The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.01.2009, 22:39
Dokładnie Watts,już raz tak było z tą klauzulą,gdzie Osuch też mówił że jej nie ma i też było to jego stanowisko.Poczekajmy do newsa na oficjalnej.
Odpowiedz cytując
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 04.01.2009, 22:42
JEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEST oby się udało jeszcze na tą rundę było by super
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 04.01.2009, 22:46
No to co,24.00 atak hakerów ?
Odpowiedz cytując
dzamp
Member

Od: 08.2006

Stary 04.01.2009, 22:47
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Był news o Łukaszu na stronie i go teraz nie ma? chodzi mi o naszą stronę
Jes dalej news na stronie. Poczekajmy na oficjalny komunikat. Żeby się nie okazało że to był znów atak hackerów chociaż teraz jest trochę inna sytuacja bo klauzuli na pewno nie ma.
Odpowiedz cytując
fugiell
Member

Od: 12.2008

Stary 04.01.2009, 22:51
Witam wszystkich Mam nadzieje, ze ta informacja o Lukaszu jest prawdziwa ... mam duza nadzieje,ze to nie jedyny nasz zakup.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 04.01.2009, 22:51
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Garguła, Romeu, bramkarz, napastnik, skrzydłowy, prawy obrońca i nie ma opcji- mistrz nasz.
a w ktorym roku ten mistrz bo ja zrozumialem że Lukasz przychodzi od nowego sezonu.

wrabcze, nie siej popłochu na forum. chyba dostales korkiem od szampana nesty po głowie.
Odpowiedz cytując
qwertyuiop3
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 04.01.2009, 22:52
Cieszę się, że w końcu jakaś oficjalna informacja. Zobaczycie, że Łukasz będzie sporym wzmocnieniem. Jedyne co mi przeszkadza to długość kontraktu, mam nadzieję, że Garguła wytrzyma 5 lat na wysokim poziomie. Z drugiej strony jakby podpisał na 3 lata to następne przedłużenie byłoby dużo bardziej kosztowne.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 04.01.2009, 22:55
Myślę, że informacja jest prawdziwa, ale jak dla mnie Garguła albo teraz albo w ogóle ... Po co nam będzie Garguła jeśli w ogóle się do pucharów nie załapiemy ? Trzeba się wzmacniać teraz bo konkurencja nie śpi
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 04.01.2009, 22:55
na goool.pl już kiedyś było info, że Garguła w Wiśle a potem... tłumaczyli sie hakerami
Czekam na info z oficjalnej...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.01.2009, 22:56
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
a w ktorym roku ten mistrz bo ja zrozumialem że Lukasz przychodzi od nowego sezonu.

wrabcze, nie siej popłochu na forum. chyba dostales korkiem od szampana nesty po głowie.
Cytat:
Nie wiadomo jeszcze kiedy "Guła" trafi do Krakowa. Jego kontrakt z GKS-em Bełchatów wygasa dopiero w czerwcu i szefowie piątej drużyny Ekstraklasy chcą za wszelką cenę, by wypełnił on umowę do końca. Włodarze klubu z Reymonta nie zamierzają tak długo czekać i zapowiadają, że postarają się ściągnąć 27-latka już w trwającym właśnie zimowym okienku transferowym. Wszystko zależy jednak od kwoty jaką zażądają bełchatowianie.
Powyższy cytat z artykułu na TWSD.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
@Tommiyacht poniżej: naturalnie masz rację, jednak możemy wierzyć i w to
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 04.01.2009 o godz. 23:02.

Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 04.01.2009, 22:57
Mam nadzieję że jutro tego nie odwołają ( w tym kraju nic mnie nie zdziwi), wreszcie "coś do przodu", koniecznie musi przyjśc od teraz.
Może jeszcze te brazyle wypalą,... oby. Nowy rok zaczyna się obiecująco.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Stary 04.01.2009, 22:59
wiesz pirat, starać to my sie mozemy, ale jak GKS pokaze nam gest kozakiewicza do szybko Guły w zimowych rekawiczkach w koszulce Wisły nie zobaczysz
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 04.01.2009, 23:01
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post

i po **** sie tak napinasz. Moze jestem glupi i naiwny ale z tego co przeczytalem to sprawa kiedy przyjdzie jest nie rozstrzygnieta bo podobno mamy sie starac aby przyszedl juz teraz. to ze gosc sie lekko podjaral to nie znaczy ze odrazu trzeba mu odrazu docinac.

Wiecej spokoju...
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Stary 04.01.2009, 23:11
lodecki napisał(a):Wyświetl post
i po **** sie tak napinasz. Moze jestem glupi i naiwny ale z tego co przeczytalem to sprawa kiedy przyjdzie jest nie rozstrzygnieta bo podobno mamy sie starac aby przyszedl juz teraz. to ze gosc sie lekko podjaral to nie znaczy ze odrazu trzeba mu odrazu docinac.

Wiecej spokoju...
podjaranie a pisanie że zdobedziemy mistrza bo Guła juz jest nasz to dwie rozne reczy. ja tez sie podjaralem i bardzo sie ciesze !! i tez mam nadzieje ze uda sie go sprowadzic juz teraz. jak napisales - wiecej spokoju, pax itd
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.01.2009, 23:16
Ludzie spokojnie bo jeszcze orgazmu przed komputerem dostaniecie. Poczekajcie na oficjalne info. Do tego widzę że niektórzy Gargułe traktują jak jakiegoś Boga i myślą że on będzie naszym zbawcą a tak naprawdę to różnie może z nim być.
Odpowiedz cytując
Kassandre
Junior Member

Od: 12.2006

Stary 04.01.2009, 23:17
karuzela się rozpędza...

http://www.dziennik.pl/sport/pilkano...ansferami.html
Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 04.01.2009, 23:18
Ale zapanowała tutaj atmosfera po newsie z goola ja sie wstrzymam z ta radościa do jutra zobaczymy co na to nasi działacze. Oby kolega który tutaj pisze o Żurawiu miał racje mielibysmy znowu wielką drużyne.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Stary 04.01.2009, 23:22
w sumie aura za oknem nie sprzyja w negocjacjach z brazylami
Odpowiedz cytując
KRIS22
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 04.01.2009, 23:24
Przeczytałem teraz tego newsa z Dziennika i jesli to prawda o tych brazylijczykach zwłaszcza o tym obrońcy to wielkie słowa szaczunku dla pana Bednarz jeśli mu uda sie pozyskać za darmo praktycznie gościa który grał w zespołach narodowych do la 18,20 i 23 wiec nie może być jakimś ogórkiem.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 04.01.2009, 23:25
oj...Panowie...coś za dużo tej Brazyliany...obawiam się troche...

Cleber, Marcelo, Beto, ten obrońca, a może jeszcze Romeu...żeby się nam Jacek nie zagalopował...:/
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 04.01.2009, 23:29
Tylko kwestia jest taka po co nam kolejny środkowy obrońca ? Wiem, że jego nazwisko i dotychczasowe osiągnięcia wyglądają nie ciekawie ale chyba zrobił się za duży tłok na tej pozycji. Nie wiem może szykują go na prawą obronę ?

Wiem, że ja to sobie mogę pogadać ale liczyłem mocno na Romeu że to o niego chodzi.
Dużo emocji jak na sam koniec dnia.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 04.01.2009, 23:29
lodecki napisał(a):Wyświetl post
W dniu dzisiejszym Łukasz Garguła podpisał 5-letni kontrakt z Wisłą! Wielokrotnie zapowiadaną w mediach informację potwierdził menedżer zawodnika, Radosław Osuch.
Miałem nadzieje, ale okazała się ona złudna. Bednarz poszedł po najmniejszej linii oporu i sprowadził rozgrywającego, o którego walorach,a raczej ich braku, pisać już nie będę. Mimo wszystko zszokowała mnie wielkość kontraktu. Nie widzę zależności,towaru do ceny, a mówimy o piłkarzu z ligi polskiej! Rewelacji nie oczekuje. Jednak skoro go podpisali,to mam nadzieje,że wszystkie moje zastrzeżenia okażą się nietrafione. Chciałbym napisać za jakiś czas,że się bardzo myliłem co do oceny kopacza Garguły. Ale w to ostatnie, jakoś ciężko mi uwierzyć. Coś czuje,że jak nigdy miałem racje. Osuch się oblowił
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 04.01.2009, 23:34
niedługo nie będzie miał nam kto zapodać JJJBG prędzej sambę ;(

Osuch tytuł walnął taką czcionką jakby świat się kończył
Ostatnio edytowane przez South : 04.01.2009 o godz. 23:39.
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 04.01.2009, 23:38
Kilka myśli:

Najpierw taka a'la łajza się podjarał:
K*** zaraz się zesram ze szczęścia, jeżeli to wszystko będzie prawdą. Garguła, Beto, Romeu, David Braz. To by było coś, ale teraz refleksje.

Garguła - o to, czy pojawi się już teraz, może być ciężko. Nie mam bladego pojęcia czy się uda, ale wiem, że już raz BOT robił jajca z transferami i teraz może być podobnie. Jeżeli się nie uda na przykład Gargamela sprowadzić teraz, to znając Bednarza, można się spodziewać ciszy do przyszłego okienka. Chociażby po to, żeby nasz przyszły zawodnik GRAŁ przez tę rundę i w efekcie nie wypadł z formy.

Romeu - O tego będzie trudno, ponieważ inne(wstyd przyznać, ale i mocniejsze) zespoły się o niego starają. Nadziei upatruję w tym, że już nie jest pierwszej młodości i pewnie będzie chciał w tempie ekspresowym wyjechać do Europy.

Beto - Hmm, niby w końcu napastnik o jakiego prosił Skorża, ale primo: nie widziałem jak gra, secundo: statystyki ma marne. Pociesza mnie jednak to, że jest młody i będzie go najłatwiej ściągnąć.

David Braz - Słyszałem co nieco o tym piłkarzu. Podobno jest dobry. Będzie o niego ciężko, ale ten akurat wygląda na typową dziennikarską kaczkę. Tylko czy na pewno jest nam teraz potrzebny? Chyba tylko po to, żeby zabezpieczyć się już na lata. Cleber młodszy nie będzie. Kowalski pewnie się zmyje, Głowa to kontuzje, wiek i ostatnio słabsza forma i myśląc w ten sposób, to mamy tylko Marcelo.

Nie chcę jednak wyjść na FM'owego tłumoka, który pierdzi propozycjami i komentuje newsy, więc sobie samemu i całej reszcie życzę cierpliwości.
Ostatnio edytowane przez leyzer87 : 05.01.2009 o godz. 00:06.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 04.01.2009, 23:47
Myślałem że ten drugi brazylijczyk to Romeu a tu jakiś obrońca. No zobaczymy ile w tym wszystkim prawdy.
Odpowiedz cytując
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 04.01.2009, 23:48
MARSZAŁEK, Gargula na pewno oslabieniem Wisly nie bedzie, wiec nie przesadzajmy. Wysokosc kontraktu za wysoka heh? Boss lubi ofensywna pilke to po pierwsze, po drugie gdybysmy przegrali ten wyscig z legia, napisalbys , ze skandal ze poskapilismy tych kilku tysiecy. Tez nie wierze, ze Gargula sam zbawi Wisle, ale obecnie na rynku nie bylo zadnego zawodnika do wyhaczenia na pozycji ofens.pomocnika. Poza tym wlasnie na tej pozycji mielismy prawie 3letni wakat od sprzedazy Szymka, wiec tylko sie cieszyc i oby Garguł przybyl juz w styczniu. Zeby mogl sie wykazac potrzebny jest drugi napastnik, bo samotnego Brozka beda na pewno odcinac od podan na wiosne (szczegolnie takie dream teamy jak cracovia czy Odra).

ps.1 Bednarz jak na razie 70% transferow ma bardzo ok (wziawszy dodatkowo pod uwage, ze kasy na transfery nie ma), ale slusznie , poczekajmy do konca lutego z ocena. Porazki z Matusiakiem chyba niewielu z nas sie spodziewalo, ale gosc sie okazal psychicznie za slaby na Wisle.

ps.2 koncepcja z Brazylijczykami zla nie jest (czterech max inaczej potworza sie tzw. "grupki" i konflikty), wiadomo jakie posiadaja umiejetnosci techniczne na wejsciu, a bez tego ciezko dzisiaj cos ugrac. Wiec kierunek sluszny.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Stary 04.01.2009, 23:52
South napisał(a):Wyświetl post
niedługo nie będzie miał nam kto zapodać JJJBG prędzej sambę ;(

o tym samym pomyślałem

Ale cóż robic, skoro każdy ligowiec z OE który 3-4 kopnie celnie piłkę w pojedynkach z Odra i innymi Arkami wyceniany jest przez swój klub na 400-500 tys euro?

Tu przynajmniej ryzyko jest małe.
Odpowiedz cytując
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 04.01.2009, 23:52
Właśnie,tylko,żeby z Wisły nie zrobiła się druga Pogoń Szczecin,gdzie w pewnym momencie z 8 grało brazylijczyków w pierwszym składzie.
Jak dla mnie,to z Garguły może być niezły pożytek w Wiśle i w reprezentacji,przynajmniej będzie zgrany z Wiślakami,którzy mam nadzieje będą stanowić o sile reprezentacji.
Co do tych spekulacji o Żurawskim,to ja bym dał mu się wykazać na wiosne,przynajmniej mielibyśmy już jasność sytuacji w lecie i więcej by sie jego temat nie pojawił.Jakby się sprawdził,to na ewentualne eliminacje LM przyda się...
Cel kolejny,to zatrzymać Brożka i zakupić bramkarza, oraz lewego pomocnika...
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 04.01.2009, 23:53
Ludzie , proszę Was skończcie już z tymi półprawdami, plotkami i grypsami bo j stary pragmatyk zaczynam się czuć jak 7-letnie dziecko dzień przed Mikołajem(hehe).

Podjaram się na wyrost i nie będę mógł zasnąć.

Oby wreszcie coś zaskoczyło.
Odpowiedz cytując
Colin
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 04.01.2009, 23:55
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Miałem nadzieje, ale okazała się ona złudna. Bednarz poszedł po najmniejszej linii oporu i sprowadził rozgrywającego, o którego walorach,a raczej ich braku, pisać już nie będę. Mimo wszystko zszokowała mnie wielkość kontraktu. Nie widzę zależności,towaru do ceny, a mówimy o piłkarzu z ligi polskiej! Rewelacji nie oczekuje. Jednak skoro go podpisali,to mam nadzieje,że wszystkie moje zastrzeżenia okażą się nietrafione. Chciałbym napisać za jakiś czas,że się bardzo myliłem co do oceny kopacza Garguły. Ale w to ostatnie, jakoś ciężko mi uwierzyć. Coś czuje,że jak nigdy miałem racje. Osuch się oblowił
Mi się wydaje, że na siłę chcesz zaszokować a ja podtrzymuję swoje zdanie, że jest mała możliwośći żeby Garguła w Wiśle nie wypalił. Jeśli zdrowie będzie mu dopisywało a kontuzje omijały (jak zresztą każdego piłkarza - niczego przewidzieć w tej kwestii się nie da) a sam piłkarz będzie po prostu robił to w czym jest najlepszy: kreowaniu gry w ofensywie, przenoszeniu ciężaru w ataku z jednej strony na drugą, zaskakiwaniu linii obrony rywala pięknymi prostopadłymi podaniami to Wisła będzie miała z niego olbrzymią pociechę. I tu nie chodzi o żadne uleganie nastrojom dziennikarzy, bo to co oni napiszą mnie nic nie obchodzi (jak i kolejne rewelacje transferowe), kto się interesuje naprawdę futbolem potrafi sam sobie wyrobić zdanie na temat piłkarza poprzez własne obserwacje. Dla mnie Garguła będzie jednym z decydujących klocków w tej całej układance o nazwie Wisła Kraków. Poza tym bardzo lubię patrzeć jak gra, podejmuje decyzje na boisku: jest w tym taka nieprzewidywalność, gracja, lekkość w poruszaniu a zarazem kiedy trzeba umiejętność przepchania się i powalczenia o piłkę w defensywie. Nie biega dużo jak Jirsak, jest innym typem pomocnika, rozważnie porusza się po boisku i czycha na moment by zaskoczyć przeciwnika a napastnika uraczyć genialnym frupasem.

Poza wszystkim: taki pomocnik za darmo (w perspektywie gry od lipca) to naprawdę b.duża okazja i nie ma co wybrzydzać. Po cichu liczę, że klubom uda się dogadać, żeby Łukasz już wiosną był przy R22. On sam nie zdobył jeszcze MP a w Wiśle będzie wiedział o co walczy i że cel jest w zasięgu ręki. Na pewno będzie umotywowany. Gdyby miał zostać jeszcze pół roku w Bełchatowie to już by tam tylko wegetował (klub ten nie powalczy o MP) i nie był odpowiednio umotywowany do gry.
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Colin : 05.01.2009 o godz. 00:01.
Colin McRae[*] Żegnaj Mistrzu. Teraz pewnie ścigasz się z Ryśkiem i Januszem pilotowany przez "Beefa" po niebiańskich OSach...

"Heroes don't die, they just move on to the next stage"
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów