The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Zakladajac, ze WISLA jest ukochanym klubem nr 1, z ktorym klubem sympatyzujesz?
Cracovia Kraków 39 6,88%
Hutnik Kraków 106 18,69%
Garbarnia Kraków 175 30,86%
Borek Kraków 46 8,11%
Tramwaj Kraków 30 5,29%
Clepardia Kraków 30 5,29%
Bronowianka Kraków 53 9,35%
Wieczysta Kraków 36 6,35%
Wawel Kraków 149 26,28%
Prądniczanka Kraków 67 11,82%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 567. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.12.2008, 22:31
Czemu w tej ankiecie nie ma Pogonii Skotniki co No pytam sie
A tak do tematu - chciałbym zeby jakis mocny sponsor się zainteresował Garbarnią i może wróciłyby jej stare dobre czasy....
Odpowiedz cytując
TKNW
Senior Member

Od: 10.2004

Stary 16.12.2008, 23:41
Jesli chodzi o Garbarnię ... z tego co wiem to klub szuka sponsora - nowego właściciela, który przebuduje obiekt tak,że:
- trybuny będą tak jak do tej pory tyle, że w sumie na 5 tysięcy,
- przy trybunie głównej i jednocześnie budynku klubowym będzie zbudowana pełno wymiarowa hala sportowa
- boisko treningowe ze sztuczną murawą. - już nawet poczyniono pierwsze kroki - Ci co czasem tam bywają (na meczach np Unii) to widzieli zapewne nawiezioną ziemię.

Co do ankiety ... Czemu nie ma tak zasłużonego klubu jak KS Podgórze
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuście do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych...podania ręki"
H. Reyman

http://pl.youtube.com/watch?v=abReZg...eature=related
Odpowiedz cytując
hoolifan
Banita

Od: 04.2008

Stary 17.12.2008, 07:23
Arkas napisał(a):
Czemu w tej ankiecie nie ma Pogonii Skotniki co No pytam sie
TKNW napisał(a):Wyświetl post

Co do ankiety ... Czemu nie ma tak zasłużonego klubu jak KS Podgórze
Co do ankiety, staralem sie w miare sprawiedliwie ulokowac stare krakowskie kluby, ktore na obecnym etapie rozgrywek sa na najwyzszych pozycjach. Niestety opcji w ankiecie jest tylko 10, wiec nie dalo sie umiescic Albertusa, Pogoni Skotniki, Podgorza, Grzegorzeckiego, Wandy ani Orla Piaski Wielkie (etc). Przykro mi jesli przypadkiem moglem urazic czyjes poczucie dumy kibica. Jesli admin da taka mozliwosc rozszerzenia opcji ankiety - wrzucimy WSZYSTKIE krakowskie kluby,

Ale czy Pogon Skotniki to tak naprawde KRAKOWSKI KLUB? Tak jak Dziewiarz Cypis Tyniec, Orzel Piaski Wielkie, Mydlniczanka, Tonianka, itp
Ostatnio edytowane przez hoolifan : 17.12.2008 o godz. 07:32.
Odpowiedz cytując
pasikonik
Banita

Od: 07.2008

Stary 17.12.2008, 10:05
hoolifan napisał(a):Wyświetl post
Tak jak Dziewiarz Cypis Tyniec

teraz KS Tyniec (Krakow), graja w klasie B
Tyniec lezy w administracyjnych granicach miasta Krakowa, dzielnica Podgorze.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 17.12.2008, 10:16
Co do ankiety, staralem sie w miare sprawiedliwie ulokowac stare krakowskie kluby, ktore na obecnym etapie rozgrywek sa na najwyzszych pozycjach. Niestety opcji w ankiecie jest tylko 10, wiec nie dalo sie umiescic Albertusa, Pogoni Skotniki, Podgorza, Grzegorzeckiego, Wandy ani Orla Piaski Wielkie (etc). Przykro mi jesli przypadkiem moglem urazic czyjes poczucie dumy kibica. Jesli admin da taka mozliwosc rozszerzenia opcji ankiety - wrzucimy WSZYSTKIE krakowskie kluby,

Ale czy Pogon Skotniki to tak naprawde KRAKOWSKI KLUB? Tak jak Dziewiarz Cypis Tyniec, Orzel Piaski Wielkie, Mydlniczanka, Tonianka, itp
zawsze mozna wpisać do ankiety opcje - inne

a co do Podgórza to pewnie mało kto wie, że kiedyś grali w pierwszej lidze. Teraz tam wszystko sie pomieszało i z Podgórza nie gra tam zbyt duzo osób. Sami obcy
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 17.12.2008, 10:20
ja mam kosę, że wszystkimi. Pamietam z czasów juniorów, że największymi drwalami w Krakowie była Clepardia, do tego to boisko.. tam to zawsze czułem sie jak gdzieś daleko pod Krakowem
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 17.12.2008, 11:05
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
ja mam kosę, że wszystkimi. Pamietam z czasów juniorów, że największymi drwalami w Krakowie była Clepardia, do tego to boisko.. tam to zawsze czułem sie jak gdzieś daleko pod Krakowem
pamietam mecze juniorów Podgórza z Clepardią swego czasu. Jeden z grajków ówczesnych juniorów Clepardii jest o ile dobrze kojarze fotografem na Wiśle teraz...prawda panie lewy obrońco ?
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 17.12.2008, 11:23
zim zum napisał(a):Wyświetl post
a co do Podgórza to pewnie mało kto wie, że kiedyś grali w pierwszej lidze. Teraz tam wszystko sie pomieszało i z Podgórza nie gra tam zbyt duzo osób. Sami obcy
A jak wygląda sytuacja w Strzelcach / Koronie pod tym względem? Wiem tyle, że sztab szkoleniowy jak i zawodnicy zachowują modelowe nastawienie kibicowskie =)
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 17.12.2008, 12:17
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
A jak wygląda sytuacja w Strzelcach / Koronie pod tym względem? Wiem tyle, że sztab szkoleniowy jak i zawodnicy zachowują modelowe nastawienie kibicowskie =)
masz absolutną rację

P.S. i Strzelcy, bez tej Korony
Powód: a
Ostatnio edytowane przez zim zum : 17.12.2008 o godz. 12:18.
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Od: 10.2007

Stary 17.12.2008, 12:33
o tak drwale to mało powiedziane,boisko to zawsze tam była tragedia klepisko zero trawy,że też takie kluby dopuszczają do 5 ligi,jeszcze jeden argument przemawia za tym,że tego klubu nie darzę sympatią,większość zawodników to pasiaste damy.
PRĄDNIK BIAŁY WIERNY WIŚLE !
Odpowiedz cytując
kiju.ts
Banita

Stary 17.12.2008, 16:00
ja sam trenowalem w Wieczystej z 12 lat temu - juniorzy starsi. pamietam np wyjazdy w zuku na KS Grzegorzecki.. lawka szerooooka 11 osob w sumie
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 17.12.2008, 16:28
Owszem krakowski. Skotniki jako poddzielnica do dzielnicy VIII należą do Krakowa jakby ktoś nie wiedział...
A co do klubu występuje w lidze okręgowej i niestety zajmuje ostatnie miejsce... Fakt dziwny bo w tamtym roku mieliśmy duże szanse na awans do 5 ligi i w ostatnim meczu nie podołaliśmy... Ale dadzą rady chłopaki
I na zakończenie taka ciekawostka - Pogoń ma kosę ze Skawinką. No tak, nawet na tym poziomie są jakieś waśnie
Odpowiedz cytując
pff
Wielka Wisła

Od: 08.2006

Stary 17.12.2008, 18:39
maTyS. napisał(a):Wyświetl post
o tak drwale to mało powiedziane,boisko to zawsze tam była tragedia klepisko zero trawy,że też takie kluby dopuszczają do 5 ligi,jeszcze jeden argument przemawia za tym,że tego klubu nie darzę sympatią,większość zawodników to pasiaste damy.

Dziwisz się? Klub jest między siemaszkami, a xxx-lecia...same pejsy..grałem tam 2 lata..1-2 podst
Odpowiedz cytując
Przemo12
Banita

Od: 04.2008

Stary 17.12.2008, 19:21
apropo's pytalem w Mam pytanie...

Czy Albertus jest objety sponsoringiem Parafii Sw Brata Alberta i rozgrywaja mecze na boisku przy XXX LO?
Odpowiedz cytując
Old Town
Banita

Stary 18.12.2008, 10:29
a ktos wie co sie stalo z Korona Krakow? ostatnio odwiedzilem stadion na Krzemionkach w Parku Bednarskiego, ulokowany w przepieknej scenerii, idealne miejsce na rozbudowe i ewentualna budowe wiekszego kompleksu.

MAPKA + ZDJECIE

ktos zna historie Korony i stadionu na Krzemionkach?

Ostatnio edytowane przez Old Town : 18.12.2008 o godz. 10:36.
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 18.12.2008, 10:35
Old Town napisał(a):Wyświetl post
a ktos wie co sie stalo z Korona Krakow? ostatnio odwiedzilem stadion na Krzemionkach w Parku Bednarskiego, ulokowany w przepieknej scenerii, idealne miejsce na rozbudowe i ewentualna budowe wiekszego kompleksu.

MAPKA + ZDJECIE

ktos zna historie Korony i stadionu na Krzemionkach?
na tym stadionie grała kiedyś Garbarnia Kraków. Po przenosinach G. na Ludwinów tereny przejął klub sportowy Korona. Oni nie posiadają sekcji piłki nożnej. Tereny leżały odłogiem i odbywał sie na nich WF okolicznych szkół. Kilka lat temu na boisku zaczął grać i trenować Klub Sportowy Strzelcy.
Odpowiedz cytując
Old Town
Banita

Stary 18.12.2008, 10:47
stadionik w tak pieknej scenerii
az zal ze nic sie z tym pieknym miejscem nie robi
jak tam dojechalem na rowerze to mi szczzena opadla...

a co do KS Strzelcy http://strzelcy.ir.pl/ , to zajmuja obecnie 2. miejsce w klasie C w grupie I - http://www.futbol.org.pl/rozgrywki,196.html
Odpowiedz cytując
zim zum
Senior Member

Stary 18.12.2008, 10:53
Old Town napisał(a):Wyświetl post
stadionik w tak pieknej scenerii
az zal ze nic sie z tym pieknym miejscem nie robi
jak tam dojechalem na rowerze to mi szczzena opadla...

a co do KS Strzelcy http://strzelcy.ir.pl/ , to zajmuja obecnie 2. miejsce w klasie C w grupie I - http://www.futbol.org.pl/rozgrywki,196.html
będzie coś robione...ale oczywiście jakiś komercyjny inwestor ma przejąć i mają być hotele i niby boiska....czyli ściema

a co do seniorów to - potrzebujemy wzmocnień, na gwałt
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 18.12.2008, 11:34
Grzechu napisał(a):Wyświetl post
Dziwisz się? Klub jest między siemaszkami, a xxx-lecia...same pejsy..grałem tam 2 lata..1-2 podst
wiesz troszkę się dziwię bo jest tam również paru Wiślaków,którzy chodzą na mecze i do nich nic nie mają pejsy,a wystarczy,że przyjadą rezerwy Wisły to od razu gonitwa po osiedlu.
Odpowiedz cytując
Wredny
Banita

Stary 19.12.2008, 17:34
wg mnie traktowanie samych pilkarzy rezerw Wisly w ten sposob i atakowanie samych pilkarzy, grajacych w duchu sportowym to poprostu zenada. przy okazji wspomne, ze szkoda ze wycofano zespol rezerw Wisly II z 3. ligi. Dosc emocjonujace byly spotkania wlasnie z Garbarnia, Hutnikiem i innymi Dalinami

Ktos wie gdzie w Krakowie jest zenska sekcja pilki noznej?
Odpowiedz cytując
pff
Wielka Wisła

Stary 19.12.2008, 18:43
Bronowianka i chyba Podgórze mają sekcje żeńską

No grali tam Wiślacy, chociażby Leszczak tylko, że w wieku bodajże 10 lat przeniósł się do Wisły.

Wiślacy którzy tam grają są po prostu ich znajomymi, a jak przyszły debile z siemaszek i xxx-lecia to skończyło się tak jak było..
Odpowiedz cytując
Norek
TWSD FOTO

Od: 06.2003

Stary 19.12.2008, 23:45
Wypraszam sobie

Boisko było tragiczne, ale jeszcze gorsze było... boczne treningowe. Trawy tam nikt nigdy nie widział, a po 1,5 godzinnym treningu to piasek miało się nawet w uszach. Już nie mówiąc o tym, że w korkach tam to jak na lodowisku w łyżwach. Prawie na każdym wyjeździe trener nam w szatni mówił przed meczem: "Tu jest dobra murawa, pograjcie więcej piłką"

Szkoda tylko seniorów, że tak nisko spadli, ale to też szansa dla juniorów na gre na wyższym poziomie.

zim zum napisał(a):Wyświetl post
Jeden z grajków ówczesnych juniorów Clepardii jest o ile dobrze kojarze fotografem na Wiśle teraz...prawda panie lewy obrońco ?
Stare dobre czasy...
©
Odpowiedz cytując
piotrek chicago
Senior Member

Stary 20.12.2008, 01:22
kilkanascie lat temu trenowałem w klubie Sparta Krakow moze ktos wie co sie z nimi teraz dzieje czy jeszcze istnieja?
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
Odpowiedz cytując
pff
Wielka Wisła

Stary 20.12.2008, 08:07
Norek napisał(a):Wyświetl post
Boisko było tragiczne, ale jeszcze gorsze było... boczne treningowe. Trawy tam nikt nigdy nie widział, a po 1,5 godzinnym treningu to piasek miało się nawet w uszach. Już nie mówiąc o tym, że w korkach tam to jak na lodowisku w łyżwach. Prawie na każdym wyjeździe trener nam w szatni mówił przed meczem: "Tu jest dobra murawa, pograjcie więcej piłką"
Grałeś na Jadwidze? Między xxx-lecia, a azorami...to się nazywa klepisko jakiś czas temu dało się tam zaobserwować kaczki na murawie
Odpowiedz cytując
Andriu7890
Junior Member

Od: 02.2008

Stary 20.12.2008, 09:47
Wiecie że na Prądniczance jest młyn
Odpowiedz cytując
ZwrABG
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 20.12.2008, 11:46
na Victorii Kobierzyn też jest młyn

Odpowiedz cytując
hrabia
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 20.12.2008, 13:20
Wredny napisał(a):Wyświetl post
wg mnie traktowanie samych pilkarzy rezerw Wisly w ten sposob i atakowanie samych pilkarzy, grajacych w duchu sportowym to poprostu zenada. przy okazji wspomne, ze szkoda ze wycofano zespol rezerw Wisly II z 3. ligi. Dosc emocjonujace byly spotkania wlasnie z Garbarnia, Hutnikiem i innymi Dalinami

Ktos wie gdzie w Krakowie jest zenska sekcja pilki noznej?
A jak nazwiesz atak na piłkarzy Arki na Reymonta ?

piotrek chicago : nie istnieje
To nie moje są słowa
To legenda ludowa

http://www.zksunia.tarnow.pl/gfx/za-darmo.jpg
Odpowiedz cytując
maTyS.
Bene Nati

Stary 20.12.2008, 13:23
Andriu7890 napisał(a):Wyświetl post
Wiecie że na Prądniczance jest młyn
haha jest tam młyn zgadza się,paru dzieciaków na krzyż
ale oprawy robią !
Odpowiedz cytując
kiju.ts
Banita

Stary 21.12.2008, 16:44
Cytat:
HMKJM: Wisła K. - Krakus N.H. 4:4

Halowe Mistrzostwa Krakowa Juniorów Młodszych, 21.12.2008
Wisła Kraków - Krakus Nowa Huta 4:4

Wisła: Sypniewski, Kocoń - Królikowski, Tęczar, Popowicz, Michalski, Balawender, Owczarczyk, Nawrocki, Kaganek, Foryś, Wysokiński, Migas, Nazim.
Krakus nie ma druzyny seniorow, dlaczego?
Odpowiedz cytując
MatiBKS
Member

Od: 11.2007

Stary 21.12.2008, 17:39
Cytat:
HMKJM: Wisła K. - Krakus N.H. 4:4

Halowe Mistrzostwa Krakowa Juniorów Młodszych, 21.12.2008
Wisła Kraków - Krakus Nowa Huta 4:4

Wisła: Sypniewski, Kocoń - Królikowski, Tęczar, Popowicz, Michalski, Balawender, Owczarczyk, Nawrocki, Kaganek, Foryś, Wysokiński, Migas, Nazim.
Krakus nie ma druzyny seniorow, dlaczego?

Trzeba przyznać że Krakus gra fajna piłke i na hali ale my w tym meczu gralismy bardzo ale to bardzo okrojonym składem i ledwo co zremisowalismy w ostatnich minutach z dobrze grajacym dzis Krakusem;] Krakus na hali gra dobrze bo my dobrych kilku zawodnikow ale juz na polu nie jest z nimi tak rozowo nie maja calej dobrej 11
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów