|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
| Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła: | |||
| wzmocni się |
|
44 | 26,19% |
| osłabi |
|
97 | 57,74% |
| zmiany kadrowe nie będą odczuwalne |
|
27 | 16,07% |
| Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2005
Offline |
|
![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Ten naród jest mi bardzo bliski ale zdecydowanie stwierdzam - to nie są stereotypy Także wypadałoby wyciągać wnioski na przyszłość. |
|
|
|
Banita
Od: 12.2008
Offline |
|
http://www.legia.net/wiadomosci,3214..._do_Legii.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Flamengista tak się rozpisałeś ,a nie wziąłeś nawet to pod uwagę że teraz jest "tylko" 2 Brazylijczyków do tego mają oni swoją rodzinę i profesjonalne usposobienie . Poza tym to jest trochę stereotyp ,to prawda że oni są żywiołowi ale i tak reszta zależy głównie od człowieka ,od jego usposobienia i podejścia do tego co robi . Jeśli się dobierze nie odpowiednich ludzi nie będzie miało większego znaczenia czy będą Serbami ,Polakami czy Brazylijczykami .Trzeba oczywiście pilnować tego wszystkiego w zespole ,ale nie zgadzam się na takie generalizowanie .Na jakiś wielki zaciąg też raczej bym nie liczył .
Ostatnio edytowane przez jachting : 22.12.2008 o godz. 12:11.
![]()
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jak się nie ma tego co się lubi to się lubi co się ma. Tym klasykiem Darka "Grande" Szpakowskiego
proponuję skomentować informację o rzekomym pozyskaniu młodego brazylijczyka. Nie ma co się na święta denerwować, a nóż okaże się niezły. A jak nie? Ileż to już razy przerabialiście kulosów we Wiśle i jakoś dalej żyjecie dalej. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Pastor777 : 22.12.2008 o godz. 12:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Nie ma się co oszukiwać.
Piłkarz to zwykły człowiek, więc pójdzie tam, gdzie mu więcej zapłacą. Zwłaszcza, że niestety poziom sportowy Wisły i Legii jest podobny... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
http://tsw.com.pl/index.php?dzial=news&id=4299 PS: tu mamy kogo NIE kupuje Wisła ![]() |
|
|
|
Guest
|
|
Krissu: Sorry - błąd - caloroczne zmęczenie. O Grzelaku slyszałem o żadnym z pozostalym jak dotąd nie. Swoją drogą to L podejmuje próby robienia wymiany składu tak jak należy.Roger na wylocie - poważnie chodzą koło Garguły. Vuko kręcił nosem - zakręcili się koło Jarzy. Radović długo już u nich nie pogra to chcą Ostrowskiego. Wcześniej wymieniali z głową bramkarzy - Gibon-Boruc-Fabian-Mucha (inna sprawa, że ci gracze byli dobrze trenowani oprocz tego).. Jak L daje wiecej Gargule to nasza szansa tylko w tym, że będzie mógł u nas więcej i swobodniej pograć i nie zderzać się głowami z Iwanem. Na pozór offtop, ale wskazuję ( nie jako pierwszy oczywiście) jak to powinno być u nas i że się da.
Ostatnio edytowane przez arti : 22.12.2008 o godz. 12:53.
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Jakieś tam podkopy pod Grzelaka były, ale stwierdziliśmy, że chce za dużo. Legia mu tyle dała i proszę jak się pięknie jego kariera rozwinęła.
![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
Black Adder 2008-12-22 12:16 Taaak, czy siak, Garguła pójdzie do Wisły. Nie przypominam sobie, żeby ktokolwiek mając te dwie oferty zdecydował inaczej. Przykre to, ale prawdziwe... Ile ludzi tyle poglądów... ![]()
Pryta truskawkowa ze spirytusem, wstrząśnięte, nie mieszane
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
sam nie wiem co myślec o tych spekulacjach dotyczacych Nowaka. Niby sie chłopina wyroznia z Bełchatowie, ale czy to zawodnik na Wisłe? i jeszcze wazne jest za jaką kasę, narazie jest stanowczo za drogi.
a co do Brazylijczykow....boje się, podzielam obawy flamengisty. Gdy przekracza sie ich pewną w skladzie robi sie niebezpiecznie. No ale w razie czego mysle ze Cleber troche sprowadził na ziemie brazylijską mlodziez ![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
jego syn gra w Wiślackich młodzikach, rodzina się tu zadomowiła, wierzysz ze jak skończy to szybko sie zwinie i wyjedzie?
Myślę, że zasłużył na jakąś posadę w klubie... Chociażby właśnie odpowiedzialnego za zagranicznych piłkarzy.Nowak z Bełchatowa... brzmi bardzo realnie. Wszak, czy jak Rafał do nas przychodzil mówiło się, że to zawodnik na miarę Wisły? Albo Kuba? |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
Co do Clebera to może i zostanie w Krakowie, ale wydaje mi się, że ten sezon jest jego ostatnim jako podstawowego obrońcy Wisły. Młody nie jest, coraz więcej błędów się mu przytrafia, a do tego ma skłonności do zbyt ostrej gry. I nie widze powodów do denerwowania się z powodu Garguły i jego wachań. To normalne, że piłkarz pójdzie tam gdzie mu więcej zapłacą. Ja liczę, że pozyskamy Gułę, bo rozgrywający jest potrzebny na gwałt, co dobitnie pokazała runda jesienna. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
A ja uwazam, ze ten Brazylijczyk to moze byc ktos na wzmocnienie skladu od zaraz. Glownie chodzi o to, ze nie byl zapraszany na testy tylko odrazu bedzie z nim podpisany kontrakt zatem to raczej nie bedzie zaden egzotyczny wynalazek jak ci z Pogonii. Wiadomo, ze nie gwiazda za kilka mln, ale moze kros pokroju Marcelo tyle, ze w ataku skoro nie wymagaja testow od niego.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Legia nam Gule podpierdzieli, chocby mieli 10 najlepszych rozgrywajacych w lidze. Az sie dziwie ze nie zalozyli sieci na Murawskiego. Tak to juz raczej jest ze ostatnio przegrywamy pojedynki o kopaczy z innymi klubami, a zwlaszcza z L.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
Wiadomo, że jak przyjdzie do nas Nowak, to nie strzeli od razu 15 bramek na rundę. Nie ma takich napastników w Polsce. Ale jeśli będzie partnerem Brożka, w następnym sezonie będzie już jedną z czołowych postaci w Wiśle. Spokojnie. Potencjał ma. Pamiętacie początki Żurawia? Brożka? Czy razem z przyjściem do Wisły stali się od razu kluczowymi postaciami?
Podobnie będzie z tym Brazylijczykiem. Pamiętacie początki Paulisty? Co dorwał piłkę, to długa przed siebie. Zero zgrania z zespołem. Podobnie z tym NONAME. Myślicie, że co, wejdzie i od razu będzie bramy ładował? Tam jest całkowicie inna kultura gry. Więc nie liczyłbym na cuda i ściągnąłbym tego Nowaka. Cytat:
Lenny nie jest Brazylijczykiem, który jest u nas na testach. On jest grajkiem Arsenalu.
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 22.12.2008 o godz. 14:23.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
JarTSW, możesz mi powiedzieć w jaki sposób Chinyama się w Legii marnuje? Sorry, ale przyłączam się do postu Westersyla - prezentujesz nadmierną aktywność, powołując się na nieznane źródła (wiem, ale nie powiem), przywołując to co będzie grał piłkarz "NONAME", którego na oczy nie widziałeś, nie słyszałeś o nim, nie wiesz nawet kto to jest! A co jeśli ma 195 cm? Też piłka do przodu i za nią? Za dużo bzdurnych postów na raz...
Nikt nie wątpi w klasę Nowaka, kto choć kilka razy oglądał mecze z jego udziałem. Problemem są kontuzje. Co do Brazylijczyków, flamengista ma rację, za dużo piłkarzy jednej nacji w klubie to bardzo niezdrowo, nawet jeśli nie będzie konfliktów to po prostu wytworzą się podziały, a to nigdy nie działa dla dobra zespołu. Jeśli chodzi o Romeu, to kontrakt kończy się 1 stycznia, nie liczy się co on mówi, liczy się to, gdzie złoży podpis - zatem dopóki nie będzie żadnej informacji na jego temat (a na pewno nie będzie przynajmniej do 1 stycznia - chyba, że przedłuży z Flu, na co miał już kupę czasu - proponuję dać sobie na wstrzymanie).
Ostatnio edytowane przez eye63 : 22.12.2008 o godz. 14:45.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
(Chociażby: Grzelak, Bronowicki, Chinyama, Szałachowski itd.). Z nich nie żałuje żadnego. No chyba, że to w Legii się zmarnowali ;-) Ale piłkarze z nich żadni.
Jar TSW. Bronowicki - przeszedł do lepszego klubu - zarobili na nim, Chinyama - ma 12 goli, tyle co Paweł. Twierdzę, że po części tj. wysoki, silny... którego Skorża wziąłby z pocałowaniem ręki do Wisły Szałachowski - fajny gracz - on mógłby być na poziomie Kuby mniej więcej, tylko te fatalne kontuzje Grzelak - zazwyczaj robi z siebie pośmiewisko i tu się zgadzam aczkolwiek akurat nam zdołał zrobić kuku - PE, liga |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Iwański-ofensywny pomocnik, w lidze robi furore, ale nic poza tym PS: Od początku byłem i tak zwolennikiem Guły i on zapewne zapełni tą pustą luke ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Co do Chinyamy, było tu pisane na forum, to nie Wisła zwaliła, bo ponoć zainteresowanie było bardzo duże tym zawodnikiem, tylko taka była umowa z panem Drzymałą:
bierzecie albo Skorżę, i żaden mój zawodnik do was nie idzie, albo bierzecie zawodników, a czy będzie ich trenował Okuka, czy Nawałka, to mi to lotto, bo Skorża zostaje w Grodzisku. ![]() .
|
|
|
|
Banita
Od: 09.2008
Offline |
|
A co ma jedno do drugiego? Ani Skorża ani Chiniyama nie sa niewolnikami Drzymały ,kwestia klauzul w umowach i woli poszczegolnych osób |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
A jest jakaś planowana konferencja prasowa Wisły, bo wątpie by ktoś miał ochote czekać tak długo w niepewności.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
http://legia.net/wiadomosci,32142_%A..._do_Legii.html
Łukasz Garguła: Bliżej mi do Wisły niż do Legii ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
W świecie futbolu nie ma żadnej zależności i prawidłowości, że duża grupa Brazylijczyków w jednej drużynie wiedzie tylko do klęsk, rozrób, pijaństwa i problemów. Najlepszym przykładem reprezentacja Brazylii, która wywalczyła najwięcej tytułów MŚ w historii futbolu, czy kluby portugalskie (Benfica, Porto etc.), które z ogromną ilością Brazylijczyków w składzie notowały piękne sukcesy w europejskich pucharach. Nie każdy Brazylijczyk jest świetny, ale starannie wyselekcjonowany Brazylijczyk będzie wzmocnieniem dla Wisły, tak jak każdy inny starannie wybrany piłkarz. Ilość nie ma znaczenia. Nie narodowość decyduje o przydatności do zespołu i zachowaniu zawodnika na boisku oraz poza nim. Dlatego Twoje argumenty i oceny są tu błędne. Zresztą, na razie mamy w składzie tylko 2 piłkarzy z kraju Kawy. Ewentualne dojście jeszcze paru nie sprawi, że staną się w Wiśle większością i nie będzie żadną tragedią, o ile naturalnie te nabytki będą umiały grać w piłkę.
Ostatnio edytowane przez Po prostu Wiślak : 22.12.2008 o godz. 16:53.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
jeśli to bedzie Brazylijczyk grajacy w podstawowym skłądzie w 1 lub nawet 2 lidze swojego kraju to myśle że o poziom można byc spokojnym.Tylko niech nikt sie nie napala że bedzie to drugi Robinho, bliżej poziomem sportowym bedzie mu zapewne do Jaśka Paulisty,Brasili czy Eltona co kiedyś grał w Legii
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
tylko będzie piłkarzem na dorobku i oby chciał osiągnąć coś więcej niż Ci Brazylijczycy wymienieni przez Ciebie, bo cytując Fenomena "...bo życie kusi, życie ku*wa mać kusi..."
![]() Co do "zwolenników" noname'ów...testy medyczne przeszedł ale nie wiadomo kim jest...pewnie kartotekę mu robią ![]() ![]()
mam 1906 powodów, by nie zmieniać swych przekonań
i nie zrzeknę się tej wiary nawet przed obliczem Boga!... RAP po godzinach i LUZ ponad wszystkim http://www.myspace.com/pio.m pio http://www.youtube.com/user/wszyscypio?feature=mhee wszyscypio |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Oj, wysoko stawiasz poprzeczkę.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|