|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
Skorża popełniał i popełnia błędy. Rownież nie mogłem zrozumieć braku rotacji przy pewnym tytule, czy holowania Łobodzinskiego, Cantoro... ale czy to powód żeby go zwolnić ? Jeśli tak to najlepiej dać sobie spokój z trenerami bo żaden idealny nie będzie. Jeżeli lepszego trenera nie znajdziemy, a nie znajdziemy (chyba że masz jakies propozycje, słucham... ) to może raz założyć że to piłkarze są winni a nie trener i zoabaczyć co z tego wyjdzie. Zmiany trenerów kilka razy w sezonie, związany z tym chaos przerabialiśmy już tyle razy, nie znudziło Ci się jeszcze ?
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 29.11.2008 o godz. 21:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
A po zakończeniu zmienimy jeszcze raz, przy okazji sprzedając Brożka. I potem znowu. W końcu to "Wielka Wisła", muszą być wyniki - bez względu na skład. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Ja myślę że Cupiał uczy się na błędach i Skorża zostanie do końca sezonu, nawet mimo słabszych ostatnio występów. Więcej po chłodnej analizie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Proponuje sie uspokoić , bo jak wiadomo: kiedy rozum śpi to rodzą sie demony
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
wiele było na tym forum przelewania pustego w próżne ze nie ma transferów. ale popatrzmy na nasz sklad, ilu jest zawodników w naszej lidze których chcielibyście miec na ta chwile w Wiśle 2 góra 3, to tez o czyms świadczy. i jeszcze jedno, gdyby nie Paweł to w tym momencie mielibyśmy o jakies 9 punktów mniej. Kto w tym momencie ma skład personalnie lepszy od nas Lech, Legia, nie sądzę chociaż osobiście Lechowi zazdroszczę Lewandowskiego, ale prawda jest że na tą chwilę gramy gorzej od w/w drużyn |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Zmiana trenera to najgorsze co moze byc, niczego sie ****a nie nauczyliscie ? przykladow szukac w premierszip (Wenger, Fergie) ale i w Lechu smuda bez wynikow ale z Potencjalem prowadzil Lecha dalej majac wyniki ponizej oczekiwan.
Bez paniki. spokojnie. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bardzo slaba gra Brozkow. Pawel nie byl w stanie oddac strzalu na bramke, a do tego ma nieprzecietne klopoty z przyjeciem pilki. W kilku ostatnich meczach wygladalo to naprawde fatalnie, bo pilka odbijala sie momentami od niego na kilka metrow jak od drewnianej rzezby.
Piotr natomiast nie jest w stanie celnie zagrac i albo wali pilke za linie, albo dosrodkowuje wprost w rece bramkarza. Do tego w kilku akcjach po stracie gola, zupelnie odpuscil krycie i mielismy szczescie, ze Cleber zawalczyl w jego rejonie operowania, bo inaczej pewnie skonczyloby sie na 2:0. Zatanawiam sie jak beznadziejnie w jego przypadku trzeba zagrac, zeby w koncu stracic miejsce w skladzie ? Piotr to najwyrazniej scisla czolowka jesli chodzi o pupili trenera. Lobo, ktory rzekomo lapal ostatnio forme, zagral jedno dobre podanie w pierwszej polowie i to wszystko co mial do zaoferowania w calym meczu. Ale zeby nie bylo, drugi skrzydlowy Marek zwany Zieniem jest rownie cudny. Tak slabej ofensywy Wisla nie miala chyba od czasow spadku do II ligi, bo nawet przed dwoma laty kiedy zajelismy osme miejsce, sam Blaszczykowski potrafil zrobic wiecej wiatru niz wszyscy nasi obecni zawodnicy razem wzieci. A byl jeszcze Paulista. Szkoda tego sezonu. Szkoda by bylo, gdyby sie niebawem mialo okaza, ze po tylu latach naszych prob, taki Lech przy pierwszym swoim mistrzostwie od wielu lat, od razu przejdzie przez eliminacje LM na zmienionych zasadach... koyoot napisał(a):
Przypomnij sobie, co jeszcze niedawno pisales w temcie transferowym, gdy pare osob przekonywalo o potrzebie wzmocnien ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|||
|
jasnyGwint napisał:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Ludzie, dajmy sobie spokój, dziś Andrzejki , Święta niedługo ,, szkoda nerwów.
Wszystko co mieliśmy powiedzieć i napisać zostało powiedziane i napisane. Wiemy kto co gra , kto co jest wart (albo nie) i szkoda kopać swoich. Ten sezon niech się skończy jak najszybciej i będzie czas na większe porządki. Klub nasz wspaniały z Bossem i zarządem powinien sie zastanowić w którym kierunku mamy podążać bo na dzień dzisiejszy przeciętniejemy. I nie ma w tym ŻADNEJ winy Skorży , bo to świetny trener... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Kabaret Potem napisał(a):
![]() |
||
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
Powiem tak: Wisła grac, kvrwa mac! To co dzisiaj odprawiali nasi grajkowie to jest dno. Co z tego że przeważaliśmy jak nasza gwiazda Pawełek do strzału gdzie piłka jest na ziemi on ma zamair skakac i rozszerza nogi jak już nie powiem kto
Mam tylko nadzieję, że Boguś nie wpadnie na pomysł i nie zwolni Skorżę bo jak nie on to kto |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
||
|
wolfy napisał:
Cytat:
Ty też uważasz, że ? : Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 05.2003
Offline |
|
||
ale mi grajki ciśnienie podniosły ![]() martwi mnie nie przegrana ale brak wiary w zmianę na lepsze, bo nawet jezeli przyjmiemy że winny jeste trener to i tak jest to tylko część składowa problemu PS. a dziś Wisła miałą ewidnenty nie fart, bo grając tak kiepsko kiedyś wygrywała choćby i 1-0 Cytat:
o Niedzielanie w ofensywie szkoda gadać Cytat:
Ostatnio edytowane przez szczebrzeszcz : 29.11.2008 o godz. 22:02.
![]()
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Gwiaździsty ty nie rozumiesz co to znaczy kryzys w drużynie.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Gwieździsty brakuje nam Kosowskiwgo i Zieńczuka z tamtego sezonu.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2005
Offline |
|
![]()
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..." |
|
|
|
Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Muszę tu dodać kilka słów od siebie, bo po tym co zobaczyłem to tylko usiąść i płakać- drużyna jest w rozsypce, z Wisły z początku rundy została tylko nazwa.
Mariusz- z perspektywy tv mógł lepiej zareagować przy bramce- piłka leciała kupę czasu a on wyszedł 2 kroki do przodu i się zatrzymał. Obrona co mecz popełnia jakieś klopsy. Jak nie Cleber to Marcelo i na odwrót. W pomocy równie marnie- zero niekonwencjonalnego zagrania. Standardowe Wiślackie klepanie z którego nic nie wynika. Łobodziński nie potrafi ani dograć piły ani zagrać 1 na 1. Na Zienia nie ma co liczyć, bo każdy obrońca w lidze wie, że umie dośrodkować jedynie lewą nogą.Zwody ma naprawdę bardzo przewidywaln. Mauro walczył, strzelał ale też bez błysku. Nawet Paweł dziś blado- piłka odskakuje na 5 metrów po przyjęciu ( jeszcze niedawno można się było nierównymi boiskami tłumaczyć ale nie teraz). Podsumowując- brak kreatywnego zawodnika w drugiej linii i Paweł nie ma z kim piły rozegrać. Na dzień dzisiejszy potrzebujemy 3 piłkarzy- 2 do pomocy i 1 do ataku. Obrona liczę, że się w końcu otrząśnie. |
|
|
|
Guest
|
|
|
Gwiaździsty
Ty ciągle swoje, co nam da zmiana ternara ? Zmienimy Trenera i myślisz że Cantoro nagle zacznie szybciej biegać ? Że Łodziński będzie wkręcał obrońców w ziemie i walił po oknach ? Myślisz, że Pawełek przestanie puszcać babole, że Baszczyński będzie tak chodził że nie zatrzyma się na sekundę w meczu ? Może jeszcze trener cofnie czas Sobolowi i sprawi że Brożek nię będzie się męczył. Cytat:
Zarząd kompletnie olał sobie to, że Skorża otwarcie mówił że potrzebuje 8 zawodników. Tak naprawdę to my straciliśmy nie tylko Paulistę, Kosowskiego i Dudkę, straciliśmy także Cantoro i Zieńczuka mimo że są ale tak jakby ich nie było. Cantoro zrobił sobie wakacje bo kończy mu się kontrakt a Zieniu bardziej myśli o tym kiedy odejść do Lechii i o swojej dalszej przyszłości raczej nie związanej z Wisłą. Jakby nie było straciliśmy 5 zawodników z podstawowego składu, a to już pokaźna strata.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.11.2008 o godz. 22:13.
|
|
|
|
Guest
|
|
|
Baszczu i Sobol jacy są tacy są, ale mają charakterki. Dziś drużyna bezjajowców niestety wyszła. Fizycznie też kiepskawo, po stracie gola powietrze kompletnie zeszło. Ruch był jeszcze gorszy, ale gol którego zdobyli to były piłkarskie jaja niestety. Nie ma u nas kogo wyróżnić za ten mecz.
Albo solidna przebudowa za pieniądze w zimie albo pogrążamy się w przeciętności. Gwiaździsty - sklad w 90% mistrzowski... to bzdury co piszesz. Zastanów się -tracimy teraz Brożka (tfutfu) i też powiesz, ze druzyna w 90% ta sama? Teoretycznie - owszem, faktycznie - siła spada o 30-40%. Kosowski, Paulista, Dudka z jesieni to były ważne ogniwa.
Ostatnio edytowane przez arti : 29.11.2008 o godz. 22:18.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Najbardziej mnie w przerwie meczu rozwalił Łobodziński mówił że jest tak zmęczony że nie wie czy zdoła coś powiedzieć.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Skład jaki jest każdy widzi. Ewidentnie brakuje świeżej krwi, woli walki i chęci odniesienia sukcesu. Pytanie brzmi czy zmiana trenera mogłaby przynieść jakąś znaczącą korzyść. Moim zdaniem nie - najwyżej sprawiłaby, że zawodnicy zagraliby lepiej w kilku pierwszych meczach. Bez konkurencji o miejsce w składzie żaden zespół nie będzie dobrze funkcjonować.
Obawiam sie, że "góra" tradycyjnie podejmie kiepską decyzję i wymieni trenera. Ja jakoś szczerze wątpię w to, że Wisła będzie w stanie zatrudnić kogoś lepszego od Skorży.
Mucha, Arboleda, Astiz, Murawski, Garguła, Iwański, Chinyama, Lewandowski - co do nich nie mam najmniejszych wątpliwości, że bardzo by sie przydali. Mam jeszcze wymienić tych, którzy mogliby sie przydać?
Ostatnio edytowane przez jova : 29.11.2008 o godz. 22:27.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Wodorosty i pięc metrów mułu. Kiedyś zetknąłem się z tezą,że obecnie Cupiał zamierza przebudowywać zespól poprzez sciąganie dobrych grajków-vide Marcelo-z dobrych klubów, rzecz jasna za darmo. Trend słuszny i jedyny, jak na dzisiaj. Tylko,że od czasu do czasu czekać nas będą takie oto porażki. Jeśli ta teza jest prawdziwa, to ja jestem spokojny, ale radzę nie patrzeć na obecną drużynę, w jej składzie personalnym,pod kątem jakiś sukcesów. Przejrzyjcie wreszcie na oczy, Łobodziński, Pawełek, Zieńczuk, Cantoro- to nie są piłkarze na miarę Wisły. Tak jak mówie, Wisła na dzień dzisiejszy dysponuje 8 zawodnikami mogacymi kopać piłkę na pierwszoligowym pozomie. Romeu ma w zimie przyjść, tak?
Arboleda, jova a na co Ci on? na ligę?, bo przecież jak się zetknie z lepszym przecienikiem to wali babol za babolem. Odsyłam do bramek CSKAA. ![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Mamy kryzys i to głęboki. Myślę, że Wisła jest wypalona może to zabrzmi dziwnie, ale ile razy można wypluwać płuca by zdobyć znowu mistrza Polski. Dla większości z naszych graczy to żadna atrakcja. Ok. fajna sprawa, ale żeby za to życie i zdrowie dać
To, co by Wisłę naprawdę mogłoby ruszyć pobudzić to Europa i zresztą było to widać jak grali w pucharach a jak w lidze. Kiedy mieliśmy ostatni, jako taki sukces w Europie? Co młodsi pewnie nawet tego mogą nie pamiętać. Mamy pat, bo żeby zaistnieć na nowo w europie potrzebna jest nam kasa, której po takim sezonie jak ten pewnie nie zobaczymy. Naprawdę nie jest dobrze
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 29.11.2008 o godz. 22:20.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
||
|
Ciężka sprawa
. Brozio wygląda, jakby piłki się trochę bał, a bez niego walczącego atak mamy tylko na papierze. Mały jeszcze musi pograć, żeby Pawła odciążyć i bramki strzelać. Niedzielan (jak go lubię) jest, a jakoby nikogo nie było. Smutno to wygląda. Mam nadzieję, że niewielu Gwiaździsto-podobnych w zarządzie Białej Gwiazdy i że Cupiał też rozsądku nie straci i Skorża będzie mógł dalej pracować. Trudno mu błędów odmówić ale jest wystarczająco dobry, co udowodniż zresztą w zeszłym sezonie i zdecydowanie najlepszym, dla nas osiągalnym trenerem.
Cytat:
|
|||
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Łał! Widziałeś aż jeden mecz Lecha w Europie? To może rzuć okien ma mecze Lubina z rumunami, albo choćby poprzednie pucharowe spotkania Lecha. Zresztą nawet jeśli założymy, że Arboleda w Europie cieniuje to czy to czyni go gorszym od naszych obrońców?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
zachowując wszelkie proporcje mamy sytuacje a'la Real Madryt .
Wielkim "gwiazdom" znudziło sie granie i myślą że wszysyc bedą leżeli a oni zdobywali bramki. Nasi nie maja mobilizacji CAŁĄ rundę (nie licze euro-meczy) nie licząc kilku piłkarzy (Brożek min.) . część składu jest to odstrzału ->Cantoro , Pawełek , Sobolewski , Baszczyński i ławka . Trener , wg. trzeba go zostawić do końa sezonu a poem jak sie nie uda nam zdobyć mistrzistwa lub choćby Pucharu Polski (ew. w-ce. mistz bedzie Liga Europejska) zwolnić. Teraz to nie ma sensu . trzeba postrać się sprowadzić chcociaz 3-4 graczy którzy wzniosa cos pozytywnego do gry . Do Legii tracimy 3pkt. więc nie jest tak fatalnie , jesli nie przegramy z odra to może utrzymamy lub zniwelujemy różnice. Ja osobicie rozumiem tych co chciaz zwlonić Skorze bo przez myśl tez taki pomysł mi przeszedł . Sytuacja z trenerami tez u nas podobna jak w Madrycie "gorace stołki" . Jest jeden plus gorzej już byc nie może w tej rundzie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Apropos Niedzielana, to zaczyna mnie zastanawiac, czy on aby celowo nie unika gry ?
Bo czy to jest normalne, ze facet ktory jest wypoczety jak byczysko, przez ponad 10 minut po wejsciu nie ma praktycznie zadnego kontaktu z pilka ? I to nie jest kwestia dzisiejszego meczu, bo gosc nie pierwszy raz tak znika po wejsciu na plac. Wezmy dla porownania takiego Maleckiego czy Diaza. Moze i maja niecelne zagrania i sporo strat, ale wyraznie widac po nich, ze szukaja gry i nie boja sie wziac ciezaru na siebie. Z drugiej strony Lobo z Niedzielanem to jakby ich totalne przeciwienstwo, gdzie najczesciej wykonywanym przez nich zagraniem jest wycofywanie pilki do tylu. Chyba nikt nie powie, ze mam zbyt wysokie wymagania wobec kopaczy, ktorzy lacznie zarabiaja +/- pol miliona euro. A moze jednak ?
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 29.11.2008 o godz. 22:58.
|
|
|
|
Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Pozbycie się Kosowskiego było dużym błędem.Tak jak ktoś wyżej napisał -zdobycie MP było w dużym stopniu zasługą Kosy.A oni mu nawet medalu nie dali....
No ale nieważne - Kosa wtedy pociągnął grę , był motorem napędowym drużyny - Wisła grała wtedy szybką ,dobrą piłkę- a teraz w niektórych meczach aż żal patrzeć-brak pomysłu na grę ,dużo niecelnych podań , chaos ,stwarzane sytuacje bez efektywnego wykończenia...wiadomo że to nie tylko przez brak Kosy
Ostatnio edytowane przez melin : 29.11.2008 o godz. 23:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
|
Zmiana Skorży byłaby panaceum jedynie krótkochwilowym. Wstrząsem który miałby dać impuls drużynie, wzbudzić jej motywację do gry, tematem który miałby odwrócić uwagę kochających drużynę kibiców od prawdziwych potrzeb klubu.
Z tego co czytam wszyscy, lub większość przynajmniej jest zdania, iż najważniejszym problemem tego zespołu jest nie trener, a jednostki na kontraktach stanowiące drużynę Wisły. Wydaje mi się iż w najbliższych tygodniach dowiemy się w jakim kierunku będzie dalej podążać Wisła. I mimo że takie stwierdzenia pojawiają się co rundę, ten okres w moim odczuciu jest szczególny. Raz iż tak złej passy Wisła dawno nie miała, dwa iż Skorża jest trenerem jakiego dawno w Wiśle nie było. Ogólnie szanowany, mający poparcie trybun w przeciwieństwie do wielu jego poprzedników, uznawany za jednego z najlepszych fachowców w lidze i najlepszego trenera młodego w Polsce. Klub musi się określić komu ufa, komu wierzy, kto jest tu istotniejszy. Jeśli trener poleci będzie to oznaczało że zabawa trwa dalej. Piękne oświadczenia, deklaracje, a w rzeczywistości brak rozwoju. Po cichu liczę iż właściciel nabrał już trochę doświadczenia i zrozumie że problem tkwi w szatni. Jak wielu poprzedników przedemną uważam że drużyna potrzebuje nowych twarzy, zawodników którzy będą potrafili stanowić o jej charakterze i sile. Potrzeb nie ma co wymieniać, dłoni by nie starczyło. Odniosę się jedynie do meczu. Nie może być tak że idzie akcja lewą stroną, 5 zawodników bierze udział w kontrze, Zieńczuk dostaje piłkę, zwalnia, ładuje i jego dośrodkowanie jest blokowane. Albo Piotrek Brożek który wywala piłkę na drugą stronę. Małecki w końcówce zamiast dośrodkować zaczyna się kiwać i podaje do przeciwnika prowokując groźną kontrę. Tragedia. Lech ma swój styl, Legia. Patrząc na nas mam wrażenie że Skorża wie co by chciał grać, ale nie ma do tego wykonawców. Może warto zmienić taktykę. Jesteśmy jak na patelni, może warto zacząć grać na dwóch napastników skoro w tym ustawieniu mamy problemy. Gramy szeroko. Ale nie mamy skrzydłowych. Chcemy grać szybko a mamy problemy z przyjęciem. Uważam że naszym problemem nie jest linia obrony. Oglądając dziś mecz byłem zaskoczony że grając na wyjeździe potrafiliśmy aż tak zdominować plac gry. Ale co z tego skoro gramy jednym napastnikiem nie mając przebojowych skrzydeł. 4 obrońców przeciwnika i osamotniony Brożek. Swoją drogą on też nie jest bez grzechu. Czy ktoś się orientuje jak wygląda nasz bilans od momentu gdy Skorża zapowiedział rotację? Prosiłbym o jego zestawienie z pierwszą częścią rundy. Generalnie jest straszna lipa. Z akcji nie jesteśmy nic w stanie stworzyć, stałe fragmenty też nie dają efektów, karnego nie wywalczymy gdyż często gramy na stojąco. Jeśli przerwa zimowa nie odświeży szatni wiosna może być ciężka. Obecna kadra posiada poprostu takie a nie inne predyspozycje i nie odwórci stylu gry o 180 stopni. ![]()
Ave
Wisła |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|