|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Banita
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Podobno Beto jest po równie poważnej kontujzi jak Niedzielan i Dawidowski?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Najbardziej podoba mi się fragment że chciała go Touluse'a za 1,5 mln Euro ale to było za mało
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Panowie ale 12k EUR miesięcznie netto czy brutto bo to robi dużą różnicę? Jeśli mówilibyśmy o kwocie netto to oferta Wisły dla Romeu wcale nie wyglądałaby tak ładnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
10 znaków |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Realizm, czy minimalizm Garguły?
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jest młody, grał w młodzieżówkach, parę goli strzelił. Sprawdzi się - dobrze, nie sprawdzi się - mała strata. Przypominam, że Rengifo, Costly i Chinyama też nie przychodzili do naszej ligi jako gwiazdy i w pełni ukształtowani zawodnicy. Czego wy wymagacie za darmo, kolejnego Henryego?
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.01.2009 o godz. 15:27.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No i w końcu z za zasłony pokazał nam się Beto. Pierwsze wrażenia:
1. Ciekawe dlaczego kontrakt podpisano na 2,5 a nie na 4 lata? Wyglada na to że w tym punkcie Wisła ustąpiła. 2. Ciekawe czy w kontrakcie jest opcja przedłużenia go po roku czy juz teraz zaakceptowali całe 2,5 roku? Jeśli opcji nie ma znaczy że Wisła znów ustapiła. 3. Ciekawa jest informacja że Palemiras przedłużył sobie kontrakt na następny rok. Z jednaj strony oznacza to kłopoty i prawdopodobny proces. Z drugiej oznacza że skoro klub walczy o Beto to chyba nie jest on zupełnym ogórem. 4. Sądząc po udzielonym wywiadzie odnoszę wrażenie że Beto ma ochotę czuć się w Wiśle gwiazdą już od samego początku. Jak dla mojego ucha brzmi on trochę arogancko co chyba nie wróży zbyt dobrze początkowemu etapowi współpracy. Nie ma nic o tym jak to fajnie że jest w Wiśle ale wali od razu że to jest tylko przystanek przed przejściem do lepszego klubu (o ironio mówi wręcz że to będzie w interesie Wisły). Marcelo na tym etapie prezentował się jednak znacznie pokorniej (rozsądniej). 5. Podsumowując: pierwsze wrażenie jest takie że będzie co najwyżej uzupełnieniem składu. Może mieć tendencję do robienia za gwiazdę (np: obrażania sie że za mało gra). Jeśli skuma się z Marcelo a Cleber nad nimi nie zapanuje to możemy mieć w Krakowie taką sambę że będziemy wspominać Nicko z tkliwym rozżewnieniem.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 08.01.2009 o godz. 15:41.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
Tu pojawia się postać Żurawia, który otwarcie mówi: pieniądze się nie liczą, chce grać dla Białej Gwiazdy. Jestem jak najbardziej za Żurawiem, może stać się ikoną klubu, podobną jak Reiss w Lechu. Może być autorytetem, a po zakończeniu kariery pracowac dla nas choćby jako skaut, bo w Europie pewnie kontaktów złapał. Jestem na TAK dla Żurawia i mam spore zaufania dla Beto. Oby wszystko wypaliło ![]()
Zbigniew Boniek - "Śmierć, wybuchowa atmosfera wisiały nad stadionem."
Michel Platini - "Ten wieczór nie miał nic wspólnego z futbolem." The Daily Mirror - "Dzień w którym umarł futbol." 29.05.85 |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Dajcie spokoj, gosc jeszcze nawet pilki na treningu nie kopnal, a juz sie go czepiacie. dajcie mu sie wykazac, a potem mozecie oceniac.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Mi się wydaje że z tym Beto będzie tak samo jak z Dudu . Nie będzie dostawał dużo szans :(
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
![]() Twoje rozmyślania pod adresem Beto są przed wczesne i daleko posunięte, bardzo daleko. Także te odnośnie cech osobowościowych. Jeśli dla Kołtonia Cypr to piłkarska prowincja to ja się pytam gdzie my jesteśmy?
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 08.01.2009 o godz. 16:01.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Drugi dopiero sie rozkreca. - cos Ci sie chyba wszystko pomiszalo. A co jego wypowiedzi - mi sie to podoba - koles ma ambicje a to najwazniejsze - nie traktuje naszej ligi jako docelowej a do tego nie owija w bawelne i o to chodzi. Kluby jak Wisla musza zyc ze sprowadzania talentow i sprzedawania ich potem z zyskiem. Beto musi sobie zdawac sprawe ze zeby ktos sie nim zainteresowal - musi byc postacia wyrozniajaca sie nie tylko w Wisle ale i w calej lidze - a takiego gracza wlasnie potrzebujemy.Niech pomoze nam w zdobyciu mistrza, potem w pucharach i jak bedzie na prawde dobry, niech odejdzie za solidny pieniadz -z pozytkiem dla siebie i dla Wisly. Oczywiscie inna sprawa jest ile z trego jego gadania sie sprawdzi ale ma u mnie malego plusa juz na starcie. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Junior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Pewnie pan kołtoń nie napisałby takiego tekstu ,jak Łukasz byłby obecnie zawodnikiem Legii.
Niech w dupę pocałuje Gargułę i zajmie się klubem z Łazienkowskiej. ![]()
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"...... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jesli Beto mowi o Wisle jako o przystanku do dalszej kariery to znaczy ze chlopak ma ambicje i ze na treningach nie bedzie sie opierdzielal tylko cisnal zeby grac i strzelac bramki. czekam tylko na to az zaaduje pierwsza w lidze.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
marcinarsenal zwróć uwagę jak ten dziennikarz rozpoczyna rozmowę z Beto .... A tak poza tym ambitny jest a i tak wszystko wyjdzie w praniu a nikt go za byle pieniądz nie puści . ![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Chyba nie. Pytanie jest takie czy kwota którą dostaje Romeu wynosi 12k EUR miesiecznie netto czy brutto? Jeśli to jest kwota netto to w warunkach polskich (przy naszej skali podatkowej) oznacza to około 22k EUR miesięcznie
Twoje rozmyślania pod adresem Beto są przed wczesne i daleko posunięte, bardzo daleko. Także te odnośnie cech osobowościowych.[/quote] Co ja poradzę na to że szybko myślę .
Ostatnio edytowane przez wolfy : 08.01.2009 o godz. 16:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Gdyby gość planował doić Wisłę do końca kontraktu to oznaczałoby to, że wzięliśmy wybrakowany towar. Jeżeli będzie go napędzała chęć przejścia do nowego, bogatszego klubu, to jestem o jego postawę spokojny. Wystarczy zauważyć, że taki Paulista grał najlepiej gdy mu się kontrakt kończył.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
[QUOTE=wislak68;654136
Co ja poradzę na to że szybko myślę .[/QUOTE]Za szybko. 12 000 euro na rękę. Podatek odprowadza klub. Poza tym kurs nie ma nic do rzeczy, to raczej problem klubu, bo zawodnik ma dostać tyle ile ma wpisane w kontrakcie, a bolączką Wisły jest to po jakiej cenie kupujemy euro. Choć pewnie jakoś zabezpieczamy się na wypadek znacznych różnic kursowych. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
![]() Pan Kołtoń otwarcie przyznaje w Cafe Futbol, ze bywa na Lechu. Nawet Panią Kołtoniową sobie w Poznaniu znalazł. Tak przynajmniej twierdzi jego przyjaciel Mati. Może zazdrosny? ![]() ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
http://lancenet.com.br/clubes/FLUMIN...a-quinta-feira
Kolejny news o Romeu, jeśli dobrze rozumiem co tam jest napisane to jeszcze dzisiaj powinno się wszystko wyjaśnić odnośnie tego czy zostanie we Flu ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Wracając jeszcze do sprawy wytransferowania Marcelo to wygląda na to, że jest to tylko bezpodstawny szum medialny. Prezes Wilczek odnośnie pozyskania Davida: "David nie był obiektem naszego zainteresowania, mamy obrońców. W sprawie intencji jego przywiezienia do Krakowa proszę rozmawiać z menedżerem. Skupialiśmy się na poszukiwaniu zawodników na inne pozycje, tę sprawę mocno nakręciły media." Jeżeli Marcelo miałby odejść to trzeba byłoby poszukać dla niego następcy, jednak takiego tematu nie ma. Moim zdaniem dobrze, bo Marcelo to perspektywiczny piłkarz i jeszcze co najmniej przez półtora sezonu chciałbym oglądać go na R22
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie spodziewajmy się że będzie to zawodnik kompletny. Bardziej oczekiwałbym talentu w stylu Marcelo. Może mieć pewne braki które dzięki grze i przystosowaniu do europejskich warunków szybko zniknął. I może tak jak Marcel po pół roku stać się gwiazdą ligi. Cleber i Marcelo nauczą go ciężkiej i sumiennej pracy a nie jak się dobrze bawić. Oby chłopak był kreatywny i przebojowy bo wszystkiego innego można się nauczyć.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Transfer Romeu wciąż aktualny?
Cytat:
A TO powinno sprawic ze Guła wyciągnie kase z wlasnego kontraktu żeby do nas przejsc |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Zupełnie nie rozumiem naszych ruchów transferowych co do pozycji bramkarza.
Z jednej strony dajemy do zrozumienia, że chcemy konkurencji dla Pawełka. Z drugiej próbujemy podpisać nowy kontrakt z Juszczykiem, który udowodnił że jest bramkarzem przeciętnym i poważną konkurencją dla Pawełka nigdy nie będzie. Co więcej, Wilczek mówi że będziemy testować kolejnych bramkarzy. Równocześnie rezygnując z Bąka, który nie kosztował kokosów. Albo to zasłona dymna i chcemy tylko Silappy, albo po prostu nie mamy żadnych kandydatów... Ja nie wierzę, by nie dało się znaleźć przyzwoitego bramkarza z kartą w ręce. To znacznie łatwiejsze, niż pozyskanie napastnika czy ofensywnego pomocnika - co właśnie zrobiliśmy. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
Mam nadzieję, że kiedyś Bendarz powie coś więcej o tej sprawie. |