The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
westersyl
Guest

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.12.2008, 10:52
Cytat:
Coś nam mówi, że żadna z powyższych opcji nie jest właściwa... Dyskrecja jest wręcz wskazana, choćby dla dobra toczących się negocjacji.
Redakcja sugeruje że to żaden z nich, chciałbym aby mieli rację.

Info o Beto brzmi niestety dosyć wiarygodnie choć "Marcelo Guedesa de Limę" każe nam myśleć co innego.
Osobiście nie byłbym wstanie zrozumieć zakontraktowanie gościa który strzelił kilka bramek w jakiś amatorskich rozgrywkach, który nie radził sobie na szczeblu rozgrywek Serie B. Do tego technicznie jest na poziomie gorszym od Kmiecika i biega jakiś przygarbiony.
W kwestii Beto zaufam raczej redakcji.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 24.12.2008 o godz. 10:55.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.12.2008, 10:56
"Kto ma rację? Czyje zgadywanki okażą się strzałem w dziesiątkę? Coś nam mówi, że żadna z powyższych opcji nie jest właściwa... Dyskrecja jest wręcz wskazana, choćby dla dobra toczących się negocjacji."

hmmm nie rozpisujecie sie tak o tym Beto bo to moze jest zupełnie inny zawodnik...
mysle ze redakcja nie bez kozery by to ostatnie zdanie zamieszczela..... pewnie cos wiedza
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 24.12.2008, 11:18
A moim zdaniem Białoński dobrze wytypował, a z zawodnika może coś być, byle tylko nie okazał się imprezowym typem.

Wesołych Świąt
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
PM
Member

Od: 02.2008

Stary 24.12.2008, 11:22
jasnyGwint napisał(a):Wyświetl post
Umowe z wolnym zawodnikiem (a w okół takich ostatnio się obracamy) możemy podpisać kiedy chcemy
Zgoda, chyba że ten zawodnik formalnie wciąż ma umowę do końca grudnia lub nieco dłużej. Wtedy trzeba czekać...

A póki co Wesołych Świąt. Nie ma co się emocjonować, jeszcze kilka dni od oficjalnych doniesień z pewnością nas dzieli.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.12.2008, 11:56
Cytat:
Jar, ale przecież całkiem niedawno wiedziałeś dosłownie wszystko na temat tego co się dzieje w sprawie transferów w Wiśle, a teraz nie jesteś pewny czy to Janoszka, czy ktoś inny?
Miałem nie odpisywać, ale jednak nie moge się powstrzymać. Po pierwsze, nie wiedziałem wszystkiego jak napisałeś. Wiedziałem tylko tyle, co napisał, więc proszę nie przekręcać tego co napisałęm kilka podstron wcześniej, a konkretnie, że napastnikiem testowanym nie jest Nowak, bo go po prostu w tym czasie w Krakowie nie było. Dodałem jeszcze, że testowanym napastnikiem jest jakiś grajek, który ma kartę w ręku.

Więc nie przypisuj mi czegoś, czego nie mówiłem. Temat uważam za zamknięty.

Wesołych Świąt ;-)
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 24.12.2008, 12:00
<PM> napisał(a):Wyświetl post
Proponowałbym nie przywiązywać się szczególnie do tego nazwiska.

Na pierwszy rzut oka ten Beto wydaje się piłkarzem niemal pokroju Allana Lalina, próbowanego latem. Biorąc pod uwagę fakt, że Wisła chce tego napastnika zatrudnić "od ręki", bez wcześniejszego sprawdzenia na treningach, należy mniemać, że jest to ktoś znacznie lepiej rokujący.

Nawet jeśli transfer jest bardzo blisko, wciąż mamy dopiero 24.12, dopiero za tydzień możliowość podpisania umowy. To i lepiej, że media nie wiedzą o kogo chodzi - bądź po prostu nie piszą - dla dobra sprawy. Lepiej zaklepać gościa po cichu, niż teraz spekulować i snuć domysły. Sądzę, że niejeden mógłby z dużą dozą prawdopodobieństwa napisać kim jest ten zawodnik, a zwyczajnie tego nie mówi, póki transfer nie jest pewny.
kontrakt można podpisac juz teraz tylko ze z opcja wejścia do życia od 1 stycznia.
czemu tu wiekszośc pisze o czymś o czym nie ma zielonego pojecia?:/
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 24.12.2008, 12:04
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
kontrakt można podpisac juz teraz tylko ze z opcja wejścia do życia od 1 stycznia.
Masakra... :/
Wystarczy tylko zerknąć na to co zostało napisane wyżej:
Cytat:
Było wałkowane - Brazylia nie leży w UE i tam podpisać można kontrakt wyłącznie z piłkarzem, któremu się on skończył.
Cytat:
czemu tu wiekszośc pisze o czymś o czym nie ma zielonego pojecia?:/
Dokładnie...
Zanim zaczniesz kogoś pouczać radzę się upewnić.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 24.12.2008 o godz. 12:09.
Odpowiedz cytując
lodecki
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.12.2008, 13:15
a ja jakos jestem spokojny ze to nie jest ani Beto ani nikt z wymienianych zawodników. Podrzuci wam Gazeta jakies scierwo i odrazu sie wszyscy jaracie.

Wesołych Świat.
zycze troche spokoju i cierpliwosci ;] przyda sie...
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 24.12.2008, 18:19
ehh a ja tam dalej czekam na mikolaja..... najlepiej tego z Brazylii
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.12.2008, 18:55
No grzesiek632 ja też czekam ! Kolacja wigilijna się już skończyla , prezenty rozpakowane a ja co kilka minut urywam sie z grona rodzinnego i sprawdzam czy są jakieś newsy od redakcji . Już sie nie mogę doczekać
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 24.12.2008, 19:12
Proszę Was. Jaki news? Są święta kto Wam będzie teraz newsa pisał.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.12.2008, 19:17
Może droga redakcja zrobi nam miły prezent na święta
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.12.2008, 20:11
Skorża myśli o Wiśle również w święta Trwa zimowa przerwa w rozgrywkach Ekstraklasy, piłkarze Wisły Kraków przebywają na urlopach, ale Maciej Skorża zapowiada, że o trenerskiej pracy będzie myślał nawet w wigilijny wieczór.

- Mając na uwadze to, co się dzieje teraz wokół naszej drużyny - mam tu na myśli ewentualne transfery - to pewnie na krótko przy łamaniu opłatkiem nie będę o tym myślał, ale tak naprawdę to i w ten wigilijny wieczór będę w głowie układał te klocki - zapowiada Skorża.

Skorża zdradził, że możliwe jest rychłe sprowadzenie nowych ofensywnych zawodników do Krakowa. Szkoleniowiec zapowiedział też, że w drużynie Wisły może objawić się jakiś młody zawodnik, który pójdzie w ślady Rafała Boguskiego czy Patryka Małeckiego.

- Nie wykluczam takiej możliwości, że jeszcze ktoś młody wskoczy do składu. Wiadomo jednak, że walczymy o najwyższe cele i potrzebujemy doświadczonych zawodników. Jeden, dwóch mniej doświadczonych piłkarzy w składzie, to jest wystarczające - ocenił trener Białej Gwiazdy.

Źródło: Dziennik Polski Dodał: Tom
(2008-12-24 18:12 Maciek mysli jak pouk;lada klocki,czyzby mialy byc jednak jakies nowe kocki?ta wypowiedz tchnela mnie lekkim optymizmem...oby bo transfery to byc albo nie byc w walce o tytul.WESOLYCH SWIAT
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 25.12.2008 o godz. 13:23.
Odpowiedz cytując
PM
Member

Stary 24.12.2008, 21:04
matizaq napisał(a):Wyświetl post
Może droga redakcja zrobi nam miły prezent na święta
Święta to święta Jacek Bednarz i Maciej Skorża z pewnością też świętują, a nie siedzą tego wieczora nad transferami Miejmy nadzieję, że wszyscy załapiemy się na wiślackie prezenty, ale już te noworoczne. Przynajmniej do weekendu ciężko będzie o jakieś przełomowe wydarzenia
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.12.2008, 04:17
Widzę,ze sie doczekałem wszystkiego jak co sezon ,lub co zapowiedż w Wiśle,czyli ..
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.12.2008, 08:32
czyli? poczekaj z podsumowaniami do konca okna
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 25.12.2008, 12:03
A środowy katowicki "Sport" (zazwyczaj dobrze poinformowany) podał, że Garguła podpisze stosowny pięcioletni kontrakt z Wisłą dokładniie w dniu 3 stycznia 2009r. Zatem - mimo wszystko - poczekajmy.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 25.12.2008, 13:05
Z Diazem jest taki problem, że on nie ma optymalnej pozycji. Na Lewej obronie wiadomo, kryje na radar. Lewa pomoc hmmm według mnie za mało zwrotny, z resztą z szybkością też ma problemy. Na środku pomocy, według mnie brakuje mu trochę kreatywności. Dlatego raczej tylko w ostateczności można stawiać na Diaza na lewej pomocy ... No ale mam nadzieje że się mylę Piotrek Brożek zresztą też ma podobnie. Lewa Obrona-Lewa Pomoc-Napastnik, według mnie zresztą najlepiej spisuje się jako Cofnięty Napastnik, tylko musiałbym trochę pograć na tej pozycji Dlatego właśnie potrzebujemy jakiegoś typowego Lewo Skrzydłowego, który umie wygrać pojedynek 1na1 i dobrze dośrodkować piłkę. Zieniowi w formie brakowało właśnie wygrywania tych pojedynków 1na1, bo dośrodkowanie mimo wszystko ma(miał?) dobre.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Stary 25.12.2008, 13:27
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Masakra... :/
Wystarczy tylko zerknąć na to co zostało napisane wyżej:
Dokładnie...
Zanim zaczniesz kogoś pouczać radzę się upewnić.
a ja jestem niemal pewny że może podpisac na kilka tygodni przed końcem kontraktu, ale jest to zależne czy piłkarz ma klauzule odstepnego czy nie.
idąc dalej kontrakt który wchodzi w życie później, piłkarz bez zgody klubu do zakonczenia starego nie może trenowac w innym klubie chocby nie było żadnych rozgrywek.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 25.12.2008, 14:18
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
a ja jestem niemal pewny że może podpisac na kilka tygodni przed końcem kontraktu, ale jest to zależne czy piłkarz ma klauzule odstepnego czy nie.
idąc dalej kontrakt który wchodzi w życie później, piłkarz bez zgody klubu do zakonczenia starego nie może trenowac w innym klubie chocby nie było żadnych rozgrywek.
Nie wiem czy masz rację ale w każdym bądź razie zaczynasz kręcić bo wtopiłeś, nawet jeśli jest takie coś, to na pewno nie wiesz czy można podpisać kontrakt z Beto (o czym przekonywałeś) bo nie wiesz czy ma klauzule.
Odpowiedz cytując
cola
Banita

Od: 09.2008

Stary 25.12.2008, 14:34
Panowie wyluzujcie mamy święta pogadamy po świętach. PZDR
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Stary 25.12.2008, 14:54
Cytat:
Jeżeli ma zapisana w kontrakcje sumę odstepnego,to można z nim rozmawiać ale będzie trzeba zapłacić za niego.A jak się nie chce płacić to trzeba czekac na koniec kontraktu ,gdyż w Brazylii piłkarze nie mogą korzystać z prawa bosmana.
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Stary 25.12.2008, 17:03
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem czy masz rację ale w każdym bądź razie zaczynasz kręcić bo wtopiłeś, nawet jeśli jest takie coś, to na pewno nie wiesz czy można podpisać kontrakt z Beto (o czym przekonywałeś) bo nie wiesz czy ma klauzule.
ależ ja nic w sprawie Beto nie pisałem, napisałem tylko że można wcześniej zawrzec umowe.
zkąd przekonanie że to Beto?

Cytat:
Nie wiem czy masz rację
więc z kąd wiesz że kręce?...

i zgadzam sie z poprzedikiem, gryśc sie po świetach

ps. szukałem w googlach na temat kontraktów w Brazylii i nic znaleźc nie mogłem, a chciałem sie upewnic.
Ostatnio edytowane przez <Crasch> : 25.12.2008 o godz. 17:13.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.12.2008, 17:31
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Zieniu(Diaz)-Garguła(Jirsak)-Sobol(Mauro)-Boguski(Łobo) -pomoc jak sie patrzy.

To wlasciwie ta sama przecietna pomoc z zeszlej rundy + Gargula.Moim zdaniem wiekszym problemem jest brak skrzydel (Lobo-Zieniu) badz skrzydla w wersji 'chaos' (Buguski-Malecki) i osobiscie wolalbym jakiegos przebojowego skrzydlowego, niz srodkowego pomocnika.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 25.12.2008, 17:57
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
czyli? poczekaj z podsumowaniami do konca okna
Masz racje,poczekam ,ale moje rozżalenie dotyczyło zapowiedzi "niespodzianki pod choinkę"
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
przemek_wisla
Junior Member

Stary 25.12.2008, 20:09
1q2 napisał(a):Wyświetl post
To wlasciwie ta sama przecietna pomoc z zeszlej rundy + Gargula.Moim zdaniem wiekszym problemem jest brak skrzydel (Lobo-Zieniu) badz skrzydla w wersji 'chaos' (Buguski-Malecki) i osobiscie wolalbym jakiegos przebojowego skrzydlowego, niz srodkowego pomocnika.
nie zgadzam sie z tobą Wiśle potrzeba playmakera z prawdziwego zdarzenia. Zobacz ile Lechowi dał Stilic moge nawet powiedziec ze gdyby nei on to napewno eni zaistnieli by skrzydłowi < Peszko i Wilk >
"To jest polska liga tu niema świadomosci"
Odpowiedz cytując
matti123
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.12.2008, 22:16
Widać że jest ruch w interesie. Kontakty z odpowiednimi zawodnikami są tylko oby nie wyszły jakieś nieoczekiwane problemy. Powinniśmy 3 zawodników sprowadzić i byłoby naprawdę nieźle. Guła, napastnik z Brazylii, jakiś skrzydłowy. Mowa była też o 2 napastniku, ale myślę że to ktoś raczej nie na 1 skład. Szukamy bramkarza, ale jak widać potrzebujemy graczy ofensywnych a po zapełnieniu dopiero tych luk poważnie wezmą się za goalkipera.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 25.12.2008, 22:47
PotiWisla napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli ma zapisana w kontrakcje sumę odstepnego,to można z nim rozmawiać ale będzie trzeba zapłacić za niego.A jak się nie chce płacić to trzeba czekac na koniec kontraktu ,gdyż w Brazylii piłkarze nie mogą korzystać z prawa bosmana.
Prawo bosmana? Co to takiego jest? To obowiązuje wszystkich, bo tym się z tego co pamiętam to Fifa na to zezwoliła, więc raczej to niemożliwe, że w Europie można, a gdzie indziej nie. Podobno jakiś Beto czy jak mu tam ma do nas przyjśc, bo ktoś wyczytał na Interii ludzie no proszę was czy to głuchy telefon? Na Interii już 3 czy 4 nazwiska się przewinęły, a jeśli byłby to jakiś ogórek to dlaczego mieliby jego nazwisko ukrywac? Poczekajmy i się wstrzymajmy i proponuje nie wklejac tu niczego z PS,Faktu,SE itp., bo każdy wie ile są one warte.
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Stary 25.12.2008, 23:53
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
To obowiązuje wszystkich, bo tym się z tego co pamiętam to Fifa na to zezwoliła, więc raczej to niemożliwe, że w Europie można, a gdzie indziej nie.
Fifa zezwoliła na to,ale to początkowo obowiazywało w UE i dopiero potem wprowadzono je w innych krajach.A z tego co wiem to Brazylia nie wprowadziła takiego zapisu do swojego prawa.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 26.12.2008, 01:57
przemek_wisla napisał(a):Wyświetl post
nie zgadzam sie z tobą Wiśle potrzeba playmakera z prawdziwego zdarzenia. Zobacz ile Lechowi dał Stilic moge nawet powiedziec ze gdyby nei on to napewno eni zaistnieli by skrzydłowi < Peszko i Wilk >
Wiesz, czy by zaistnieli czy nie, tego sie nie dowiemy a gdybac sobie mozna.Oczywiscie byc moze ze masz racje tak w tym przypadku jak i w kwestii Garguly ale ja opieram sie na tym co widzialem.Przyszedl Kosa - ktory do wirtuozow nie nalezy, ale to konkretny zawodnik i gra wygladala bardzo dobrze - odszedl i w zasadzie magia sie skonczyla.
Ja tez nie wiem czy Gargula tak na prawde jest lepszy od Jirsaka.Czech co prawda mial bardzo przecietna runde, ale ciezko powiedziec czy bylo to spowodowane jego slaboscia , czy slaboscia partnerow - bo zeby zagrac dobra pilke , musisz ja miec do kogo zagrac a jak wszyscy sie gdzies chowają ,to nawet najlepszym ciezko jest czyms pozytywnym zaskoczyc.
A Jirsak ma wlasciwie wszystko by zostac solidnym srodkowym - byc moze potrzeba mu wlasnie kreatywnych partnerow.

Oczywiscie jak przyjdzie Gargula to sie nie zmartwie, jednak wydaje mi sie ze sam Gargula jakosci naszej gry nie poprawi w takim stopniu, jaki jest potrzebny wy wymeczyc tego mistrza w przyszlym roku.
I jestem zdania ze najpierw pozar nalezy tam gasic , gdzie sie najbardziej pali - a wystarczy spojrzec tylko w statystyki i widac ze skrzydla byly najslabsza nasza formacja w tym roku.A ich niemoc bardziej wygladala mi na niemoc zrobienia czegokolwiek pozytywnego przez nich samych a nie przez to ze nie mial im kto dograc dobrych pilek.

Oczywiscie moge sie mylic i jasne jest ze najlepiej bylo by wzmocnic tak skrzydla jak i srodek, z bonusem w postaci dobrze zbudowanego napastnika ale na takie prezenty to chyba liczyc nie mozemy.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów