porządnie op....lić innych zawodników.
Żurawski nie ma na tyle silnej osobowości. W roli kapitana w Reprezentacji się nie sprawdził.
A to, że nikt na niego nie narzekał nic nie znaczy.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 08.01.2009, 22:27
+18
http://www.youtube.com/watch?v=XqIfUkzbw1E
http://www.youtube.com/watch?v=SOLGG...eature=related

pozory mylą ;p
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Stary 08.01.2009, 22:52
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Kolego sympatyczny...

Jedną z ról kapitana jest od czasu do czasu,gdy trzeba, porządnie op....lić innych zawodników.
Żurawski nie ma na tyle silnej osobowości. W roli kapitana w Reprezentacji się nie sprawdził.
A to, że nikt na niego nie narzekał nic nie znaczy.
Kolego przesympatyczny...

Jak podasz mi personalia kapitana który wg. Ciebie teraz jest najlepszy dla Wisły do będę bardzo wdzięczny.
Właśnie od czasu do czasu , kapitan nie jest żeby tylko "kur*****" na kolegów a że Żuraw umie to polecam youtube :

http://www.youtube.com/watch?v=XqIfU...next=1&index=9
i
http://www.youtube.com/watch?v=SOLGG...eature=related

jasne że z przymrużeniem oka ale na orbicie nie ma innego jak Cię nie przekonuje arg. że Żuraw nie potrafi op.... innych
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.01.2009, 23:00
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5062
Beto już nasz oficjalnie

Do Krakowa nadal nie dotarł certyfikat zawodnika, ale to nie stanęło na przeszkodzie w podpisaniu umowy. Beto w poniedziałek rozpocznie treningi z Wisłą, będzie występował z numerem "30" na koszulce.
Ostatnio edytowane przez piter116 : 08.01.2009 o godz. 23:12.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 08.01.2009, 23:03
Żuraw to taki sam kapitan jaki i Głowa, co klaśnie dwa razy w meczu i tyle z tego kapitaństwa.
----------------------
Niedzielan za 400 kilo E? Wyceniłem go podobnie. Powinien jakiś kupiec się pojawić, może Polonia W?
Baszczu do ciepłych krajów? Popieram!
Dzięki tym ewentualnym transferom zrobi się miejsce dla nowych grajków, a może nawet gotówkowych.
---------------------
Nie ma co pitolić, ale kotrakt z Beto to bardzo duży sukces Bednarza. Brawo! Zapunktował u mnie.
Powód: dopis
Ostatnio edytowane przez czesiu : 08.01.2009 o godz. 23:06.
Odpowiedz cytując
arth_ur
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 08.01.2009, 23:04
Żurawski to dla mnie ikona "nowożytnej" Wisły. Jeśli do nas przejdzie to znów będzie strzelał gole. I proszę pseudo fachowcy kogo byś cię woleli ? Nieznanego napastnika czy solidnego piłkarza, który mam nadzieję że traktuje Białą Gwiazdę jako coś więcej niż sposób do zarabiania pieniędzy.
http://www.youtube.com/watch?v=-shF8y5ud0Q - obejrzyj Wiślaku, zapewniam że banan pojawi się na twych ustach
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 08.01.2009, 23:07
Beto jednak na 3,5 roku , a nie 2,5 jak podawano... To dobrze, bo ledwo by zaczal grac, a juz by musial odchodzic.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.01.2009, 23:09
nesta napisał(a):Wyświetl post
Beto jednak na 3,5 roku, a nie 2,5 jak podawano... To dobrze, bo ledwo by zaczal grac, a juz by musial odchodzic.
Kontrakt i tak zapewne z tajemniczą klauzulą...

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 08.01.2009, 23:12
djjamajczyk napisał(a):Wyświetl post
Kolego przesympatyczny...

Jak podasz mi personalia kapitana który wg. Ciebie teraz jest najlepszy dla Wisły do będę bardzo wdzięczny.
Może to zabrzmieć jak science fiction, ale...

Cleber Guedes de Lima
Wcześniej takim kimś był Kosowski, ale jego już nie ma.
djjamajczyk napisał(a):Wyświetl post
Właśnie od czasu do czasu , kapitan nie jest żeby tylko "kur*****" na kolegów
Wiem.

Kapitan jest między innymi od tego, żeby pociągnąć kolegów jak nie idzie. Żurawski tego nie potrafi, co już udowodnił chociażby w Reprezentacji.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
djjamajczyk
Senior Member

Stary 08.01.2009, 23:25
Krissu napisał(a):Wyświetl post
Może to zabrzmieć jak science fiction, ale...

Cleber Guedes de Lima
Wcześniej takim kimś był Kosowski, ale jego już nie ma.
Właśniejako kontrkandydat dla Żurawia również przyszedł mi na myśl też Cleber . Wielkim piłkarzem nie byłem i nie będę ale ciekawy jestem jakby to wypaliło z komunikacja jakby Cleber został kapitanem
Cytat:
Wiem.

Kapitan jest między innymi od tego, żeby pociągnąć kolegów jak nie idzie. Żurawski tego nie potrafi, co już udowodnił chociażby w Reprezentacji.
Zgadzam się od tego min. jest kapitan. Tylko reprezentacja wg. mnie to bardzo niewdzięczny temat bo balon był nadmuchany przez wszystkich i objawy pękania były już przed ME a samo BUM było podczas samych ME . Więc myślę że sytuacji w naszej Wiśle z Reprą nie można porównać, aczkolwiek fakt że Żuraw nie pociągnął Orłów (w domyśle Orlików) przyznaje racje -> wszyscy widzieliśmy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów