The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.12.2008, 20:15
No i po bo u mnie raczej wcześniej niz w was kolo 17 start

Znowu znalazłem pieniądza w pierogach na co mama no to Wisła mistrza zdobędzie, oby się spełniło
Wesołych Świat

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
WiselkaMLP
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 24.12.2008, 20:16
ja znalazlem wszystkie 3 orzeszki w uszkach i wygralem w stsa bedzie bogaty rok i poraz pierwszy nie schlalem sie jak fleja
mowicie ze sniegu brak w Hucie juz sypie
Malvivente napisał(a):Wyświetl post
Powodem były skargi młodych kibiców cracovii o prowokacje tych malowidel
cracovia 1906 krakow napisał(a):
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
emsi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.12.2008, 20:18
WiselkaMLP napisał(a):Wyświetl post
ja znalazlem wszystkie 3 orzeszki w uszkach
No to tajemnica czemu gorzej ostatnio słyszałeś ci się rozwiązała
--Dezaktywacja-- Borys trzymaj się!
WiselkaMLP
Senior Member

Stary 24.12.2008, 20:19
emsi mozesz po polsku
Kogo obchodzi ile on chodzi jak mu sie nie podobaja bluzgi na wisłe to nam tacy nie sa potrzebni.
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 24.12.2008, 20:48
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
No i po bo u mnie raczej wcześniej niz w was kolo 17 start

Znowu znalazłem pieniądza w pierogach na co mama no to Wisła mistrza zdobędzie, oby się spełniło
Wesołych Świat
U mnie też o 17. No to teraz tylko do pasterki dotrawać bo u mnie czym mniejsz głód tym większa chęć na spanie
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Kamyk
Bene meritus

Od: 11.2004

Stary 24.12.2008, 21:22
A żem się nawpierdzielał A teraz relaksik przy piwku
A pod choinką znalazłem dwie mega interesujące książki Ukrytą Historię i Największe tajemnice spraw mrocznych, upiornych i niewyjaśnionych Do tego Dwie bombki wiślackie no i masa słodyczy

A Wigilia była tradycyjnie o godz. 17.
" Tempora mutantur et nos mutamur in illis" - Owidiusz

KUKURYKU SQUAD '09 (vel Stary Port Squad)
sergio
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 24.12.2008, 22:09
WiselkaMLP napisał(a):Wyświetl post
emsi mozesz po polsku
A nie wydaje Ci się że jest napisane po polsku?

A tak na marginesie nie śpij na lekcjach polskiego

Czteroosobowa Wigilia się udała(pojadłem,popiłem no i obejrzałem wiecznie młodego Kevina )
TYLKO WISŁA!
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.12.2008, 22:16
Boże, ale się ożarłem...wigilia 10-cioosobowa, a zamiat Kevina oglądałem Grzegorza Brzęczyszczykiewicza;D
Косово је СРБИЈА!!
Polly
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.12.2008, 22:29
Kamyk napisał(a):Wyświetl post
A pod choinką znalazłem dwie mega interesujące książki Ukrytą Historię i Największe tajemnice spraw mrocznych, upiornych i niewyjaśnionych
a u mnie grubsza od anatomii Pituchowej książka kucharska w której (oprócz jedzenia) znajdują się przepisy na wódkę (m.in. żubrówka Kamilu ;p), wino, piwo itp -> tak ukochana mama dba o córkę
WKS ŚLĄSK WROCŁAW

Polsko przepiękna, najwspanialsza !!

Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,nie przez to kim jest, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
Maniek_Olkusz
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 24.12.2008, 22:44
sergio napisał(a):Wyświetl post
Czteroosobowa Wigilia się udała(pojadłem,popiłem no i obejrzałem wiecznie młodego Kevina )
rafalek napisał(a):Wyświetl post
a zamiat Kevina oglądałem Grzegorza Brzęczyszczykiewicza;D
A ja sie uspilem po kolacji a mialem ogladac troche Kevina a troche Grzesia...
Jak tam Kevin i Grzesiu pewnie znowu sie zgubil a drugi rozpetal ta wojne? Tym razem powiedzial ze jest Franek czy Grzegorz

sorki, cos mi musieli chyba dosypac do ktoregos dania

Polly napisał(a):Wyświetl post
a u mnie grubsza od anatomii Pituchowej książka kucharska w której (oprócz jedzenia) znajdują się przepisy na wódkę (m.in. żubrówka Kamilu ;p), wino, piwo itp -> tak ukochana mama dba o córkę
To widze ze ciekawy catering sie szykuje na wiosne na wyjazdach
Ostatnio edytowane przez Maniek_Olkusz : 24.12.2008 o godz. 22:50.
"SERCE W BIELI, KREW W BŁĘKICIE,
WISŁA KRAKÓW PONAD ŻYCIE"

Kamil
Socios Wisła Kraków

Stary 24.12.2008, 22:45
juz mnie szanowny kolega south zaopatrzyl w przepis, ale mozesz zeskanowac kto wie kto wie, moze to jakis inny
TYLKO WISŁA
Polly
Senior Member

Stary 24.12.2008, 22:47
a widzisz skaner tez dostalam więc jak tylko nauczę się obslugiwać .. ;p
WKS ŚLĄSK WROCŁAW

Człowiek jest wielki nie przez to, co ma,nie przez to kim jest, lecz przez to czym dzieli się z innymi.
Kamil
Socios Wisła Kraków

Stary 24.12.2008, 22:49
cóż za przypadek.
blondynką nie jestes to jest szansa ze dlugo ci nauka obslugi nie zajmie
TYLKO WISŁA
Polly
Senior Member

Stary 24.12.2008, 22:52
hehe nie mów mi tak bo jeszcze trochę i popadnę w samozachwyt
WKS ŚLĄSK WROCŁAW

Uran235
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 24.12.2008, 22:55
Jak jest zintegrowany z drukarką, to po ptokach, nikt nie jest na tyle zdeterminowany żeby w święta instalować urządzenie wielofunkcyjne, a potem zapomnimy i nici z przepisu na wódki i piwa.

Może nam przepiszesz kilka przepisów , bo z alkoholami własnej roboty ostatni raz miałem styczność na Chemii. Chemica oślepła, ale przeżyła, znaczy się sukces połowiczny.
Polly
Senior Member

Stary 24.12.2008, 22:58
jest zintegrowany z kserem i drukarką a ja jestem po szampanie więc naprawde po ptokach ale pewnie jutro jak się nauczę obslugiwać to z tej radości jaka mnei ogarnie zeskanuje Wam większość przepisów na alkohole ;D
WKS ŚLĄSK WROCŁAW

Uran235
Senior Member

Stary 24.12.2008, 23:05
jest zintegrowany z kserem i drukarką a ja jestem po szampanie więc naprawde po ptokach ale pewnie jutro jak się nauczę obslugiwać to z tej radości jaka mnei ogarnie zeskanuje Wam większość przepisów na alkohole ;D
Biedna, nawet nie wie, co ją czeka. Obsługa takiego urządzenia to pikuś, to potrafi nawet za przeproszeniem sekretarka. Problem to instalacja. Te urządzenia mają to do siebie, że z własnej woli przerywają proces instalacji twierdząc n[p. że coś się odłączyło, chociaż nikt kabli nie ruszał. Do tego żonglowanie płytkami, wepnij kabel, wypnij kabel, a wszystko tak sformułowane że trzeba się domyślać w jakiej kolejności trzeba czynność wykonywać, nie wspominając o tym, że komp potrafi dopiero 10 minutach pokapować się, że zrobiłaś to, o co prosił. Potem trzeba kilka albo kilkanaście programów zainstalować, które w większości albo nie będą działać albo będą zupełnie nieprzydatne. Ogólnie rzecz biorąc urządzenia wielofunkcyjne to ZŁO.
Polly
Senior Member

Stary 24.12.2008, 23:10
eee nie strasz mnie Dziadu ;p powinieneś we mnie wierzyć, dostarczać wsparcia i mówić, że będzie dobrze !
WKS ŚLĄSK WROCŁAW

WiselkaMLP
Senior Member

Stary 24.12.2008, 23:11
na Pasterke Marsz !! do zobaczenia 25.12.08
Uran235
Senior Member

Stary 24.12.2008, 23:19
eee nie strasz mnie Dziadu ;p powinieneś we mnie wierzyć, dostarczać wsparcia i mówić, że będzie dobrze !
Awans społeczny normalnie . Dziadu, ale z wielkiej litery. Ostatni raz z wielkiej litery napisała o mnie polonistka w drugiej klasie liceum, ale użyła słowa pasożyt także dzięki .

W kwestii wsparcia:
Przed Tobą trudna misja, której wielu przed Tobą lękało się podjąć. Wielu, którzy odważyli się na to, co niedługo stanie się Twoim celem, zginęło śmiercią gwałtowną, acz bohaterską. Lecz misja Twa cna jest i godna, a i umierać za nią ujmą na honorze nie jest nigdy nie będzie. Tedy nie lękaj się, nie mąć krwi w sercu mrocznymi myślami, lecz przyj odważnie przed siebie. Za chwałę, za ojczyznę, za alkohol domowej roboty!

Zapominam wstawić, idealny sposób aby zniszczyć sobie klawiaturę i nawet świątecznie jest trochę:
http://www.newgrounds.com/portal/view/474999
Polly
Senior Member

Stary 24.12.2008, 23:26
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
Awans społeczny normalnie . Dziadu, ale z wielkiej litery. Ostatni raz z wielkiej litery napisała o mnie polonistka w drugiej klasie liceum, ale użyła słowa pasożyt także dzięki .

W kwestii wsparcia:
Przed Tobą trudna misja, której wielu przed Tobą lękało się podjąć. Wielu, którzy odważyli się na to, co niedługo stanie się Twoim celem, zginęło śmiercią gwałtowną, acz bohaterską. Lecz misja Twa cna jest i godna, a i umierać za nią ujmą na honorze nie jest nigdy nie będzie. Tedy nie lękaj się, nie mąć krwi w sercu mrocznymi myślami, lecz przyj odważnie przed siebie. Za chwałę, za ojczyznę, za alkohol domowej roboty!
Zaczynam obdarzać Cię sympatią
Póki co prę odważnie do kuchni w celu uratowania uszek z grzybami i kapustą przed zagładą brata i dam im schronienie w swym żołądku
WKS ŚLĄSK WROCŁAW

Maniek_Olkusz
Senior Member

Stary 24.12.2008, 23:48
Ja w Ciebie wierze no i oczywiście w skaner... Ja już myśle nad załatwiniem nowego balonu na wino...
Jak masz przepis na wino z ryżu to ja poprosze właśnie taki

Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 24.12.2008, 23:48
Podniecałem się śniegiem a spadło tyle, że może jedną kulkę bym ulepił... Heh...
Co do wcześniejszych pytaniach gdzie ja mieszkam że śnieg sypie ( pruszy ;P), to dobrze ktoś rozkminił, że chyba avatar mówi wszystko (w sumie rozkmina niezbyt trudna). Nie ma to jak na zakończenie wigilii trzasnąc sobie Kevina

P.S. Co wy wszyscy na pasterkę poszliście
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 24.12.2008, 23:56
http://www.alkohole-domowe.com/wino/wino_z_ryzu.html
z ryżu i inne
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.12.2008, 00:02
U nas Wigilia 10 osobowa rozpoczęta o szesnastej, zakończona o 18. Po kolacyjna kawusia rozpoczęta o 18, zakończona o 22.30 w innym lokalu

Co do śniegu melduję:
Na ślunsku zimno, śnieg po kostki. Niestety, wieje w stronę Nazistowskiego wroga. Będzie im się gorzej czołgi prowadzić.

.
Uran235
Senior Member

Stary 25.12.2008, 00:17
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Co do śniegu melduję:
Na ślunsku zimno, śnieg po kostki. Niestety, wieje w stronę Nazistowskiego wroga. Będzie im się gorzej czołgi prowadzić.

I tu się waćpan myli, bo śnieg sprzymierzeńcem niemieckich czołgów może się okazać. Toć czołg łacniej po naszych drogach przejedzie, jak je śnieg pokryje niźli jakby miał po polskich wertepach się przemieszczać i utratą gąsiennicy ryzykować. Tedy powiadam patrzajcie z trwogą na zachód i wypatrujcie wrażych kolumn pancernych, bo gdy tylko Odra zamarznie Merkelowa i Steinbachowa ofensywę niechybnie rozpoczną. Skąd to wszystko wiem? Bo dzisiaj we wsi węgiel był, czyli wojna bedzie, przed wojną tyż był.

Węgiel był, śnigu ni ma, będziemy oryginalni, będziemy mieli pierwszego afroamerykańskiego bałwana, znaczy się w Europie, bo to jest jak z konstytucją. My mamy pierwszego w Europie, pierwszy na świecie prezydentować ma w USA.
Ostatnio edytowane przez Uran235 : 25.12.2008 o godz. 00:21.
Polly
Senior Member

Stary 25.12.2008, 00:37
ok wszystko jest już zainstalowane, obslugiwac się nauczyłam, pio mnie wyręczył więc skanować nie będę tylko powiedzcie mi... gdzie w Krakowie kupię balon do wina;>? -> znalazłam

gdyby kogoś jeszcze interesowało:

25l - 39zł a 54l - 62 zł
"Efekt" S.A. Korporacja Gospodarcza Hurtownia

ul. Botewa 16
Kraków
tel. 012 653 21 73
Ostatnio edytowane przez Polly : 25.12.2008 o godz. 00:55.
WKS ŚLĄSK WROCŁAW

Maniek_Olkusz
Senior Member

Stary 25.12.2008, 00:43
Uran235 napisał(a):Wyświetl post
I tu się waćpan myli, bo śnieg sprzymierzeńcem niemieckich czołgów może się okazać. Toć czołg łacniej po naszych drogach przejedzie, jak je śnieg pokryje niźli jakby miał po polskich wertepach się przemieszczać i utratą gąsiennicy ryzykować. Tedy powiadam patrzajcie z trwogą na zachód i wypatrujcie wrażych kolumn pancernych, bo gdy tylko Odra zamarznie Merkelowa i Steinbachowa ofensywę niechybnie rozpoczną. Skąd to wszystko wiem? Bo dzisiaj we wsi węgiel był, czyli wojna bedzie, przed wojną tyż był.

Węgiel był, śnigu ni ma, będziemy oryginalni, będziemy mieli pierwszego afroamerykańskiego bałwana, znaczy się w Europie, bo to jest jak z konstytucją. My mamy pierwszego w Europie, pierwszy na świecie prezydentować ma w USA.
Nie źle to rozkiminiłeś

Maniek_Olkusz napisał(a):Wyświetl post
Jak tam Kevin i Grzesiu pewnie znowu sie zgubil a drugi rozpetal ta wojne? Tym razem powiedzial ze jest Franek czy Grzegorz
Jednak rozpetal

ok wszystko jest już zainstalowane, obslugiwac się nauczyłam, pio mnie wyręczył więc skanować nie będę tylko powiedzcie mi... gdzie w Krakowie kupię balon na wino ;>?
Czesto mozna spotkac w hipermarketach typu real. tesco... A napewno juz beda w liroyu, obi itp...

Dzieki Pio za przepis. Mam nadzieje ze to taki sam jak mialem 3 lata temu kiedy to wino wyszlo gazowane i smakowalo jak szampan
Ostatnio edytowane przez Maniek_Olkusz : 25.12.2008 o godz. 00:47.

pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 25.12.2008, 00:56
Maniek_Olkusz napisał(a):Wyświetl post

Dzieki Pio za przepis. Mam nadzieje ze to taki sam jak mialem 3 lata temu kiedy to wino wyszlo gazowane i smakowalo jak szampan
Zrobiliśmy to wino w Norwegii i daliśmy trochę za dużo drożdży przy tym samym czasie fermentacji co w przepisie - dla mocy
Przelaliśmy do butelek po wodzie ognistej 0,5l i fakt, było gazowane, ale chyba dlatego, że wciąż powinno leżakować w balonie i fermentować... a były do tego stopnia gazowane, że rozj*bało nam 3flaszki
Reszta została spożytkowana jak należy
Cennych wskazówek można także poszukać tu:
http://www.wino.org.pl/forum/index.php
Powód: interpunkcja, nie?
Ostatnio edytowane przez pio : 25.12.2008 o godz. 00:57.
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Uran235
Senior Member

Stary 25.12.2008, 01:05
Pio wrzucił przepisy jak robić domowy bimber i od razu pół forum wcięło .

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów