![]() |
Krakowskie kluby w niższych ligach
Proponuje temat i dyskusję o działalności oraz rozgrywkach innych krakowskich drużyn, oraz zespołów z okolic Krakowa, po sąsiedzku.
Ekstraklasa 2008/2009: WISŁA KRAKÓW Cracovia Kraków I liga 2008/2009: Kmita Zabierzów Podbeskidzie Bielsko-Biała Przebój Wolbrom II liga 2008/2009, grupa: wschodnia Sandecja Nowy Sącz Okocimski KS Brzesko Górnik Wieliczka Kolejarz Stróże III liga 2008/2009, grupa: małopolsko-świętokrzyska Hutnik Kraków Garbarnia Kraków Puszcza Niepołomice Glinik/Karpatia Gorlice Unia Tarnów Dalin Myślenice Garbarnia Kraków - Hutnik Kraków 11 października, 15:00 :) IV liga 2008/2009, grupa: małopolska Poprad Muszyna MLKS Żabno IKS Olkusz Karpaty Siepraw Szreniawa Nowy Wiśnicz Limanovia Limanowa Skawa Wadowice LKS Mogilany Orkan Szczyrzyc Beskid Andrychów MKS Trzebinia/Siersza MZKS Alwernia Lubań Maniowy Bocheński KS Gościbia Sułkowice Płomień Jerzmanowice Tuchovia Tuchów Sandecja II Nowy Sącz V liga krakowsko-wadowicka Fablok Orzeł P.W. Clepardia Świt Garbarz Górnik B. Borek Słomniczanka Tramwaj Skawinka Wróblowianka Śledziejowice Janina Spójnia Niwa Liga okręgowa 2008/2009, grupa: Kraków Węgrzcanka Węgrzce Wielkie Bronowianka Kraków Wieczysta Kraków Wawel Kraków Prądniczanka Kraków Garbarnia II Kraków Pogoń Skotniki (Kraków) Lotnik Kryspinów Sokół Kocmyrzów Baranówka Pogoń Miechów Raba Dobczyce Górnik II Wieliczka Piast Wołowice Zieleńczanka Zielonki Jordan Sum Zakliczyn Błękitni Modlnica Klasa A 2008/2009, grupa: Kraków I Kosynierzy Łuczyce Spartak Wielkanoc-Gołcza Partyzant Dojazdów Michałowianka Michałowice JKS Zelków LKS Niedźwiedź Milenium Radziemice Dragon Szczyglice Jutrzenka Giebułtów Grzegórzecki KS Kraków Grębałowianka Kraków Hutnik II Kraków Tonianka Tonie (Kraków) LKS Skała 2004 Bibiczanka Bibice MKS Proszowice Klasa A 2008/2009, grupa: Kraków II Płaszowianka Kraków Podgórze Kraków Nadwiślan Kraków Bieżanowianka Kraków Armatura Kraków Zwierzyniecki KS Kraków Prokocim Kraków Lotnik II Kryspinów Pozowianka Pozowice Liszczanka Liszki Potok Więckowice Wiślanie Jaśkowice Radziszowianka Radziszów Strażak Rączna Cedronka Wola Radziszowska LKS Libertów Klasa B 2008/2009, grupa: Kraków I KS Rybitwy (Kraków) Dąbski KS Kraków Tramwaj II Kraków Wanda Nowa Huta (Kraków) Błyskawica Wyciąże (Kraków) Bratniak Kraków PKS Albertus Kraków KS Wróżenice (Kraków) Prądniczanka II Kraków TS Węgrzce Orzeł Iwanowice Galicja Raciborowice Klasa B 2008/2009, grupa: Kraków II Pychowianka Kraków TKKF Kliny (Kraków) KS Tyniec (Kraków) Płomień Kostrze (Kraków) Victoria Kraków Gajowianka Gaj Rzozovia Rzozów Piast II Wołowice Iskra Krzęcin Borkowianka Borek Szlachecki Zryw Facimiech Trzebol Wielkie Drogi Klasa B 2008/2009, grupa: Kraków III Mydlniczanka Mydlniki (Kraków) Iskra Czułów Sokół Rybna Orlęta Rudawa Wisła Rząska Tęcza Piekary Kaszowianka Kaszów Lot Balice Sportowiec Modlniczka Orzeł Bębło Wisła Jeziorzany Niegoszowianka Niegoszowice Klasa C 2008/2009, grupa: Kraków I PKS Porta Kraków Strzelcy/Korona Kraków Grom Kraków Polonia Kraków Bronowicki KS Kraków Salva Kraków Powiśle Ochodza Gajowianka II Gaj Pozostałe grupy klasy C to małe klubiki z okolic Krakowa. Kogoś pominąłem? |
Ano pominąłeś.
V liga krakowsko-wadowicka Fablok Orzeł P.W. Clepardia Świt Garbarz Górnik B. Borek Słomniczanka Tramwaj Skawinka Wróblowianka Śledziejowice Janina Spójnia Niwa |
No i jeszcze kluby nie posiadające seniorów np Olimpic czy Krakus NH :) .....
|
Ale heca, że Hutnik będzie grał w tym sezonie w czwartej klasie rozgrywkowej, uczestniczył honorowo z Garbarnią w derbach Krakowa. A jeszcze kilka lat temu mierzyli się z AS Monaco w Pucharach...
Życzę powrotu do tych historyczych już sukcesów. Mittal Steel miał się Hutnikiem zaopiekować podobno. A gdzie Korona? |
Hutnik powinien być w I lidze, ciotują strasznie
|
Jakby mieli kim grac to by byli wyżej. Wogóle chciałbym żeby krakowskie drużyny grały wyżej. Może któraś awansuje o jeden szczebel:)
I mam nadzieję że moja Pogoń Skotniki awansuje w tym roku:D Co rok są blisko awansu więc może w tym sie poszczęści :) |
Cytat:
|
Cytat:
|
I tak najlepszy jest PKS ALBERTUS :P PKS - Parafialny Klub Sportowy :D
|
Cytat:
Korona kilka lat temu połączyła się ze Strzelacami. Spadli teraz do C klasy .... |
|
Podgórze w A-klasie? :-)
Dużo lat temu grali nawet w Ekstraklasie :P Garbarnia... ehh... to ich mistrzostwo, stary stadion... Hutnik, byłem nawet rok temu na ich meczu :P Hutnik 4-0 Górnik Wieliczka (bronił Juszczyk w Górniku :-P ) Ogólnie życzę sukcesów wszystkim Krakowskim drużynom, oprócz Cracovii i ich kompleksów :-P ------------------------- A co się dzieje z Jutrzenką? Żyje jeszcze? Też grali w Ekstraklasie :-P |
hoolifan w II lidze brakuje Przeboju Wolbrom...
|
Osobiscie gralem jako gówniarz w Wieczystej Kraków :lol: Niezapomniane wyjazdy do takich "firm" jak Dąbski ,Wanda czy Grzegórzecki.Szkoda ze nie kontynuowalem kariery bo przy takim poziomie pilakrskim w Polsce moze bym gral w 1 albo 2 lidze :lol:
|
W sumie ja też kibicuję wszystkim krakowskim klubom (lecz Wisła w mym sercu na wieki) i życzę sobie kiedyś sytuacji takiej, w której jest Praga.
Dwa zespoły z jednego miasta, już prawie z Lidze Mistrzów... |
Cytat:
|
Hoolifan, ciekawa stronka o wydarzeniech piłkarskich w Małopolsce..
Cytat:
Panowie Skauci, działacze ME, może warto obejrzeć jego strzały... |
"...który natychmiast odegrał do stojącego na 4 metrze Piszczka. Obchodzący dzień wcześniej 25 urodziny napastnik po raz pierwszy w tym dniu skierował piłkę do siatki, pomimo asysty obrońców."
Tyle w temacie wieku. ;) Tak w ogóle Podbeskidzie narazie 1 w 1lidze :D Oby tak dalej :D |
No cóż ja kiedyś miałem przygodę z Wawelem Kraków. Sentyment pozostał... :)
Do tego lubię popatrzeć na wyniki Garbarni... :) Ogólnie to dobry temat... :) Pozdro! Cóż to były za czasy jak Wawel grał w II lidze... Ehhh... :) |
Cytat:
Nie wiem jak jest teraz, ale pamiętam szok dziadków z drewnianej trybuny jak kibiole Siarki przyjechali !!! |
Bogdan Zając był bohaterem dzisiejszego spotkania Borku ze Skawinką.
Bez kontuzjowanego Ryszarda Czerwca, ale Jackiem Matyją, Bogdanem Zającem, Dariuszem Lamentem i Pawłem Zegarkiem drużyna Skawinki była zdecydowanie lepsza zwłaszcza w drugiej połowie.. Nie wiedziałem, że mają tam taką ekipę. |
czy ktos sie może orientuje z Was co dzieje sie teraz z zespołem KS Krowodrza i w jakiej lidze gra ? Pamietam że ten klub został załozony przez takiego starszego człowieka koło 70-tki,pasjonata piłki na przełomie lat 80-tych i 90-tych.
|
Cytat:
Potem się wycofali, nie zgłosili już drużyny w kolejnych latach. Tutaj dane z ostatnich sezonów: http://90minut.pl/skarb.php?id_klub=3159 |
Puszcza Niepołomice wygrała 2:1 z Unia Tarnów
|
Cytat:
|
Nom :) Ale jeszcze nie grał Dalin Myślenice : )
|
Węgrzcanka Węgrzce Wielkie 0:3 Bronowianka Kraków
|
Dzisiaj mecz, malutkie derby w szóstej lidze
Wawel Kraków - Prądniczanka Kraków 2008.08.27 17:00 |
Cytat:
Taki wynik naszych derbów malutkich Gdzie to w ogole jest stadion Rybitwy? |
Niedaleko od os. Złocień ....
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:18. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl