The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.12.2008, 21:46
A ja mam takie pytanie...

Może ktoś z Was może mi polecić jakieś ciekawe miejsce w kraju, gdzie można pojechać w lecie na kilka dni nad wodę, spędzić miło czas (czytaj: kąpać się w jeziorku, czy czymś tego typu, ale też żeby było gdzie pospacerować, coś zobaczyć) i żeby było bliżej niż na Mazury ze względu na to że ma to być krótki wyjazd i nie chce żeby najdroższy z całego wyjazdu był sam dojazd i powrót...

Myślałem nad Zalewem Solińskim, ale może są jakieś inne propozycje...
Odpowiedz cytując
ja_ka_
WISŁA KRAKÓW

Od: 05.2004

Stary 26.12.2008, 23:31
Solina to dobra opcja jeśli chodzi o ceny, z noclegiem tez nie ma większego problemu. Spokojne, w miarę ustronne miejsce.
Odpowiedz cytując
kms
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 26.12.2008, 23:38
Sielpia Wielka St@chu, ostatnio bylem jakies 3lata temu i bylo ciekawie.
WISŁA KRAKÓW !
Odpowiedz cytując
Ukasz
Junior Member

Od: 10.2003

Stary 27.12.2008, 12:19
Szukam jakiegos wyjazdu w alpy( najblizej Austria) po rozsądnej cenie w okolicach marca, był ktoś z Was , mozecie polecić jakieś biuro lub tanie zakwaterowania na miejscu
Odpowiedz cytując
St@chu
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 01.01.2009, 18:54
ja_ka_ napisał(a):Wyświetl post
Solina to dobra opcja jeśli chodzi o ceny, z noclegiem tez nie ma większego problemu. Spokojne, w miarę ustronne miejsce.
Skoro tak to może ktoś zna jakieś miejsca w okolicach Zalewu Solińskiego, gdzie można miło i w miarę ciekawie spędzić czas?
Odpowiedz cytując
robert.ugorek
Banita

Od: 12.2008

Stary 01.01.2009, 19:19
http://uk.youtube.com/watch?v=jBaaDHSQ7h4
Odpowiedz cytując
Arteka1906
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 04.01.2009, 12:30
Byl ktos moze w Bulgarii w jakims miasteczku na d morzem Czarnym (cos pokroju naszej Łeby) Jakie wrazenia jezeli chodzi o ceny, imprezy, noclegi, jedzenie, dojazd, czystosc ewentualnie jakies sprawdzone miejsca. Z góry dzieki.
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 04.01.2009, 12:40
ja byłem 3 razy w Złotych Piaskach, rewelacja ceny bardzo przystępne, imprez tyle że ciężko je zaliczyć za 1 pobytem, hoteli ogrom (2 z największych kurortów w BG), jedzenie - zależy gdzie trafisz ale są z tym problemy, a z czystością to też zależy gdzie, w samym centrum jest czysto i bardzo bardzo ładnie, ale na obrzeżach nie jest już tak czysto ale wszytsko inne rekompensuje, ja polecam Bułgarię imprezowiczom
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 04.01.2009, 12:41
Co do Soliny to byłem w ubiegłe wakacje i w pierwszy dzień byliśmy mega zachwyceni,piękna pogoda.Jezioro nawet z daleka wyglądało czarująco,miałem wrażenie,że nie jestem w Polsce,bo wyglądało na bardzo czyste.
W tym momencie nie pamiętam w jakiej to wsi byliśmy ale pomiędzy naszym domkiem a jeziorem ok 300 metrów mieliśmy 2 dyskoteki,dużo sklepów z pamiątkami,restauracje,knajpy,puby itd itd
Plaża niestety kamienista.
Szkoda,ze trafiliśmy na zajebi*** załamanie pogody i mieliśmy chyba po 3 burze na dzień,chociaż ostatnie 3 dni były jakieś dość ładne.

Ogólnie wydaje mi sie,że nie opłaca sie spędzać wakacji w Polsce,pierwsza sprawa to pogoda.
Wydaje mi sie,że lepszą opcją jest taka Bułgaria,nie jestem pewien ale przeglądając dużą ilość ofert wynajmu domków zauważyłem,że warunki są zdecydowanie lepsze za podobną cene.Chyba najgorsza z tego wszystkiego jest podróż,nie ważne jaki środek transportu wybierzemy to wyjdzie chyba najdrożej.
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
Arteka1906
Senior Member

Stary 04.01.2009, 12:43
a dojazd lepiej pociagiem czy swoim autkiem?
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 04.01.2009, 13:00
Arteka1906 napisał(a):Wyświetl post
Zależy co preferujesz. Do Złotych Piasków ciężko sie dostać pociągiem. Ja polecam wyjazd samochodem przez Słowację, Węgry i Rumunię (trasa Transfogarska - widokowo cudo )
the end
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Stary 04.01.2009, 13:03
Arteka1906 napisał(a):Wyświetl post
Ja napisze tak:jeżeli np złożyć sie na paliwo w 2-3 osoby to lajtowo,chyba że ze swoją rodzinką to już inna sprawa.Duże znaczenie ma też jaki posiada sie samochód.

Patrzyłem kiedyś na podróż samolotem to np w takie 4 osoby jechać z rodziną o ile dobrze pamiętam nie wiem czy sie zamknęło w 4 tysiącach.

Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Stary 04.01.2009, 13:21
najlepiej samolotem , tanie linie latają do Warny , dojazd autem do BG raczej bym odradzał przez Rumunie, strasznie durne przepisy i czająca się policja, lepiej Węgry - Serbia
Odpowiedz cytując
Arteka1906
Senior Member

Stary 04.01.2009, 14:07
dziek za inoramcje. JAkby ktos jeszcze cos wiedzial to psizcie
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Stary 04.01.2009, 14:43
Nie wiem czy było (jak tak to przepraszam), ale z czystym sumieniem mogę polecić całoroczny ośrodek Czarny Groń: http://www.czarnygron.pl/onas.htm
Byłem tam na majówce i warunki są eleganckie (swoją drogą ciekawi mnie jak tam w zimie jest) i obsługa ośrodka bardzo wyrozumiała...przynajmniej była
Niedaleko od Krakowa (pod Andrychowem) i przy okazji, po drodze można wstąpić do Parku Miniatur: http://www.parkminiatur.com/nasz_park
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Stary 04.01.2009, 14:52
gromaders napisał(a):Wyświetl post
najlepiej samolotem , tanie linie latają do Warny , dojazd autem do BG raczej bym odradzał przez Rumunie, strasznie durne przepisy i czająca się policja, lepiej Węgry - Serbia

Pamiętasz ile mniej więcej za bilet lotniczy?Zamawiając jakoś przed okresem wakacyjnym powinno być chyba taniej?
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 04.01.2009 o godz. 14:54.

Odpowiedz cytując
Łukasz1987
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 12.01.2009, 18:23
Mam takie pytanko... Poszukuje tanich i sprawdzonych noclegów w Barcelonie... Jeżeli ma ktoś jakieś namiary z których skorzystał i są godne polecenia to prosiłbym o ich podanie Z góry dzięki
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Stary 12.01.2009, 23:04
Wiślak nie pamiętam, szukaj na stronach tanich linii ja sam się zastanawiam gdzie w tym roku na wakacje się udać, oczywiście zagranice, co polecacie? oprócz Hiszpanii, Włoch i Francji
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 12.01.2009, 23:35
gromaders napisał(a):Wyświetl post
Wiślak nie pamiętam, szukaj na stronach tanich linii ja sam się zastanawiam gdzie w tym roku na wakacje się udać, oczywiście zagranice, co polecacie? oprócz Hiszpanii, Włoch i Francji
Z takich ciepłych krajów polecam ci Tunezje... zabawni ludzie (nie którzy znają nawed kilka słów po polsku) piękne morze ciekawe zabytki itp.Jedyny minus jak dostrzegłem będąc w Tunezji to nadgorliwość niektórych arabów.
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
Bieluu
PNU '06

Od: 08.2004

Stary 13.01.2009, 09:41
Co do Tunezji to jedno ostrzeżenie. Jak Tunezja to nie sierpień. Wtedy ciężko jest tam wepchnąć nawe szpilkę. Spowodowane jest to najazdem Algierczyków (których nienawidzą ponoć) i Tunezyjczyków mieszkających za granicą. Polecam sam początek września.
I ja jeszcze polecałbym Turcję. Bardzo ładny kraj.
A araby wszędzie są nadgorliwe.
PNU '06

Małe deseczki robi się tak jak małe dziewczynki. Rżnie się duże
Nie zbadane są wyroki Słowiańskiej Duszy!
Odpowiedz cytując
bulbasek
Member

Od: 03.2008

Stary 21.01.2009, 20:58
Czy http://www.booking.com to wiarygodny serwis? Macie jakies doswiadczenia?

Na to pytanie w temacie Mam pytanie nikt nie odpowiedzial, wiec moze tu sie uda. Bardzo prosze.
Odpowiedz cytując
Łasica
Member

Od: 09.2007

Stary 24.01.2009, 15:35
Jak ktoś potrzebuje przekazać emigracji w Dublinie jakieś rzeczy nie wielkie i w mirę lekkie to pisać. Wybieram się 13-22 luty
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Stary 29.01.2009, 18:59
Poszukuje jakiegoś fajnego miejsca na wakacje,szczerze to sam nie wiem co mi odpowiada najbardziej ale obecnie wymieniam sie meilami z właścicielami domu do wynajęcia blisko 'Tatralandii' na Słowacji.
Myślę jeszcze nad Bułgarią,Chorwacją,Węgrami oczywiście wszystko nad wodą jak był ktoś to prosiłbym o jakiś opis gdzie był i takie tam
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 29.01.2009 o godz. 19:05.

Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.01.2009, 23:15
Wszystko zależy od tego ile chcesz na taki wyjazd przeznaczyć. Słowacja była dotychczas atrakcyjna, ale teraz gdy euro wprowadzili to podejrzewam, że niekoniecznie musi być tam taniej niż w kraju..
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.01.2009, 00:29
Cytat:
Wszystko zależy od tego ile chcesz na taki wyjazd przeznaczyć. Słowacja była dotychczas atrakcyjna, ale teraz gdy euro wprowadzili to podejrzewam, że niekoniecznie musi być tam taniej niż w kraju..
Jest jak w Polsce, a momentami drożej... to już nie ten sam kraj i wydaje mi się, że Słowacja zapłaci wysoką cenę za swoje euro... Piwo koło stoku 6 zł Studentska 6 zł Wyprażany Syr z samym sosem tatarskim 13 zł.... było dużo taniej. A jak stoją czechy pod względem np. wyjazdu na narty?

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Stary 31.01.2009, 18:13
Potrzebuje sie dowiedzieć wszystkiego o podróży do Bułgarii własnym środkiem transportu.Tzn winety,ubezpieczenia itd
Pewnie wcześniej już coś takiego było napisane ale chciałbym tak w jednym miejscu mieć objaśnione.
Z góry wielkie dzięki.

To samo odnośnie Chorwacji
No i jakie miejscowości w Chorwacji nad morzem są godne polecenia ,bo turystycznie o tym państwie za bardzo sie nie orientuje
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 01.02.2009 o godz. 14:21.

Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.02.2009, 00:41
Ze Słowacją to chyba tak będzie, że za kilka lat będziemy tylko mogli opowiadać młodszym pokoleniom jak to się "za granicę" południową jeździło na narty i piwo za 1,5zł piło to se ne wrati
Odpowiedz cytując
West
Vide Cul Fide

Od: 09.2004

Stary 03.02.2009, 07:44
WiślakNH napisał(a):Wyświetl post
Potrzebuje sie dowiedzieć wszystkiego o podróży do Bułgarii własnym środkiem transportu.Tzn winety,ubezpieczenia itd
Pewnie wcześniej już coś takiego było napisane ale chciałbym tak w jednym miejscu mieć objaśnione.
Z góry wielkie dzięki.
mozesz jechac przez rumunie / nie potrzebujesz paszportu / , albo przez serbie
ubezpieczenie no to sobie wykupujesz we wlasnym zakresie ,
na serbie potrzebujesz zieloną karte,
na granicy bulgarskiej placisz takse klimatyczna, groszowa sprawa / 1eur za dzien ? /

Odpowiedz cytując
macyo
Kangoo supersonic

Od: 08.2003

Stary 03.02.2009, 11:29
WiślakNH napisał(a):Wyświetl post
Z góry wielkie dzięki.

To samo odnośnie Chorwacji
No i jakie miejscowości w Chorwacji nad morzem są godne polecenia ,bo turystycznie o tym państwie za bardzo sie nie orientuje
Byłem W Bułgarii autem i z chęcią mogę podpowiedzieć. Generalnie są dwie opcje. Droga troszkę krótsza, przez Rumunię oraz troszkę szybsza przez Serbię. Do Bułgarii jechałem przez Rumunię i trasę Transfogaraską (miodzio widoki). Drogi mają w miarę ok. Jadąc spokojnie z Oradei do Devy nie urwiesz niczego a potem to już lecisz główną krajówką, która jest świeżo po remoncie. Jeżeli chciałbyś, tak jak ja pojechać Transfogaraską to licz się z tym, że 100km pokonasz w 5h. Czy warto? Dla mnie tak Za góami jeszcze 100km do Bukaresztu i 70 do granicy na Dunaju (Giorgiu-Russa). Koszta: Most na Dunaju to chyba 4 Euro, winietka na tydzień 7Euro. I tyle. Nie było opłat ekologicznych.

Serbia to niby szybsza droga, jednak należy się liczyć z kolejkami na granicach (zarówno Węgierskiej jak i Bułgarskiej). Płaci się nie tylko za autostrady-również za jednopasmowe drogi szybkiego ruchu. Za przejechanie 250km zapłaciłem 83 zł (gdy Euro było po 3,50). Przekalkuluj sobie sam. Przy granicy z Bułgarią kolejka tirów na 10km.

Sama jazda po Bułgarii luzik-dobre drogi, nawet te 5 kategorii ujdą.

Wrócę jeszcze do Rumunii-jechać koniecznie w dzień!
Kilka stron wcześniej w tym temacie wrzuciłem fotorelację z podróży. Może jakoś pomóć
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
Odpowiedz cytując
gromaders
Senior Member

Stary 08.02.2009, 13:51
znacie jakieś biura które dają obecnie jakieś rabaty za rezerwację ?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów