The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.12.2008, 21:33
Ktoś tu kiedyś wspominał, że Romeu chce zostać we Fluminense, ale nie mam źródła .
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.12.2008, 21:44
mbw napisał(a):Wyświetl post
Jak się ma sprawa Romeu?
Obiło mi się o uszy , że podpisał kontrakt?
Prawda to?

BTW:

Kurde , długo już jesteś na forum , wydawać by się mogło , że to ostatnio jest wysyp noobów.
A Ty takie głupoty wypisujesz
a bo mnie to juz wk....a zawsze jest tak co roku,ten przyjdzie juz jest prawie prawie..i cos sie poj...lo...chcialbym bardzo transferow bo to jedyna droga do obrony tytulu,walka o mistrza rozegra sie nie nas wiosne ale w zimie w okinku transferiwym jesli nie pozyskamy trzech na warunki naszej ligi klasowych pilkarzy to pozamiatane...z zienczukiem ktory biega wolniej niz moja mama nic nie zrobimy...z tym chyba sie zgadzacie?
Odpowiedz cytując
mbw
Member

Od: 08.2007

Stary 21.12.2008, 21:46
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Skąd info ?
Chodzi o nas czy o Flu ? Bo gdybyśmy podpisali to info by się już ukazało.

PS. Nie wiem gdzie to wyczytałeś ale nie sądzę aby Ci tu ktoś to potwierdził .

Do postu niżej: Doskonale o tym wiem, linku był tu wklejany chyba ze 3 razy, ja pytam o podpisanie kontraktu a nie o to co Romeu chce.
Kilka stron wcześniej chyba byl post , że Romeu podpisał kontrakt z Flu
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.12.2008, 21:48
a wzmocnieniami Amici nie ma co sie martwic,jeden Stilic im sie trafil jak czterolistna koniczyna,ci Jugole ktorych teraz sprowadzili...,kiedys w Wisle Plock grala ich tez cala armia i pamietamy co z tego wyniklo i tez kazdy to byl reprezentant u21...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 21.12.2008, 21:51
Cytat:
Kilka stron wcześniej chyba byl post , że Romeu podpisał kontrakt z Flu
Nie było...
Odpowiem Ci twoim własnym postem:
Cytat:
wydawać by się mogło , że to ostatnio jest wysyp noobów.
Odpowiedz cytując
mbw
Member

Stary 21.12.2008, 21:53
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
a wzmocnieniami Amici nie ma co sie martwic,jeden Stilic im sie trafil jak czterolistna koniczyna,ci Jugole ktorych teraz sprowadzili...,kiedys w Wisle Plock grala ich tez cala armia i pamietamy co z tego wyniklo i tez kazdy to byl reprezentant u21...
Litości...
Stary , bez obrazy , ale Lech , ma sieć skautów którymi kieruje bodajże Czyżniewski.
Wisła Płock podpisywała kontrakty z tymi co się lepiej zaprezentowali na testach.Zawodnicy byli przysyłani przez menago.To był zwykły szrot.Podobnie było przed obecnym sezonem w ŁKSIE Znasz jakiegoś piłkarza serbskiego pochodzenia co się wybił z Płocka?
Bo ja nie.
Tu jest znacząca różnica.

Pozatym to , że grali w reprze u20 to chyba sam wymyśliłeś.
Z tego co pamiętam byli to raczej starsi gracze.
Błagam , przenieś się do tematu ''Gdybym był Bednarzem''

Do Westersyl:
Był na 100% post , mniej więcej ktoś napisał , że gadał z jakimś kibicem Fluminese , i ten mu powiedział , że Romeu przedłużył kontrakt.
Ostatnio edytowane przez mbw : 21.12.2008 o godz. 21:56.
Odpowiedz cytując
Coolpick
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.12.2008, 22:06
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
a bo mnie to juz wk....a zawsze jest tak co roku,ten przyjdzie juz jest prawie prawie..i cos sie poj...lo...chcialbym bardzo transferow bo to jedyna droga do obrony tytulu,walka o mistrza rozegra sie nie nas wiosne ale w zimie w okinku transferiwym jesli nie pozyskamy trzech na warunki naszej ligi klasowych pilkarzy to pozamiatane...z zienczukiem ktory biega wolniej niz moja mama nic nie zrobimy...z tym chyba sie zgadzacie?
Ale czlowieku, zrozum, ze to nie Bednarz mowi, ze juz jest prawie pewne, ze ten i ten przyjdzie, tylko to gazety wypisuja. Naucz sie czytac gazety i podchodz do tego z dystansem, bo oni przeciez z tego zyja, ze wymyslaja sobie njakies niesamowite historie, ktore pozniej nastepnego dnia dementuja. I nie jest to tylko do Ciebie, ale do wszystkich Tobie podobnych.

PS. nie wiem, jak szybko biega Twoja mama
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.12.2008, 22:08
mbw napisał(a):Wyświetl post
Do westersyl vbmenu_register("postmenu_645483", true); :
Był na 100% post , mniej więcej ktoś napisał , że gadał z jakimś kibicem Fluminese , i ten mu powiedział , że Romeu przedłużył kontrakt.
nic takiego nie bylo... nie wiem skad takie mysli...
było tylko ze dobrze mu w fulminese i ze CHCIALBY przedluzyc kontrakt
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Romy S.
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.12.2008, 22:25
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Jak pokazuje nasza polityka transferowa, a konkretnie kupoywanie nie ludzilbym sie.
A gdzie jest kasa za transfery Dudki, Błaszczykowskiego, czy nawet Franka, Żurawia? Przecież to w sumie ponad 10 mln euro...

A teraz powiem trochę o wzmocnieniach, bo mam pewne źródło.
Testowanym napastnikiem nie jest żaden gracz, który byłby Wam znany, chyba że z Managera.
To gracz praktycznie anonimowy i będzie nas kosztował grosze.

Bednarz mówiąc o polskim napastniku, który mógłby nas zasilić, miał na myśli Nowaka.
Jak coś jeszcze będzie wiadomo to powiem.

Tekst roku
Prawda jest taka, że nie wiemy kogo Wisła chce sprowadzić.
Wszystkie nazwiska (poza Gargułą, które potwierdził Bednarz) są domysłami.

Więc luz.
Weź się zdecyduj w końcu - wiesz czy nie wiesz ?
...nieczytelny...
Odpowiedz cytując
picasso
Senior Member

Stary 21.12.2008, 22:29
Romy S. napisał(a):Wyświetl post
Weź się zdecyduj w końcu - wiesz czy nie wiesz ?
ale jedno nie wyklucza drugiego.poprostu to pewne źródło nic nie wie.i to jest pewne.
dziękuję za uwagę
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.12.2008, 22:30
Ja wiem.
A chodziło mi o to, że Bednarz nie powiedział oficjalnie kto to.

clear?
Powód: literowka
Ostatnio edytowane przez JrQ- : 22.12.2008 o godz. 10:31.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Stary 21.12.2008, 22:39
podziel się wiedzą ;>
i wiedzą na temat źródła, bo kilka źródeł tu było i w każdym zatruta woda
sory za ot
.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 21.12.2008, 22:42
Ja wiem.
A chodziło mi o to, że Bednarz się powiedział oficjalnie kto to.

clear?
http://www.youtube.com/watch?v=EnV66...eature=related

Tak mi się z twoimi postami kojarzy
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.12.2008, 07:00
Wisła proponuje Gargule mniej niż Legia ale za to oferuje dłuższy kontrakt
http://sport.onet.pl/0,1248675,1885088,wiadomosc.html
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 22.12.2008, 07:25
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Pytanie, czy to "mniej" to goła pensja, czy z uwzględnieniem kontraktu motywacyjnego. Prawda jest taka, że Garguła ma 28 lat i to ostatni taki wysoki kontrakt. Na grę za granicą wielkich szans nie ma, chyba że na Cyprze lub Grecji. A tam też nie dostanie fury pieniędzy.

Portal legia.net już stał się mniej wiarygodny (pod kątem transferu Garguły), ponieważ zawodnik miał się zdecydować do niedzieli. Tymczasem w ww. artykule piszą, że zadecyduje w nowym roku. W sumie nic dziwnego - po co się ma spieszyć, skoro można jeszcze podbić cenę?

BTW: co okienko na forum odbija kilku osobom, mówiącym o "pewnym info" z "dobrze poinformowanego źródła". Nieodmiennie takie eskapady kończą się banami, ale ludzie są naiwni i lubią "wtajemniczonych", zaś ci "mający wtyki" nie uczą się na błędach poprzedników. Naprawdę nie można takich rewelacji wysłać na pw nawet większej liczbie użytkowników - trzeba zaśmiecać forum?
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 22.12.2008, 10:09
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Prośbę mam.

Nie cytujcie tu przeglądów, onetów, faktów, itp.
Oszczędzi to mniej wrażliwym kibicom nerwów w przyszłości.
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Stary 22.12.2008, 10:17
Taa z pewnością Legia z Warszawy chce koniecznie trzech zawodników o nazwiskach: Krzynówek, Ostrowski, Garguła, a i najlepiej na jedną pozycje.
Jak widze "Legia kusi..." krew mnie zalewa .

Myślę, że i tak Wisła najlepiej wyjdzie z tych wszystkich transferów .

PS: Ten napastnik z Brazylii miejmy nadzieje w stylu "Marcelo, mecz z Totenhamem", ale skuteczny !
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 22.12.2008, 10:20
JarTSW napisał(a):
A teraz powiem trochę o wzmocnieniach, bo mam pewne źródło.
Testowanym napastnikiem nie jest żaden gracz, który byłby Wam znany, chyba że z Managera.
To gracz praktycznie anonimowy i będzie nas kosztował grosze.
Cytat:
WIsła jest bliska podpisania kontraktu z zagranicznym napastnikiem rodem z Brazylii.

Zawodnik - o czym mówił na spotkaniu z kibicami Jacek Bednarz - przeszedł już testy medyczne. Zielone światło do przeprowadzenia transakcji dał również właściciel klubu, Bogusław Cupiał. Jest zatem spora szansa, że do transferu dojdzie jeszcze w tym roku. Zostałby on przeprowadzony na podobnej zasadzie jak sprowadzenie latem Marcelo, czyli Wisła poniosłaby jedynie koszty prowizji dla menedżera oraz oczywiście kontraktu samego zawodnika. Brazylijski napastnik nie jest jedynym, którym interesuje się Wisła. Na liście kandydatów są inni piłkarze zagraniczni i krajowi.

Jednym z poważniejszych kandydatów z naszej ligi, rzeczywiście może być Dawid Nowak z Bełchatowa. Trzeba mieć jednak świadomość, że obecnie byłby dla Białej Gwiazdy bardzo drogim zakupem. W swym kontrakcie zapisaną ma wysoką klauzulę odstępnego, a i jego kontrakt w obecnym klubie do niskich nie należy.
Moje info potwierdza portal.
Jednak miałem rację.

Głupio Wam ? Szczególnie:
Cytat:
http://www.youtube.com/watch?v=EnV66...eature=related

Tak mi się z twoimi postami kojarzy
Cytat:
BTW: co okienko na forum odbija kilku osobom, mówiącym o "pewnym info" z "dobrze poinformowanego źródła". Nieodmiennie takie eskapady kończą się banami, ale ludzie są naiwni i lubią "wtajemniczonych", zaś ci "mający wtyki" nie uczą się na błędach poprzedników. Naprawdę nie można takich rewelacji wysłać na pw nawet większej liczbie użytkowników - trzeba zaśmiecać forum?
W każdym razie jak coś więcej będę wiedział zachowam dla siebie. Bo widać, że w tym kręgu ludzi, nie ma niestety sensu...
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 22.12.2008, 10:32
JarTSW
Przecież ty niczym się z nami nie podzieliłeś ?!
Proponuje puknąć się w łeb i to tak solidnie.

edit: Nie mnie oceniać komu odpoczynek od forum się należy ale Tobie wybitnie by się przydał...
Ostatnio edytowane przez westersyl : 22.12.2008 o godz. 10:40.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 22.12.2008, 10:34
OMG...

Uwielbiam ten temat...
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 22.12.2008, 10:40
hehe wiedzialem, wiedziałem ze to bedzie brazylijczyk!!
dobrze ze młody...
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 22.12.2008, 10:45
Trochę mnie niepokoi ta sprawa z Brazylijczykiem. Romeu, teraz napastnik, może i skrzydłowy...

Ja naprawdę kocham Brazylię, ale przypadek Pogoni Szczecin powinien nas czegoś nauczyć. Brazylijczycy to bardzo mili ludzie, ale nie specjalnie zdyscyplinowani i pracowici. Jak ma się w drużynie 2-3 piłkarzy z Brazylii (prezentujących odpowiedni poziom) - to świetnie.

Jak ich się robi 4-5 i więcej w podstawowej 16tce, albo i 11tce - to robią się kłopoty. Zaczną się nieustanne imprezy, granie samby w szatni i manana na boisku. Kółeczka, podania "ja do ciebie ty do mnie", bezproduktywne dryblingi. Stworzą własny klub w szatni, mogą się zacząć tworzyć podziały w zespole.

Taki kłopot miały nawet Real Madryt (imprezowa grupa Robinho) i Barcelona (to samo z Ronaldinho). W końcu musiały się obu gwiazdorów pozbyć. Mało kto wie, że Wanderei Luxemburgo przyszedł do Realu nie tylko po to, by sprowadzić Robinho. Ale też dlatego, że był to jedyny trener w Brazylii, który potrafił trzymać szatnię. I którego Robinho autentycznie szanował.

A u nas sytuacja wygląda następująco: Marcelo, Cleber, teraz napastnik no-name też z kraju kawy. Pamiętajmy też o Juniorze Diazie i Mauro Cantoro, bo na obczyźnie latynosi trzymają się razem (mimo animozji argentyńsko-brazylijskich). Pal sześć, jak w drużynie jest jeszcze Cleber, który jakoś pewnie trzyma to towarzystwo i stanowi wzór profesjonalisty. Ale jak odejdzie...

W Warszawie wystarczyła trójca Roger-Edson-Elton - i zaczęły się problemy. Mam nadzieję, że nasi klubowi działacze mają tego świadomość. Nawet entuzjasta brazylijskiego futbolu (raczej brazylijskich kobiet) Mariusz-bigamista-P. przyznał, że za dużo Brazylijczyków na boisku, to nie zdrowo.

Rozumiem, że kierunek brazylijski u nas raz wypalił i chcemy go kontynuować. OK. Ale trzeba to robić z głową. Najlepiej zatrudnić takiego Clebera na stałe, plus jakiegoś Polaka znającego portugalski, by monitorował tą grupę. W przeciwnym wypadku treningi przeniosą do restauracji Ipanema.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
bonawentura
Senior Member

Stary 22.12.2008, 10:46
Ale wcale nie musi być tak, że ten Brazylijczyk będzie nas niewiele kosztował. Może być właśnie tak, że prowizja dla menadżera, będzie niewspółmiernie niższa niż wartość piłkarza, który do Wisły przyjdzie. Przypuszczam, że takie kontakty z menadżerami i wysokie premie dla takowych menadżerów pozwolą nam sprowadzać wartościowych zawodników, co nie znmaczy, że Wisła będzie tylko brać za darmo. Wierzę, że kupi ze dwóch zawodników jeszcze w tej przerwie zimowej, ale jak będzie - poczekamy, zobaczymy.

PS. Ciekaw jestem, czy dalej jest coś na rzeczy apropo tego brazylijskiego defensywnego pomocnika, coby miał dołączyć do Wisły 1. stycznia.
Powód: błędy
Ostatnio edytowane przez bonawentura : 22.12.2008 o godz. 15:01.
RAZEM WYPEŁNIJMY STADION PRZY REYMONTA !!! RAZEM BUDUJMY WIELKĄ WISŁĘ !!!
Odpowiedz cytując
amauri1990
Senior Member

Stary 22.12.2008, 11:03
matthewG, ćśśś, im mniej osób o tym mówi, tym lepiej
być może JB z nim negocjuje, po co fuckty, przeg(L)ądy spo/R\towe i oNety mają o tym trąbić...
narajać nam przeciwników w okienku i podbijać stawki...
zobaczymy 1.01.09
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 22.12.2008, 11:21
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Trochę mnie niepokoi ta sprawa z Brazylijczykiem. Romeu, teraz napastnik, może i skrzydłowy...

Ja naprawdę kocham Brazylię, ale przypadek Pogoni Szczecin powinien nas czegoś nauczyć. Brazylijczycy to bardzo mili ludzie, ale nie specjalnie zdyscyplinowani i pracowici. Jak ma się w drużynie 2-3 piłkarzy z Brazylii (prezentujących odpowiedni poziom) - to świetnie.

Jak ich się robi 4-5 i więcej w podstawowej 16tce, albo i 11tce - to robią się kłopoty. Zaczną się nieustanne imprezy, granie samby w szatni i manana na boisku. Kółeczka, podania "ja do ciebie ty do mnie", bezproduktywne dryblingi. Stworzą własny klub w szatni, mogą się zacząć tworzyć podziały w zespole.

Taki kłopot miały nawet Real Madryt (imprezowa grupa Robinho) i Barcelona (to samo z Ronaldinho). W końcu musiały się obu gwiazdorów pozbyć. Mało kto wie, że Wanderei Luxemburgo przyszedł do Realu nie tylko po to, by sprowadzić Robinho. Ale też dlatego, że był to jedyny trener w Brazylii, który potrafił trzymać szatnię. I którego Robinho autentycznie szanował.

A u nas sytuacja wygląda następująco: Marcelo, Cleber, teraz napastnik no-name też z kraju kawy. Pamiętajmy też o Juniorze Diazie i Mauro Cantoro, bo na obczyźnie latynosi trzymają się razem (mimo animozji argentyńsko-brazylijskich). Pal sześć, jak w drużynie jest jeszcze Cleber, który jakoś pewnie trzyma to towarzystwo i stanowi wzór profesjonalisty. Ale jak odejdzie...

W Warszawie wystarczyła trójca Roger-Edson-Elton - i zaczęły się problemy. Mam nadzieję, że nasi klubowi działacze mają tego świadomość. Nawet entuzjasta brazylijskiego futbolu (raczej brazylijskich kobiet) Mariusz-bigamista-P. przyznał, że za dużo Brazylijczyków na boisku, to nie zdrowo.

Rozumiem, że kierunek brazylijski u nas raz wypalił i chcemy go kontynuować. OK. Ale trzeba to robić z głową. Najlepiej zatrudnić takiego Clebera na stałe, plus jakiegoś Polaka znającego portugalski, by monitorował tą grupę. W przeciwnym wypadku treningi przeniosą do restauracji Ipanema.
wiesz z Pogoni to ściągali najwiekszy syf z Brazylii ponoc jeden z nich nawet grał w piłke tylko po pracy dla przyjemności...
a jeynymi konkretnymi piłkarzami byli Edi, i byc może Amaral (choc sie nie sprawdził słuszne mieli nadzieje ze bedzie to wzmocnienie)
ty juz robisz raban bo w klubie bedzie trzech Brazylijczyków....ehhh do 17 w Pogonii troche daleko
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Stary 22.12.2008, 11:29
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
wiesz z Pogoni to ściągali najwiekszy syf z Brazylii ponoc jeden z nich nawet grał w piłke tylko po pracy dla przyjemności...
a jeynymi konkretnymi piłkarzami byli Edi, i byc może Amaral (choc sie nie sprawdził słuszne mieli nadzieje ze bedzie to wzmocnienie)
ty juz robisz raban bo w klubie bedzie trzech Brazylijczyków....ehhh do 17 w Pogonii troche daleko
mieli też takiego solidnego środkowego obrońce z Brazylii co był obok Ediego duchem drużyny.
Odpowiedz cytując
marcin_m
Senior Member

Stary 22.12.2008, 11:33
Brazylijczyk jeszcze w tym roku?

Cytat:
Wisła jest bliska podpisania kontraktu z młodym brazylijskim napastnikiem. Zawodnik ten przeszedł już nawet testy medyczne, a zielone światło dla pozyskania Brazylijczyka zapalił właściciel "Białej Gwiazdy" Bogusław Cupiał. Jest zatem spora szansa, że do transferu dojdzie jeszcze w tym roku.

Zostałby on przeprowadzony na podobnej zasadzie jak sprowadzenie latem Marcelo, czyli Wisła poniosłaby jedynie koszty prowizji dla menedżera oraz oczywiście kontraktu samego zawodnika. Brazylijski napastnik nie jest jedynym, którym interesuje się Wisła. Na liście kandydatów są piłkarze zagraniczni i krajowi.

Czy w tym ostatnim przypadku chodzi o Dawida Nowaka z Bełchatowa? Wiele na to wskazuje, choć trzeba sobie zdawać sprawę z tego, że akurat ten piłkarz musiałby "Białą Gwiazdę" sporo kosztować. Po pierwsze dlatego, że zapewne sporo pieniędzy będzie chciał za niego Bełchatów, a po drugie, Nowak ma bardzo wysoki kontrakt w swoim klubie i trudno liczyć, że pod Wawelem byłby skłonny zarabiać mniej. Wisła szuka w tej chwili przede wszystkim wzmocnień w formacjach ofensywnych, ale nie zapomina również o pozyskaniu piłkarza na tak newralgiczną pozycję jak bramka.

Wszystko wskazuje na to, że wkrótce mistrzowie Polski podpiszą nowy kontrakt z dotychczasowym drugim bramkarzem, Marcinem Juszczykiem. Jeśli "Juchu" zostanie w Krakowie, to nadal będzie musiał się jednak liczyć z rolą co najwyżej zmiennika, bowiem jest kilku kandydatów do bramki "Białej Gwiazdy", w tym serbski golkiper Sportingu Lizbona Vladimir Stojković. Serb nie ma w tej chwili miejsca w swoim klubie i byłby zainteresowany zmianą otoczenia. Pytanie tylko, czy krakowianie będą skłonni wydać na niego kilkaset tysięcy euro, skoro kilka razy już trener Skorża podkreślał, że takie pieniądze lepiej wydać na graczy ofensywnych?

No i drugi "problem", a mianowicie decyzja samego Serba, który woli podobno wrócić do ojczyzny, gdzie miałby grać w zespole Crvenej Zvezdy, zamiast szukać szczęścia w Polsce...

wislaportal.pl

Krakowska Wisła nie interesuje Stojkovicia.

Cytat:
Bramkarz Sportingu Lizbona Vladimir Stojković swoją poważną piłkarską karierę rozpoczął w składzie Crveny Zvezdy Belgrad. Teraz reprezentant Serbii ma poważne problemy w drużynie z Portugalii i zamierza ponownie zmienić barwy klubowe. Media w naszym kraju zaczęły spekulować, że 25-letni golkiper może trafić pod Wawel. Dzisiaj na temat tych rewelacji wypowiedział się sam zawodnik.
- Chcę regularnie bronić i być w formie, co pozwoliłoby mi na występy w reprezentacji. Nie mogę dłużej czekać na szansę w Sportingu Lizbona. Z tego powodu powrót do Crveny Zvezdy Belgrad jest najbardziej prawdopodobną opcją. Interesuje się mną też Panathinaikos, ale w przypadku mojego transferu z tego klubu musiałby odejść jeden obcokrajowiec. Chce mnie ponadto Wisła Kraków, ale Polska mi nie odpowiada. Dlatego sześciomiesięczny pobyt w klubie z belgradzkiej Maracany to najbardziej realny scenariusz - ujawnił Stojković w wywiadzie dla RTV "S".

wislaportal.pl

Górnik Zabrze chce kupić Cantoro

Cytat:
Nie tylko cypryjska AS Omónia Lefkossías, ale również Górnik Zabrze w zimowym okienku transferowym będzie negocjował transfer Mauro Cantoro - czytamy w Dzienniku Polskim. Ostatnia drużyna po rundzie jesiennej ekstraklasy przechodzi aktualnie etap gruntownej przebudowy, a jednym z zawodników mogących wzmocnić linię pomocy zabrzańskiego klubu jest właśnie Argentyńczyk z polskim paszportem.

Umowa łącząca Mauro Cantoro z zespołem mistrza Polski wygasa 31 grudnia 2009 roku, a więc za rok.
wislaportal.pl

Łukasz Garguła: - Bliżej mi do Wisły

Cytat:
W piątek wieczorem serwis legia.net podał informację o zainteresowaniu i poważnej ofercie ze strony warszawskiej Legii dla Łukasza Garguły. Od tego czasu nie ustają spekulacje i dyskusje na temat jego osoby oraz negocjacji, jakie reprezentant Polski prowadzi z Wisłą Kraków oraz właśnie Legią.

Popularny "Guła" nie jest chętny do rozmów na temat swojego nowego klubu. - Nie podjąłem jeszcze ostatecznej decyzji, poprosiłem o trochę czasu. To ważna kwestia, która zadecyduje o mojej przyszłości. Myślę, że to co postanowię ogłoszę dopiero po nowym roku. Dziś jednak mimo wszystko bliżej jest mi do Wisły niż do Legii - mówi pomocnik GKS-u Bełchatów.
wislaportal.pl
Ostatnio edytowane przez marcin_m : 22.12.2008 o godz. 18:32.
Odpowiedz cytując
bozar
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.12.2008, 11:36
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Nie tyle Ipanema co raczej El Sol ;D
Tez uważam że to lekkie igranie z ogniem. Brazylijczycy to przesympatyczny naród ale takoż leniwy i chętnie zapominający o obowiązkach. Tak jak mówisz Wisełka chcąc mieć mikrokolonię brazylijską musi czujnie obserwować co się dzieje poza boiskiem, taka prawda. Ale zobaczymy czy ten transfer wogóle dojdzie do skutku.
Zawsze chciałem spytać może któryś z was wiei: czy w naszym klubie na stałe z drużyną pracuje psycholog sportowy?Czy też w tym elemencie również jesteśmy w tyle?
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Stary 22.12.2008, 11:40
Wypowiedź "Guły":

- Nie podjąłem jeszcze ostatecznej decyzji, poprosiłem o trochę czasu. To ważna kwestia, która zadecyduje o mojej przyszłości. Myślę, że to co postanowię ogłoszę dopiero po nowym roku. Dziś jednak mimo wszystko bliżej jest mi do Wisły niż do Legii - mówi dla Legia.Net pomocnik GKS Bełchatów Łukasz Garguła.
Odpowiedz cytując
szczaq21
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 22.12.2008, 11:43
Fajna gra słowami ze strony Garguły. Sęp na kase.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów