The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
zuraw9
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 04.01.2009, 20:38
emsi napisał(a):Wyświetl post
Ano teraz po wypłacie planuje sobie je tam kupić jak będzie jeszcze piękne wydanie i 19.90. I inne Kingi tam też w super cenach nawet poniżej 10 zeta :]
Które np? Bo z tej samej serii widziałem jeszcze Sztorm Stulecia, który też mam w planach kupić. I nie wiem czy inne książki wydali w taki sam sposób, a taka kolekcja na półkach pięknie by sie prezentowała
emsi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 04.01.2009, 20:42
zuraw9 napisał(a):Wyświetl post
Które np? Bo z tej samej serii widziałem jeszcze Sztorm Stulecia, który też mam w planach kupić. I nie wiem czy inne książki wydali w taki sam sposób, a taka kolekcja na półkach pięknie by sie prezentowała
Bodajże Misery widziałem ale pewny nie jestem, Worek Kości, Regulatorzy, Sklepik z marzeniami i pod pseudonimem Bachmana Wielki Marsz i Uciekinier, a czy coś więcej było nie pamiętam, ale zobacz bo jak byłem z tydzień temu było kilka tytułów
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
WiselkaMLP
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.01.2009, 20:47
pio napisał(a):Wyświetl post
Ja natomiast mam problem z dyskiem na którym trzymam wszystkie bity, wokale i teksty...bo komp przestał mi go wykrywać :/
a no to nie ciekawie ... moze przepnij dyski ... pio to jak my sa w "branzy" to ja licze ze nagrasz na kompakt i mi tak dasz jak skonczysz material
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
zuraw9
Senior Member

Stary 04.01.2009, 20:58
Dawno temu ktos na tym forum polecał Wielki Marsz i jak tylko miałem szansę to dorwałem ją w swoje łapy
I znowu muszę powiedzieć że to kolejna książka Kinga którą czyta się z zapartym tchem. Różni się zdecydowanie od innych jego dzieł choć jak sie tak głębiej zastanowić to ma coś w sobie z horroru. Świetne kreacje bohaterów i opisywanie ich psychik (zwłaszcza Garraty-ego).Pytanie do osób które przeczytały: czy ktoś zrozumiał zakończenie?
Dziwna wersja przyszłości choć patrząc czasem na to co się dzieje na tym świecie, nie całkiem niemożliwa...
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 04.01.2009, 21:16
naprawde wydanie robi wam różnice?
cena to tak... ostatnio kupiłem na allegro 17 różnych książek, od Rozmów z Katem, przez Ojca chrzestnego do Kuczoka i kilka sztuk z serii Dookoła świata. Ucieszyłem się,ze sa w niezłym stanie, ale wolę dac 4 czy 7zł za książke z 70roku niż 25-30 za ta samą tylko nową

teraz czytam Dzieci Północy zapowiada sie ciekawie

PS wąchacie książki?
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Ni_Ma
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 04.01.2009, 21:23
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
PS wąchacie książki?

Te nowe prosto z księgarni pachną jescze drukiem i "świeżością" ale to wyczuwalne bez czynności w/w.

nie, nie obwąchuję.

gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 04.01.2009, 21:23
PS wąchacie książki?
Pewnie, wąchałem Kamasutrę. Nie polecam.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
emsi
Senior Member

Stary 04.01.2009, 21:30
naprawde wydanie robi wam różnice?
cena to tak... ostatnio kupiłem na allegro 17 różnych książek, od Rozmów z Katem, przez Ojca chrzestnego do Kuczoka i kilka sztuk z serii Dookoła świata. Ucieszyłem się,ze sa w niezłym stanie, ale wolę dac 4 czy 7zł za książke z 70roku niż 25-30 za ta samą tylko nową

teraz czytam Dzieci Północy zapowiada sie ciekawie

PS wąchacie książki?
Mi robi wolę trochę dopłacić i tak jak w przypadku Mistrza i Małgorzaty mieć ładnie wydany jeszcze z zaznaczonymi miejscami gdzie ingerowała cenzura radziecka
Zresztą zazwyczaj te lepsze wydania lubią być pełniejsze wersje autorskie itd choć to nie reguła, ale wiadomo najważniejsza treść i tyle choć moich ulubionych książek lubię mieć porządne wydania, bo często do nich wracając dłużej "pożyje" taka w twardej oprawie niż wydana nie najlepiej miękka z marnej jakości papierem, ale jak mówię to kryterium uwzględniam gdy kupuje jakąś ukochaną książkę do kolekcji do, której wiem, że będę często wracał. lub wydanie lepsze jest poszerzone.
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 04.01.2009, 21:37
PS wąchacie książki?
Ja co rok mam dylemat czy kupić nowe czy stare, kupie nową to intensywny zapach świeżosći(drukarnią jeszcze podjeżdza), kupie używane to pachnie nie zwykle subtelną starością Mam dziwny zwyczaj, zanim przeczytam ksiązke to musze jedną strone powąchać

EDIT:

oprócz treści książki potrafię czasami kojarzyć jej zapach
Dokładnie, to samo
Powód: EDIT
Ostatnio edytowane przez igortsw : 04.01.2009 o godz. 21:41.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
pan_premier
Senior Member

Stary 04.01.2009, 21:37
kiedyś byłem świadkiem jak jeden gość pozyczył nową książke na 'sekunde' by ją powąchać

zorientowałem się wtedy, że podczas czytania mimochodem, oprócz treści książki potrafię czasami kojarzyć jej zapach(jak czytałem niedawno) i teraz jak zaczynam czytac to koncentruje sie na zapachu, jednak nie wciagam za mocno. To ma samo dotrzeć jak perfumy

emsi, rozumiem, byc moze pewne książki tez kupię w lepszych wydaniach, ale na razie mam braki za duze i nie o jakośc książki mi chodzi a zawartość zreszta chyba dwa razy to tylko czytałem Pana Samochodzika i Templariuszy za młodu

gigant całe szczęście, że nie wąchałeś tego
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 04.01.2009 o godz. 21:43.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
emsi
Senior Member

Stary 04.01.2009, 21:44
kiedyś byłem świadkiem jak jeden gość pozyczył nową książke na 'sekunde' by ją powąchać

zorientowałem się wtedy, że podczas czytania mimochodem, oprócz treści książki potrafię czasami kojarzyć jej zapach(jak czytałem niedawno) i teraz jak zaczynam czytac to koncentruje sie na zapachu, jednak nie wciagam za mocno. To ma samo dotrzeć jak perfumy

emsi, rozumiem, byc moze pewne książki tez kupię w lepszych wydaniach, ale na razie mam braki za duze i nie o jakośc książki mi chodzi a zawartość zreszta chyba dwa razy to tylko czytałem Pana Samochodzika i Templariuszy za młodu
Za młodu muszę sie przyznać pana samochodzika pochłaniałem tom za tomem, a ponoć piszą, to dalej inni autorzy i jest olbrzymia ilość Panów samochodzików

A z książek, do których wracam to właśnie Mistrz i Małgorzata przeczytane kilkanaście razy, Proces i Zamek Kafki też kilkukrotnie, Opowiadania Marqueza i Jesień Patriarchy troszeczkę by się wymieniło

A z pięknych wydań ostatnio na półce księgarskej widziałem Hobbita i Władce Pierścieni i też myślę, że się w nie zaopatrzę jak będzie trochę więcej pieniążków luźnych, bo to książki też mojej młodości i jako dzieciak pochłonąłem je z wypiekami an twarzy i ciekaw jestem ponownego zetknięcia się z nimi będąc już kilkanaście lat starszym
A jak o książkach to jakie gatunki najbardziej lubicie pisarzy macie jakieś swoje ulubione cytaty

A ostatnio robiąc porządki w piwnicy odnalazłem Robin Hooda, Tajemniczą Wyspę Werne'a, Kopalnie Króla Salomona Haggarda i Prawo Fausta Kirsta, fajnie czasem nieświadomie takie perełki odnaleźć no i pewnie w wolnej chwili przeczytam

Ja to w ogóle mam swoją ulubioną zakładkę do książek
Ostatnio edytowane przez emsi : 04.01.2009 o godz. 21:50.
pan_premier
Senior Member

Stary 04.01.2009, 21:54
Pana Samochodzika pisze dalej Pilipiuk,ja czytałem cos 13 części, wszystkie NIenackiego, podobały mi sie w tych książkach te historyczne opowiastki, zawsze jakos ta historia była zręcznie podana,a nie tak jak w szkole (czytałem to jak miełem coś miedzy 10-14lat

Drugim autrem którego wchłonałem jak NIenackiego był King , ale to późne liceum i studia dopiero, wczesniej zadawalałem sie lekturami, które zawsze czytałem i chociaz czasami sie namęczyłem to teraz nie żałuję, przynajmniej wiem co to znaczy, że ktoś rpzeczytał Nad NIemnem czy Potop, coś jak wyjazd do Szczecina
King mi sie znudził.
Teraz czytam w zasadzie co popadnie, ostotnio dużo podrózniczo i historycznie, od czasu do czasu coś z klasyki
w ciagu ostatniego roku największe wrażenie zrobiły na mnie: Rio Anaconda Cejrowskiego
Pięc lat kacetu Grzesiuka
Rowerem przez Afrykę Nowaka
i Imperium Kapuścińskiego

jak chodiz o jednego autora to mam na koncie z 7 Pilipiuków i 3 częsci Fryzjera damskiego Mendozy(mało znana a kosmicznie śmieszna książka)
Wojtek 1906
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 04.01.2009, 22:10
Emsi ja też miałem zamilowanie do pana samochodzika ;]
teraz jak dla mnie najlepsze ksiązki to Ojciec Chrzestny. Nie tylko pierwsze 3 części ale też dwie kolejne napisane przez Marka Winegardnera "Powrót Ojca Chrzestnego" i "Powrót Ojca Chrzestnego 2".
Jeśli ktoś lubi czytać biografie polecam biografie wokalisty Red Hot Chili Peppers Anthony Kiedis "Blizna". Świetna książka, dla kilku osób wyżej-ładnie wydana z ilustracjami zacytuje fragment z tyłu okładki
"jeszcze przed ukończeniem trzynastego roku życia za zgodą taty Anthony zażywał narkotyków, uprawiał seks z jego 18-letnią dziewczyną i imprezował w towarzystwie sław Hollywood lat 70."

i tak z innej beczki: Emsi jak robisz vlepki to robisz je w RGB czy w CMYK ?
Ostatnio edytowane przez Wojtek 1906 : 04.01.2009 o godz. 22:17.
zuraw9
Senior Member

Stary 04.01.2009, 22:30
emsi napisał(a):Wyświetl post
A jak o książkach to jakie gatunki najbardziej lubicie pisarzy macie jakieś swoje ulubione cytaty
Ja najbardziej lubie czytać "macliny" tzn wszelkiej maści książki wojenne, szpiegowskie i sensacyjne spod pióra Alistaira MacLeana. Wszystkie jego dzieła które przeczytałem (a troszkę ich już było) są napisane w charakterystyczny sposób: nieustanne budowanie napięcia, które w kulminacyjnym momencie wywraca wszystko do góry nogami. Są tu jacy fani jego powieści?
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 04.01.2009, 22:43
Kobieta_Wislaka napisał(a):Wyświetl post
a nieee...?
ja się zastanawiałam na jakiej podstawie ktokolwiek na mnie głosował i drogą selekcji avatar został...
Nie ukrywam, że parę głosów jest od osób, których na oczy nie widziałam, ale oni przynajmniej tłumaczyli za co

Ja też czytałam Pana Samochodzika z zapartym tchem. Mam w domu bodajże 18 tomów. Z tym, że niektóre są Nienackiego, niektóre kogoś tam innego (nie pamiętam), ale z pewnością nie Pilipiuka. Pilipiuka to tylko wszelkiej maści historie Jakuba Wendrowycza Uwielbiam to.

PS. Zawsze wącham książki. Zawsze.
Ostatnio edytowane przez Prezydentowa : 04.01.2009 o godz. 22:51.
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.01.2009, 22:45
Ja najbardziej lubie czytać "macliny" tzn wszelkiej maści książki wojenne, szpiegowskie i sensacyjne spod pióra Alistaira MacLeana. Wszystkie jego dzieła które przeczytałem (a troszkę ich już było) są napisane w charakterystyczny sposób: nieustanne budowanie napięcia, które w kulminacyjnym momencie wywraca wszystko do góry nogami. Są tu jacy fani jego powieści?
Ja fanem nie jestem, choć kilka jego tytułów przeczytałem, ale też zdecydowanie wolę jego książki niż filmy na ich podstawie, ale to raczej norma.
Mój ulubiony gatunek? Tak bez zastanowienia- fantasy.

WiselkaMLP napisał(a):Wyświetl post
a no to nie ciekawie ... moze przepnij dyski ... pio to jak my sa w "branzy" to ja licze ze nagrasz na kompakt i mi tak dasz jak skonczysz material
Sprawdzałem z tymi dyskami i lipa, pocieszam się jedynie, że kiedyś też tak było i po pewnym czasie dał o sobie znać...ale to mnie tylko mobilizuje, by zrobić sobie kopie zapasowe na dvd...
Co do cd, to kilka sztuk z okładkami i opisem na pewno wypalę w formie "oryginałów"
Ostatnio edytowane przez pio : 04.01.2009 o godz. 22:54.
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 04.01.2009, 22:54
przeczytałem niedawno Kapuścinskiego - "Podróże z Herodotem" dlatego postanowiłem przeczytać samego Herodota...gorąco polecam, fantastyczna. Troche specyficzny język, ale fajnie się czyta.

a tak w ogóle to lubie ksiązki typu Tolkien'owskiego...i uwielbiam Erica Emmanuela Schmitta...troche "damskie" są jego ksiązki...ale jako odskocznia od życia nadają się idealnie.

edit: komentarz z głownej po potwierdzeniu Garguły :

Cytat:
Chwalmy Pana!
teraz wszyscy na Jasną Góre, na kolanach
Powód: Gargulec
Ostatnio edytowane przez Proud : 04.01.2009 o godz. 23:00.
Ni_Ma
Senior Member

Stary 04.01.2009, 23:05
Wolski, Ziemkiewicz, Wildstein, Łysiak - to zawsze

z lektur najwieksze wrażenie zrobiły na mnie: Zbrodnia i kara Dostojewskiego i Inny świat - Herlinga-Grudzińskiego

Często wracam do Osieckiej - uwielbiam ją, Młynarskiego również.

Cudne wydanie Władcy Pierścieni stoi na honorowym miejscu w bibioteczce i zawsze pod ręką

A tak poza tym - czytam wszystko i smakuje coraz to nowe gatunki
fcz1985
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.01.2009, 23:06
JA wiedizałem, że tak będzie, ja wiedziałęm. I wszyscy będa skakali i klaskali
Ala1955
Czarownica

Od: 04.2008

Stary 04.01.2009, 23:21
Też lubię jak to nazwałeś "macliny" i czytałam wiszystkie a większość posiadam .
Ale skoro jesteś fanem fantasy to czy lubisz Webera - konkretnie cały cykl o Honor Harrington? Jak dla mnie rewelacja i mogę polecić każdemu
"Jesteśmy dumą tego miasta..."
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 04.01.2009, 23:23
Ja fanem nie jestem, choć kilka jego tytułów przeczytałem, ale też zdecydowanie wolę jego książki niż filmy na ich podstawie, ale to raczej norma.
Mój ulubiony gatunek? Tak bez zastanowienia- fantasy.

Sprawdzałem z tymi dyskami i lipa, pocieszam się jedynie, że kiedyś też tak było i po pewnym czasie dał o sobie znać...ale to mnie tylko mobilizuje, by zrobić sobie kopie zapasowe na dvd...
Co do cd, to kilka sztuk z okładkami i opisem na pewno wypalę w formie "oryginałów"
ja zazwyczaj nagrywam kilka plytek dla znajomych ale w wiekszosci i to znaczej wiekszosci linki buszuja po necie to widze ze jak pokonczymy to wymianka kompaktow bedzie

a odnosnie ksiazek rowniej przeczytalem "Pana Samochodzika" bardzo wciagajaca potrafilem +/- w 2 godziny przewertowac 80 stron a wiec musialo bys to warte mej uwagi ze wzgledu ze w zyciu przeczytalem taka ilosc ksiazek ktora mozna policzyc na palcach jednej reki co jest oczywiscie na swoj sposob tragedia ...
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
pio
Senior Member

Stary 04.01.2009, 23:24
A kto to jest ten Garguła?
Zobaczymy jak to z nim będzie i zobaczymy kiedy z nim będzie

Ni_Ma napisał(a):Wyświetl post

A tak poza tym - czytam wszystko i smakuje coraz to nowe gatunki
Amen

ja zazwyczaj nagrywam kilka plytek dla znajomych ale w wiekszosci i to znaczej wiekszosci linki buszuja po necie to widze ze jak pokonczymy to wymianka kompaktow bedzie
Nie ma sprawy
Ostatnio edytowane przez pio : 04.01.2009 o godz. 23:27.

pio

wszyscypio
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 04.01.2009, 23:32
no ale narazie wszystko stoi :( ... no moze pozatym ze cos skrobne w Wordzie

a tak pozatym od jutra znowu zwykla codziennosc sie szykuje
TSWISELKA1
Senior Member

Stary 04.01.2009, 23:36
Cytat:
dlatego postanowiłem przeczytać samego Herodota...
Nas nawet randki z Herodotem przez dwa tygodnie nie przekonały do niego, choć jakiś sentyment pozostaje jest jednak różnica, gdy czyta sie dla przyjemności niż gdy przed Toba rychła wizja zaliczania
Bez względu na wszystko zawsze Jej oddane
i tylko w Jej barwach na zawsze zakochane!
WISEŁKA

Nieważne co się stanie, my zawsze będziemy w tym trwać!
Ni_Ma
Senior Member

Stary 04.01.2009, 23:37

miałam o tym pisać.... jeszcze 23 minuty i nadejdzie 5.01 czyli koniec "nicnierobienia" i powrót do rzeczywistoci.. brrrrrrrrrr
pio
Senior Member

Stary 04.01.2009, 23:39

Lepiej żeby stało
A na serio, to w tej zwykłej codzienności jest jakiś urok, bo wszystko może się okazać inspiracją.
Ile już tekstów napisalem w tramwaju w sms'ach to sam nie wiem

pio

wszyscypio
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 04.01.2009, 23:40
to ja juz kieruje zasadnicze pytanie ... od ktorego Lutego sa ferie

Lepiej żeby stało
A na serio, to w tej zwykłej codzienności jest jakiś urok, bo wszystko może się okazać inspiracją.
Ile już tekstów napisalem w tramwaju w sms'ach to sam nie wiem
hehehe no wsumie ...

Ja Ci powiem w ten sposob ze w tej szkole wsumie nieraz cos powstanie jak sie czlowiek napatrzy na to wszystko i przyporzadkuje do tego odpowiednie sytuacje moze niezla mysl sie w glowie zrodzic

a czasami to cos doslownie o szkole powstanie ale to am forme takiego luznego textu zeby zapodac dla rozluznienia w tej pierodlonej fabryce psychopatow
Ostatnio edytowane przez WiselkaMLP : 04.01.2009 o godz. 23:42.
rafiABG
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 04.01.2009, 23:41
to ja juz kieruje zasadnicze pytanie ... od ktorego Lutego sa ferie
od 13 bodajże,już niedługo

Ni_Ma
Senior Member

Stary 04.01.2009, 23:41
we wro już w styczniu ..
zuraw9
Senior Member

Stary 04.01.2009, 23:42
Ala1955 napisał(a):Wyświetl post
Też lubię jak to nazwałeś "macliny" i czytałam wiszystkie a większość posiadam .
Ja ciągle swoją kolekcję uzupełniam, póki co mam ok 30 ale to ciagle za mało. Niektóre tytuły bardzo ciężko dostać

Ja w większości przypadków też tak mam że wolę oryginał książkowy od filmu poza jednym: Tylko dla Orłów...
Jak dla mnie najlepszy film wojenny, nie potrzeba w nim scen z tysiącem żołnierzy albo dziesiątek samolotów, aktorzy i scenariusz obronią sie sami

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów