|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A jakiez to bylo zachowanie.....
Nastepny Fermenciarz !!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Tak niewiele, ale bardzo wymownie - Franek Franek łowca bramek!
|
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Z pamiecia u Ciebie zle ? Zapomniales uciekajacego szczura ?
Franek wladca firanek @nizej: tak, poparte na niczym, wyczytalem w sieci "bzdury" i powtarzam ![]() Pocalujcie jeszcze tego waszego uciekajacego idola w dupsko
Ostatnio edytowane przez mic : 22.12.2008 o godz. 17:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z pamiecia u mnie doskonale !!!! Twoje slowa nijak nie pasuja do tego co bylo przyczyna, powodem odejscia Frankowskiego z Wisly !!!!
Ogolnie odnosze wrazenie ze Twoje slowa sa wsparte na .... NICZYM lub na ... wyczytanych bzdurach w sieci. Ps. co ja Tu jeszcze wyczytam |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
To może wyjaw tą swoją wersje odejścia ? bo może czegoś nie wiemy,ale stawiałbym na to że za granicą się o pewnych sprawach nie mówi bądź nie docierają.No wyjaw nam o wielce poruszony
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
no to wal te swoje rewelacje o biednym Franusiu który zmuszony został do wyjazdu![]()
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
wyjechał bo sie w****ił ;]
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ja nie mam zamiaru nikogo nawracac ale zwrocic uwage ze nie oskarza sie nikogo o cos ...... CO NIGDY OFICJALNIE NIE ZOSTALO POWIEDZIANE , ani przez Klub ani przez kogokolwiek do tego upowaznionego !!!! Teoria rzekomej "ucieczki" Franka oparta jest na zwyklych, hamskich plotkoch ktore niemal zatarly zaslugi jakie ten czlowiek zrobil dla Wisly i ich kibicow , grajac dla naszego klubu niemal 7 lat !!!!!!! A zeby bylo ciekawiej te bzdury glosza ludzie ktorzy powinni mu byc wdzieczni za te 7 lat.... itd. Pytasz o to co stalo za kulisami odejscia Tak samo wszyscy co pisza ze uciekl, zdradzil ..... uwazam ze nie majac zadnych dowodow ani .... jakichkolwiek wiadomosci na ten temat powinni sie nie wypowiadac w ten sposob !!! |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
Tak tak, wiemy, pare(nascie) razy na forum przerabialismy juz te "wiem, ale nie powiem"
![]() Co mialo zostac potwierdzone ? Pare tygodni wczesniej sprzedawczyk deklaruje sie o wielkiej milosci do Wisly, ze do konca kariery, ble ble ble. Dwa dni po meczu z PAO juz go w Wisle nie ma i przechodzi za kasa do klubu I ligi hiszpanskiej. Nie kompromituj sie ze to trzeba potwierdzac. "Niewypowiadam sie nieupowazniony" miazdzy Zreszta Twoja odpowiedz ponizej mowi sama za siebie
Ostatnio edytowane przez mic : 22.12.2008 o godz. 18:34.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Typowy klakier !!! Pozdr Wesolych swiat !! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
no to jak inaczej zrozumieć to co piszesz i jak traktować to poważnie.... ![]()
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio. Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios. Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...] |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
bo u nich w amełryce,wszyscy wiedzą lepiej...
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Ale za 20 lat bycia niemal wewnatrz klubu i po wyjezdzie nie tracac kontaktow do dzis , chyba mam inne zrodlo "plotek". Staram sie nic na ten temat nie "pieprzyc" ale niech inni tez tego nie robia bo to "plotki" ![]() Ja pamietam 7 lat Franka w Wisle i takie same odejscie jak kilkuset innych zawodnikow. Pozdr |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Matusiak reaktywacja
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,60..._Widzewie.html Tak, by trochę od Franka odpocząć ![]() ![]()
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!... RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim http://www.myspace.com/pio.m pio http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee wszyscypio |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Najbardziej dziwi mnie, że wybiera się do I ligowego (czyli II) klubu, ale już mówią o odbudowaniu, grze w kadrze itp. Wg. mnie troche smieszne, że zawodnika z I ligi można do repry powołac, no chyba, żeby nieźle wybijała się poza przeciętną, czyli raczej min. 1 bramka na mecz(Pa. Brożek strzelał praktycznie co 1 bramkę na mecz w ekstraklasie i na powołanie trochę trzebabyło czekać). Matusiak to typowy egzekutor który musi liczyć na dobr dogrania kolegów, a w I lidze raczej będzie z tym ciężko.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
za to micanski swietnie sobie radzi, ile on ma lat ? 21 ? 16 goli ? po rundzie jesiennej ?
matusiak nigdy tyle nie zdobedzie xD ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Krolik -nie cisnieniuj tak - akurat jesli chodzi o Franka sa 2 punkty widzenia i nie sadze by jedna strona przekonala druga.
Ja niestety przychylam sie do zdania ze Franek mogl zostac legenda....mogl ale nie zostanie - niezaleznie od tego ile u nas gral i ile bramek strzelil - co nie oznacza ze jest to jakos odgornie narzucone - mozesz miec zdanie odwrotne i tego sie trzymajmy.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 22.12.2008 o godz. 22:05.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Panowie i Panie koniec młócenia o Franku jak chcecie sie jeszcze poobrzucać błotem to przejdźcie na privy
![]()
|
|
|
|
Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
Frankowski odszedł z Wisły w okolicznościach podobnych jak inni piłkarze. Czemu nie jeżdzicie po Żurawskim czy Kosie, którzy co pół roku mówili jakby to chcieli odejść, pograć za granicą?. Franek zawsze powtarzał, że chce gra dla Wisły. Co z tego ze był kapitanem? Żuraw też był i odszedł, przed eliminacjami do LM. Po meczu z PAO Franek był strasznie załamany, zresztą jak my wszyscy. Jaki szczur z tonącego okrętu
Na koniec tylko powiem, że współczuję Tomkowi jak czyta te wasze komentarze. Bo on dalej szanuje kibiców Wisły, a wy go poniżacie. Założę się, że zrobił dla Wisły więcej niż większość z was, więc nie macie prawa tak po nim jeżdzić. ![]()
TOMASZ FRANKOWSKI NAJLEPSZY NAPASTNIK POLSKI.
FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!! |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
michel - pozwol ze Ci wyjasnie i co wazniejsze, opre sie tylko na faktach ,ktorych podwazyc nie mozna, a pomine watki, ktore przewinely sie w zwiazku z ta sprawa a co do ktorych pewnosci nie mam.
1.Kosa chcial odejsc i odszedl - po wiosnie 2003.Nie zostawil Wisly, przed meczem z Lazio ani po - dogral runde - pozegnal sie i tyle. 2.Zuraw odszedl po wiosnie 2005 - wiadomo bylo ze chce to zrobic - dostal pozwolenie, dogral runde do konca - pozegnal sie i tyle. Faktem jest ze Wisla zgodzila sie na odejscie tylko 1 z 2 swoich snajperow.Taka byla cala koncepcja przygotowan do sezonu 05/06 oraz do pucharow - zgodzil sie na to bez jakiegokolwiek szemrania Franek, podkreslajac do tego ze on w Wisle bez problemu moze zostac do konca kariery. Doszlo do rewanzu w Atenach - stalo sie to co sie stalo - czyli stracilismy awans, ktorego stracic nie moglismy - a jednak. Franek WYMUSIL na klubie natychmiastowy transfer - doszlo nawet do takiego absurdu ze sam z wlasnej kieszeni doplacil roznice. Zostawil zespol rozbity , przed bardzo waznymi meczami - bez zadnego napastnika i w zasadzie bez zadnej realnej szansy by kogos rownie wartosciowego pozyskac. - jak wiadomo na szybkiego wzieto Kryszala. Nie widzisz roznicy miedzy planowanymi odejsciami , po zakonczeniu sezonu - gdzie od dawna jest jasne ze to nastapi i klub ma czas by sprowadzic nastepcow , a ucieczka w srodku rundy , doslownie z dnia na dzien, co stawia pracodawce, ktoremu ponoc Franek tyle zawdzieczal - w sytuacji mega nieciekawej? Jakbym ja mial takiego pracownika, ktory by mi taki numer odwalil to nie chcial bym go wiecej znac - niezaleznie ile i co dla mnie wczesniej zrobil. Pomijam fakt bredzenia o chorym dziecku , ktoremu hiszpanski klimat mial bardzo pomoc - Wiadomo ze jak tylko Franio uslyszal dzwiek srebrnikow , to Hiszpanie zamienil na rownie ciepla Anglie ![]() I o wszystko w zasadzie - mam nadzieje ze prosto, przejrzyscie i bez jakiejs zacieklosci. A wystarczylo dograc te 2 miesiace i odejsc w przerwie zimowej, z czym pewnie problemow by nie bylo. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ale zwróć uwagę jaki Franek był rozbity po meczu w Atenach. Nie ten sam człowiek co zawsze.
A jeśli chodzi o Żurawia to z tego co pamiętam to już w 2002 roku, kiedy był królem strzelców chciał odejść ( co rundę były spekulacje czy odjedzie, a po meczach z Lazzio to już napewno). Frankowski chyba najbardziej ze wszystkich piłkarzy przeżywał klęskę z PAO. Po tym meczu chyba zwątpił, że może coś jeszcze z Wisła osiągnąć. Nie dziwię się, bo ja po tym meczu 2 tygodnie chodziłem jak ścięty, z nikim w domu nie rozmawiałem nawet Fakt, że odszedł szybko i nie zapowiadało się to przed LM, ale to chyba nie upoważnia do nazywania go zdrajcą, judaszem. A w Wiśle jak odchodził to był Kużba ( odchodził, wracał, ale do niego nie macie pretensji, tak na marginesie), Brożek, Penksa, więc nie przesadzaj. Zresztą gdyby Cupiałowi bardzo zależało to by go nie puścił. Piszesz też o pazerności na kasę Frankowskiego. Przypomnij sobie ile on zarabiał w Wiśle w stosunku do innych zawodników. Więcej od niego mieli: Żuraw, Szymek, Kosa, Dawidowski(parodia), Kużba (który był wtedy rezerwowym), Kukiełka, Uche i ktoś tam jeszcze. To było sprawiedliwe
Ostatnio edytowane przez michel : 23.12.2008 o godz. 00:11.
![]()
FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Zwłaszcza jak powiedział ,że za jego pensje było naprawdę ciężko utrzymać rodzinę ...
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Ciekawe czy Ty nie chciał byś więcej zarabiać. Zresztą te słowa, o których piszesz ( te o dzieciach i chorobach również) wypowiedział już po transferze i namaszczeniu go judaszem. Przez takich ludzi jak wy musiał się tłumaczyć ciągle, dlaczego odszedł. Czepiacie się go o wszystko, o każde słowo. Franek mówi po prostu to co myśli i tyle.
![]()
FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!! |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Widać że jesteś upośledzony za przeproszeniem na punkcie o wielkiego Franka co widać po podpisach i nawet awatarze(masz też koszulke z Frankowskim ?),więc dyskusja jest bez sensu.Ty tak a My tak i tyle.
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
raczej nie jestem jedyny w tym przekonaniu. I dla twojej informacji nie mam koszulki z Frankowskim. Dyskusja nie ma sensu. Z waszymi urojeniami nie da się wygrać.
![]()
FRANEK ŁOWCA BRAMEK!!! |
|
|
|
Tylko Wisła
Offline |
|
|
michel rozumiem ze Twoim idolem jest Frankowski, ale spojrz obiektywnie na to co sie stalo. A porownywanie do odejscia Zurawia jest lekka przesada i dwa rozne swiaty. Zarabial w Wisle tyle, ze nie mogl utrzymac rodziny ? A co ma powiedziec 90% spoleczenstwa, ktore miesieczna pensje ma moze z 1/10 pensji Franka ? Faktem jest ze uciekl z Wisly, zostawiajac ja w bardzo zlej pozycji. Przez caly czas gry w Wisle wypowiadal sie w mediach jak to on ja kocha, jak to do konca kariery w Wisle bedzie gral. Dla mnie jest teraz zwyklym sprzedawczykiem, ktory ucieknie za kasa. Pewnie za lepsza kasa poszedlby do Cracovii albo Legii nawet. Wypial sie na kibicow po meczu z PAO, teraz to wraca w jego strone. Mam nadzieje ze pogra sobie w rezerwach Jagi
PS. Napisz co rozumiesz przez "wasze urojenia" i napisz dlaczego tak uwazasz, ciekawi mnie to "Po tym meczu chyba zwątpił, że może coś jeszcze z Wisła osiągnąć." - dokladnie. Wlasnie o tym cala rozmowa. Wypial sie na Wisle, zostawil ja i poszedl osiagnac wiecej ($$$) "Przez takich ludzi jak wy musiał się tłumaczyć ciągle, dlaczego odszedł. Czepiacie się go o wszystko, o każde słowo" - skoro jest osoba publiczna i wypowiada sie w mediach to czemu mamy sie tego nie czepiac ? Tak samo wypowiadal sie jak to on kocha Wisle. I co ? W takim razie okazalo sie ze robil wszystkich kibicow w chuja
Ostatnio edytowane przez mic : 23.12.2008 o godz. 00:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a Daruś płacze, że nudno, grać nie dają ....
http://www.sport.pl/pilka/1,65029,60...c_Auxerre.html biedaczek ![]() ![]()
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|||||
|
Skoro na faktach, to doprecyzujmy:
Cytat:
i dlatego Frankowski mógł odejść. O presji ze strony Frankowskiego można mówić, o wymuszeniu raczej nie. Dopłacił bo chciał odejść - nie jest to typowe zachowanie sprzedawanych piłkarzy ;-) ale żeby o to mieć pretensje to może przesada. Decyzję jednak podjął zarząd Wisły i na swoich warunkach, a to, że nie poradzili sobie z presją jednego pilkarza - taki mieliśmy zarząd. Mogli się nie zgodzić na zastąpienie go Kryszałem ale wtedy musieliby poradzić sobie ze sfrustrowanym piłkarzem, a prościej dać mu odejść. A od zajmowanie się rozbitym zespołem jest trener, nie piłkarz (nawet kapitan). Cytat:
Cytat:
Cytat:
Sądzę, że Franek, jeśli za kasą by leciał to nie korzystałby z pierwszej nadarzającej się oferty tylko spokojnie pograł rundę i poszukał klubu. Ja bym tak zrobił szukając jedynie pieniędzy. Za mało wiemy o tym, co się wtedy w zespole stało, żeby wyrokować. Cytat:
To tak dla porządku. Bez bronienia czy oskarżania kogokolwiek. Powód: uściślenie
Ostatnio edytowane przez jerry.lii.lewis : 23.12.2008 o godz. 08:37.
|
||||||
|

|
||||||
![]() |
|
|