|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
Natomiast jeśli miałby faktycznie podpisane stałe umowy managerskie z piłkarzami pierwszej ligi brazylijskiej to znaczyłoby że nie jest z nim tak źle. Moim zdaniem sam fakt reprezentowania Marcelo przy transferze do Wisły nie przesądza o tym czy Peralta miał z nim podpisany wcześniej stały kontrakt. Bardzo często się zdarza że w momencie gdy dany manager przychodzi z konkretną ofertą to piłkarz zapomina/rozwiązuje kontrakt z dotychczasowym managerem i podpisuje z nowym. Tak by mi to wygladało również z przypadku Marcelo/Peralty
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 07.01.2009 o godz. 20:07.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.01.2009 o godz. 20:30.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Swoja droga, czy myslicie ze jesli on chce zarabiac 125.000 E, a w Wisle podejrzewam dostalby min. 200.000 E. to on by się chociac chwile wahal |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Dobry i szeroki skauting to podstawa u nas to kuleje
Wisełka chcąc " wykopać jakiegoś ziemniaczka" musi mieć 10 takich Peraltów na tym "kartoflisku". Z wychowanków za wiele niema, i trzeba szukać, szukać , szukać a nie oglądać "koty w worku " podsuwane przez pseudo-menago. |
|
|
|
Guest
|
|
|
36.000 reali miesięczne tak jak napisałem.
Czyli według kogoś tam w komentarzach Romeu zadowoliłby się kwotą 130.000 Euro na rok (zależy jaki przelicznik się zastosuję) we Fluminense. Jak wszyscy widzimy nie jest to dużo, jeśli chłopak jest niezdecydowany byłbym wstanie mu dać kontrakt na poziomie 300 tys euro, dołozyć można nawet ze 100 tys za sam podpis. Wcześniej trzeba byłoby pozbyć się jednak Mauro. Nie chciałbym także aby znajdowała się w jego kontrakcie klauzula na poziomie śmiesznej kwoty 2 mln euro czy coś w tym stylu. Ja jestem przekonany co do jego umiejętności myślę, że Skorża i Bednarz także bo coś wspominał na spotkaniu o pomocniku który "naszym zdaniem byłby bardzo dużym wzmocnieniem", ciekawi mnie tylko czy opinia rady nadzorczej nie będzie odmienna.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 07.01.2009 o godz. 21:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Jedno euro kosztuje 3 peso,bez kilku groszy. Wychodzi 12.000 euro miesięcznie.
Ale Santos daje 20% więcej,podobno. Sumy w naszym zasięgu,jak najbardziej. Do wyciągnięcia. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Jak najbardziej, jedynie problem może jest taki, że już nim negocjowaliśmy, ale zawodnik nie wyraził chęci wyjazdu z kraju, nawet za większe zarobki, bo nie sądzę że tak po prostu przestaliśmy się nim interesować ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Flu podpisłało kontrakt z Diguinho, dlatego można domniemać, że nie zależy im już tak bardzo na Romeu. Osobna kwestią tych dywagacji jest fakt czy Wisła nadal intersuje się tym grajkiem skoro on nigdy nie grał w reprezentacjach młodzieżowych. Czy na taki transfer zgodę wyraziła RN?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Podajecie kwote około 150 tys euro, licząc że w Polsce Wisła ma mu dać 200 tys euro i ma przyjść do nas z pocałowaniem ręki. Czy ja wiem czy to takie pewne ? Że niby 50 tys euro różnicy ? Ok, a gdzie opłaty za fajną mete na mieście, nowy samochód w Polsce + rozłąka z rodziną, wyjazd z ojczyzny w nieznane ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
a skad w ogole pewnosc ze interesujemy sie Romeu, te newsy odgrzebal jakis charpagan dziennikarzyna, odswiezyl je i jest gotowa informacja.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
|
Czyli jest szansa, ze RN belchatowa bedzie na tyle rozgarnieta, zeby cokolwiek zarobic... |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
. No i dobrze w sumie, skoro za 200 tysiecy można mieć grajka na dorobku z dobrego klubu,to grzechem byłoby nie brać ich.![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Na 90minut jest informacja, że Beto podpisał 2,5 letni kontrakt. Nie otwiera mi się strona oficjalna, więc nie wiem, czy klub potwierdził ale patrząc na źródła jakie podają, do potwierdzenia jeszcze daleka droga.
Ostatnio edytowane przez mlodshy : 08.01.2009 o godz. 00:06.
![]()
"Mądry człowiek nie opłakuje przegranej, lecz żywo szuka sposobu jak wyleczyć odniesione rany." W. Shakespeare
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Na oficjalnej nic nie ma. Na TWSD jest info ale nieoficjalne ...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Na Oficjalnej również jest notka o tym, więc coś w tym jest.
Chodzi mi o Wislakrakow.com (przeważnie jak tam jest, to i w praktyce również) |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Modlę się tylko gorąco do Boga żeby to nie był kolejny Branko Radowanowić.....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Tak naprawdę to z nim jest jedna wielka niewiadoma.
Marcelo jednak przychodził jako podstawowy zawodnik pierwszoligowego kubu. A Beto zobaczymy. Żeby go tylko kontuzje omijały ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Łukasz Garguła, Beto, ewentualnie nowy bramkarz, powrót z Ruchu Chorzów Piotra Ćwielonga - czy to wszystkie ruchy kadrowe do klubu, jakie przeprowadzi Wisła w tym okienku transferowym? Niekoniecznie, choć jeśli już, to można spodziewać się jeszcze najwyżej jednego, choć dużego, transferu. Wkrótce "Biała Gwiazda" ma przystąpić do jego realizacji, ale jak ustaliliśmy, sprawa może być bardzo trudna do przeprowadzenia. Jeśli jednak uda się załatwić ostatecznie Łukasza Gargułę od wiosny i przeprowadzić właśnie ten wspomniany duży transfer, to szanse mistrzów Polski na obronę tytułu znacznie wzrosną, a trener Maciej Skorża wreszcie będzie miał spore pole manewru podczas wiosennej walki i mistrzostwo i również Puchar Polski. W każdym razie najbliższe dni powinny być dla kibiców Wisły Kraków bardzo ciekawe i równie emocjonujące jak walka o ligowe punkty. Bartosz Karcz - POLSKA Gazeta Krakowska Grzelak ? Żuraw ? Kolejne złote dziecko Peralty ? Chociaż sami piszą, że są bardzo małe szanse, więc pewnie to spekulacje.
Ostatnio edytowane przez gdsmk : 08.01.2009 o godz. 00:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
cóż... wygląda na totalnego ogóra.... módlmy się żeby tak nie było... Juszczyk out Jarosiński in Krakowska twierdzi że będą testować jakiś ogórków i zastanawiają się nad Finem. Przypomnę... tak się zastanawiają 7 miesiąc nie chcę przypominać kogośmy testowali przez ten czas... zestaw Pawełek, Jarosiński, Cebanu budzi dreszcz przerażenia u nas. a śmiechu u rywali na gwałt potrzebujemy skrzydłowych i napastnika nie młodego zdolnego z rezerw ale gościa który wejdzie do składu i zacznie strzelać bez miliona euro się nie obejdzie znaczy obejdzie się bez transferów módlmy się byśmy weszli do pucharów.... w związku z powyższym.. ps. czytając to: http://www.dziennik.pl/sport/pilkano..._to_latem.html już chyba wiadomo co to wg. Krakowskiej za trudny do przeprowadzenia transfer... jak się uda... to można rzecz aśmy se odmłodzili kadrę...
Ostatnio edytowane przez emjot : 08.01.2009 o godz. 01:16.
![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Czekam na niespodziankę Bednarza. Na razie żadne media nie wspominały o tajemniczym zawodniku. Fajnie że mamy już wysokiego napastnika, ale jak przyjrzałem się jego karierze to czarno to widzę, ale wierze w chłopaka. Czyżby Beto był w stanie przebić się do 1 składu?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Beto'n i Ćwielong = nocny koszmar obrońców Ekstraklasy ;-)
Ciekawi mnie jakim cudem nasz nowy nabytek, te 4 kluby machnął na wiosnę. Aż strach się bać. Na szczęście podpisał 2,5 letni kontrakt. Ma 21 lat to może jeszcze z niego być kawał dobrego napastnika ale równie dobrze może być tylko kawał ch...ja. Weszło.com zawyrokowało ,jak zwykle z całkowitym poczuciem własnej nieomylności ;-) że z tego chłopaka Wisła nie będzie miała pożytku żadnego. Swoją drogą to czy ktoś zorientowany w brazylijskiej piłce mógłby się odnieść do przekonania redaktorów z powyżej wymienionego serwisu ,że w Brazylii to w reprezentacjach juniorskich gra każdy. Szkoda ,że ta sytuacja kontraktowa się skomplikowała w przypadku Davida Braz'a bo może przy korzystnym przebiegu negocjacji udałoby się pozyskać kolejnego ciekawie rokującego obrońcę za darmo. PS. Matti123 - prawdziwa kariera to jest chyba dopiero przed nim ![]() PS1. http://www.youtube.com/watch?v=YpQdj8YFsEQ sądząc po tej próbce to taki cep z niego jest. Oby pokazał klasę. Kurde ale by chciał żeby ten gość się w Wiśle odnalazł...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 08.01.2009 o godz. 02:41.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Zmienic 3 razy klub w jedna runde to jest ewenement na skale swiatowa - nigdy o czyms takim nie slyszalem i jesli to jest prawda to wkopanie sie na 2,5 roku w tego jegomoscia na prawde moze dziwic - szczegolnie majac w pamieci nasze poprzednie batalie by nie dawac wysokich kotraktom ludziom kompletnie niesprawdzonym.
Ale coz - ktos 6 w totka wygrywa , moze i nam sie tym razem uda .![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Sprostowanie: PALMEIRAS to klub z SAO PAULO---A nie z Rio de Janeiro jak podaje nasz serwis.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
Nawet jeśli Beto podpisał już kontrakt z Wisłą, to sprawa trafi najprawdopodobniej do sądu. Wszedłem na stronę federacji brazylijskiej CFB zobaczyć czy wpłynął do niej kontrakt Beto z Wisłą, a tam widzę, że Palmeiras przedłużyli sobie kontrakt z Beto o następny rok, zapewne bez zgody zawodnika podobnie jak zrobił to Santos z Marcelo.
http://200.159.15.35/registro/registro.aspx?s=168343 Więc mamy kolejny spór związany z podpisaniem kontraktu, zresztą Davidowi też przedłużyli kontrakt. http://200.159.15.35/registro/registro.aspx?s=168008 ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
Opinie o Beto ,sobie wyrobimy jak go zobaczymy na grajacego na Reymonta.Ciekawe jak Skorża bedzie ustawial taktyke,bo wysoki napastnik to rzadkosc w naszej lidze.Moze w koncu Łobodziński bedzie miał komu wrzucać te pilki ? No i zeby zostal Brozek |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
co do Beto to ja jednak sie ciesze, iz udalo sie go podpisac. Ostatnio co prawda grywal po tych nizszych ligach, ale tak juz jest w Brazyli. Mial niesamowicie silnych konkurentow, wiec zdecydowal sie na wyporzyczenia, co w oczywisty sposob, nie pozwala osiagnac dobrej formy.
Chlopak jest mlody i papiery na gre ma, a jak bedzie u nas strzelal to sie dopiero okaze. |
|
|
|
Junior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że Beto to nie kolejny Dawidowski.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|