|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Guest
|
|
|
Cytat:
Info o Beto brzmi niestety dosyć wiarygodnie choć "Marcelo Guedesa de Limę" każe nam myśleć co innego. Osobiście nie byłbym wstanie zrozumieć zakontraktowanie gościa który strzelił kilka bramek w jakiś amatorskich rozgrywkach, który nie radził sobie na szczeblu rozgrywek Serie B. Do tego technicznie jest na poziomie gorszym od Kmiecika i biega jakiś przygarbiony. W kwestii Beto zaufam raczej redakcji.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 24.12.2008 o godz. 10:55.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
"Kto ma rację? Czyje zgadywanki okażą się strzałem w dziesiątkę? Coś nam mówi, że żadna z powyższych opcji nie jest właściwa...
Dyskrecja jest wręcz wskazana, choćby dla dobra toczących się negocjacji."hmmm nie rozpisujecie sie tak o tym Beto bo to moze jest zupełnie inny zawodnik... mysle ze redakcja nie bez kozery by to ostatnie zdanie zamieszczela..... pewnie cos wiedza ![]() ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
A moim zdaniem Białoński dobrze wytypował, a z zawodnika może coś być, byle tylko nie okazał się imprezowym typem.
Wesołych Świąt ![]()
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle! A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie! Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę! Kasperczak trzymaj się!!! |
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
A póki co Wesołych Świąt. Nie ma co się emocjonować, jeszcze kilka dni od oficjalnych doniesień z pewnością nas dzieli. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Cytat:
Więc nie przypisuj mi czegoś, czego nie mówiłem. Temat uważam za zamknięty. Wesołych Świąt ;-) |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
czemu tu wiekszośc pisze o czymś o czym nie ma zielonego pojecia?:/ |
|
|
|
Guest
|
|
||
Wystarczy tylko zerknąć na to co zostało napisane wyżej: Cytat:
Cytat:
Zanim zaczniesz kogoś pouczać radzę się upewnić.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 24.12.2008 o godz. 12:09.
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
a ja jakos jestem spokojny ze to nie jest ani Beto ani nikt z wymienianych zawodników. Podrzuci wam Gazeta jakies scierwo i odrazu sie wszyscy jaracie.
Wesołych Świat. zycze troche spokoju i cierpliwosci ;] przyda sie... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
ehh a ja tam dalej czekam na mikolaja..... najlepiej tego z Brazylii
![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
No grzesiek632 ja też czekam ! Kolacja wigilijna się już skończyla , prezenty rozpakowane a ja co kilka minut urywam sie z grona rodzinnego i sprawdzam czy są jakieś newsy od redakcji . Już sie nie mogę doczekać
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Może droga redakcja zrobi nam miły prezent na święta
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Skorża myśli o Wiśle również w święta
Trwa zimowa przerwa w rozgrywkach Ekstraklasy, piłkarze Wisły Kraków przebywają na urlopach, ale Maciej Skorża zapowiada, że o trenerskiej pracy będzie myślał nawet w wigilijny wieczór. - Mając na uwadze to, co się dzieje teraz wokół naszej drużyny - mam tu na myśli ewentualne transfery - to pewnie na krótko przy łamaniu opłatkiem nie będę o tym myślał, ale tak naprawdę to i w ten wigilijny wieczór będę w głowie układał te klocki - zapowiada Skorża. Skorża zdradził, że możliwe jest rychłe sprowadzenie nowych ofensywnych zawodników do Krakowa. Szkoleniowiec zapowiedział też, że w drużynie Wisły może objawić się jakiś młody zawodnik, który pójdzie w ślady Rafała Boguskiego czy Patryka Małeckiego. - Nie wykluczam takiej możliwości, że jeszcze ktoś młody wskoczy do składu. Wiadomo jednak, że walczymy o najwyższe cele i potrzebujemy doświadczonych zawodników. Jeden, dwóch mniej doświadczonych piłkarzy w składzie, to jest wystarczające - ocenił trener Białej Gwiazdy. Źródło: Dziennik Polski Dodał: Tom (2008-12-24 18:12 Maciek mysli jak pouk;lada klocki,czyzby mialy byc jednak jakies nowe kocki?ta wypowiedz tchnela mnie lekkim optymizmem...oby bo transfery to byc albo nie byc w walce o tytul.WESOLYCH SWIAT
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 25.12.2008 o godz. 13:23.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Święta to święta
Jacek Bednarz i Maciej Skorża z pewnością też świętują, a nie siedzą tego wieczora nad transferami Miejmy nadzieję, że wszyscy załapiemy się na wiślackie prezenty, ale już te noworoczne. Przynajmniej do weekendu ciężko będzie o jakieś przełomowe wydarzenia ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Widzę,ze sie doczekałem wszystkiego jak co sezon ,lub co zapowiedż w Wiśle,czyli ..
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
czyli? poczekaj z podsumowaniami do konca okna
|
|
|
|
Banita
Od: 12.2008
Offline |
|
|
A środowy katowicki "Sport" (zazwyczaj dobrze poinformowany) podał, że Garguła podpisze stosowny pięcioletni kontrakt z Wisłą dokładniie w dniu 3 stycznia 2009r. Zatem - mimo wszystko - poczekajmy.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Z Diazem jest taki problem, że on nie ma optymalnej pozycji. Na Lewej obronie wiadomo, kryje na radar. Lewa pomoc hmmm według mnie za mało zwrotny, z resztą z szybkością też ma problemy. Na środku pomocy, według mnie brakuje mu trochę kreatywności. Dlatego raczej tylko w ostateczności można stawiać na Diaza na lewej pomocy ... No ale mam nadzieje że się mylę
Piotrek Brożek zresztą też ma podobnie. Lewa Obrona-Lewa Pomoc-Napastnik, według mnie zresztą najlepiej spisuje się jako Cofnięty Napastnik, tylko musiałbym trochę pograć na tej pozycji Dlatego właśnie potrzebujemy jakiegoś typowego Lewo Skrzydłowego, który umie wygrać pojedynek 1na1 i dobrze dośrodkować piłkę. Zieniowi w formie brakowało właśnie wygrywania tych pojedynków 1na1, bo dośrodkowanie mimo wszystko ma(miał?) dobre. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
idąc dalej kontrakt który wchodzi w życie później, piłkarz bez zgody klubu do zakonczenia starego nie może trenowac w innym klubie chocby nie było żadnych rozgrywek. |
|
|
|
Guest
|
|
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Panowie wyluzujcie mamy święta pogadamy po świętach. PZDR
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
zkąd przekonanie że to Beto? Cytat:
i zgadzam sie z poprzedikiem, gryśc sie po świetach ![]() ps. szukałem w googlach na temat kontraktów w Brazylii i nic znaleźc nie mogłem, a chciałem sie upewnic.
Ostatnio edytowane przez <Crasch> : 25.12.2008 o godz. 17:13.
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
To wlasciwie ta sama przecietna pomoc z zeszlej rundy + Gargula.Moim zdaniem wiekszym problemem jest brak skrzydel (Lobo-Zieniu) badz skrzydla w wersji 'chaos' (Buguski-Malecki) i osobiscie wolalbym jakiegos przebojowego skrzydlowego, niz srodkowego pomocnika. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Masz racje,poczekam ,ale moje rozżalenie dotyczyło zapowiedzi "niespodzianki pod choinkę"
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
nie zgadzam sie z tobą Wiśle potrzeba playmakera z prawdziwego zdarzenia. Zobacz ile Lechowi dał Stilic moge nawet powiedziec ze gdyby nei on to napewno eni zaistnieli by skrzydłowi < Peszko i Wilk >
![]()
"To jest polska liga tu niema świadomosci"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Widać że jest ruch w interesie. Kontakty z odpowiednimi zawodnikami są tylko oby nie wyszły jakieś nieoczekiwane problemy. Powinniśmy 3 zawodników sprowadzić i byłoby naprawdę nieźle. Guła, napastnik z Brazylii, jakiś skrzydłowy. Mowa była też o 2 napastniku, ale myślę że to ktoś raczej nie na 1 skład. Szukamy bramkarza, ale jak widać potrzebujemy graczy ofensywnych a po zapełnieniu dopiero tych luk poważnie wezmą się za goalkipera.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Prawo bosmana? Co to takiego jest? To obowiązuje wszystkich, bo tym się z tego co pamiętam to Fifa na to zezwoliła, więc raczej to niemożliwe, że w Europie można, a gdzie indziej nie. Podobno jakiś Beto czy jak mu tam ma do nas przyjśc, bo ktoś wyczytał na Interii ludzie no proszę was czy to głuchy telefon? Na Interii już 3 czy 4 nazwiska się przewinęły, a jeśli byłby to jakiś ogórek to dlaczego mieliby jego nazwisko ukrywac? Poczekajmy i się wstrzymajmy i proponuje nie wklejac tu niczego z PS,Faktu,SE itp., bo każdy wie ile są one warte.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fifa zezwoliła na to,ale to początkowo obowiazywało w UE i dopiero potem wprowadzono je w innych krajach.A z tego co wiem to Brazylia nie wprowadziła takiego zapisu do swojego prawa.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Ja tez nie wiem czy Gargula tak na prawde jest lepszy od Jirsaka.Czech co prawda mial bardzo przecietna runde, ale ciezko powiedziec czy bylo to spowodowane jego slaboscia , czy slaboscia partnerow - bo zeby zagrac dobra pilke , musisz ja miec do kogo zagrac a jak wszyscy sie gdzies chowają ,to nawet najlepszym ciezko jest czyms pozytywnym zaskoczyc. A Jirsak ma wlasciwie wszystko by zostac solidnym srodkowym - byc moze potrzeba mu wlasnie kreatywnych partnerow. Oczywiscie jak przyjdzie Gargula to sie nie zmartwie, jednak wydaje mi sie ze sam Gargula jakosci naszej gry nie poprawi w takim stopniu, jaki jest potrzebny wy wymeczyc tego mistrza w przyszlym roku. I jestem zdania ze najpierw pozar nalezy tam gasic , gdzie sie najbardziej pali - a wystarczy spojrzec tylko w statystyki i widac ze skrzydla byly najslabsza nasza formacja w tym roku.A ich niemoc bardziej wygladala mi na niemoc zrobienia czegokolwiek pozytywnego przez nich samych a nie przez to ze nie mial im kto dograc dobrych pilek. Oczywiscie moge sie mylic i jasne jest ze najlepiej bylo by wzmocnic tak skrzydla jak i srodek, z bonusem w postaci dobrze zbudowanego napastnika ale na takie prezenty to chyba liczyc nie mozemy. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|