The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.11.2008, 20:38
Odechciewa się wszystkiego po takiej żenadzie. Pawełek to jest dramat, co on robi w Wiśle ? Nasz klub staje się miejscem dla dziadów bez formy lub umiejętności a nie miejscem, które budzi szacunek i przyciąga najlepszych. Bramkarz tragedia , jak wychodzi to niech wychodzi a nie zostaje w połowie :| Paweł Brożek mówi że czuje się przemęczony - nie ma czego szukać na zachodzie skoro jest przemęczony na półmetku. Niedzielan na boisku był chyba 10 minut i ani razu nie widziałem żeby miał piłkę . Gramy fatalnie , ale i tak dziwię się jak my te mecze przegrywamy ? Cracovia,ŁKS,Górnik,Ruch,Lech,Legia to razem poszło nam 15 punktów. Przeoczyłem jakiś mecz ? Gdybyśmy przynajmnije wygrali z tymi 3 outsiderami to bylibyśmy pierwsi w tabeli. Powoli żegnajmy sięze Skorżą , jestem pewien że zaraz poleci...niestety
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 29.11.2008, 20:40
To nawet ni ehcodzi o sypanie kasy ale o jakis pomyslunek ludzi---mamy jednego Brozka w ataku a oni wzieli obronce z Brazylii bo byl za darmo hehe. Jezlei sproiwadzono go zas po to by budowac perspektywiczna druzyne to temat zwalniana Macka Skorzy uwazam za zamkniety.
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 29.11.2008, 20:40
Uprzedzam zarzuty że Trener nie miał wzmocnień które obiecał Cupiał, jakby miał jaja to by się do dymisji podał ...
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.11.2008, 20:42
Jesli chodzi o nasz stan kadrowy to czesiu podsumowal wszystko. Nie mamy linii srodkowej boiska oprocz Diaza.w ataku sam brozek. Obrona, jedynie Marcelo(ale to tez tak troche na wyrost, bo jestem pod wrazeniem umiejetnosci jak na tak mlody wiek). I kim my mamy zwyciezac? Zastanawia mnie czy nawet wielkie transfery za pare milionow euro cos tu dadza...
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

mr_kwolf napisał(a):Wyświetl post
wiesz co to ironia?

To co gramy to żenada, mam dość, mam nadzieje że nie będzie na Odrze "czy wygrywasz czy nie" bo to co oni robią to istne jaja i nabijanie się z nas kibiców
spoko w emocjach napisałem stąd dopiero teraz załapałem OCB w poście kollegi
Odpowiedz cytując
Wiślak_358
Senior Member

Od: 07.2008

Nie chce być prorokiem ale może być powtórka z sezonu 06/07
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 29.11.2008, 20:45
powiem tylko jedno słowo : SZKODA. szkoda trenera szkoda nadzieji szkoda..... a ja głupi myslałem do tej pory ze idziemy do przodu... a wracamy na stare smieci czyli zmiany tranerów...... ( wiem ze JESZCZE nikt Skorzy nie zwolnił ale wydaje sie to byc kwestia czasu ) ;/
Ostatnio edytowane przez grzesiek632 : 23.03.2010 o godz. 14:04.
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
Terinho
Junior Member

Od: 07.2003

Stary 29.11.2008, 20:47
Niedzielan za to co dziś grał to w "nagrodę" powinien wracać z Chorzowa na pieszo .
[Podpis wymoderowany]
Odpowiedz cytując
Chesteroski
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.11.2008, 20:48
W sytuacji w jakiej jest Wisła, i przy prawdopodobnym braku, po raz kolejny, znaczących wzmocnień w ofensywie, jasne są dwa scenariusze:

1. Cupiał zwalnia Skorże, powstaje jakże utęskniony przez Bossa chaos i kończymy sezon znów gdzieś w okolicy 8 miejsca.

2. Skorża zostaje i przy maksymalnej mobilizacji łapiemy się do pucharów.

Niestety przy tej kadrze nie ma co liczyć na mistrza, piłkarzom latka lecą, a następcy co najwyżej przeciętni...
Nie! Jeszcze trochę! Mamy czas! Bo widzicie
Do stracenia nikt z nas nie ma nic - i tyle!
A więc krzyczmy! Krótką chwilę - całe życie!
Nim znikniemy - głośno krzyczmy krótką chwilę!

Kasperczak trzymaj się!!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 29.11.2008, 20:48
Można jak mantre w kółko powtarzać, że to nie Skorża winny, że zespół gra chałę tylko ...mityczny brak transferów. To na ostatni w tabeli Górnik, Cracovię, ŁKS, Ruch,Śląsk zespół Mistrza Polski potrzebuje jeszcze transferów ? No bez jaj !
Przecież gołym okiem widać totalną kichę i nie zaczeła się ona miesiąc temu tylko trwa od dawna. Niech ktos wymieni chociaż 2 dobre mecze Wisły w lidze w ostatnim półroczu.
Dobrze, że to już koniec ligi się zbliża i przerwa, bo szkoda oglądać jak się męczą i nas przede wszystkim.
W MP przestałem wierzyć po meczu z ŁKS-em gdy zobaczyłem po raz któryś podejście piłkarzy do tego abywskoczyć na fotel lidera i ich zaangażowanie. Wielu będzie jeszcze się łudziło na wiosnę i podawało że jak ...wygramy wszystklie mecze do końca to zostaniemy niechybnie MP.
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Stary 29.11.2008, 20:50
Gwiaździsty święte słowa !!
Odpowiedz cytując
Strzala
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 29.11.2008, 20:51
Po .... grają jak ambicji i umiejętnośći nie mają- tyle w temacie

BRAWA ZA DOPING!!!
Odpowiedz cytując
Coach
Senior Member

Od: 07.2007

Stary 29.11.2008, 20:54
Ktoś wie ilu naszych w Chorzowie ?
eśli ktoś publicznie mówi, że kocha Wisłę, to musi ją szanować od początku do końca, a nie tylko całować koszulkę po strzeleniu bramki
Odpowiedz cytując
Lechista_Krk
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 29.11.2008, 20:55
No niestety, w meczu z Ruchem po raz kolejny objawiła sie największa wada naszych zawodników - brak mobilizacji. Przecież gdyby piłkarzom w pełni zależało na zwycięstwie (które jest wymagane w meczu z przeciwnikiem pokroju Ruchu) to z całą pewnością nikt nie byłby zmuszony do oglądania pokazu nieskuteczności w wykonaniu Wisełki...

Hm...piłkarze od dłuższego czasu grają kichę, więc może gdyby poczuli oddech konkurencji na plecach, to by się zmobilizowali do lepszej gry...
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.11.2008, 20:59
Oczywiście można bronić Skorży, ale trzeba zachować umiar. Dziesiaj (kolejny raz) Łobo, Zieniu nie nadawali sie do gry. Niedzielan mógł sobie biegać od początku, ale Brozio powinien wejść w 60 min. wtedy może by coś strzelil.
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 29.11.2008, 21:02
Nie piszcie głupot, że to wina trenera bo jak pi*rdolne w ten krzywy ryj....
Porównajcie sobie jak graliśmy na początku rundy, a jak gramy teraz.
Potem zobaczcie ile piłkarzy jak Brożek, Boguski (czyli nasi najbardziej bramkostrzelini gracze) maja meczów 90 minutowych w tej rundzie...

Nie wiem, co Wy macie do trenera Skorży...Widać, że poukładał ten zespół, a to, że nie ma kto strzelać, to przcież nie jego wina...co oma zrobić? Sam wyjść na boisko?

Zastanow sie jeden z drugim zanim cokolwiek napiszecie...
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.11.2008, 21:03
Gwiaździsty, masz dużo racji, ale z drugiej strony popatrz: w normalnym (czyt. nie Polskim) kklubie, gdy zawodnik gra słabo, siada na ławę. Gdy dalej mu nie idzie, jako zmiennikowi, sprzedaje się go do słabszego klubu. U nas jest tak: Gra źle, gra dalej. Gra fatalnie, gra dalej. Gra beznadziejnie, w końcu siada na ławie, po czym i tak znów gra w pierwszym składzie,bo nie ma go kto zastąpić... po czym zwalnia się trenera.

Nie wiem, czy kiedyśu nas będzie możlwie rozsądne prowadznie klubu, czy będą to takie "skoki" jak Wisła Kasperczaka, albo Lech teraz. Oj ciemno to widzę...
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.11.2008, 21:03
szkoda że nie załtiowno przed sezonem Zająca jak był do wzięcia, wkrecał naszych defensorów w ziemie aż głowa boli.
Mówcie co chcecie ale takich graczy co odeszli przed tym sezonem brakuje: Dudka- potrafił ruszyc do przodu, celnie dograc czy strzelic,Paulista - robił sporo wiatru, odciązyłby troche Brożka w ataku.
Odpowiedz cytując
Borinho
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.11.2008, 21:08
Do Skorży nic nie mam ma wielką wiedze rozwija się ale motywatorem to on słabym jest już widzę jak groził naszym pseudo-gwiazdorom . Po ostatnim meczu z Śląskiem powinien był rozpierdówe zrobić porządną bo to była mega padaka. Jednak on za miękki trochę jest w stosunku do tych kopaczy. Nie wiem czy jest to właściwe .... trener muśi mieć jaja krzyknąć zaklnąć czasami . U niego tego nie widzę , oczywiście nadrabia to innymi atutatami ale warto nad warstwą mentalną popracować. Ogólnie uważam że w Kraju lepszego fachowca nie znajdziemy więc szkoda z dobrego trenera rezygnować.
Większy problem widzę w wypaleniu się piłkarzy lub braku odpowiednich umiejętności w stosunku do Wisły:

1) Pawełek - cieszy mnie że coraz wiecej osób zauważa że to nie jest golkiper na Wisłe osobiście już bym dziś mu podziekował i niech zabroni Cebanu lub Juszczyk w ostatnim meczu. Na Wiosnę trzeba konkretnego bramkarza
2) Cantoro - on do Wisły się nadaje tylko juz na zmiany na 1 skład nie ma sensu go wstawiać , uderzenia z daleka jego to zadne zagrożena, przecietny drybling , mało kluczowych pasów , kondycja nie ta co kiedyś podziekować mu albo tylko ławka
3) Zieńczuk - wyglada na wypalonego , w jego wypadku widać że za 2 lata to będzie piłkarz odpowiedni na 2 ligę
4) Łobodziński - nie wiem ale to chyba kwestia psychiki w Wiśle przez 2 rundy nic nie pokazał rozegrał może 1 dobry mecz , reszta bardzo przeciętnie nic nie wnosi do ofensywy
5) Sobolewski , Baszczyński oni musza sobie odpowiedzieć czy chcą grać jeszcze w piłke na poziomie walki o mistrza Polski , bo mam wrażenie że grają tylko dla kasy !!!!!
6) Niedzielan - nie ma co pisać on już świata nie zwojuje przykry koniec ala Kużba vel MAtusiak
7) Małecki fajnie starasz się może jestem w błedzie ale mnie nie przekonuje 1 bardzo dobry mecz z Lechią ale generalnie nie błyszczy z twardym przeciwnikiem , patrz dzisiejszy mecz........
Co do reszty zawdoników : Cleber - przeciętnie ale to dobry defensor jeszcze rok może zostać, Marcelo - melodia przyszłości nie zaklimatyzował się jeszcze, Singlar - bez błysku dobry dubler.Brożek - nie można go krytykować bo tak naprawdę to bez niego Wisła nie była by w czołówce ligi ale w okolicach 10 miejsca bardzo dobra runda ale tylko jego zrobił co mógł wygrał sam 3-4 mecze taka prawda , swoimi golami załatwił wszystko, Piotr Brożek - poprawnie, Diaz-poprawnie , Głowacki - poprawnie choć nie wiem czy dobrze wpływa na niego rotacja na środku obrony. Jirsak - poprawnie ale bez błysku
Podsumowujac mamy 8-9 piłkarzy którzy obecnie moga już nie podołać walce o mistrza , reszta grała w miare poprawnie ale bez błysku dlateego sytuacja jest jaka jest . Na dzień dzisiejszy to byłby mega cud gdybyśmy zdobyli mistrza tym składem !!!!!
Borinho
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 29.11.2008, 21:09
czesiu napisał(a):Wyświetl post
Oczywiście można bronić Skorży, ale trzeba zachować umiar. Dziesiaj (kolejny raz) Łobo, Zieniu nie nadawali sie do gry. Niedzielan mógł sobie biegać od początku, ale Brozio powinien wejść w 60 min.
Już zaczyna się gdybanie, mógł to mógł tamto. Trenerzy się kur*** znaleźli...
Na trenowaniu to wy się tutaj wszyscy znacie.

Potrzeba rewolucji kadrowej, trzeba wywalić starych dziadów ale na pierwszym miejscu wywalić Łobodzińskiego nie wiem jak można było kupić takiego nie udacznika. Jeśli to pomysł Bednarza niech spakuje się razem z tym Łobodzińskim.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 29.11.2008 o godz. 21:11.
Odpowiedz cytując
Quicker
Member

Od: 11.2008

Stary 29.11.2008, 21:10
Witam, jestem nowy na tym forum. Poczynania Wisełki oglądam na ekranie TV, tyle, że w telegazecie na stronie 222 Nie wiem co się dzieje z nami, nic nie idzie, gra jest szarpana, trzeba coś zrobić. Drogi Panie Boguslawe Cupiale - czekamy na świetne transfery !
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 29.11.2008, 21:10
Wiślak_358 napisał(a):Wyświetl post
Nie chce być prorokiem ale może być powtórka z sezonu 06/07
Ty masz jeszcze co do tego jakiekolwiek wątpliwości ? Przecież to wręcz kopia tamtego sezonu...

Jesli mam być szczery to uważam że poprzedni sezon od tego czy 2006/2007 różnił się jedynie kilkonastoma bramkami Zieńczuka, które pozwoliły zdobyć tytuł. Ja to rozpatruje w ramach zadośćuczynienia za zmarnowany mecz w Atenach. Jeśli się nie myle to w sezonie 2006/2007 Zieńczuk nie strzelił ani jednej bramki, podobnie jest teraz. Rożnica jest taka że wtedy głównie remisowliśmy mecze, teraz nawet seryje porażki nie dziwią.

Żeby nie było wątpliwości, to nie jest post przeciwko Skorży. Uważam że i tak wyciska maksimum możliwości z zawodników, wiecej się poprostu nie da, to co ma zrobić. To niewiarygodne że przez tyle lat zmian trenerów niektórzy się jeszcze nie nauczyli że nie tędy droga (to że Cupiał się tego nigdy nie nauczy to pewne), że mimo swoje prostoty jest to złe rozwiązanie.
Ciekawe ile razy wyleciałby Smuda czy Urban gdyby trenowali Wisłe. Smuda pewnie z rok temu po raz trzeci by się pożegnał z naszym klubem, a Urban już na początku tego sezonu szukał by nowej pracy.
Ciekawe tylko kto będzie w maju świętował zdobycie tytułu... Urban, Smuda czy nowy trener Wisły.. ja mam dziwne wrażenie że ktoś z pierwszej dwójki ...
Ostatnio edytowane przez jasnyGwint : 29.11.2008 o godz. 21:13.
Odpowiedz cytując
robin hood
Senior Member

Stary 29.11.2008, 21:11
JarTSW nie unoś się proszę odpowiem Ci na początku rundy graliśmy trochę lepiej niż teraz ale odpadliśmy z eliminacji do LM z PU a jak piszesz że teraz zawodnicy dużo grają to znaczy że są przez sztab trenerski źle do rundy przygotowani proste. Mówisz że Skorża poukładał zespół ja od początku tej rundy nie widze poukładania każda piłka jak świeca a może sie coś uda jak sie obrońca pomyli i go Brożek przegoni to nie jest gra drużyny aspirującej do tytułu, zresztą wyniki to potwierdzają ...
Odpowiedz cytując
radekogi
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.11.2008, 21:13
Co tu dużo mówić, jest coraz gorzej, ale nawet w 1% nie obwiniam za te wyniki Skorży. To poprostu piłkarza nie chce sie grać i to chyba wszyscy widzą. Po straconej bramce nic sie nie zmieniło. A w 92 minucie kiedy wyrzucamy aut pod własną bramką jeszcze zmienia sie wykonawce autu, to jakaś kpina. To co Brożek zagrał... chyba najsłabszy mecz w Wiśle. No i najważniejsza kwestia i problem jaki mamy w tej chwili - Mariusz Pawełek. Wystarczy przytoczyć przykład Legii. Są w meczu 2-3 sytuacje kiedy to bramkarz musi uratowac zespól, nie obrońcy. Niestety w Legi robi to Mucha, a u nas Pawełek niestety nie ma parad które by nas ratowały, w dodatku co 1,2 mecze puszcza szmaty z własnej winy. Najlepszy przykład w meczu z Lechem, Śląskiem, czy dzisiaj, kiedy piłka wisi 3 sekundy w powietrzu a on decyduje sie na wyjscie kiedy już idzie uderzenie i puszcza piłke między nogami. Jest to nie do zniesienia. Myśle że nasi piłkarze powinni mieć ten artykuł wydrukowany i porozwieszany wszędzie, w szatni, w pokojach w łazience, a szczególnie ten fragment:
http://wislakrakow.com/www/showartic...1&pp=10&page=2
"Reyman Nawet wtedy, gdy służąc np. w Wilnie musiał po nocach tułać się pociągiem, po to żeby następnego dnia rozegrać mecz w barwach swojej ukochanej drużyny. Kiedyś wracając z manewrów wojskowych spóźnił się na mecz. Zsiadał z konia przed gmachem UJ i puścił się pędem na odległy o 2 km stadion Wisły. Gdy wpadł na stadion zapytano go czy jest w stanie podołać trudom ciężkiego spotkania. Odpowiedział: - Jeśli koledzy podejmą się przez kilka minut grać w dziesięciu, zanim nieco ochłonę i przebiorę się - jestem gotów.... Tak też się stało i "w kilka minut po rozpoczęciu meczu huragan braw oznajmił wejście na boisko ulubieńca widowni". Odwdzięczył się za nie zdobyciem dwóch bramek."
Odpowiedz cytując
Frytz
Member

Od: 05.2007

Myślałem, że coś rozwale w domu jak widziałem co się dzieje... naszczęście już mi przeszło...
Pierwsza połowa to co ostatnio, czyli słabo ;/ Druga coś przycisnęli, ale błędy w defensywie i pach chyba druga okazja bramkowa Ruchu w meczu i gol. No nic... rzucili się do przodu, ale co z tego jak brakuje playmakera ! W pewnych momentach widziałem gracza Wisły na w okolicach 16stki a piłka szła do tyłu, myślałem że się.... Tak darłem ryja co oni robią :O Brak skrzydeł... po meczu ze Śląskiem pisałem, że chyba ławka troszke zmobilizowała Łobo i Zienia, myliłem się. Oboje totalne dno.. Łobo miał 2 wrzutki na początku i koniec.. i to takie jeszcze beznadziejne. Zieńczuk co chciał wrzucić to piłka zablokowana... Brożek już jest zmęczony... chociaż biega szybciej niż leci pilka Aż za szybko... Mały widać wole walki, ale brakuje mu ogrania. Ten mecz pokazał, że są nam potrzebni skrzydłowi, playmaker ala Szymek ( od kiedy odszedł to szczerze Wisła w drugiej lini padła, od 4 lat Rada Nadzorcza nie kupiła typowego rozgrywającego, który ma oczy dookoła głowy i a nawet jak je zamknie to wie gdzie podać, taki był Szymek) , a także drugi napastnik bo nawet jak Brozio zostanie do końca sezonu to on nie może być tak eskploatowany ! To nie maszyna, tylko człowiek, a kto aktualnie ma za niego grać ?
A na koniec ... 1906 % poparcia dla Skorży od czasów Kasperczaka to jedyny trener do, którego mam zaufanie, poprostu on z graczy wypalonych nie da się nic uzyskać, a takich w Wiśle jest coraz więcej, aktualnie 5-7 z całego składu Wisły nie tylko z 11.
JAZDA ! JAZDA ! JAZDA ! BIAŁA GWIAZDA !!!
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Elendil racja ! Tak powinno być, ale spójrz co robił Skorża od marca, gdy MP było już praktycznie w kieszeni. Czy wprowadzał młodych chłopaków, którzy jak Małecki rwali się do gry w I zespole ? Nie , grał dalej nie wiadomo po co I składem. I tak do końca. Nie myślał długofalowo i nie wprowadził potrzebnej konkurencji w zespole. Teraz ma to co ma na własne życzenie. Wielu trenerów w lidze gra tym co ma i nie płacze. Nawet Bełchatów, który stracił bramkostrzelnego jak dla nich Matusiaka jest .....wyżej od nas w tabeli. Tam nie było transferów, tylko przyszedł trener, który nie dał piłkarzom z siebie zrobić marionetki i efekt jest widoczny.
A tu Skorża może sobie krzyczeć przy linii do woli. Zagrają jak będą chcieli, a najczęściej nie będą chcieli.
Odpowiedz cytując
czesiu
Senior Member

Stary 29.11.2008, 21:17
Skorża napisał(a):
dziś wystąpiliśmy bez trzech bardzo ważnych dla nas zawodników i było to widoczne. Najbardziej boli brak ofensywnych zawodników, którzy mogliby dać zmianę za Pawła Brożka.
Rozumiem, że z Baszczem, Głową i Sobolem wygralibyśmy ten mecz. A co do zmiany Brozka to po co jest Niedzielan?
Odpowiedz cytując
ociec Ciemka
Senior Member

Stary 29.11.2008, 21:22
Robin - jeżeli strzelasz z łuku podobnie jak argumentujesz przeciw Skorży to przykro mi ale Marion nigdy nie będzie twoja
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Stary 29.11.2008, 21:25
No już widać po tej wypowiedzi, ze facet plecie już takie bzdury, że złapać się na nie mogą albo zakochani w nim gimnazajaliści albo niewidomi, którzy to co się dzieje na boisku znają z opowiadań tych pierwszych .
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.11.2008, 21:25
Tym co przeszła przez myśl zmiana trenera proponuję podejść do ściany wziąść głęboki zamach i uderzyć czołem.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów