The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.01.2009, 20:05
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Nie mam pewności ale jest dużo rzeczy które na to wskazuję. Między innymi informacja o naszym zainteresowaniu Romeu pojawiła się w tym samym newsie co Marcelo, jak wiemy ten drugi do nas trafił a jego menago jest pan pan Hector. Bednarz w momecie kiedy ten news ujrzał światło dzienne, w wywiadzie dla wisłasoccer potwierdził nasz interes do Romeu. Także prawdopodobieństwo jest duże bo nie sądze abyśmy mieli jeszcze jakieś inne kontakty w Brazylii.

Odośnie tego gdzie mieszka Hector to z tego co gdzieś czytałem to chyba nie na stałe tylko pare miesięcy tam mieszkał.
Szczerze powiedziawszy to zawsze wydawało mi się że Peralta to nikt więcej jak zwykły geszefciarz. Interesy robi od przypadku do przypadku wykorzystując to że mówi po hiszpańsku (portugalsku?) i po polsku.
Natomiast jeśli miałby faktycznie podpisane stałe umowy managerskie z piłkarzami pierwszej ligi brazylijskiej to znaczyłoby że nie jest z nim tak źle. Moim zdaniem sam fakt reprezentowania Marcelo przy transferze do Wisły nie przesądza o tym czy Peralta miał z nim podpisany wcześniej stały kontrakt. Bardzo często się zdarza że w momencie gdy dany manager przychodzi z konkretną ofertą to piłkarz zapomina/rozwiązuje kontrakt z dotychczasowym managerem i podpisuje z nowym. Tak by mi to wygladało również z przypadku Marcelo/Peralty
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.01.2009 o godz. 20:07.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.01.2009, 20:26
Cytat:
Pytanie, ile Fluminese może zaoferować Romeu?Jak tam się płaci?
W którymś newsie o Romeu wyczytałem w komentarzach, że Romeu chce pewnie dostać tam kwotę około 36.000 Reali miesięcznie. Nie wiem czy dobrze to obliczyłem ale na rok u nas jest to kwota Okło 150.000 ojro.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.01.2009 o godz. 20:30.
Odpowiedz cytując
TSeq
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 07.01.2009, 20:33
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Pytanie, ile Fluminese może zaoferować Romeu?Jak tam się płaci?

W którymś newsie o Romeu wyczytałem w komentarzach, że Romeu chce pewnie dostać tam kwotę około 36.000 Reali miesięcznie. Nie wiem czy dobrze to obliczyłem ale na rok u nas jest to kwota Okło 150.000 ojro.
Moze 360.000 réais W przeliczeniu na Euro to daje jakies 125.000!!

Swoja droga, czy myslicie ze jesli on chce zarabiac 125.000 E, a w Wisle podejrzewam dostalby min. 200.000 E. to on by się chociac chwile wahal
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 07.01.2009, 20:36
Dobry i szeroki skauting to podstawa u nas to kuleje
Wisełka chcąc " wykopać jakiegoś ziemniaczka" musi mieć 10 takich Peraltów na tym "kartoflisku".

Z wychowanków za wiele niema, i trzeba szukać, szukać , szukać a nie oglądać "koty w worku " podsuwane przez pseudo-menago.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 07.01.2009, 21:10
TSeq napisał(a):Wyświetl post
Moze 360.000 réais
36.000 reali miesięczne tak jak napisałem.
Czyli według kogoś tam w komentarzach Romeu zadowoliłby się kwotą 130.000 Euro na rok (zależy jaki przelicznik się zastosuję) we Fluminense.
Jak wszyscy widzimy nie jest to dużo, jeśli chłopak jest niezdecydowany byłbym wstanie mu dać kontrakt na poziomie 300 tys euro, dołozyć można nawet ze 100 tys za sam podpis. Wcześniej trzeba byłoby pozbyć się jednak Mauro. Nie chciałbym także aby znajdowała się w jego kontrakcie klauzula na poziomie śmiesznej kwoty 2 mln euro czy coś w tym stylu.

Ja jestem przekonany co do jego umiejętności myślę, że Skorża i Bednarz także bo coś wspominał na spotkaniu o pomocniku który "naszym zdaniem byłby bardzo dużym wzmocnieniem", ciekawi mnie tylko czy opinia rady nadzorczej nie będzie odmienna.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.01.2009 o godz. 21:21.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.01.2009, 21:16
Jedno euro kosztuje 3 peso,bez kilku groszy. Wychodzi 12.000 euro miesięcznie.
Ale Santos daje 20% więcej,podobno. Sumy w naszym zasięgu,jak najbardziej. Do wyciągnięcia.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 07.01.2009, 21:28
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Jedno euro kosztuje 3 peso,bez kilku groszy. Wychodzi 12.000 euro miesięcznie.
Ale Santos daje 20% więcej,podobno. Sumy w naszym zasięgu,jak najbardziej. Do wyciągnięcia.
Jak najbardziej, jedynie problem może jest taki, że już nim negocjowaliśmy, ale zawodnik nie wyraził chęci wyjazdu z kraju, nawet za większe zarobki, bo nie sądzę że tak po prostu przestaliśmy się nim interesować ...
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 07.01.2009, 21:48
Flu podpisłało kontrakt z Diguinho, dlatego można domniemać, że nie zależy im już tak bardzo na Romeu. Osobna kwestią tych dywagacji jest fakt czy Wisła nadal intersuje się tym grajkiem skoro on nigdy nie grał w reprezentacjach młodzieżowych. Czy na taki transfer zgodę wyraziła RN?
Odpowiedz cytując
TonyTS
Junior Member

Od: 09.2008

Stary 07.01.2009, 21:53
Podajecie kwote około 150 tys euro, licząc że w Polsce Wisła ma mu dać 200 tys euro i ma przyjść do nas z pocałowaniem ręki. Czy ja wiem czy to takie pewne ? Że niby 50 tys euro różnicy ? Ok, a gdzie opłaty za fajną mete na mieście, nowy samochód w Polsce + rozłąka z rodziną, wyjazd z ojczyzny w nieznane ?
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 07.01.2009, 21:54
http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,358...kach_rady.html
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 07.01.2009, 22:12
a skad w ogole pewnosc ze interesujemy sie Romeu, te newsy odgrzebal jakis charpagan dziennikarzyna, odswiezyl je i jest gotowa informacja.
Odpowiedz cytując
TSeq
Junior Member

Od: 01.2009

Stary 07.01.2009, 22:14

Czyli jest szansa, ze RN belchatowa bedzie na tyle rozgarnieta, zeby cokolwiek zarobic...
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 07.01.2009, 22:51
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Flu podpisłało kontrakt z Diguinho, dlatego można domniemać, że nie zależy im już tak bardzo na Romeu. Osobna kwestią tych dywagacji jest fakt czy Wisła nadal intersuje się tym grajkiem skoro on nigdy nie grał w reprezentacjach młodzieżowych. Czy na taki transfer zgodę wyraziła RN?
To może iść od Santosu, więcej mu dawali,podobno. Tak swoją drogą to kluby mogą płacić śmieszne pieniądze,bo jest ciśnienie nowych młodych. Nie podpiszesz,na twoje miejsce mamy kolejnego. Stad takie małe sumy. Chyba tylko gwiazdy zarabiają tam niezłe pieniądze. Choć nie wiem do końca, tak z obserwacji domniemuje. Nieźle zaczynamy się rozpychać, bierzemy tylko tych co grali w reprezentacjach mlodzieżowych. No i dobrze w sumie, skoro za 200 tysiecy można mieć grajka na dorobku z dobrego klubu,to grzechem byłoby nie brać ich.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
mlodshy
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 08.01.2009, 00:04
Na 90minut jest informacja, że Beto podpisał 2,5 letni kontrakt. Nie otwiera mi się strona oficjalna, więc nie wiem, czy klub potwierdził ale patrząc na źródła jakie podają, do potwierdzenia jeszcze daleka droga.
Ostatnio edytowane przez mlodshy : 08.01.2009 o godz. 00:06.
"Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz żywo szuka sposobu jak wyleczyć odniesione rany." W. Shakespeare
Odpowiedz cytując
TSWalos
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 08.01.2009, 00:16
Na oficjalnej nic nie ma. Na TWSD jest info ale nieoficjalne ...
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 08.01.2009, 00:16
Na Oficjalnej również jest notka o tym, więc coś w tym jest.
Chodzi mi o Wislakrakow.com (przeważnie jak tam jest, to i w praktyce również)
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 08.01.2009, 00:31
Modlę się tylko gorąco do Boga żeby to nie był kolejny Branko Radowanowić.....
Odpowiedz cytując
-Goral-
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 08.01.2009, 00:39
Tak naprawdę to z nim jest jedna wielka niewiadoma.

Marcelo jednak przychodził jako podstawowy zawodnik pierwszoligowego kubu. A Beto zobaczymy. Żeby go tylko kontuzje omijały
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Stary 08.01.2009, 00:46
http://krakow.naszemiasto.pl/sport/9...b5367fb39fbf63
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.01.2009, 00:57

Łukasz Garguła, Beto, ewentualnie nowy bramkarz, powrót z Ruchu Chorzów Piotra Ćwielonga - czy to wszystkie ruchy kadrowe do klubu, jakie przeprowadzi Wisła w tym okienku transferowym? Niekoniecznie, choć jeśli już, to można spodziewać się jeszcze najwyżej jednego, choć dużego, transferu. Wkrótce "Biała Gwiazda" ma przystąpić do jego realizacji, ale jak ustaliliśmy, sprawa może być bardzo trudna do przeprowadzenia.

Jeśli jednak uda się załatwić ostatecznie Łukasza Gargułę od wiosny i przeprowadzić właśnie ten wspomniany duży transfer, to szanse mistrzów Polski na obronę tytułu znacznie wzrosną, a trener Maciej Skorża wreszcie będzie miał spore pole manewru podczas wiosennej walki i mistrzostwo i również Puchar Polski. W każdym razie najbliższe dni powinny być dla kibiców Wisły Kraków bardzo ciekawe i równie emocjonujące jak walka o ligowe punkty.
Bartosz Karcz - POLSKA Gazeta Krakowska

Grzelak ? Żuraw ? Kolejne złote dziecko Peralty ?
Chociaż sami piszą, że są bardzo małe szanse, więc pewnie to spekulacje.
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 08.01.2009 o godz. 00:59.
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 08.01.2009, 01:07
darotsok73 napisał(a):Wyświetl post
Modlę się tylko gorąco do Boga żeby to nie był kolejny Branko Radowanowić.....
trzy kluby na wiosnę zeszłego roku

cóż...
wygląda na totalnego ogóra....
módlmy się żeby tak nie było...

Juszczyk out
Jarosiński in

Krakowska twierdzi że będą testować jakiś ogórków i zastanawiają się nad Finem.
Przypomnę...
tak się zastanawiają 7 miesiąc
nie chcę przypominać kogośmy testowali przez ten czas...

zestaw Pawełek, Jarosiński, Cebanu budzi dreszcz
przerażenia u nas.
a śmiechu u rywali

na gwałt potrzebujemy skrzydłowych i napastnika
nie młodego zdolnego z rezerw
ale gościa który wejdzie do składu i zacznie strzelać
bez miliona euro się nie obejdzie
znaczy
obejdzie się bez transferów

módlmy się byśmy weszli do pucharów.... w związku z powyższym..

ps. czytając to: http://www.dziennik.pl/sport/pilkano..._to_latem.html już chyba wiadomo co to wg. Krakowskiej za trudny do przeprowadzenia transfer...
jak się uda... to można rzecz aśmy se odmłodzili kadrę...
Ostatnio edytowane przez emjot : 08.01.2009 o godz. 01:16.
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 08.01.2009, 01:58
Czekam na niespodziankę Bednarza. Na razie żadne media nie wspominały o tajemniczym zawodniku. Fajnie że mamy już wysokiego napastnika, ale jak przyjrzałem się jego karierze to czarno to widzę, ale wierze w chłopaka. Czyżby Beto był w stanie przebić się do 1 składu?
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.01.2009, 02:17
Beto'n i Ćwielong = nocny koszmar obrońców Ekstraklasy ;-)

Ciekawi mnie jakim cudem nasz nowy nabytek, te 4 kluby machnął na wiosnę. Aż strach się bać. Na szczęście podpisał 2,5 letni kontrakt. Ma 21 lat to może jeszcze z niego być kawał dobrego napastnika ale równie dobrze może być tylko kawał ch...ja. Weszło.com zawyrokowało ,jak zwykle z całkowitym poczuciem własnej nieomylności ;-) że z tego chłopaka Wisła nie będzie miała pożytku żadnego. Swoją drogą to czy ktoś zorientowany w brazylijskiej piłce mógłby się odnieść do przekonania redaktorów z powyżej wymienionego serwisu ,że w Brazylii to w reprezentacjach juniorskich gra każdy.

Szkoda ,że ta sytuacja kontraktowa się skomplikowała w przypadku Davida Braz'a bo może przy korzystnym przebiegu negocjacji udałoby się pozyskać kolejnego ciekawie rokującego obrońcę za darmo.

PS. Matti123 - prawdziwa kariera to jest chyba dopiero przed nim

PS1. http://www.youtube.com/watch?v=YpQdj8YFsEQ sądząc po tej próbce to taki cep z niego jest. Oby pokazał klasę. Kurde ale by chciał żeby ten gość się w Wiśle odnalazł...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 08.01.2009 o godz. 02:41.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 08.01.2009, 02:49
Zmienic 3 razy klub w jedna runde to jest ewenement na skale swiatowa - nigdy o czyms takim nie slyszalem i jesli to jest prawda to wkopanie sie na 2,5 roku w tego jegomoscia na prawde moze dziwic - szczegolnie majac w pamieci nasze poprzednie batalie by nie dawac wysokich kotraktom ludziom kompletnie niesprawdzonym.

Ale coz - ktos 6 w totka wygrywa , moze i nam sie tym razem uda.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 08.01.2009, 03:09
Sprostowanie: PALMEIRAS to klub z SAO PAULO---A nie z Rio de Janeiro jak podaje nasz serwis.
Odpowiedz cytując
pawelo84
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.01.2009, 04:04
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Zmienic 3 razy klub w jedna runde to jest ewenement na skale swiatowa - nigdy o czyms takim nie slyszalem i jesli to jest prawda to wkopanie sie na 2,5 roku w tego jegomoscia na prawde moze dziwic - szczegolnie majac w pamieci nasze poprzednie batalie by nie dawac wysokich kotraktom ludziom kompletnie niesprawdzonym.

Ale coz - ktos 6 w totka wygrywa , moze i nam sie tym razem uda.
Ale z drugiej strony to że 3 razy zmienił klub świadczy że ktos go jednak chciał. Takiego Kmiecia to ciężko było upchać nawet do Sosnowca. Widać że Beto ma w Brazylii niezła markę i jest rozchwytywany
Odpowiedz cytując
K4millo
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 08.01.2009, 07:53
Nawet jeśli Beto podpisał już kontrakt z Wisłą, to sprawa trafi najprawdopodobniej do sądu. Wszedłem na stronę federacji brazylijskiej CFB zobaczyć czy wpłynął do niej kontrakt Beto z Wisłą, a tam widzę, że Palmeiras przedłużyli sobie kontrakt z Beto o następny rok, zapewne bez zgody zawodnika podobnie jak zrobił to Santos z Marcelo.

http://200.159.15.35/registro/registro.aspx?s=168343

Więc mamy kolejny spór związany z podpisaniem kontraktu, zresztą Davidowi też przedłużyli kontrakt.

http://200.159.15.35/registro/registro.aspx?s=168008
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 08.01.2009, 09:33
K4millo napisał(a):Wyświetl post
Nawet jeśli Beto podpisał już kontrakt z Wisłą, to sprawa trafi najprawdopodobniej do sądu. Wszedłem na stronę federacji brazylijskiej CFB zobaczyć czy wpłynął do niej kontrakt Beto z Wisłą, a tam widzę, że Palmeiras przedłużyli sobie kontrakt z Beto o następny rok, zapewne bez zgody zawodnika podobnie jak zrobił to Santos z Marcelo.

http://200.159.15.35/registro/registro.aspx?s=168343

Więc mamy kolejny spór związany z podpisaniem kontraktu, zresztą Davidowi też przedłużyli kontrakt.

http://200.159.15.35/registro/registro.aspx?s=168008
Po cassusie Marcelo,mam zaufanie do "Łysego" ,ze nie spaprał tego transferu.
Opinie o Beto ,sobie wyrobimy jak go zobaczymy na grajacego na Reymonta.Ciekawe jak Skorża bedzie ustawial taktyke,bo wysoki napastnik to rzadkosc w naszej lidze.Moze w koncu Łobodziński bedzie miał komu wrzucać te pilki ? No i zeby zostal Brozek
Odpowiedz cytując
LooNatyk
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 08.01.2009, 09:57
co do Beto to ja jednak sie ciesze, iz udalo sie go podpisac. Ostatnio co prawda grywal po tych nizszych ligach, ale tak juz jest w Brazyli. Mial niesamowicie silnych konkurentow, wiec zdecydowal sie na wyporzyczenia, co w oczywisty sposob, nie pozwala osiagnac dobrej formy.
Chlopak jest mlody i papiery na gre ma, a jak bedzie u nas strzelal to sie dopiero okaze.
Odpowiedz cytując
MarcinKrosno
Junior Member

Od: 02.2006

Stary 08.01.2009, 09:58
Mam nadzieję, że Beto to nie kolejny Dawidowski.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów