The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.12.2008, 11:44
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
wiesz z Pogoni to ściągali najwiekszy syf z Brazylii ponoc jeden z nich nawet grał w piłke tylko po pracy dla przyjemności...
a jeynymi konkretnymi piłkarzami byli Edi, i byc może Amaral (choc sie nie sprawdził słuszne mieli nadzieje ze bedzie to wzmocnienie)
ty juz robisz raban bo w klubie bedzie trzech Brazylijczyków....ehhh do 17 w Pogonii troche daleko
Przypomnę, że Legia po zakupie Edsona i Rogera nabyła 2 kolejnych Brazileiros - Eltona i Almeidę - efektem był problem pozasportowy Edsona i Eltona, z którym rozwiązano kontrakt. Pamiętam, że wówczas ktoś (chyba Piekario) wypowiedział się, że 3 Brazylijczyków w składzie - to optymalna ilość - więc nie zarzucaj Flame - że sieje ferment....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.12.2008, 11:47
kk666 napisał(a):Wyświetl post
Sorry, ale chyba myślisz trochę stereotypowo. Taki Marcelo, to jak na razie ma bardzo odpowiedzialne podejście (dodatkowe treningi). Nie wiadomo czy trafi nam się taki jak on , czy może - taki jak Elton.
Bez obrazy stary, ale pracujesz na codzień z Brazylijczykami? Zarówno ja jak i Flamengista - tak.
Ten naród jest mi bardzo bliski ale zdecydowanie stwierdzam - to nie są stereotypy Sam jestem bardzo pozytywnie zaskoczony podejściem Marcelo i w sumie stąd troska żeby się nie "popsuł" przy innych kolegach. Zresztą już mniejsza o narodowość ale nasz klub już nieraz miał z tym problemy, żeby nie wspomnieć grupy imprezowej pod dowództwem Kosy Także wypadałoby wyciągać wnioski na przyszłość.
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 22.12.2008, 11:47
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Jak już cytujecie wypowiedzi jakieś to dajcie od razu link do tych wypowiedzi. Wtedy można od razu weryfikować tą wiadomość.
Ale na tej stronie jest w sumie tylko ta wypowiedź, więc nie dałem...
http://www.legia.net/wiadomosci,3214..._do_Legii.html
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 22.12.2008, 11:50
Flamengista tak się rozpisałeś ,a nie wziąłeś nawet to pod uwagę że teraz jest "tylko" 2 Brazylijczyków do tego mają oni swoją rodzinę i profesjonalne usposobienie . Poza tym to jest trochę stereotyp ,to prawda że oni są żywiołowi ale i tak reszta zależy głównie od człowieka ,od jego usposobienia i podejścia do tego co robi . Jeśli się dobierze nie odpowiednich ludzi nie będzie miało większego znaczenia czy będą Serbami ,Polakami czy Brazylijczykami .Trzeba oczywiście pilnować tego wszystkiego w zespole ,ale nie zgadzam się na takie generalizowanie .Na jakiś wielki zaciąg też raczej bym nie liczył .
Ostatnio edytowane przez jachting : 22.12.2008 o godz. 12:11.
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 22.12.2008, 11:51
Jak się nie ma tego co się lubi to się lubi co się ma. Tym klasykiem Darka "Grande" Szpakowskiego
proponuję skomentować informację o rzekomym pozyskaniu młodego brazylijczyka. Nie ma co się
na święta denerwować, a nóż okaże się niezły. A jak nie? Ileż to już razy przerabialiście kulosów
we Wiśle i jakoś dalej żyjecie dalej.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Pastor777
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 22.12.2008, 12:02
Czopens napisał(a):Wyświetl post
Wypowiedź "Guły":

- Nie podjąłem jeszcze ostatecznej decyzji, poprosiłem o trochę czasu. To ważna kwestia, która zadecyduje o mojej przyszłości. Myślę, że to co postanowię ogłoszę dopiero po nowym roku. Dziś jednak mimo wszystko bliżej jest mi do Wisły niż do Legii - mówi dla Legia.Net pomocnik GKS Bełchatów Łukasz Garguła.
Smutna prawda jest taka, że w ostatnich kilku latach - w przypadku zawodników z podobnymi dylematami - zawsze wybierali oni koszulkę Legii. Tym razem niestety może być podobnie. Nei wiem z czego to wynika, może L ma więcej pieniędzy, albo bardziej im zależy, ale przez ostatnie kilka lat scenariusz zawsze był taki sam... (Chociażby: Grzelak, Bronowicki, Chinyama, Szałachowski itd.).
Ostatnio edytowane przez Pastor777 : 22.12.2008 o godz. 12:20.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.12.2008, 12:11
Nie ma się co oszukiwać.
Piłkarz to zwykły człowiek, więc pójdzie tam, gdzie mu więcej zapłacą.

Zwłaszcza, że niestety poziom sportowy Wisły i Legii jest podobny...
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Stary 22.12.2008, 12:16
4fan_player napisał(a):Wyświetl post
Czopens a kogo to obchodzi kogo kupuje Amica? Nie dość że niektórzy w tym wątku już nie ogarniają i wymyślają jakieś nazwiska z kosmosu to teraz Ty dajesz jakieś linki o Lechu.
Na pocieche masz "jakiś link" o Wiśle:
http://tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=4299

PS: tu mamy kogo NIE kupuje Wisła
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.12.2008, 12:38
Pastor777 napisał(a):Wyświetl post
Smutna prawda jest taka, że w ostatnich kilku latach - w przypadku zawodników z podobnymi dylematami - zawsze wybierali oni koszulkę Legii. Tym razem niestety może być podobnie. Nei wiem z czego to wynika, może L ma więcej pieniędzy, albo bardziej im zależy, ale przez ostatnie kilka lat scenariusz zawsze był taki sam... (Chociażby: Grzelak, Bronowicki, Chinyama, Szałachowski itd.).
A podchodziliśmy do B,C i S? Bo pierwsze słyszę o tym.
Krissu: Sorry - błąd - caloroczne zmęczenie. O Grzelaku slyszałem o żadnym z pozostalym jak dotąd nie.

Swoją drogą to L podejmuje próby robienia wymiany składu tak jak należy.Roger na wylocie - poważnie chodzą koło Garguły. Vuko kręcił nosem - zakręcili się koło Jarzy. Radović długo już u nich nie pogra to chcą Ostrowskiego. Wcześniej wymieniali z głową bramkarzy - Gibon-Boruc-Fabian-Mucha (inna sprawa, że ci gracze byli dobrze trenowani oprocz tego)..
Jak L daje wiecej Gargule to nasza szansa tylko w tym, że będzie mógł u nas więcej i swobodniej pograć i nie zderzać się głowami z Iwanem.
Na pozór offtop, ale wskazuję ( nie jako pierwszy oczywiście) jak to powinno być u nas i że się da.
Ostatnio edytowane przez arti : 22.12.2008 o godz. 12:53.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 22.12.2008, 12:42
Jakieś tam podkopy pod Grzelaka były, ale stwierdziliśmy, że chce za dużo. Legia mu tyle dała i proszę jak się pięknie jego kariera rozwinęła.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
spy11
Junior Member

Od: 11.2005

Stary 22.12.2008, 12:46
Pastor777 napisał(a):Wyświetl post
Ze strony legia.net
Black Adder
2008-12-22 12:16
Taaak, czy siak, Garguła pójdzie do Wisły. Nie przypominam sobie, żeby ktokolwiek mając te dwie oferty zdecydował inaczej. Przykre to, ale prawdziwe...

Ile ludzi tyle poglądów...
Pryta truskawkowa ze spirytusem, wstrząśnięte, nie mieszane
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.12.2008, 13:10
sam nie wiem co myślec o tych spekulacjach dotyczacych Nowaka. Niby sie chłopina wyroznia z Bełchatowie, ale czy to zawodnik na Wisłe? i jeszcze wazne jest za jaką kasę, narazie jest stanowczo za drogi.
a co do Brazylijczykow....boje się, podzielam obawy flamengisty. Gdy przekracza sie ich pewną w skladzie robi sie niebezpiecznie. No ale w razie czego mysle ze Cleber troche sprowadził na ziemie brazylijską mlodziez
What's new?

Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.12.2008, 13:11
buczo1985 napisał(a):Wyświetl post
mysle ze Cleber troche sprowadził na ziemie brazylijską mlodziez
Tylko że Cleberowi osobiście daję nie więcej jak rok/dwa we Wiśle jeszcze, a tamci Brazylijczycy mogą być naszą przyszłością.
Odpowiedz cytując
ziemniak.stk
Junior Member

Stary 22.12.2008, 13:14
jego syn gra w Wiślackich młodzikach, rodzina się tu zadomowiła, wierzysz ze jak skończy to szybko sie zwinie i wyjedzie? Myślę, że zasłużył na jakąś posadę w klubie... Chociażby właśnie odpowiedzialnego za zagranicznych piłkarzy.

Nowak z Bełchatowa... brzmi bardzo realnie. Wszak, czy jak Rafał do nas przychodzil mówiło się, że to zawodnik na miarę Wisły? Albo Kuba?
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 22.12.2008, 13:23
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Tylko że Cleberowi osobiście daję nie więcej jak rok/dwa we Wiśle jeszcze, a tamci Brazylijczycy mogą być naszą przyszłością.
Wydaje mi się, że taki Marcelo traktuje Wisłę jako odskocznię na zachód. Możliwe, że juz wiosną będzie jednym z najlepszych obrońców w lidze i w Polsce nie zagrzeje miejsca dłużej niż do 2010 roku. Podobnie może być z brazylijskim napastnikiem o ile okaże się on przyzwoitym piłkarzem, a nie drugim Chiacu, czy Radovanovicem.
Co do Clebera to może i zostanie w Krakowie, ale wydaje mi się, że ten sezon jest jego ostatnim jako podstawowego obrońcy Wisły. Młody nie jest, coraz więcej błędów się mu przytrafia, a do tego ma skłonności do zbyt ostrej gry.

I nie widze powodów do denerwowania się z powodu Garguły i jego wachań. To normalne, że piłkarz pójdzie tam gdzie mu więcej zapłacą. Ja liczę, że pozyskamy Gułę, bo rozgrywający jest potrzebny na gwałt, co dobitnie pokazała runda jesienna.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.12.2008, 14:09
A ja uwazam, ze ten Brazylijczyk to moze byc ktos na wzmocnienie skladu od zaraz. Glownie chodzi o to, ze nie byl zapraszany na testy tylko odrazu bedzie z nim podpisany kontrakt zatem to raczej nie bedzie zaden egzotyczny wynalazek jak ci z Pogonii. Wiadomo, ze nie gwiazda za kilka mln, ale moze kros pokroju Marcelo tyle, ze w ataku skoro nie wymagaja testow od niego.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 22.12.2008, 14:14
Legia nam Gule podpierdzieli, chocby mieli 10 najlepszych rozgrywajacych w lidze. Az sie dziwie ze nie zalozyli sieci na Murawskiego. Tak to juz raczej jest ze ostatnio przegrywamy pojedynki o kopaczy z innymi klubami, a zwlaszcza z L.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.12.2008, 14:20
Wiadomo, że jak przyjdzie do nas Nowak, to nie strzeli od razu 15 bramek na rundę. Nie ma takich napastników w Polsce. Ale jeśli będzie partnerem Brożka, w następnym sezonie będzie już jedną z czołowych postaci w Wiśle. Spokojnie. Potencjał ma. Pamiętacie początki Żurawia? Brożka? Czy razem z przyjściem do Wisły stali się od razu kluczowymi postaciami?

Podobnie będzie z tym Brazylijczykiem. Pamiętacie początki Paulisty? Co dorwał piłkę, to długa przed siebie. Zero zgrania z zespołem. Podobnie z tym NONAME. Myślicie, że co, wejdzie i od razu będzie bramy ładował? Tam jest całkowicie inna kultura gry. Więc nie liczyłbym na cuda i ściągnąłbym tego Nowaka.

Cytat:
(Chociażby: Grzelak, Bronowicki, Chinyama, Szałachowski itd.).
Z nich nie żałuje żadnego. No chyba, że to w Legii się zmarnowali ;-) Ale piłkarze z nich żadni.

Lenny nie jest Brazylijczykiem, który jest u nas na testach. On jest grajkiem Arsenalu.
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 22.12.2008 o godz. 14:23.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 22.12.2008, 14:38
JarTSW, możesz mi powiedzieć w jaki sposób Chinyama się w Legii marnuje? Sorry, ale przyłączam się do postu Westersyla - prezentujesz nadmierną aktywność, powołując się na nieznane źródła (wiem, ale nie powiem), przywołując to co będzie grał piłkarz "NONAME", którego na oczy nie widziałeś, nie słyszałeś o nim, nie wiesz nawet kto to jest! A co jeśli ma 195 cm? Też piłka do przodu i za nią? Za dużo bzdurnych postów na raz...
Nikt nie wątpi w klasę Nowaka, kto choć kilka razy oglądał mecze z jego udziałem. Problemem są kontuzje.

Co do Brazylijczyków, flamengista ma rację, za dużo piłkarzy jednej nacji w klubie to bardzo niezdrowo, nawet jeśli nie będzie konfliktów to po prostu wytworzą się podziały, a to nigdy nie działa dla dobra zespołu.

Jeśli chodzi o Romeu, to kontrakt kończy się 1 stycznia, nie liczy się co on mówi, liczy się to, gdzie złoży podpis - zatem dopóki nie będzie żadnej informacji na jego temat (a na pewno nie będzie przynajmniej do 1 stycznia - chyba, że przedłuży z Flu, na co miał już kupę czasu - proponuję dać sobie na wstrzymanie).
Ostatnio edytowane przez eye63 : 22.12.2008 o godz. 14:45.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 22.12.2008, 14:45
(Chociażby: Grzelak, Bronowicki, Chinyama, Szałachowski itd.). Z nich nie żałuje żadnego. No chyba, że to w Legii się zmarnowali ;-) Ale piłkarze z nich żadni.

Jar TSW.
Bronowicki - przeszedł do lepszego klubu - zarobili na nim,
Chinyama - ma 12 goli, tyle co Paweł. Twierdzę, że po części tj. wysoki, silny... którego Skorża wziąłby z pocałowaniem ręki do Wisły
Szałachowski - fajny gracz - on mógłby być na poziomie Kuby mniej więcej, tylko te fatalne kontuzje

Grzelak - zazwyczaj robi z siebie pośmiewisko i tu się zgadzam aczkolwiek akurat nam zdołał zrobić kuku - PE, liga
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Stary 22.12.2008, 14:52
arti napisał(a):Wyświetl post
(Chociażby: Grzelak, Bronowicki, Chinyama, Szałachowski itd.). Z nich nie żałuje żadnego. No chyba, że to w Legii się zmarnowali ;-) Ale piłkarze z nich żadni.

Jar TSW.
Bronowicki - przeszedł do lepszego klubu - zarobili na nim,
Chinyama - ma 12 goli, tyle co Paweł. Twierdzę, że po części tj. wysoki, silny... którego Skorża wziąłby z pocałowaniem ręki do Wisły
Szałachowski - fajny gracz - on mógłby być na poziomie Kuby mniej więcej, tylko te fatalne kontuzje

Grzelak - zazwyczaj robi z siebie pośmiewisko i tu się zgadzam aczkolwiek akurat nam zdołał zrobić kuku - PE, liga
Wawrzyniak-reprezentant, w miare solidny lewy obronca
Iwański-ofensywny pomocnik, w lidze robi furore, ale nic poza tym

PS: Od początku byłem i tak zwolennikiem Guły i on zapewne zapełni tą pustą luke
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.12.2008, 14:57
Co do Chinyamy, było tu pisane na forum, to nie Wisła zwaliła, bo ponoć zainteresowanie było bardzo duże tym zawodnikiem, tylko taka była umowa z panem Drzymałą:
bierzecie albo Skorżę, i żaden mój zawodnik do was nie idzie, albo bierzecie zawodników, a czy będzie ich trenował Okuka, czy Nawałka, to mi to lotto, bo Skorża zostaje w Grodzisku.
.
Odpowiedz cytując
hoho
Banita

Od: 09.2008

Stary 22.12.2008, 15:07
vote-for-mikey napisał(a):Wyświetl post
Co do Chinyamy, było tu pisane na forum, to nie Wisła zwaliła, bo ponoć zainteresowanie było bardzo duże tym zawodnikiem, tylko taka była umowa z panem Drzymałą:
bierzecie albo Skorżę, i żaden mój zawodnik do was nie idzie, albo bierzecie zawodników, a czy będzie ich trenował Okuka, czy Nawałka, to mi to lotto, bo Skorża zostaje w Grodzisku.

A co ma jedno do drugiego? Ani Skorża ani Chiniyama nie sa niewolnikami Drzymały ,kwestia klauzul w umowach i woli poszczegolnych osób
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Stary 22.12.2008, 15:45
A jest jakaś planowana konferencja prasowa Wisły, bo wątpie by ktoś miał ochote czekać tak długo w niepewności.
Odpowiedz cytując
piter116
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 22.12.2008, 16:22
http://legia.net/wiadomosci,32142_%A..._do_Legii.html

Łukasz Garguła: Bliżej mi do Wisły niż do Legii
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 22.12.2008, 16:27
Ale to już było... Jutro będą wiadomości typy 'Garguła blisko Legii' i tak w kółko.
Odpowiedz cytując
Po prostu Wiślak
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 22.12.2008, 16:28
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Trochę mnie niepokoi ta sprawa z Brazylijczykiem. Romeu, teraz napastnik, może i skrzydłowy...

Ja naprawdę kocham Brazylię, ale przypadek Pogoni Szczecin powinien nas czegoś nauczyć. Brazylijczycy to bardzo mili ludzie, ale nie specjalnie zdyscyplinowani i pracowici. Jak ma się w drużynie 2-3 piłkarzy z Brazylii (prezentujących odpowiedni poziom) - to świetnie.

Jak ich się robi 4-5 i więcej w podstawowej 16tce, albo i 11tce - to robią się kłopoty. Zaczną się nieustanne imprezy, granie samby w szatni i manana na boisku. Kółeczka, podania "ja do ciebie ty do mnie", bezproduktywne dryblingi. Stworzą własny klub w szatni, mogą się zacząć tworzyć podziały w zespole. (...)
O co robisz to halo?

W świecie futbolu nie ma żadnej zależności i prawidłowości, że duża grupa Brazylijczyków w jednej drużynie wiedzie tylko do klęsk, rozrób, pijaństwa i problemów. Najlepszym przykładem reprezentacja Brazylii, która wywalczyła najwięcej tytułów MŚ w historii futbolu, czy kluby portugalskie (Benfica, Porto etc.), które z ogromną ilością Brazylijczyków w składzie notowały piękne sukcesy w europejskich pucharach.

Nie każdy Brazylijczyk jest świetny, ale starannie wyselekcjonowany Brazylijczyk będzie wzmocnieniem dla Wisły, tak jak każdy inny starannie wybrany piłkarz. Ilość nie ma znaczenia. Nie narodowość decyduje o przydatności do zespołu i zachowaniu zawodnika na boisku oraz poza nim.

Dlatego Twoje argumenty i oceny są tu błędne.

Zresztą, na razie mamy w składzie tylko 2 piłkarzy z kraju Kawy. Ewentualne dojście jeszcze paru nie sprawi, że staną się w Wiśle większością i nie będzie żadną tragedią, o ile naturalnie te nabytki będą umiały grać w piłkę.
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 22.12.2008 o godz. 16:53.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.12.2008, 16:49
jeśli to bedzie Brazylijczyk grajacy w podstawowym skłądzie w 1 lub nawet 2 lidze swojego kraju to myśle że o poziom można byc spokojnym.Tylko niech nikt sie nie napala że bedzie to drugi Robinho, bliżej poziomem sportowym bedzie mu zapewne do Jaśka Paulisty,Brasili czy Eltona co kiedyś grał w Legii
Odpowiedz cytując
pio
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 22.12.2008, 16:54
tylko będzie piłkarzem na dorobku i oby chciał osiągnąć coś więcej niż Ci Brazylijczycy wymienieni przez Ciebie, bo cytując Fenomena "...bo życie kusi, życie ku*wa mać kusi..."
Co do "zwolenników" noname'ów...testy medyczne przeszedł ale nie wiadomo kim jest...pewnie kartotekę mu robią
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!...

RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim

http://www.myspace.com/pio.m
pio
http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee

wszyscypio
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 22.12.2008, 17:44
Po prostu Wiślak napisał(a):Wyświetl post
, o ile naturalnie te nabytki będą umiały grać w piłkę.
Oj, wysoko stawiasz poprzeczkę.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów