The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Krolik
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2008, 17:17
HEDu napisał(a):Wyświetl post
1 zachowanie zburzyło cały dorobek, szkoda
A jakiez to bylo zachowanie.....

Nastepny Fermenciarz !!!!
Jak długo na Wawelu .............

Od: 07.2006

Stary 22.12.2008, 17:27
Tak niewiele, ale bardzo wymownie - Franek Franek łowca bramek!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 22.12.2008, 17:35
Krolik napisał(a):Wyświetl post
A jakiez to bylo zachowanie.....

Nastepny Fermenciarz !!!!
Z pamiecia u Ciebie zle ? Zapomniales uciekajacego szczura ?
Franek wladca firanek

@nizej: tak, poparte na niczym, wyczytalem w sieci "bzdury" i powtarzam

Pocalujcie jeszcze tego waszego uciekajacego idola w dupsko
Ostatnio edytowane przez mic : 22.12.2008 o godz. 17:51.
Odpowiedz cytując
Krolik
Senior Member

Stary 22.12.2008, 17:46
mic napisał(a):Wyświetl post
Z pamiecia u Ciebie zle ? Zapomniales uciekajacego szczura ?
Franek wladca firanek
Z pamiecia u mnie doskonale !!!! Twoje slowa nijak nie pasuja do tego co bylo przyczyna, powodem odejscia Frankowskiego z Wisly !!!!
Ogolnie odnosze wrazenie ze Twoje slowa sa wsparte na .... NICZYM lub na ... wyczytanych bzdurach w sieci.

Ps.
co ja Tu jeszcze wyczytam ?

Od: 07.2005

Stary 22.12.2008, 17:51
To może wyjaw tą swoją wersje odejścia ? bo może czegoś nie wiemy,ale stawiałbym na to że za granicą się o pewnych sprawach nie mówi bądź nie docierają.No wyjaw nam o wielce poruszony
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.12.2008, 18:03
Z pamiecia u mnie doskonale !!!! Twoje slowa nijak nie pasuja do tego co bylo przyczyna, powodem odejscia Frankowskiego z Wisly !!!!
Ogolnie odnosze wrazenie ze Twoje slowa sa wsparte na .... NICZYM lub na ... wyczytanych bzdurach w sieci.

Ps.
co ja Tu jeszcze wyczytam ?
słyszysz jak cię błaga lud
no to wal te swoje rewelacje o biednym Franusiu który zmuszony został do wyjazdu
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.12.2008, 18:13
wyjechał bo sie w****ił ;]

Odpowiedz cytując
Krolik
Senior Member

Stary 22.12.2008, 18:18
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
To może wyjaw tą swoją wersje odejścia ? bo może czegoś nie wiemy,ale stawiałbym na to że za granicą się o pewnych sprawach nie mówi bądź nie docierają.No wyjaw nam o wielce poruszony
Za granice docieraja wszystkie wiesci szybciej i sprawniej niz Ci sie wydaje , a poza krajem mowi o pewnych sprawach odwazniej !!
Ja nie mam zamiaru nikogo nawracac ale zwrocic uwage ze nie oskarza sie nikogo o cos ...... CO NIGDY OFICJALNIE NIE ZOSTALO POWIEDZIANE , ani przez Klub ani przez kogokolwiek do tego upowaznionego !!!!
Teoria rzekomej "ucieczki" Franka oparta jest na zwyklych, hamskich plotkoch ktore niemal zatarly zaslugi jakie ten czlowiek zrobil dla Wisly i ich kibicow , grajac dla naszego klubu niemal 7 lat !!!!!!! A zeby bylo ciekawiej te bzdury glosza ludzie ktorzy powinni mu byc wdzieczni za te 7 lat.... itd.

Pytasz o to co stalo za kulisami odejscia niestety , ale napisze Cie ze nie wiem ..... bo tak latwiej ale zarazem NIE WYPOWIADAM SIE NIEUPOWAZNIONY a juz w szczegolnosci publicznie !!!!
Tak samo wszyscy co pisza ze uciekl, zdradzil ..... uwazam ze nie majac zadnych dowodow ani .... jakichkolwiek wiadomosci na ten temat powinni sie nie wypowiadac w ten sposob !!!

Stary 22.12.2008, 18:27
Tak tak, wiemy, pare(nascie) razy na forum przerabialismy juz te "wiem, ale nie powiem"

Co mialo zostac potwierdzone ? Pare tygodni wczesniej sprzedawczyk deklaruje sie o wielkiej milosci do Wisly, ze do konca kariery, ble ble ble. Dwa dni po meczu z PAO juz go w Wisle nie ma i przechodzi za kasa do klubu I ligi hiszpanskiej. Nie kompromituj sie ze to trzeba potwierdzac.

"Niewypowiadam sie nieupowazniony" miazdzy

Zreszta Twoja odpowiedz ponizej mowi sama za siebie
Ostatnio edytowane przez mic : 22.12.2008 o godz. 18:34.
Odpowiedz cytując
Krolik
Senior Member

Stary 22.12.2008, 18:31
mic napisał(a):Wyświetl post
Tak tak, wiemy, pare(nascie) razy na forum przerabialismy juz te "wiem, ale nie powiem"

Co mialo zostac potwierdzone ? Pare tygodni wczesniej sprzedawczyk deklaruje sie o wielkiej milosci do Wisly, ze do konca kariery, ble ble ble. Dwa dni po meczu z PAO juz go w Wisle nie ma i przechodzi za kasa do klubu I ligi hiszpanskiej. Nie kompromituj sie ze to trzeba potwierdzac.

"Niewypowiadam sie nieupowazniony" miazdzy
Nie o o czym z Toba gadac !!
Typowy klakier !!!
Pozdr Wesolych swiat !!

Stary 22.12.2008, 18:34
Za granice docieraja wszystkie wiesci szybciej i sprawniej niz Ci sie wydaje , a poza krajem mowi o pewnych sprawach odwazniej !!
Ja nie mam zamiaru nikogo nawracac ale zwrocic uwage ze nie oskarza sie nikogo o cos ...... CO NIGDY OFICJALNIE NIE ZOSTALO POWIEDZIANE , ani przez Klub ani przez kogokolwiek do tego upowaznionego !!!!
Teoria rzekomej "ucieczki" Franka oparta jest na zwyklych, hamskich plotkoch ktore niemal zatarly zaslugi jakie ten czlowiek zrobil dla Wisly i ich kibicow , grajac dla naszego klubu niemal 7 lat !!!!!!! A zeby bylo ciekawiej te bzdury glosza ludzie ktorzy powinni mu byc wdzieczni za te 7 lat.... itd.

Pytasz o to co stalo za kulisami odejscia niestety , ale napisze Cie ze nie wiem ..... bo tak latwiej ale zarazem NIE WYPOWIADAM SIE NIEUPOWAZNIONY a juz w szczegolnosci publicznie !!!!
Tak samo wszyscy co pisza ze uciekl, zdradzil ..... uwazam ze nie majac zadnych dowodow ani .... jakichkolwiek wiadomosci na ten temat powinni sie nie wypowiadac w ten sposob !!!
sam opierasz się na plotkach, "wieściach które za granicę sprawniej dochodzą" ...
no to jak inaczej zrozumieć to co piszesz
i jak traktować to poważnie....
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 22.12.2008, 18:42
bo u nich w amełryce,wszyscy wiedzą lepiej...
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
Krolik
Senior Member

Stary 22.12.2008, 19:02
manson777 napisał(a):Wyświetl post
sam opierasz się na plotkach, "wieściach które za granicę sprawniej dochodzą" ...
no to jak inaczej zrozumieć to co piszesz
i jak traktować to poważnie....
Na Plotkach...... i niech tak zostanie !
Ale za 20 lat bycia niemal wewnatrz klubu i po wyjezdzie nie tracac kontaktow do dzis , chyba mam inne zrodlo "plotek".
Staram sie nic na ten temat nie "pieprzyc" ale niech inni tez tego nie robia bo to "plotki"
Ja pamietam 7 lat Franka w Wisle i takie same odejscie jak kilkuset innych zawodnikow.
Pozdr

Stary 22.12.2008, 19:07
Na Plotkach...... i niech tak zostanie !
Ale za 20 lat bycia niemal wewnatrz klubu i po wyjezdzie nie tracac kontaktow do dzis , chyba mam inne zrodlo "plotek".
Staram sie nic na ten temat nie "pieprzyc" ale niech inni tez tego nie robia bo to "plotki"
Ja pamietam 7 lat Franka w Wisle i takie same odejscie jak kilkuset innych zawodnikow.
Pozdr
Nie mow za duzo, bo nie jestes upowazniony. KMWTW
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 22.12.2008, 19:32
Matusiak reaktywacja
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,60..._Widzewie.html
Tak, by trochę od Franka odpocząć
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 22.12.2008, 19:37
pio napisał(a):Wyświetl post
Matusiak reaktywacja
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,60..._Widzewie.html
Tak, by trochę od Franka odpocząć
Ciekawi mnie przy po paru meczach, jak wyladuje na lawie, znowu bedzie zalic sie do pracy ze nie tak sie umawiali...
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 22.12.2008, 20:18
Najbardziej dziwi mnie, że wybiera się do I ligowego (czyli II) klubu, ale już mówią o odbudowaniu, grze w kadrze itp. Wg. mnie troche smieszne, że zawodnika z I ligi można do repry powołac, no chyba, żeby nieźle wybijała się poza przeciętną, czyli raczej min. 1 bramka na mecz(Pa. Brożek strzelał praktycznie co 1 bramkę na mecz w ekstraklasie i na powołanie trochę trzebabyło czekać). Matusiak to typowy egzekutor który musi liczyć na dobr dogrania kolegów, a w I lidze raczej będzie z tym ciężko.
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.12.2008, 20:31
za to micanski swietnie sobie radzi, ile on ma lat ? 21 ? 16 goli ? po rundzie jesiennej ?
matusiak nigdy tyle nie zdobedzie xD

Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.12.2008, 22:01
Krolik -nie cisnieniuj tak - akurat jesli chodzi o Franka sa 2 punkty widzenia i nie sadze by jedna strona przekonala druga.
Ja niestety przychylam sie do zdania ze Franek mogl zostac legenda....mogl ale nie zostanie - niezaleznie od tego ile u nas gral i ile bramek strzelil - co nie oznacza ze jest to jakos odgornie narzucone - mozesz miec zdanie odwrotne i tego sie trzymajmy.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.12.2008 o godz. 22:05.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 22.12.2008, 23:03
Panowie i Panie koniec młócenia o Franku jak chcecie sie jeszcze poobrzucać błotem to przejdźcie na privy
Odpowiedz cytując
michel
Member

Od: 12.2003

Stary 22.12.2008, 23:19
Frankowski odszedł z Wisły w okolicznościach podobnych jak inni piłkarze. Czemu nie jeżdzicie po Żurawskim czy Kosie, którzy co pół roku mówili jakby to chcieli odejść, pograć za granicą?. Franek zawsze powtarzał, że chce gra dla Wisły. Co z tego ze był kapitanem? Żuraw też był i odszedł, przed eliminacjami do LM. Po meczu z PAO Franek był strasznie załamany, zresztą jak my wszyscy. Jaki szczur z tonącego okrętu? Nie przypominam sobie, żeby Wisła tonęła. Przegrane kolejne eliminacje do LM to upadek klubu? Franek to jedyna gwiazda dawnej Wisełki, która najbardziej utożsamiała się z Wisłą.
Na koniec tylko powiem, że współczuję Tomkowi jak czyta te wasze komentarze. Bo on dalej szanuje kibiców Wisły, a wy go poniżacie. Założę się, że zrobił dla Wisły więcej niż większość z was, więc nie macie prawa tak po nim jeżdzić.
TOMASZ FRANKOWSKI NAJLEPSZY NAPASTNIK POLSKI.

FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!!
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.12.2008, 23:53
michel - pozwol ze Ci wyjasnie i co wazniejsze, opre sie tylko na faktach ,ktorych podwazyc nie mozna, a pomine watki, ktore przewinely sie w zwiazku z ta sprawa a co do ktorych pewnosci nie mam.

1.Kosa chcial odejsc i odszedl - po wiosnie 2003.Nie zostawil Wisly, przed meczem z Lazio ani po - dogral runde - pozegnal sie i tyle.
2.Zuraw odszedl po wiosnie 2005 - wiadomo bylo ze chce to zrobic - dostal pozwolenie, dogral runde do konca - pozegnal sie i tyle.

Faktem jest ze Wisla zgodzila sie na odejscie tylko 1 z 2 swoich snajperow.Taka byla cala koncepcja przygotowan do sezonu 05/06 oraz do pucharow - zgodzil sie na to bez jakiegokolwiek szemrania Franek, podkreslajac do tego ze on w Wisle bez problemu moze zostac do konca kariery.

Doszlo do rewanzu w Atenach - stalo sie to co sie stalo - czyli stracilismy awans, ktorego stracic nie moglismy - a jednak.
Franek WYMUSIL na klubie natychmiastowy transfer - doszlo nawet do takiego absurdu ze sam z wlasnej kieszeni doplacil roznice.
Zostawil zespol rozbity , przed bardzo waznymi meczami - bez zadnego napastnika i w zasadzie bez zadnej realnej szansy by kogos rownie wartosciowego pozyskac. - jak wiadomo na szybkiego wzieto Kryszala.

Nie widzisz roznicy miedzy planowanymi odejsciami , po zakonczeniu sezonu - gdzie od dawna jest jasne ze to nastapi i klub ma czas by sprowadzic nastepcow , a ucieczka w srodku rundy , doslownie z dnia na dzien, co stawia pracodawce, ktoremu ponoc Franek tyle zawdzieczal - w sytuacji mega nieciekawej?

Jakbym ja mial takiego pracownika, ktory by mi taki numer odwalil to nie chcial bym go wiecej znac - niezaleznie ile i co dla mnie wczesniej zrobil.

Pomijam fakt bredzenia o chorym dziecku , ktoremu hiszpanski klimat mial bardzo pomoc - Wiadomo ze jak tylko Franio uslyszal dzwiek srebrnikow , to Hiszpanie zamienil na rownie ciepla Anglie

I o wszystko w zasadzie - mam nadzieje ze prosto, przejrzyscie i bez jakiejs zacieklosci.
A wystarczylo dograc te 2 miesiace i odejsc w przerwie zimowej, z czym pewnie problemow by nie bylo.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
michel
Member

Stary 23.12.2008, 00:09
Ale zwróć uwagę jaki Franek był rozbity po meczu w Atenach. Nie ten sam człowiek co zawsze.
A jeśli chodzi o Żurawia to z tego co pamiętam to już w 2002 roku, kiedy był królem strzelców chciał odejść ( co rundę były spekulacje czy odjedzie, a po meczach z Lazzio to już napewno).
Frankowski chyba najbardziej ze wszystkich piłkarzy przeżywał klęskę z PAO. Po tym meczu chyba zwątpił, że może coś jeszcze z Wisła osiągnąć. Nie dziwię się, bo ja po tym meczu 2 tygodnie chodziłem jak ścięty, z nikim w domu nie rozmawiałem nawet
Fakt, że odszedł szybko i nie zapowiadało się to przed LM, ale to chyba nie upoważnia do nazywania go zdrajcą, judaszem.
A w Wiśle jak odchodził to był Kużba ( odchodził, wracał, ale do niego nie macie pretensji, tak na marginesie), Brożek, Penksa, więc nie przesadzaj. Zresztą gdyby Cupiałowi bardzo zależało to by go nie puścił.
Piszesz też o pazerności na kasę Frankowskiego. Przypomnij sobie ile on zarabiał w Wiśle w stosunku do innych zawodników. Więcej od niego mieli: Żuraw, Szymek, Kosa, Dawidowski(parodia), Kużba (który był wtedy rezerwowym), Kukiełka, Uche i ktoś tam jeszcze. To było sprawiedliwe Jakoś Franek nie narzekał, więc nie można mówić ze jest pazerny. A, że chciał dorobić na emeryturę i godne życie to nie można mieć pretensji.
Ostatnio edytowane przez michel : 23.12.2008 o godz. 00:11.

FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!!
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 23.12.2008, 00:19
michel napisał(a):Wyświetl post
Jakoś Franek nie narzekał, więc nie można mówić ze jest pazerny. A, że chciał dorobić na emeryturę i godne życie to nie można mieć pretensji.
Zwłaszcza jak powiedział ,że za jego pensje było naprawdę ciężko utrzymać rodzinę ...
Odpowiedz cytując
michel
Member

Stary 23.12.2008, 00:33
Ciekawe czy Ty nie chciał byś więcej zarabiać. Zresztą te słowa, o których piszesz ( te o dzieciach i chorobach również) wypowiedział już po transferze i namaszczeniu go judaszem. Przez takich ludzi jak wy musiał się tłumaczyć ciągle, dlaczego odszedł. Czepiacie się go o wszystko, o każde słowo. Franek mówi po prostu to co myśli i tyle.

FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!!
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Stary 23.12.2008, 00:35
Widać że jesteś upośledzony za przeproszeniem na punkcie o wielkiego Franka co widać po podpisach i nawet awatarze(masz też koszulke z Frankowskim ?),więc dyskusja jest bez sensu.Ty tak a My tak i tyle.
Odpowiedz cytując
michel
Member

Stary 23.12.2008, 00:41
raczej nie jestem jedyny w tym przekonaniu. I dla twojej informacji nie mam koszulki z Frankowskim. Dyskusja nie ma sensu. Z waszymi urojeniami nie da się wygrać.

FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!!
Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Stary 23.12.2008, 00:43
michel rozumiem ze Twoim idolem jest Frankowski, ale spojrz obiektywnie na to co sie stalo. A porownywanie do odejscia Zurawia jest lekka przesada i dwa rozne swiaty. Zarabial w Wisle tyle, ze nie mogl utrzymac rodziny ? A co ma powiedziec 90% spoleczenstwa, ktore miesieczna pensje ma moze z 1/10 pensji Franka ? Faktem jest ze uciekl z Wisly, zostawiajac ja w bardzo zlej pozycji. Przez caly czas gry w Wisle wypowiadal sie w mediach jak to on ja kocha, jak to do konca kariery w Wisle bedzie gral. Dla mnie jest teraz zwyklym sprzedawczykiem, ktory ucieknie za kasa. Pewnie za lepsza kasa poszedlby do Cracovii albo Legii nawet. Wypial sie na kibicow po meczu z PAO, teraz to wraca w jego strone. Mam nadzieje ze pogra sobie w rezerwach Jagi

PS. Napisz co rozumiesz przez "wasze urojenia" i napisz dlaczego tak uwazasz, ciekawi mnie to

"Po tym meczu chyba zwątpił, że może coś jeszcze z Wisła osiągnąć." - dokladnie. Wlasnie o tym cala rozmowa. Wypial sie na Wisle, zostawil ja i poszedl osiagnac wiecej ($$$)

"Przez takich ludzi jak wy musiał się tłumaczyć ciągle, dlaczego odszedł. Czepiacie się go o wszystko, o każde słowo" - skoro jest osoba publiczna i wypowiada sie w mediach to czemu mamy sie tego nie czepiac ? Tak samo wypowiadal sie jak to on kocha Wisle. I co ? W takim razie okazalo sie ze robil wszystkich kibicow w chuja
Ostatnio edytowane przez mic : 23.12.2008 o godz. 00:49.
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Stary 23.12.2008, 07:48
a Daruś płacze, że nudno, grać nie dają ....

http://www.sport.pl/pilka/1,65029,60...c_Auxerre.html

biedaczek

Odpowiedz cytując
jerry.lii.lewis
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 23.12.2008, 08:33
Skoro na faktach, to doprecyzujmy:
1q2 napisał(a):Wyświetl post
michel - pozwol ze Ci wyjasnie i co wazniejsze, opre sie tylko na faktach ,ktorych podwazyc nie mozna, a pomine watki, ktore przewinely sie w zwiazku z ta sprawa a co do ktorych pewnosci nie mam.

1.Kosa chcial odejsc i odszedl - po wiosnie 2003.Nie zostawil Wisly, przed meczem z Lazio ani po - dogral runde - pozegnal sie i tyle.
2.Zuraw odszedl po wiosnie 2005 - wiadomo bylo ze chce to zrobic - dostal pozwolenie, dogral runde do konca - pozegnal sie i tyle.
O ile pamiętam Franek odszedł w ostatnim momencie letniego okienka transferowego. Niespodziewanie (dla mnie też) ale w okienku.

Cytat:
Faktem jest ze Wisla zgodzila sie na odejscie tylko 1 z 2 swoich snajperow.Taka byla cala koncepcja przygotowan do sezonu 05/06 oraz do pucharow - zgodzil sie na to bez jakiegokolwiek szemrania Franek, podkreslajac do tego ze on w Wisle bez problemu moze zostac do konca kariery.

Doszlo do rewanzu w Atenach - stalo sie to co sie stalo - czyli stracilismy awans, ktorego stracic nie moglismy - a jednak.
Franek WYMUSIL na klubie natychmiastowy transfer - doszlo nawet do takiego absurdu ze sam z wlasnej kieszeni doplacil roznice.
Zostawil zespol rozbity , przed bardzo waznymi meczami - bez zadnego napastnika i w zasadzie bez zadnej realnej szansy by kogos rownie wartosciowego pozyskac. - jak wiadomo na szybkiego wzieto Kryszala.
Z tego co wiem, to Frankowski dostał zgodę na wyjazd pod warunkiem, że klub znajdzie zmiennika i na to Franek się zgodził. Czasu to za dużo nie mieli - to fakt. Znaleźli Kryszała i dlatego Frankowski mógł odejść.
O presji ze strony Frankowskiego można mówić, o wymuszeniu raczej nie. Dopłacił bo chciał odejść - nie jest to typowe zachowanie sprzedawanych piłkarzy ;-) ale żeby o to mieć pretensje to może przesada.
Decyzję jednak podjął zarząd Wisły i na swoich warunkach, a to, że nie poradzili sobie z presją jednego pilkarza - taki mieliśmy zarząd. Mogli się nie zgodzić na zastąpienie go Kryszałem ale wtedy musieliby poradzić sobie ze sfrustrowanym piłkarzem, a prościej dać mu odejść.
A od zajmowanie się rozbitym zespołem jest trener, nie piłkarz (nawet kapitan).

Cytat:
Nie widzisz roznicy miedzy planowanymi odejsciami , po zakonczeniu sezonu - gdzie od dawna jest jasne ze to nastapi i klub ma czas by sprowadzic nastepcow , a ucieczka w srodku rundy , doslownie z dnia na dzien, co stawia pracodawce, ktoremu ponoc Franek tyle zawdzieczal - w sytuacji mega nieciekawej?
Odchodził w oknie transferowym. To, że niespodziewanie i po deklaracjach pozostania to fakt i o to można mieć pretensje (zakładając, że nic ekstra nie działo się wewnątrz zespołu ...).

Cytat:
Jakbym ja mial takiego pracownika, ktory by mi taki numer odwalil to nie chcial bym go wiecej znac - niezaleznie ile i co dla mnie wczesniej zrobil.
Jak ja bym miał takiego pracownika to bym go przede wszystkim nie puścił. Najgorsze co wtedy groziło to odesłanie Franka na ławkę. Nadmiernie klubu by nie obciążał bo zarobki (jak na piłkarza) nie kosmiczne, a czas może pozwoliłby na lepsze poukładanie spraw.

Cytat:
Pomijam fakt bredzenia o chorym dziecku , ktoremu hiszpanski klimat mial bardzo pomoc - Wiadomo ze jak tylko Franio uslyszal dzwiek srebrnikow , to Hiszpanie zamienil na rownie ciepla Anglie
Tu się wygłupił koncertowo. Czy dźwięk srebrników był tu najważniejszy wątpię. Dla Kosy czy Żurawia na pewno - obaj deklarowali chęć zmiany klubu i nie sądzę, żeby nie jechali zarabiać. Żuraw nie gra w jakimś mocno prestiżowym klubie, a po fiasku w Celticu nie palił się do powrotu do Polski - wybrał ... srebrniki.
Sądzę, że Franek, jeśli za kasą by leciał to nie korzystałby z pierwszej nadarzającej się oferty tylko spokojnie pograł rundę i poszukał klubu. Ja bym tak zrobił szukając jedynie pieniędzy.
Za mało wiemy o tym, co się wtedy w zespole stało, żeby wyrokować.

Cytat:
I o wszystko w zasadzie - mam nadzieje ze prosto, przejrzyscie i bez jakiejs zacieklosci.
A wystarczylo dograc te 2 miesiace i odejsc w przerwie zimowej, z czym pewnie problemow by nie bylo.
Od sierpnia (z Grekami grali 23 sierpnia) do przerwy zimowej jest 4 miesiące.
To tak dla porządku. Bez bronienia czy oskarżania kogokolwiek.
Powód: uściślenie
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 23.12.2008 o godz. 08:37.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów