The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Wyświetl wyniki ankiety: Podczas okienka transferowego latem 2018 roku Wisła:
wzmocni się 44 26,19%
osłabi 97 57,74%
zmiany kadrowe nie będą odczuwalne 27 16,07%
Głosujących: 168. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.12.2008, 01:04
Ah ta Amica, niedługo na niej będą się wzorować Reale i inne Manchestery. Dajcie już spokój z tym śmiesznym klubikiem z niemieckiego miasta.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.12.2008, 01:49
To znajac zycie pewnie jakis anonim z 5 ligi Hondurasu o statystykach 2 bramek na 43 mecze, za ktorego nic nie trzeba placic...
Odpowiedz cytując
Mrsnh
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 21.12.2008, 02:09
a kiedy mielismy napastnika z 5 ligi? idz spac, bo juz pozna pora.
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.12.2008, 02:28
czesiu, za niedługo 7 rok na forum a tu takie bezczelne nabijanie postów...

co do Costly'ego, zdaje się, że nie ma ani 21, ani 24 lat. a z tego co zrozumiałem, to Bednarz mówił nie tyle o polaku, co o polaku grającym w polsce, i dwóch cudzoziemcach grających poza polską.
.
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 21.12.2008, 09:08
Jeśli chodzi o Costly'ego to on mówił, że chce z polski wyjechac więc na pewno to nie będzie on. Nowak? uważam , że to za duże ryzyko gdyż jest bardzo kontuzjogenny. Garguła? Tak, ale na zdrowych zasadach i zdrowych warunkach. Co do tego testowanego napastnika to moze Micański?
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 21.12.2008, 09:19
A ja wam powiem tak.
Wątpię że to Nowak. Ale jeżeli, powtarzam jeżeli Błaszczykowski by przeszedł i kasa by z nieba nam skapnęła to bez zastanowienia kupiłbym za to Nowaka. Moim zdaniem jest to piłkarz bardzo dobry i pasujący stylem do naszej drużyny, inteligentny i uniwersalny.
Poza tym zastanowiłbym się nad Micańskim jeżeli ma jakąś klauzulę odejścia z Lubina. Kiedyś uważano go za wielki talent i zdaje się to teraz potwierdzać- ma dobre warunki fizyczne.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 21.12.2008, 09:32
Cytat:
a kto wie czy nie zaatakowac jeszcze bardziej i wydac te 4-5mln
Jak pokazuje nasza polityka transferowa, a konkretnie kupoywanie nie ludzilbym sie.
A gdzie jest kasa za transfery Dudki, Błaszczykowskiego, czy nawet Franka, Żurawia? Przecież to w sumie ponad 10 mln euro...

A teraz powiem trochę o wzmocnieniach, bo mam pewne źródło.
Testowanym napastnikiem nie jest żaden gracz, który byłby Wam znany, chyba że z Managera.
To gracz praktycznie anonimowy i będzie nas kosztował grosze.

Bednarz mówiąc o polskim napastniku, który mógłby nas zasilić, miał na myśli Nowaka.
Jak coś jeszcze będzie wiadomo to powiem.

Cytat:
Ah ta Amica, niedługo na niej będą się wzorować Reale i inne Manchestery. Dajcie już spokój z tym śmiesznym klubikiem z niemieckiego miasta.
Tekst roku
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Stary 21.12.2008, 09:59
JarTSW napisał(a):Wyświetl post
Jak pokazuje nasza polityka transferowa, a konkretnie kupoywanie nie ludzilbym sie.
A gdzie jest kasa za transfery Dudki, Błaszczykowskiego, czy nawet Franka, Żurawia? Przecież to w sumie ponad 10 mln euro...

A teraz powiem trochę o wzmocnieniach, bo mam pewne źródło.
Testowanym napastnikiem nie jest żaden gracz, który byłby Wam znany, chyba że z Managera.
To gracz praktycznie anonimowy i będzie nas kosztował grosze.

Bednarz mówiąc o polskim napastniku, który mógłby nas zasilić, miał na myśli Nowaka.
Jak coś jeszcze będzie wiadomo to powiem.

Tekst roku
Przynajmniej młody(21 lat) i jeżeli przechodził testy medyczne tylko to znaczy że nie taki noname. I bardzo dobrze że Nowaka bierzemy pod uwagę.
Ostatnio edytowane przez Raporter : 21.12.2008 o godz. 10:19.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.12.2008, 10:37
Jeśli mielibyśmy pozyskać Nowaka to byłoby super Piłkarz tak jak wcześniej Raporter napisał uniwersalny, w Bełchatowie grał jako napastnik lewy pomocnik i prawy pomocnik. Technicznie naprawdę przyzwoity... ale czy trafi do nas?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
wojtole14
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 21.12.2008, 12:01
Tylko czy ściąganie średniaków ma sens? Tacy tylko blokują miejsce młodym w naszej drużynie, którzy mimo niewielkiego wieku mają więcej serca do gry. Nielicznym później się udaje przebić do składu. Przykład z ostatnich lat to Małecki vs Łobodziński. Dobrze że jemu się chociaż udało. A mamy przecież Burligę i Leszczaka.

Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 21.12.2008, 12:27
Dwóch napastników ... Nowak - 24 lata, nie taki młody już kopać w piłkę umie, uniwersalny OK, ale jest to podobny typ napastnika do Boguskiego czy Małeckiego - niestety nie ma co liczyć że na stuka nam kilkanaście goli w sezonie grając sam jako wysunięty napastnik, mogę się mylić ale z przebiegu jego kariery tak niestety by wynikało. Co do tych dwóch obcokrajowców co mają kosztować nas grosze - musimy kupować takiego typu graczy(młodych, tanich, niski kontrakt), bo jeśli ma się odpowiednie oko i trochę szczęścia(jak Lech ostatnio z Stilicem) to naprawdę za rok, pół można mieć z takiego gracza pożytek, a nawet już teraz jeśli ma się więcej niż trochę szczęścia .
Odpowiedz cytując
Raporter
Senior Member

Stary 21.12.2008, 12:31
Nehiar napisał(a):Wyświetl post
Dwóch napastników ... Nowak - 24 lata, nie taki młody już kopać w piłkę umie, uniwersalny OK, ale jest to podobny typ napastnika do Boguskiego czy Małeckiego - niestety nie ma co liczyć że na stuka nam kilkanaście goli w sezonie grając sam jako wysunięty napastnik, mogę się mylić ale z przebiegu jego kariery tak niestety by wynikało. Co do tych dwóch obcokrajowców co mają kosztować nas grosze - musimy kupować takiego typu graczy(młodych, tanich, niski kontrakt), bo jeśli ma się odpowiednie oko i trochę szczęścia(jak Lech ostatnio z Stilicem) to naprawdę za rok, pół można mieć z takiego gracza pożytek, a nawet już teraz jeśli ma się więcej niż trochę szczęścia .

Ja się nie zgodzę. Nowak ma o wiele lepszą technikę strzału od obu. Poza tym ogólnie jest lepszy technicznie. Jak dla mnie jedyne zastrzeżenie to kontuzje. Bo szybkość instynkt ten chłopak ma. Zresztą jednak warunki fizyczne ma jednak lepsze od tych panów i przez to jednocześnie lepiej gra głową. No i jest szybszy napewno od Boguskiego.
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.12.2008, 13:04
a ja wam powiem,ze Dawid Newak to klasa wyzej niz Pawel Brozek,co to by pokazal Brozinho w Belchatowie?przy jego skutecznosci strzelilby moze 5,6 bramek,Nowak ma szybkosc moze troche mniejsza ale technike i technike strzalu o niebo lepsza...osobiscie nie wierze znajac operatywnosc naszych dzialaczy by go pozyskano ale pomarzyc mozbna...
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 21.12.2008, 13:20
a co by pokazał Dawid Nowak w meczu z Barceloną?

możemy tak sobie gdybać, ale to są różni zawodnicy.
.
Odpowiedz cytując
bigi333
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 21.12.2008, 13:26
krzysztofff napisał(a):Wyświetl post
a ja wam powiem,ze Dawid Newak to klasa wyzej niz Pawel Brozek,co to by pokazal Brozinho w Belchatowie?przy jego skutecznosci strzelilby moze 5,6 bramek,Nowak ma szybkosc moze troche mniejsza ale technike i technike strzalu o niebo lepsza...osobiscie nie wierze znajac operatywnosc naszych dzialaczy by go pozyskano ale pomarzyc mozbna...
W takim razie najlepszym napastnikiem ligi jest Grzegorz Podstawek, strzelił 7 bramek w Polonii Bytom w jednej rundzie. Co by pokazał Brożek w Bytomiu? Strzeliłby trzy może cztery bramki
Pamiętaj pasiasta niewiasto - Kraków to nasze miasto

...Gdybym mógł cofnąc czas i pomyśleć na wyborem... Nawet drugi wybrałbym tą sama drogę...

KLIKAJ TUTAJ CODZIENNIE
W ten sposób pomagasz innym, tracąc zaledwie 30 sekund

Piotr Reiss To prawdziwa legenda Lecha Poznań
Odpowiedz cytując
manson777
Senior Member

Stary 21.12.2008, 14:05
a kto powiedział że ów 24 latek to Polak i w dodatku Nowak
Wyborcza

no bez jaj
La tierra giró para acercarnos, giró sobre sí misma y en nosotros,
hasta juntarnos por fin en este sueno, como fue escrito en el Simposio.
Pasaron noches, nieves y solsticios; pasó el tiempo en minutos y milenios.
Una carreta que iba para Nínive llegó a Nebraska. Un gallo cantó lejos del mundo, en la previda a menos mil de nuestros padres. [...]

Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.12.2008, 14:27
Właśnie to jest Brożka zaleta ,on szuka okazji i nie boi się ryzykować .Skoro tak się gra na Brożka to dlaczego reszta jakoś bramki strzelić nie potrafi ?. Zresztą żeby się nie rozpisywać to wystarczy zobaczyć bilans Brożka gdy gra przeciwko mocnym przeciwnikom .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
Witoldon
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 21.12.2008, 14:50
Mam wrażenie, że nie którzy tutaj przeceniają umiejętności Nowaka. Wiadomo, że Skorża od początku swojego pobytu w Krakowie szuka wysokiego napastnika, który mógłby być partnerem Brożka w ataku, ale czy na pewno jest to taki zawodnik?
Jak wiadomo Nowak w Bełchatowie zastąpił Matusiaka, jednak w sezonach 06/07 i 07/08 wystąpił łącznie w 34 spotkaniach i strzelił 8 bramek. Ten bilans jakoś nie powala, szczególnie gdy Dawid jest typem napastnika, który raczej czeka na podanie i rzadko kiedy potrafi wypracować sobie sam sytuacje.
Wiadomo, że ceny na naszym krajowym podwórku są wysokie i uważam, że te 500-700 tyś Euro można spożytkować znacznie lepiej. Mimo wszystko jeśli Nowak trafi do nas to nie będzie jakaś tragedia, przyda się w walce o MP, ale raczej nie widzę go na poziomie LM czy chociażby grupy PUEFA.
"Jeżeli Wisła trafi w eliminacjach do Ligi Mistrzów na drużynę z jednej z pięciu najsilniejszych lig Europy, to niezależnie od transferów będzie to walka gołej d*** z batem."
Tomasz Hajto
Odpowiedz cytując
PotiWisla
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 21.12.2008, 15:04
Myśle ze Nowak z Brożkiem w ataku to było by duze zagrożenie dla bramki rywala.Ale nie podniecajmy się bo to tylko domysły Wyborczej.
Odpowiedz cytując
krzysztofff
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 21.12.2008, 15:07
jachting napisał(a):Wyświetl post
Właśnie to jest Brożka zaleta ,on szuka okazji i nie boi się ryzykować .Skoro tak się gra na Brożka to dlaczego reszta jakoś bramki strzelić nie potrafi ?. Zresztą żeby się nie rozpisywać to wystarczy zobaczyć bilans Brożka gdy gra przeciwko mocnym przeciwnikom .
i zobaczmy,piec setek zmarnowanych na legii,setka w ostatniej minucie z totenhamem..zreszta szkoda gadac...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 21.12.2008, 15:18
Witoldon napisał(a):Wyświetl post
Mam wrażenie, że nie którzy tutaj przeceniają umiejętności Nowaka.
? O kim Ty piszesz? O Nowaku czy o Costlym?

1. Nowak NIE JEST WYSOKI i (1,78) i głową gra przeciętnie. Pomyliło ci się coś - to nie ten napastnik którego
Skorża od początku swojego pobytu w Krakowie szuka wysokiego napastnika, który mógłby być partnerem Brożka w ataku
2. Jeśli nie Nowak który umie grac jako lewy, prawy pomocnik (nie tylko w ataku) to kto potrafi wypracować sobie sytuacje?
szczególnie gdy Dawid jest typem napastnika, który raczej czeka na podanie i rzadko kiedy potrafi wypracować sobie sam sytuacje
Jak czytam takie posty to mam chęć zadać pytanie - czy ty w ogóle widziałeś Nowaka na oczy

Obok Garguły to drugi piłkarz który robi grę w Bełchatowie i piłka mu przy tym nie przeszkadza
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 21.12.2008, 15:30
Ja przyznam sie bez bolu ze pl ligi to ja malo ogladam(oprocz Wiselki oczywiscie), wiec o Nowaku niewiele moge powiedziec, a wlsciwie tyle ile mowi metryka i statystyki a jedno i drugie szalu nie robi.

Tyle ze od przyjscia Lobo ,to mam niezla paranoje, co do kupowania za wcale niemale pieniadze ,polskich wynalazkow.

Na prawde nasz duet Skorza& Bednarz, zamiast sluchac kolend i ogladac po raz setny swiatecznych hitow, powinni skolowac sobie wszystkie mecze Belchatowa z poprzedniej i obecnej rundy - i ogladac, ogladac i jeszcze raz ogladac ,bo na wtope w stylu Lobo nie moga sobie pozwolic.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
dex23
Member

Stary 21.12.2008, 15:39
manson777 napisał(a):Wyświetl post
a kto powiedział że ów 24 latek to Polak i w dodatku Nowak
Wyborcza

no bez jaj
Dokładnie - każdy, kto był na spotkaniu wie, że na pewno nie chodzi o Nowaka. Wiek dotyczył kogoś innego, to, że jest w zainteresowaniu jeden Polak nie dotyczyło tego, że jest on napastnikiem. Wyborcza nie była, ale poczytała po Wiślackich stronach i sobie wymyśliła.

Co to za news, że jest w zainteresowaniu napastnik, który ma tyle i tyle lat? Żaden. Masz nazwisko - jest news. Bednarz apelował, żeby nie wierzyć w doniesienia mediów, a tu już druga stronę temat wyimaginowanego Nowaka leci...
Nie buduj domu na piasku i szczęścia na sercu kobiety /Seneka
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Stary 21.12.2008, 15:45
Ludzie, nie chrzańcie głupot, że Nowak to przecietniak.
Wystarczy wspomnieć mecze Bełchatowa z Dnipro...i ogladac nasza ligę.
Odpowiedz cytując
Czopens
Banita

Od: 12.2008

Stary 21.12.2008, 15:51
Osuch z Gargułą miał dzisiaj jakąś wstępną decyzje podjąć ( tak przynajmniej mówił Trzeciakowi, małe kłamstewko? )^^ . Dowiemy się dzisiaj czegoś ? Oby do Wisły !

dex23; Bednarz, wręcz apelował, że media na czele z PS - KŁAMIĄ .
Czekajmy na konkrety.
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 21.12.2008, 15:53
Jak dla mnie Nowak to piłkarz ,który Wiśle by się przydał. Nie wierze jednak w to że do transferu dojdzie. Nie mogę się też zgodzić z niektórymi opiniami że jest to zawodnik, który "czeka na piłke " . Może nie jest to jakiś super bramkostrzelny zawodnik ale ja widziałbym go w Wisełce w troche innej roli . Mianowicie - bardzo ofensywny skrzydłowy. Nowak już na tej pozycji grywał z powodzeniem w Bełchatowie , a my jak wiadomo mamy problemy ze skrzydłami. Jak sobie pomyśle jak wyglądałaby ofensywa Wisełki w podobnym ustawieniu : (Niestety to tylko pobożne życzenia !)

Romeu Sobolewski

Garguła

Boguski
Nowak

P.Brożek
Ostatnio edytowane przez matizaq : 21.12.2008 o godz. 15:58.
Odpowiedz cytując
jachting
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 21.12.2008, 15:55
i zobaczmy,piec setek zmarnowanych na legii,setka w ostatniej minucie z totenhamem..zreszta szkoda gadac...
A kto strzela zazwyczaj Legii,Brożek z Peo,Feyenord,Basel,w reprezentacji,Beitar....
On został królem strzelców i jeśli ktoś sądzi że on równie dobrze mógłby strzelić 50 jest po prostu głupcem a o ironio te osoby rownie krytycznie oceniają drugą linię Wisły . On 3/4 sytuacji które marnuje sam sobie wypracowuje i gdyby nie był taki łapczywy na piłke nawet byś się nie zorientował .
"Wspaniałość przejawia się nie w tym, gdzie jesteśmy, ale w jakim kierunku się poruszamy. Musimy żeglować czasem z wiatrem, czasem pod wiatr, ale żeglować, nie dryfować ani stawać na kotwicy."
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Stary 21.12.2008, 16:34
napisz który piłkarz na świecie wykorzystuje wszystkie setki?

nie płacz.
Ostatnio edytowane przez element : 21.12.2008 o godz. 16:39.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując
Szofer
Senior Member

Stary 21.12.2008, 16:38
ja naprawde chyle czola przed Brozkiem... po tym co wczoraj widzialem w meczu Real - Valencia... my mamy supersnajpera...jakie pily david villa marnowal to wola o pomste do nieba a koles ponoc warty 100mln... parodia
Odpowiedz cytując
nesta
Senior Member

Stary 21.12.2008, 16:42
1q2 napisał(a):Wyświetl post
Ja przyznam sie bez bolu ze pl ligi to ja malo ogladam(oprocz Wiselki oczywiscie), wiec o Nowaku niewiele moge powiedziec, a wlsciwie tyle ile mowi metryka i statystyki a jedno i drugie szalu nie robi.

Tyle ze od przyjscia Lobo ,to mam niezla paranoje, co do kupowania za wcale niemale pieniadze ,polskich wynalazkow.

Na prawde nasz duet Skorza& Bednarz, zamiast sluchac kolend i ogladac po raz setny swiatecznych hitow, powinni skolowac sobie wszystkie mecze Belchatowa z poprzedniej i obecnej rundy - i ogladac, ogladac i jeszcze raz ogladac ,bo na wtope w stylu Lobo nie moga sobie pozwolic.
No ja tez naszej ligi nie ogladam, bo masochista nie jestem.. Poza Wiselka ofc, to jakies hity typu Legia - Lech jedynie. Nowaka to kojarze, ze spotkan GKS-u z Wisla i ze skrotow w lidze+, ze to calkiem dynamiczny i niezly technicznie zawodnik.

Problem w tym, ze ktos juz przeciez pisal wczoraj, powolujac sie na swoje zrodla, ze tym zawodnikiem co przeszedl badania medyczne jest obcokrajowiec (nie Costly). Wiec naprawde nie rozumiem po co mielicie temat tego Nowaka..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów