|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() ![]()
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Dawno temu ktos na tym forum polecał Wielki Marsz i jak tylko miałem szansę to dorwałem ją w swoje łapy
I znowu muszę powiedzieć że to kolejna książka Kinga którą czyta się z zapartym tchem. Różni się zdecydowanie od innych jego dzieł choć jak sie tak głębiej zastanowić to ma coś w sobie z horroru. Świetne kreacje bohaterów i opisywanie ich psychik (zwłaszcza Garraty-ego).Pytanie do osób które przeczytały: czy ktoś zrozumiał zakończenie? Dziwna wersja przyszłości choć patrząc czasem na to co się dzieje na tym świecie, nie całkiem niemożliwa... |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
naprawde wydanie robi wam różnice
?cena to tak... ostatnio kupiłem na allegro 17 różnych książek, od Rozmów z Katem, przez Ojca chrzestnego do Kuczoka i kilka sztuk z serii Dookoła świata. Ucieszyłem się,ze sa w niezłym stanie, ale wolę dac 4 czy 7zł za książke z 70roku niż 25-30 za ta samą tylko nową teraz czytam Dzieci Północy zapowiada sie ciekawie PS wąchacie książki? ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() Zresztą zazwyczaj te lepsze wydania lubią być pełniejsze wersje autorskie itd choć to nie reguła, ale wiadomo najważniejsza treść i tyle choć moich ulubionych książek lubię mieć porządne wydania, bo często do nich wracając dłużej "pożyje" taka w twardej oprawie niż wydana nie najlepiej miękka z marnej jakości papierem, ale jak mówię to kryterium uwzględniam gdy kupuje jakąś ukochaną książkę do kolekcji do, której wiem, że będę często wracał. lub wydanie lepsze jest poszerzone. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Ja co rok mam dylemat czy kupić nowe czy stare, kupie nową to intensywny zapach świeżosći(drukarnią jeszcze podjeżdza), kupie używane to pachnie nie zwykle subtelną starością
Mam dziwny zwyczaj, zanim przeczytam ksiązke to musze jedną strone powąchać EDIT: Dokładnie, to samo ![]() Powód: EDIT
Ostatnio edytowane przez igortsw : 04.01.2009 o godz. 21:41.
![]() <<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
kiedyś byłem świadkiem jak jeden gość pozyczył nową książke na 'sekunde' by ją powąchać
zorientowałem się wtedy, że podczas czytania mimochodem, oprócz treści książki potrafię czasami kojarzyć jej zapach(jak czytałem niedawno) i teraz jak zaczynam czytac to koncentruje sie na zapachu, jednak nie wciagam za mocno. To ma samo dotrzeć jak perfumy emsi, rozumiem, byc moze pewne książki tez kupię w lepszych wydaniach, ale na razie mam braki za duze i nie o jakośc książki mi chodzi a zawartość zreszta chyba dwa razy to tylko czytałem Pana Samochodzika i Templariuszy za młodugigant całe szczęście, że nie wąchałeś tego
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 04.01.2009 o godz. 21:43.
![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
A z książek, do których wracam to właśnie Mistrz i Małgorzata przeczytane kilkanaście razy, Proces i Zamek Kafki też kilkukrotnie, Opowiadania Marqueza i Jesień Patriarchy troszeczkę by się wymieniło ![]() A z pięknych wydań ostatnio na półce księgarskej widziałem Hobbita i Władce Pierścieni i też myślę, że się w nie zaopatrzę jak będzie trochę więcej pieniążków luźnych, bo to książki też mojej młodości i jako dzieciak pochłonąłem je z wypiekami an twarzy i ciekaw jestem ponownego zetknięcia się z nimi będąc już kilkanaście lat starszym ![]() A jak o książkach to jakie gatunki najbardziej lubicie pisarzy macie jakieś swoje ulubione cytaty ![]() A ostatnio robiąc porządki w piwnicy odnalazłem Robin Hooda, Tajemniczą Wyspę Werne'a, Kopalnie Króla Salomona Haggarda i Prawo Fausta Kirsta, fajnie czasem nieświadomie takie perełki odnaleźć no i pewnie w wolnej chwili przeczytam ![]() Ja to w ogóle mam swoją ulubioną zakładkę do książek
Ostatnio edytowane przez emsi : 04.01.2009 o godz. 21:50.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pana Samochodzika pisze dalej Pilipiuk,ja czytałem cos 13 części, wszystkie NIenackiego, podobały mi sie w tych książkach te historyczne opowiastki, zawsze jakos ta historia była zręcznie podana,a nie tak jak w szkole (czytałem to jak miełem coś miedzy 10-14lat
Drugim autrem którego wchłonałem jak NIenackiego był King , ale to późne liceum i studia dopiero, wczesniej zadawalałem sie lekturami, które zawsze czytałem i chociaz czasami sie namęczyłem to teraz nie żałuję, przynajmniej wiem co to znaczy, że ktoś rpzeczytał Nad NIemnem czy Potop, coś jak wyjazd do Szczecina King mi sie znudził. Teraz czytam w zasadzie co popadnie, ostotnio dużo podrózniczo i historycznie, od czasu do czasu coś z klasyki w ciagu ostatniego roku największe wrażenie zrobiły na mnie: Rio Anaconda Cejrowskiego Pięc lat kacetu Grzesiuka Rowerem przez Afrykę Nowaka i Imperium Kapuścińskiego jak chodiz o jednego autora to mam na koncie z 7 Pilipiuków i 3 częsci Fryzjera damskiego Mendozy(mało znana a kosmicznie śmieszna książka) ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Emsi ja też miałem zamilowanie do pana samochodzika ;]
teraz jak dla mnie najlepsze ksiązki to Ojciec Chrzestny. Nie tylko pierwsze 3 części ale też dwie kolejne napisane przez Marka Winegardnera "Powrót Ojca Chrzestnego" i "Powrót Ojca Chrzestnego 2". Jeśli ktoś lubi czytać biografie polecam biografie wokalisty Red Hot Chili Peppers Anthony Kiedis "Blizna". Świetna książka, dla kilku osób wyżej-ładnie wydana z ilustracjami zacytuje fragment z tyłu okładki "jeszcze przed ukończeniem trzynastego roku życia za zgodą taty Anthony zażywał narkotyków, uprawiał seks z jego 18-letnią dziewczyną i imprezował w towarzystwie sław Hollywood lat 70." i tak z innej beczki: Emsi jak robisz vlepki to robisz je w RGB czy w CMYK ?
Ostatnio edytowane przez Wojtek 1906 : 04.01.2009 o godz. 22:17.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja najbardziej lubie czytać "macliny" tzn wszelkiej maści książki wojenne, szpiegowskie i sensacyjne spod pióra Alistaira MacLeana. Wszystkie jego dzieła które przeczytałem (a troszkę ich już było) są napisane w charakterystyczny sposób: nieustanne budowanie napięcia, które w kulminacyjnym momencie wywraca wszystko do góry nogami. Są tu jacy fani jego powieści?
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
Ja też czytałam Pana Samochodzika z zapartym tchem. Mam w domu bodajże 18 tomów. Z tym, że niektóre są Nienackiego, niektóre kogoś tam innego (nie pamiętam), ale z pewnością nie Pilipiuka. Pilipiuka to tylko wszelkiej maści historie Jakuba Wendrowycza Uwielbiam to.PS. Zawsze wącham książki. Zawsze.
Ostatnio edytowane przez Prezydentowa : 04.01.2009 o godz. 22:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Mój ulubiony gatunek? Tak bez zastanowienia- fantasy.
Co do cd, to kilka sztuk z okładkami i opisem na pewno wypalę w formie "oryginałów"
Ostatnio edytowane przez pio : 04.01.2009 o godz. 22:54.
![]()
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!... RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim http://www.myspace.com/pio.m pio http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee wszyscypio |
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
przeczytałem niedawno Kapuścinskiego - "Podróże z Herodotem" dlatego postanowiłem przeczytać samego Herodota...gorąco polecam, fantastyczna. Troche specyficzny język, ale fajnie się czyta.
a tak w ogóle to lubie ksiązki typu Tolkien'owskiego...i uwielbiam Erica Emmanuela Schmitta...troche "damskie" są jego ksiązki...ale jako odskocznia od życia nadają się idealnie. edit: komentarz z głownej po potwierdzeniu Garguły Cytat:
Powód: Gargulec
Ostatnio edytowane przez Proud : 04.01.2009 o godz. 23:00.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wolski, Ziemkiewicz, Wildstein, Łysiak - to zawsze
z lektur najwieksze wrażenie zrobiły na mnie: Zbrodnia i kara Dostojewskiego i Inny świat - Herlinga-Grudzińskiego Często wracam do Osieckiej - uwielbiam ją, Młynarskiego również. Cudne wydanie Władcy Pierścieni stoi na honorowym miejscu w bibioteczce i zawsze pod ręką A tak poza tym - czytam wszystko i smakuje coraz to nowe gatunki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
JA wiedizałem, że tak będzie, ja wiedziałęm. I wszyscy będa skakali i klaskali
|
|
|
|
Czarownica
Od: 04.2008
Offline |
|
. Ale skoro jesteś fanem fantasy to czy lubisz Webera - konkretnie cały cykl o Honor Harrington? Jak dla mnie rewelacja i mogę polecić każdemu ![]() "Jesteśmy dumą tego miasta..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
ja zazwyczaj nagrywam kilka plytek dla znajomych ale w wiekszosci i to znaczej wiekszosci linki buszuja po necie to widze ze jak pokonczymy to wymianka kompaktow bedzie a odnosnie ksiazek rowniej przeczytalem "Pana Samochodzika" bardzo wciagajaca potrafilem +/- w 2 godziny przewertowac 80 stron a wiec musialo bys to warte mej uwagi ze wzgledu ze w zyciu przeczytalem taka ilosc ksiazek ktora mozna policzyc na palcach jednej reki co jest oczywiscie na swoj sposob tragedia ... |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A kto to jest ten Garguła?
![]() Zobaczymy jak to z nim będzie i zobaczymy kiedy z nim będzie ![]() Amen ![]()
![]()
Ostatnio edytowane przez pio : 04.01.2009 o godz. 23:27.
![]()
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!... RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim http://www.myspace.com/pio.m pio http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee wszyscypio |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no ale narazie wszystko stoi :( ... no moze pozatym ze cos skrobne w Wordzie
a tak pozatym od jutra znowu zwykla codziennosc sie szykuje ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
jest jednak różnica, gdy czyta sie dla przyjemności niż gdy przed Toba rychła wizja zaliczania ![]() Bez względu na wszystko zawsze Jej oddane i tylko w Jej barwach na zawsze zakochane! WISEŁKA ![]() Nieważne co się stanie, my zawsze będziemy w tym trwać!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]() A na serio, to w tej zwykłej codzienności jest jakiś urok, bo wszystko może się okazać inspiracją. Ile już tekstów napisalem w tramwaju w sms'ach to sam nie wiem ![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
to ja juz kieruje zasadnicze pytanie ... od ktorego Lutego sa ferie
Ja Ci powiem w ten sposob ze w tej szkole wsumie nieraz cos powstanie jak sie czlowiek napatrzy na to wszystko i przyporzadkuje do tego odpowiednie sytuacje moze niezla mysl sie w glowie zrodzic a czasami to cos doslownie o szkole powstanie ale to am forme takiego luznego textu zeby zapodac dla rozluznienia w tej pierodlonej fabryce psychopatow
Ostatnio edytowane przez WiselkaMLP : 04.01.2009 o godz. 23:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
od 13 bodajże,już niedługo
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
we wro już w styczniu ..
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak dla mnie najlepszy film wojenny, nie potrzeba w nim scen z tysiącem żołnierzy albo dziesiątek samolotów, aktorzy i scenariusz obronią sie sami ![]() |
||
|

|
||||||
![]() |
|
|