|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
A ja mam takie pytanie...
Może ktoś z Was może mi polecić jakieś ciekawe miejsce w kraju, gdzie można pojechać w lecie na kilka dni nad wodę, spędzić miło czas (czytaj: kąpać się w jeziorku, czy czymś tego typu, ale też żeby było gdzie pospacerować, coś zobaczyć) i żeby było bliżej niż na Mazury ze względu na to że ma to być krótki wyjazd i nie chce żeby najdroższy z całego wyjazdu był sam dojazd i powrót... Myślałem nad Zalewem Solińskim, ale może są jakieś inne propozycje... |
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Solina to dobra opcja jeśli chodzi o ceny, z noclegiem tez nie ma większego problemu. Spokojne, w miarę ustronne miejsce.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Sielpia Wielka St@chu, ostatnio bylem jakies 3lata temu i bylo ciekawie.
![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Junior Member
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Szukam jakiegos wyjazdu w alpy( najblizej Austria) po rozsądnej cenie w okolicach marca, był ktoś z Was , mozecie polecić jakieś biuro lub tanie zakwaterowania na miejscu
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Skoro tak to może ktoś zna jakieś miejsca w okolicach Zalewu Solińskiego, gdzie można miło i w miarę ciekawie spędzić czas?
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Byl ktos moze w Bulgarii w jakims miasteczku na d morzem Czarnym (cos pokroju naszej Łeby)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
ja byłem 3 razy w Złotych Piaskach, rewelacja
ceny bardzo przystępne, imprez tyle że ciężko je zaliczyć za 1 pobytem, hoteli ogrom (2 z największych kurortów w BG), jedzenie - zależy gdzie trafisz ale są z tym problemy, a z czystością to też zależy gdzie, w samym centrum jest czysto i bardzo bardzo ładnie, ale na obrzeżach nie jest już tak czysto ale wszytsko inne rekompensuje, ja polecam Bułgarię imprezowiczom ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Co do Soliny to byłem w ubiegłe wakacje i w pierwszy dzień byliśmy mega zachwyceni,piękna pogoda.Jezioro nawet z daleka wyglądało czarująco,miałem wrażenie,że nie jestem w Polsce,bo wyglądało na bardzo czyste.
W tym momencie nie pamiętam w jakiej to wsi byliśmy ale pomiędzy naszym domkiem a jeziorem ok 300 metrów mieliśmy 2 dyskoteki,dużo sklepów z pamiątkami,restauracje,knajpy,puby itd itd Plaża niestety kamienista. Szkoda,ze trafiliśmy na zajebi*** załamanie pogody i mieliśmy chyba po 3 burze na dzień,chociaż ostatnie 3 dni były jakieś dość ładne. Ogólnie wydaje mi sie,że nie opłaca sie spędzać wakacji w Polsce,pierwsza sprawa to pogoda. Wydaje mi sie,że lepszą opcją jest taka Bułgaria,nie jestem pewien ale przeglądając dużą ilość ofert wynajmu domków zauważyłem,że warunki są zdecydowanie lepsze za podobną cene.Chyba najgorsza z tego wszystkiego jest podróż,nie ważne jaki środek transportu wybierzemy to wyjdzie chyba najdrożej. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a dojazd lepiej pociagiem czy swoim autkiem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Zależy co preferujesz. Do Złotych Piasków ciężko sie dostać pociągiem. Ja polecam wyjazd samochodem przez Słowację, Węgry i Rumunię (trasa Transfogarska - widokowo cudo
)![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja napisze tak:jeżeli np złożyć sie na paliwo w 2-3 osoby to lajtowo,chyba że ze swoją rodzinką to już inna sprawa.Duże znaczenie ma też jaki posiada sie samochód.
Patrzyłem kiedyś na podróż samolotem to np w takie 4 osoby jechać z rodziną o ile dobrze pamiętam nie wiem czy sie zamknęło w 4 tysiącach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
najlepiej samolotem
, tanie linie latają do Warny , dojazd autem do BG raczej bym odradzał przez Rumunie, strasznie durne przepisy i czająca się policja, lepiej Węgry - Serbia |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
dziek za inoramcje. JAkby ktos jeszcze cos wiedzial to psizcie
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie wiem czy było (jak tak to przepraszam), ale z czystym sumieniem mogę polecić całoroczny ośrodek Czarny Groń: http://www.czarnygron.pl/onas.htm
Byłem tam na majówce i warunki są eleganckie (swoją drogą ciekawi mnie jak tam w zimie jest) i obsługa ośrodka bardzo wyrozumiała...przynajmniej była ![]() Niedaleko od Krakowa (pod Andrychowem) i przy okazji, po drodze można wstąpić do Parku Miniatur: http://www.parkminiatur.com/nasz_park ![]()
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!... RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim http://www.myspace.com/pio.m pio http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee wszyscypio |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pamiętasz ile mniej więcej za bilet lotniczy?Zamawiając jakoś przed okresem wakacyjnym powinno być chyba taniej?
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 04.01.2009 o godz. 14:54.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Mam takie pytanko... Poszukuje tanich i sprawdzonych noclegów w Barcelonie...
Jeżeli ma ktoś jakieś namiary z których skorzystał i są godne polecenia to prosiłbym o ich podanie Z góry dzięki ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wiślak nie pamiętam, szukaj na stronach tanich linii
ja sam się zastanawiam gdzie w tym roku na wakacje się udać, oczywiście zagranice, co polecacie? oprócz Hiszpanii, Włoch i Francji ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
piękne morze ciekawe zabytki itp.Jedyny minus jak dostrzegłem będąc w Tunezji to nadgorliwość niektórych arabów.![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
PNU '06
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Co do Tunezji to jedno ostrzeżenie. Jak Tunezja to nie sierpień. Wtedy ciężko jest tam wepchnąć nawe szpilkę. Spowodowane jest to najazdem Algierczyków (których nienawidzą ponoć) i Tunezyjczyków mieszkających za granicą. Polecam sam początek września.
I ja jeszcze polecałbym Turcję. Bardzo ładny kraj. A araby wszędzie są nadgorliwe. ![]()
PNU '06
Małe deseczki robi się tak jak małe dziewczynki. Rżnie się duże Nie zbadane są wyroki Słowiańskiej Duszy! |
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Czy http://www.booking.com to wiarygodny serwis? Macie jakies doswiadczenia?
Na to pytanie w temacie Mam pytanie nikt nie odpowiedzial, wiec moze tu sie uda. Bardzo prosze. |
|
|
|
Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jak ktoś potrzebuje przekazać emigracji w Dublinie jakieś rzeczy nie wielkie i w mirę lekkie to pisać. Wybieram się 13-22 luty
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Poszukuje jakiegoś fajnego miejsca na wakacje,szczerze to sam nie wiem co mi odpowiada najbardziej ale obecnie wymieniam sie meilami z właścicielami domu do wynajęcia blisko 'Tatralandii' na Słowacji.
Myślę jeszcze nad Bułgarią,Chorwacją,Węgrami oczywiście wszystko nad wodą jak był ktoś to prosiłbym o jakiś opis gdzie był i takie tam ![]()
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 29.01.2009 o godz. 19:05.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Wszystko zależy od tego ile chcesz na taki wyjazd przeznaczyć. Słowacja była dotychczas atrakcyjna, ale teraz gdy euro wprowadzili to podejrzewam, że niekoniecznie musi być tam taniej niż w kraju..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Potrzebuje sie dowiedzieć wszystkiego o podróży do Bułgarii własnym środkiem transportu.Tzn winety,ubezpieczenia itd
Pewnie wcześniej już coś takiego było napisane ale chciałbym tak w jednym miejscu mieć objaśnione. Z góry wielkie dzięki. To samo odnośnie Chorwacji ![]() No i jakie miejscowości w Chorwacji nad morzem są godne polecenia ,bo turystycznie o tym państwie za bardzo sie nie orientuje ![]()
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 01.02.2009 o godz. 14:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Ze Słowacją to chyba tak będzie, że za kilka lat będziemy tylko mogli opowiadać młodszym pokoleniom jak to się "za granicę" południową jeździło na narty i piwo za 1,5zł piło
to se ne wrati ![]() |
|
|
|
Vide Cul Fide
Od: 09.2004
Offline |
|
ubezpieczenie no to sobie wykupujesz we wlasnym zakresie , na serbie potrzebujesz zieloną karte, na granicy bulgarskiej placisz takse klimatyczna, groszowa sprawa / 1eur za dzien ? / |
|
|
|
Kangoo supersonic
Od: 08.2003
Offline |
|
Za góami jeszcze 100km do Bukaresztu i 70 do granicy na Dunaju (Giorgiu-Russa). Koszta: Most na Dunaju to chyba 4 Euro, winietka na tydzień 7Euro. I tyle. Nie było opłat ekologicznych. Serbia to niby szybsza droga, jednak należy się liczyć z kolejkami na granicach (zarówno Węgierskiej jak i Bułgarskiej). Płaci się nie tylko za autostrady-również za jednopasmowe drogi szybkiego ruchu. Za przejechanie 250km zapłaciłem 83 zł (gdy Euro było po 3,50). Przekalkuluj sobie sam. Przy granicy z Bułgarią kolejka tirów na 10km. Sama jazda po Bułgarii luzik-dobre drogi, nawet te 5 kategorii ujdą. Wrócę jeszcze do Rumunii-jechać koniecznie w dzień! Kilka stron wcześniej w tym temacie wrzuciłem fotorelację z podróży. Może jakoś pomóć ![]()
Kangoo + Uniden Pro 520XL + Sirio AS 1000.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
znacie jakieś biura które dają obecnie jakieś rabaty za rezerwację ?
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|