|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Marcinnno ja wiem swoje ty wiesz swoje. Jeżeli Garguła zagra w Wisłe i nie daj boże nie będzie żadnym wzmocnieniem wtedy przypomne ci to jak go wychwalasz . Pogadamy za jakiś czas
ja nie uwazam , że Łobo to jest zły transfer . Dałbym jeszcze mu szanse ze względu właśnie na to co mówisz. Ja bym to raczej określił transferem nieprzemyślanym. Nie porównujmy Jirsaka do Łobo bo to raczej nie ten poziom. Może inaczej : Łobo dużo lepiej niż teraz grać a nie będzie a Jirsak wręcz przeciwnie Może jednak Wojtek mnie jeszce pozytywnie zaskoczy ? Chciałbym aby tak było !
Ostatnio edytowane przez matizaq : 04.01.2009 o godz. 19:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Lobodzisnki pokazal kiedys, ze cos grac potrafi, Jirsak narazie nie. Lobodzisnki gral (troche na wyrost, ale jednak) w reprezentacji, Jirsak nie. Argumentu o roznicy miedzy tymi dwoma reprezentacjami nie przyjmuje, bo Czechy to obecnie nie to, co kiedys, poza tym warto spojrzec na wynik ostatniego (a nawet 2 ostatnich spotkan). Kazdy nie znajacy wogole tych 2 zawodnikow, po referencjach wybralby Łoba. Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Mam nadzieję ze podpisaliśmy tę umowę przedwstępną. Gdyby Lech sprzedał Stilica zapewne chciałby Gargułę w jego miejsce podpisać.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Wasiu święta racja Łobo pokazał kiedyś,że umie grać i tego się nie zapomina przecież w Zagłębiu każdy to może chyba z czystym sumieniem powiedzieć,że naprawdę pokazać ,że jest niezłym kopaczem do kadry się dostał grał niezłe ale ostatnio Łobo jest w cieniu pozostałych piłkarzy,miejmy nadzieję,że zarówno Łobo się przebudzi i nikt nie będzie pamiętał jego słabych występów oraz obyśmy się cieszyli jutro z tego ,że do naszego klubu (oby) dołączy Garguła,a Jirsak fajnie było aby pokazał na co go stać wkońcu kto powiedział,że Jirsak i Garguła grać razem nie mogą? Boguski i tak cofa się do 2 lini gdzie wg mnie robi tylko nie potrzebny chaos i wg. mnie też troche Jirsak mógł być przez to zagubiony.
P.S: Matizag każdy ma swoje zdanie może kogoś uważać za lepszego piłkarza kogoś za gorszego ale wszyscy chyba pragniemy by znów świętować mistrzostwo Polski conajmiej |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wasiu daj sobie z tym już spokój :
1. Kiedy Łobo pokazał że coś potrafi ? Jak grał w Zagłebiu nie był o wiele lepszy . Pawłowski go bije na głowe . Taka prawda. 2. Widziałeś Jirsaka jak grał w lidze czeskiej ? To czemu twierdzisz , że nic wcześniej nie pokazał ? 3. Popatrz jaką my mamy konkurencje na prawej stronie pomocy a jaką Czesi na środku ? 4. Popatrz na wiek tych piłkarzy .Czy Łobo grał kiedyś w jakiejś młodzieżowej reprezentacji ? Bo Jisak zagrał w kadrze Czech 22 razy i strzelił 3 bramki. 5. Łobodziński zaliczył w tym sezonie może 1 asyste a Jirsak troche wiecej i strzelił bramke z Tottenhamem. Widać Cantoro , Jirsak i Łobo potrzebuja innego cyklu przygotowań. Chyba mają robione badania wydolnościowe . Wiec to raczej nie ich wina ![]() P.S Po referencjach to już kilku sprowadzano ![]() Koniec tematu bo ide ![]()
Ostatnio edytowane przez matizaq : 04.01.2009 o godz. 19:36.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Tak się składa że w pierwszym roku pobytu w Wiśle zagrał tylko 4 pełne mecze, w pozostałych 16 zawsze wchodził z ławki. W 10 nie zagrał w ogóle, więc w meczach który nie rozegrał w całości grał średnio 11 minut. Jeśli to dla Ciebie jest gra "głównie w podstawowym składzie" to gratuluje.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
.............. Paweł Brozek.......
................Boguski.......... ...Gargula.....................Jirsak ..............Sobol.....Romeu.... A czemu nie tak ? 1. Mial liczne bramki, asysty, byl silnym punktem mistrzowskiej druzyny. Niby w czym I ligowiec bije na glowe zawodnika Wisly i reprezentanta Polski ? 2. Nie widzialem go wczesniej, a z ciekawosci pytam: Ty widziales? Ale jakby byl wyrozniajacym sie pilkarzem w lidze czeskiej to poszedlby gdzie indziej, a nie do Polski. 3. No wlasnie - 3 zawodnikow na prawa pomoc (Łobo, Boguski, Maly) i mimo to Wojtek (rwoniez troche na wyrost 4. 26 lat 2 miesiace 2 tygodnie Łoba do 24 lata 9 miesiecy Jirsaka. Obaj nie mlodzi, obaj dajacy szanse na jakis rozwoj. Reprezentacja mlodziezowa rzadzi sie swoimi prawami. 5. Faktem jest, ze Łobo gra ponizej wszelkich oczekiwac, ale nie od niego rozpoczela sie ta dyskusja, tylko od Jirsaka, ktory rowniez fajerwerkow nie pokazal. Wracajac jeszcze do Twojego agrumentu, ze od rozgrywajacego nie wymaga sie bramek. To ja sie pytam: czego sie wymaga? Klub jak Wisla w 30 meczach ligi powinien co najmniej 60 bramek strzelic. I to wszystko maja napastnicy zdobyc ? 25 jeden, 25 drugi i 10 rezerwowy? Przeciez to by byla najlepsza skutecznosc na swiecie. Wiadomo, ze czasem cos obronca lub skrzydlowy "uszczypnie", ale to rozgrywajacy jest drugi do strzelania bramek w druzynie. I co by nie bylo, ja rowniez bardzo lubie Tomasa, od poczatku darzylem go sporym kredytem zaufania i chce zeby gral jak najwiecej, ale napewno nie kosztem Garguly. Natury sie nie da oszukac, argument o osobnym treningu wydolnosciowym dla 3 pilkarzy jest smieszny, nie kazdy rodzi sie maratonczykiem. Cytat:
Rowniez ide, do jutra i mam nadzieje wzmozonej konwersacji dotyczacej naszych nowych, utalentowanych pilkarzy
Ostatnio edytowane przez Wasiu : 04.01.2009 o godz. 19:50.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mistrz Europy w 2001 niezłe jaja co matizaq? Czy teraz urósł w twoich oczach?
A Garguła nie grał... ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Miejmy nadzieję że przyjdzie ten napadzior za darmo z Brazylii. Nie oszukujmy się na porządnego grajka z Europy czy nawet z samej Polski nas nie stać. Ten Brazylijczyk to nasza jedyna szansa chyba że jakiś wynalazek z niższych lig polskich ale Lewandowski zdarza się raz na jakiś czas
![]() Przydałby się jakiś czarny na lewe skrzydło. Najlepiej Wybrzeże Kości Słoniowej. To jest normalnie Afrykańska Brazylia. O ile pamiętam z mistrzostw Afryki są kopalnią świetnych technicznie i bardzo szybkich ofensywnych pomocników. Może całej Afryki się nie da wyszperać. Ale jakiś pojedyńczy rodzynek z WBA można by było poszukać. No i na prawą obronę też bym jakiegoś murzyna z Afryki szukał. Są najlepsi. Twardzi i bardzo wytrzymali. Idealni na bok obrony gdzie technika nie jest tak wymagana(co widać po Baszczynskim )
Ostatnio edytowane przez Acapelo : 04.01.2009 o godz. 20:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Ja proponuję zakończyć ten głupi temat porównywania graczy.
W dodatku jednego nawet nie mamy. Nie da się ich porównać, ze względu choćby na to, że są to piłkarze różnego typu, grają w różnych zespołach...Zagrają razem, to się przekonamy... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Czytam ten temat i jedno mnie śmieszy.
Przyjdzie Garguła - źle. Nie przyjdzie - Bednarz ch.j ![]() Ciężko dogodzić wiślackiej braci. Wybredna się zrobiła. ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
albo tak: Guła przyjdzie ale od nowego sezony i bedzie "czemu nie od teraz" a tak bedzie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak przyjdzie Garguła za pół roku to teraz proszę Romeu
akurat się w zespół wkompnuje![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
.Tyle, że ja to zauwazyłem jakieś 4 lata temu. Rozpieszczeniem, to my przebijamy legionistów i lechitów razem wziętych ![]() Jak tu ludzie narzekali rok temu, że liga jest nudna z taką silną Wisłą? ![]()
Ostatnio edytowane przez Pablo84 : 04.01.2009 o godz. 21:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Drugi raz juz chyba gafy nie walneli ? dla mnie do zajebista wiadomosc
![]() http://www.goool.pl/main.php?id=16662 ![]() "Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
ha ha...na stronke nie można wejść
a tak na serio, cieszę się...to chyba już na 100% ![]() właśnie się zastanawiałem czy Osuch odmówi sobie tej satyskacji podania info troche wcześniej niż wszyscy i czy wytrzyma do konferencji Wisły....nie wytrzymał |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
czuję, że będzie dobrze,do jutra............. i obyśmy się cieszyli z nowych nabytków....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Jednak informacja inna niz dotychczasowe. To juz nie spekulacje, ale oficjalna informacja pochodzaca od Osucha i Garguly. Zatem mozna szampana otwierac
Pozostaje tylko pytanie czy od wiosny czy od czerwca."(...)i w dniu dzisiejszym związał się z nią 5-letnim kontraktem. To prawda, Łukasz podpisał kontrakt z Wisłą i na pewno od lipca będzie jej zawodnikiem" - powiedział nam menedżer piłkarza, Radosław Osuch. Nie wiadomo jednak jeszcze kiedy 27-latek trafi na Reymonta.
Ostatnio edytowane przez nesta : 04.01.2009 o godz. 22:29.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
W dniu dzisiejszym Łukasz Garguła podpisał 5-letni kontrakt z Wisłą! Wielokrotnie zapowiadaną w mediach informację potwierdził menedżer zawodnika, Radosław Osuch.
tak jest! zapowiada sie ciekawie, teraz pewnie Bednarz popija wódeczke z Peralta i dogaduja transfery brazyli, Czekamy z niecierpliwoscia do jutra. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Garguła, Romeu, bramkarz, napastnik, skrzydłowy, prawy obrońca i nie ma opcji- mistrz nasz.
Na razie mamy tego pierwszego. To bardzo duży sukces. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Na razie to nie wiadomo czy zagra w tej rundzie u nas więc powstrzymałbym się od hurra optymizmu bo powtarza się dokładnie to samo co rok temu, a po kilku miesiącach będzie znowu wyzywanie Bednarza
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
Dopóki nie zobaczę go z nasza koszulką... : )
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|