|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
to tylko dowodzi ze wszedzie jest tak samo, tylko naiwni mogasądzić, ze Polska to wyjątek....
W sumie sam bym może miał watpliwości wczesniej, ale po tym jak Blatteri spółka rozliczyli się z Listkiem, było pewne ze sami mają za uszami... ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
To tłumaczy, dlaczego Descarda przeniósł się do naszej ligi. Paradoksalnie, dla Legii cała ta sytuacja może być na rękę, ponieważ - jeżeli zarzuty okazałyby się prawdziwe - mogliby rozwiązać kontrakt z winy zawodnika, ba - nawet postarać się o odszkodowanie. Biorąc pod uwagę - pewnie wysoki - kontrakt Descardy i jego ostatnie boiskowe osiągnięcia - a raczej ich brak - na miejscu legionistów liczyłbym na potwierdzenie zarzutów. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
co do Descargi. Jeśli to prawda, to wiadomo czemu uciekł ze słonecznej Hiszpanii
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 04.12.2008 o godz. 15:27.
![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
Na to pytanie nie raczyłeś mi jeszcze odpowiedzieć.Mój drogi, takiego rozwiązania nikt nie jest wstanie wykluczyć, nawet i Wisła gdyby Pan Cupiał zechciałby sprzedać dobra klubu, którego obecnie jest właścicielem. Wykluczyć tego nie możesz. Zresztą to co napisałeś w kwestii zaniechania używania marki czyli w tym przypadku nazwy "Lech" jest z punktu widzenia biznesu całkowicie bez sensu. Bo kto o zdrowych zmysłach rezygnowałby ze sprowadzonej i znanej marki? A nie zaprzeczysz, że taką jest właśnie Lech i co więcej za którą wcześniej zapłacił nie małe pieniądze. Myslmy realnie a nie wymyslajmy niestworzone teorie. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Piotr002 : 04.12.2008 o godz. 15:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
|
ktoś tu mówił że Odra spadnie jak dalej będzie liga bogacić
Cytat:
czyżby? z drugiej strony pieniądze nie grają i może być jak w Zabrzu ![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
Zatem o ile prawnie trudno tutaj coś zarzucić, to uważam, że od odpowiedzialności nie powinno się uciekać. Tym samym za niefortunną uważam wypowiedź prawnika Lecha. W tym momencie dochodzimy do jednego - ukarać, ale jak? |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Kazac wam grac pod szyldem Amiki i wszyscy beda szczesliwi ![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Widziałem 10 minut temu ten artykuł o Descardze na onecie, teraz już go nie ma...czyż to nie jest dziwne?
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Forumowy Di Caprio
Od: 07.2005
Offline |
|
|
bo się chopoki kapnęły, że o własnym klubie piszą.
|
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
||||
a na twoje pytanie odpowiedzialem, gdybyś tylko raczył właśnie dokładnie czytać [quote]skoro Lech istnial od 1922 czy Legia od 1916Wisła od 1906 to jakieś formy prawne musiały być, potem zaczęły sie przekształcenia w sportowe spółki być może to były stowarzyszenia czy inne formy prawne nie wiem ale popytam i dokładnie ci odpowiem jak się dowiem, Cytat:
U was jak właściciel będzie się chciał przemianować to gdyby protesty nic nie dały to gdzie się podziejecie? co zrobicie jeśli obecny właściciel zmieni po raz kolejny nazwę spółki z KKS Lech, na Lokomotywa Poznań, i doda sobie do niebiesko-białych barw kolor zielony? to obrazicie się i co zrobicie? praw niematerialnych nie macie, WKP Lech nie istnieje a choćby istniał nie ma praw do herby barw i nazwy. Cytat:
Cytat:
Ostatnio edytowane przez PvD : 04.12.2008 o godz. 17:11.
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
ULTRA WISŁA
Offline |
|
|
Stoją na stacji jakieś śpiewaczki, to są z Poznania Lecha chłopaczki, stoją i
sapią, dyszą i płaczą bo swego Lecha juz nie zobaczą, choć tysiącami tu przybywali i choć o Lechu ciągle śpiewali. to nie wiedzieli, że mają pecha bo pewna wronka pożre im Lecha, jedna wroneczka Amica z Wronek pożarła Lecha w jeden sezonek, lecz ty się nie martw drogi kibicu nazwiemy wronkę Lechem dla picu, damy jej Lecha flagi i szale a na stadionie zrobimy bale, oddamy także to godło nasze i Lechem będzie to z Wronek ptaszek. Stoi na stacji błękitno-biała Lechem nazwana Wronka wspaniała." ps. krs powstal w 2001r. wczesniej amica mogla byc w rejestrze stowarzyszen ![]()
Dark Dogs '02 ULTRA WISŁA
|
|
|
|
WISŁA KRAKÓW
Od: 05.2004
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
||||
|
PvD napisał(a):
PvD napisał(a):
PvD napisał(a):
Podobne pytanie mógłbym zadać Tobie co byś zrobił gdyby główny udziałowiec postanowił zmienić nazwę klubu?Ja wiem, ty wiesz, inni wiedzą, że tak się nie stanie - podobna rzecz tyczy się Lecha. Nikt nie zabija kury znoszacej złote jaja - już sam fakt, że w Poznaniu gra KKS Lech a nie Amika Wronki o czymś świadczy - nieprawdaż? PvD napisał(a):
![]() PvD napisał(a):
Ostatnio edytowane przez Piotr002 : 04.12.2008 o godz. 20:02.
|
|||||
|
|
Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Sukcesów Amiki nie, ale sukcesy Lecha oryginalnego - owszem --> te pięć czy ileś tam mistrzostw.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
Lech, wszystko co z nim związane opiera się w zasadzie na jednej podstawowej instytucji - są nią kibice utożsamiający się z miejscem, miastem, klubem, barwami. Lech to Lech, niezależnie od tego, jaki ma numer w KRSie, na czyim papierze grał w 2006 roku, jakiego ma aktualnie właściciela etc. Lech to ludzie, społeczność, reszta to dodatki. Chodzę na Lecha od 5 roku życia, przez ten czas był stary KKS, PKP jako nowa spółka, WKP, teraz jest KKS SA. I co z tego? Dla mnie Lech to te same emocje, te same barwy, ci sami ludzie których od sezonów widuję w sektorze. I podejrzewam, że dla Was Wisła znaczy mniej-wiecej to samo. Mnie nie interesują przekształcenia spółek, dla mnie uratowano mój klub z niebytu w 2006 roku. A jaki ma wpis w KRSie, to mnie nie obchodzi specjalnie. Pewnie zaraz odezwie sie jakiś pseudo-ideowiec bredzący coś o hipokryzji i 'honorze' i nie znając znaczenia tych słów, mam to gdzieś. Bo hipokryzją jest np to, że burzycie się jak Was nazywają GTSem, a sami nas od Amiki wyzywacie. Hyh, i gdzie tu Wasza prawość i 'honorowość'? |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
||||||||||
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a wy gdzie? właściciel waszych praw niematerialnych gdy tylko zechce będzie mógł was wymazać z mapy Polski jednym podpisem, bo WKP Lech nie istnieje, prawa ma Invesco, i może ich nikomu nie odsprzedać Cytat:
Cytat:
ja się zastanawiam czemu holding Amica nie ratował WKP Lech Poznań to ciekawym czy w historii obecnych zapisów w dokumentach obecnej spółki cofając się doszukasz się historii Lecha Poznań, nie sądzę zatrzymasz się na powstaniu Amiki Wronki i dalej nic,już się nie dowiesz, a biorąc na tej samej zasadzie dokumenty Wisły Kraków SA doszukasz się ciągłości Wisły od 1906, taka jest różnica.a to z czym ty się chcesz utożsamiać i za jaką cenę to twoja sprawa, Cytat:
to Wiśle Kraków zmieniano nazwy na ZS Gwardia ZS Gwardia Wisła Kraków czy GTS Wisła Kraków, a nie innym klubowi przypisano nazwę Wisła Kraków.ja bym się nigdy nie utożsamiał gdyby: TFK Kable miała klub w myślenicach o nazwe TFK Sport, który gra sobie w ekstraklasie obok takiego klubu jak TS Wisła, i owa TFK Kable wykupuje od TS Wisła prawa do wszystkiego, i zmienia nazwę myślenickiego klubu z TFK Sport na Wisła Kraków. Z czymś takim miałbym się utożsamiać? gdy 6 lat temu była firma o nazwie asd, a dzis jest qwe, to nie wmawiajcie ludziom, ze nigdy nie byliście firmą asd szczegolnie wtedy gdy dane w papierach ewidentnie wskazują co po czym następowało.
Ostatnio edytowane przez PvD : 05.12.2008 o godz. 05:07.
![]() Cytat:
|
|||||||||||
|
|
Junior Member
Offline |
|
Nie za bardzo chce mi się rozwodzić już z Tobą na te tematy, powtarzając w kółko i to samo. Dla Ciebie białej jest czarne, więc jak tutaj prowadzić polemikę? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Jezu ludzie dajcie Wy se juz raz na dobre na wstrzymanie z tymi historiami typu Amica/Lech, Groclin/Polonia, kto jakie literki mial w nazwie i tym podobnymi bo jest to PRZERAZLIWIE NUDNE.
Taka historia polskiej pilki, jej przeksztalcen wlasnosciowych itd itp. Moze mozna by bylo lepiej, ale jest jak jest. Wale to, czy formalnie to Lech czy Amica, Polonia czy Groclin, czy ktos byl GTS z wlasnej woli czy nie i wszystkie te inne BZDURY. Jesli kibice Lecha uwazaja, ze jest OK to jest OK, fakt, ze ktos uwaza inaczej tego nie zmieni. Rzygac mi sie chce juz od tych malostkowych uwag i docinkow. NUUUDYYY!!! EDIT: Znacznie ciekawsze rzeczy do obgadania: http://www.sport.pl/pilka/1,65029,60...je_trwaja.html Niby od dawna wiadomo, ale ostatnio ucichlo. Dobrze wiedziec, ze cos sie dzieje.
Ostatnio edytowane przez Clapham : 05.12.2008 o godz. 14:07.
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2008
Offline |
|
|
W całej rozciągłości popieram Claphama. Tego się nie da czytać.
Dla Lechitów Lech zawsze będzie Lechem, dla co po niektórych Wiślaków będzie Amiką. Poruszanie tego po raz setny na forum niczego nie zmieni. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
LKS - Lechia 0:0 do przerwy, LKS ma tzw 'przewage optyczna'. Jak tak patrze na niektorych zawodnikow LKS to nie moge zrozumiec dlaczego oni nie sa w srodku tabeli. Czerkas, Kascelan, Haliti, Drumlak - to sa wszystko calkiem ciekawi zawodnicy... Oczywiscie nie dla druzyn czolowki, ale dla takiej np Lechii byliby wzmocnieniem.
Poza tym oczywiscie poziom dosc usypiajacy, glownie przez Lechie, ktora nie jest w stanie zagrac nic konstruktywnego. |
|
|
|
Member
Offline |
|
A poza tym to jak napisałeś mecz krótko mówiąc słaby. Lechia poza swoim stadionem jest po prostu słabiutka. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
po wczorajszym meczu czołówka wygląda tak :
Lech, my, Legia po 33, Polonia 32 , Bełchatów 31. Grają Polonia z Piastem, GKS z Legią, a jutro Lech z Polonią Bytom. O ile najlepsze dla nas są dobre wyniki Ślązaków to w przypadku bełchatowian z warszawianami przy każdym wyniku ktoś wchodzi przed nas. Sam nie wiem za kim kibicować w tym meczu czyli tekstem wprost: kto z nich wyżej nas mniej wnerwia ? ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Najlepszy bylby remis - bo tylko 2 punkty ida do tabeli , wygrana Belchatowa tez by zla nie byla.
Groclin mam nadzieje nie wygra z Piastem - narazie 0-0 i byle tak zostalo. Najmniej mozna liczyc na potkniecie Lecha ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
80' Piast Gliwice [0 - 1] Polonia Warsaw
![]()
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
I Polonia znowu strzela gola z niczego. Mecz względnie wyrównany a DykoPolo znów farci.........szkoda, bo po pierwszej połowie miałem nadzieje, że wynik będzie dla Nas korzystny
PS i pozamiatane gol Majewskiego w 90 minucie na 2:0 |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
czy ja wiem, czy ten pierwszy gol Polonii z niczego? Przy tym co grał Piast (zmasowana obrona), to ciężko cokolwiek zrobić ładnego, skuteczność w wykorzystywaniu błędów ważna.
Dwa razy ukłuli, nie bili głową w ścianę bezskutecznie. Mają 35 punktów do wiosny, minimum trzeci plac. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
no i Legia prowadzi z GKSem 1-0
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
Legia 1, bramka z niczego... brawo bramkarz GKS...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
a 2 bramka dla Legi to już przegięcie...
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|