The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Kyno
Senior Member

Od: 03.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.01.2009, 15:36
Można po jakimś czasie zmieniać swoją nazwę konta w różnego typu photoblogach lub w fotologach ?
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 01.01.2009, 15:43
Od jakiś paru dni gdy chce otworzyć powiększeie jakiejś fotki na stronie lub np. wklejam linka z tinypic w pasek adresu to zdjęcie zamiast mi się wyświetlić - wyskakuje mi okienko do wyboru miejsca do zapisania na dysku tegoż zdjęcia. Jak dam anuluj to poprostu mam iałą kartę ... używam Opery. Co zrobić ? Bo nie powiem, że jest to uciążliwe troche ...

http://i42.tinypic.com/r93oyx.jpg

Tak wyskoczyło gdy kliknełam na foto. A normalnie otwiera się większe.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 01.01.2009, 18:16
Żmijka napisał(a):Wyświetl post
Od jakiś paru dni gdy chce otworzyć powiększeie jakiejś fotki na stronie lub np. wklejam linka z tinypic w pasek adresu to zdjęcie zamiast mi się wyświetlić - wyskakuje mi okienko do wyboru miejsca do zapisania na dysku tegoż zdjęcia. Jak dam anuluj to poprostu mam iałą kartę ... używam Opery. Co zrobić ? Bo nie powiem, że jest to uciążliwe troche ...

http://i42.tinypic.com/r93oyx.jpg

Tak wyskoczyło gdy kliknełam na foto. A normalnie otwiera się większe.
usun i zainstaluj na nowo opere
Odpowiedz cytując
Precel z makiem
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.01.2009, 18:47
jak pomniejszyć rozmiar zdjęcia?
Odpowiedz cytując
pawelwp9
Member

Od: 08.2008

Stary 01.01.2009, 18:48
Ja mam takie pytanie czy jest jakiś program żeby filmiki z formatu MP4 przerobic na format AVI czy tam DIVX ;P
Odpowiedz cytując
kuba-wisla
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 01.01.2009, 18:51
chodzi ci o to żeby miało mniej mb? Polecam program Irfan View. Jest w nim opcja do zmniejszenia wagi przy utracie jakości ale nie jest to jakoś mocno widoczne przy zmniejszaniu jakości o kilkanaście procent

pawelwp9: wpisz w google konwerter mp4 na avi i napewno jakiś ci się znajdzie
Jazda Jazda Jazda BIAŁA GWIAZDA!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Stary 01.01.2009, 18:53
Precel z makiem napisał(a):Wyświetl post
jak pomniejszyć rozmiar zdjęcia?
W jakimkolwiek pogramie do zdjęć.

Np prosty IrfanView. Otwierasz foto, kikasz ctrl+r i wpisujesz rozmiar który chcesz. Jeśli chodzi o kb to dając zapisz (s) na tym pasku przesuwasz pasek na jakies 90.
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.01.2009, 18:55
pawelwp9 napisał(a):Wyświetl post
Ja mam takie pytanie czy jest jakiś program żeby filmiki z formatu MP4 przerobic na format AVI czy tam DIVX ;P
KLIK

10 znakow
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 01.01.2009, 19:09
Witam mam pytanie po zainstalowanu gry z pliku ISO pisze komunikat aby wlozyc CD do stacji dyskow ... wszystko jest zmontowane w daemon tools wiec nie wiem jak sobie z tym poradzic

Prezydentowa napisał(a):Wyświetl post
Durne pytanie mam

Pamiętam sprzed lat taką prostą gierkę komputerową. Widok z lotu ptaka, jechało się pierońsko szybko takim ludzikiem na nartach w dół stoku (ekranu) omijało drzewka, chyba były te czerwone i niebieskie bramki, były też skocznie z jakichś pieńków czy coś. Jeździli tam inni narciarze czasami albo łaziły i sikały psy, można ich było przejechać No i każdy zjazd kończył się tym, że wyskakiwał Yeti i nas zjadał A no i sterowało się chyba myszką. Albo myszką i klawiaturą, nie pamiętam.
Pamięta ktoś taką grę? Będę niezmiernie wdzięczna za linka do niej albo chociaż nazwę
moze tutaj to znajdziesz :

http://narciarstwo.grajteraz.pl/
Ostatnio edytowane przez WiselkaMLP : 01.01.2009 o godz. 19:12.
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
PrawdziwośćDlaGry
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 01.01.2009, 19:16
WiselkaMLP napisał(a):Wyświetl post
Witam mam pytanie po zainstalowanu gry z pliku ISO pisze komunikat aby wlozyc CD do stacji dyskow ... wszystko jest zmontowane w daemon tools wiec nie wiem jak sobie z tym poradzic

skoro ISO to to orginał chyba nie jest, więc może crack? ;]

do kolegi niżej:
nie pchałbym sie w jakies peiyngi, mediony itd. osobiście mogę polecić Ci sprzęt JVC albo Blaupunkta. Z tym że blaupunkty są trochę droższe. ale taki fajny sprzęcik od JVC możesz dostać juz od ok 200zł.
Ostatnio edytowane przez PrawdziwośćDlaGry : 01.01.2009 o godz. 19:41.
PdG.

TYLKO WISŁA!
Odpowiedz cytując
żuraw_9
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 01.01.2009, 19:38
Jaki polecacie [tak do 250 zł] radioodtwarzacz do samochodu? Chodzi o CD/MP3 z wejściem na kartę pamięci i USB. Przeglądałem na allegro te sprzęciorki . Są jakieś nieznane firmy w miarę atrakcyjnych cenach i niby fajnym sprzętem tylko ciężko się jest zdecydować co by się nie przejechać ;-), ale może ktoś z Was coś takowego zakupił ostatnio i jest zadowolony.
np: http://www.allegro.pl/item514917815_...5_w_pilot.html
Poradźcie coś
"Po burzy słońce wychodzi zza chmur,i nad Krakowem zaświeci znów.O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem."

Odpowiedz cytując
w0lno.
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.01.2009, 19:52
Do 250 zł nie kupisz dobrego radia z wejściem na kartę pamięci i USB. Ostatnio zakupiłem sobie TO radyjko. Na moje potrzeby w zupełności starcza. Radio posiada wejście AUX, możliwe, że to Cię zadowoli
Odpowiedz cytując
AOT
Droga jeszcze długa...

Stary 01.01.2009, 21:02
w0lno. napisał(a):Wyświetl post
Do 250 zł nie kupisz dobrego radia z wejściem na kartę pamięci i USB. Ostatnio zakupiłem sobie TO radyjko. Na moje potrzeby w zupełności starcza. Radio posiada wejście AUX, możliwe, że to Cię zadowoli
Też mam takie, jest bardzo ok, a jak lepiej poszukasz na allegro, to może nawet kupisz je taniej niż te 200 zł.
Za 250 zł ciężko ci bedzie kupić dobre radio z tymi wszystkimi opcjami jakie chcesz, a te mniej znane marki jakoś do mnie nie przemawiają.
Odpowiedz cytując
pawelwp9
Member

Od: 08.2008

Stary 01.01.2009, 21:13
Potrzebuję program do oczyszczenia dźwięku z filmików ;D może ktoś podac nazwę programu
Z góry dzięki ;]
Odpowiedz cytując
Martinho
Socios Wisła Kraków

Stary 01.01.2009, 21:38
WiselkaMLP napisał(a):Wyświetl post

crack a jak to nie pomoże to coś maskujące wirtualny napęd, np sd4hide
Odpowiedz cytując
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 01.01.2009, 21:51
dzieki wam za pomoc
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
Odpowiedz cytując
Zarko42
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 01.01.2009, 21:55
Próbował ktoś omijac sim locka bez jego ściagania z telefonu za pomocą takich urządzeń? http://www.allegro.pl/53970_karty_x_...view=gtext&p=0
Odpowiedz cytując
Jeremi
Member

Od: 02.2006

Stary 02.01.2009, 00:12
Cześć, wiem że to temat filmowy ale czy nie znacie może jakiejś stronki z audiobookami ? Kiedyś była ale teraz nie mogę się nigdzie tego doszukać. Jeśli ktoś coś wie to z góry dzięki.
jeremi
Odpowiedz cytując
Sebo_TS
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.01.2009, 10:30
Mam pytanie : Co zrobić jeśli nagle na Cyfrze+ nie działa obraz.... Tzn kanały kodowane takie jak TVP1,TVP2,TVN itd nie działają, głos idzie, a obrazu nie ma. Natomiast kanały niekodowane tzn jakieś tam TVP Polonia, Fashiony i tym podobne bzdety normalnie działają.... Co robić i co może być przyczyną. Wstrzymałem się od dzwonienia na sekcje wsparcia technicznego Cyfry+ bo mnie ..... strzela jak trzeba czekac na polaczenie z konultantem
WISŁA SKAWINA
Odpowiedz cytując
wislak_92
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 02.01.2009, 10:37
Jeremi napisał(a):Wyświetl post
Cześć, wiem że to temat filmowy ale czy nie znacie może jakiejś stronki z audiobookami ? Kiedyś była ale teraz nie mogę się nigdzie tego doszukać. Jeśli ktoś coś wie to z góry dzięki.
Mam pytanie temat filmowy? Ciekawe...

http://peb.pl/dokumenty/23597-audiobooki-pl.html

edit: Prezydentowa nie wpadłem na to..
Ostatnio edytowane przez wislak_92 : 02.01.2009 o godz. 11:32.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki". - Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
DYRU
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.01.2009, 11:22
żuraw_9 napisał(a):Wyświetl post
Jaki polecacie [tak do 250 zł] radioodtwarzacz do samochodu? Chodzi o CD/MP3 z wejściem na kartę pamięci i USB. Przeglądałem na allegro te sprzęciorki . Są jakieś nieznane firmy w miarę atrakcyjnych cenach i niby fajnym sprzętem tylko ciężko się jest zdecydować co by się nie przejechać ;-), ale może ktoś z Was coś takowego zakupił ostatnio i jest zadowolony.
np: http://www.allegro.pl/item514917815_...5_w_pilot.html
Poradźcie coś
nie kupuj takiego gówna. wydasz niepotrzebnie pieniadze. lepiej kup tak jak już wyżej Ci doradzali albo odłóż wiecej kasy i kup porzadną firmę. odracam Firsty, sirsty, badziewirsty i inne pionieeery oraz panasoniki.
Chyba że na siłe chcesz z auta zrobić wioskę ze świecącym radiem, do którego możesz podpiąc nawet lampki choinkowe
przemyśl sprawę
udanego zakupu

ja mam w dwóch samochodach od ponad roku JVC KD-G332 i jestem bardzo zadowolony
pozdrawiam
...Pamiętaj gdzie Twój Kraj! Gdzie Dom Twój, bratni śpiew. I Tego nie porzucisz nigdy, Dumy z własnej Ojczyzny!...
Odpowiedz cytując
Prezydentowa
Miodek

Od: 06.2004

Stary 02.01.2009, 11:25
wislak_92 napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie temat filmowy? Ciekawe...

A nie pomyślałeś, że mu moderatorzy przenieśli tu posta z filmowego?

A żeby nie było OT: Jak tam kolego Martinho? Znalazłeś może tę gierkę z narciarzem? -> PW
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 02.01.2009, 11:58
Mam nesotrade i zawsze uruchamiałem ją programikiem, w którym poprostu klikało się "połącz" i programik znikał. Wczoraj moi kumple połączyli przez ten standardowy neostradowy programik, który nie znika po połączeniu sie z internetem i jak teraz włączam ten program którym wcześniej łączyłem sie z netem to wyskakuje ten neostradowy. Co zrobić żeby spowrotem uruchamiał sie tamten?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Serwatkus
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 02.01.2009, 12:16
Interesowałaby mnie oferta internetu "neostrada + tv" za 59zł miesiecznie. Czy ponosze jakies dodatkowe koszty za rozdzielenie netu na 2 kompy i rozdzieleniu tv na 2 telewizory?
Odpowiedz cytując
Szymek_R22
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.01.2009, 12:28
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Mam nesotrade i zawsze uruchamiałem ją programikiem, w którym poprostu klikało się "połącz" i programik znikał. Wczoraj moi kumple połączyli przez ten standardowy neostradowy programik, który nie znika po połączeniu sie z internetem i jak teraz włączam ten program którym wcześniej łączyłem sie z netem to wyskakuje ten neostradowy. Co zrobić żeby spowrotem uruchamiał sie tamten?
A ja mam pytanie, jak się nazywa ten program, bo chętnie bym z niego skorzystał?
Odpowiedz cytując
Zarko42
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 02.01.2009, 15:59
Czy jeśli zdejme sim locka z Nokii kodem to powoduje to utratę gwarancji na telefon? W umowie w Tak Tak Fonie, pisze tylko że jeśli chcę zdjąć to kosztuje to sporo i powinnienem zrobić to w salonie, ale nic więcej. Ma ktoś jakieś doświadczenia z tym, bo słyszałem że jeśli nawet zdejmę i oddam na do serwisu Nokii to nie powinno być problemu
Odpowiedz cytując
Nitrox
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 02.01.2009, 16:07
Jak usunąć farbe ze jeansów

Odpowiedz cytując
Blacha92
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 02.01.2009, 16:31
Mam pytanie.
Chciałbym znowu zacząć pisać felietony sportowe. I tu pytanie , wiem , że z tego grubej kasy nie ma , ale zawsze coś wpadnie , gdzie lepiej , czy wysłać swoje cv to redakcji portali ( słyszałem , że niektóre w ogóle nie płacą) czy też założyć swój blog? Gdzie można założyć blog sportowy i dostawać z reklam kasiore?
Jak to działa?
Odpowiedz cytując
Sebo_TS
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 02.01.2009, 16:51
Sebo_TS napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie : Co zrobić jeśli nagle na Cyfrze+ nie działa obraz.... Tzn kanały kodowane takie jak TVP1,TVP2,TVN itd nie działają, głos idzie, a obrazu nie ma. Natomiast kanały niekodowane tzn jakieś tam TVP Polonia, Fashiony i tym podobne bzdety normalnie działają.... Co robić i co może być przyczyną. Wstrzymałem się od dzwonienia na sekcje wsparcia technicznego Cyfry+ bo mnie ..... strzela jak trzeba czekac na polaczenie z konultantem
Podbijam , bo mnie już szlag trafia ;/

Edit: Gdzie kupię buty w Krakowie Nike Shox Explodine koniecznie czarne ( ew. ciemny kolor, NIE biały ), na Allegro nie ma :(
Powód: ...
Ostatnio edytowane przez Sebo_TS : 02.01.2009 o godz. 16:56.
WISŁA SKAWINA
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 02.01.2009, 17:17
Witam, powiedźcie mi kto prowadził doping na meczu Wisła- Real Saragossa oraz Wisła- Real Madryt :]
A Drugie pytanie to w jakim meczu zadebiutował Guli, nasz obecny?
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów