Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [16. kolejka] RUCH Chorzów - WISŁA Kraków, sobota 29.11.2008 18:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5096)

prober 23.11.2008 19:35

[16. kolejka] RUCH Chorzów - WISŁA Kraków, sobota 29.11.2008 18:15

Tutaj już chyba nie trzeba specjalnie opisywać jaki wynik powinna osiągnąć Wisła. W czołówce jest gorąco: Polonia ma oczko więcej, Legia i Lech tyle samo punktów co Biała Gwiazda.
Ruch Chorzów na bezpiecznej pozycji w samym środku tabeli, nie grozi im ani spadek ani walka o puchary (8 punktów nad strefą spadkową, 9 za czołówką).

Miejsce: Stadion Śląski - tam się da wygrać! (patrz: 1:0 Legii w XIV kolejce) :)

Jest to ostatni mecz wyjazdowy Wisły w roku 2008. Oby owocny w punkty. Lech gra w Wodzisławiu, Legia w Gdańsku - zatem mamy małą szansę awansować na 2. lub 3. miejsce w tabeli.

STARY WIŚLAK 25.11.2008 15:17

Ruch Chorzów - Wisła Kraków.

Trochę statystyki:

Pierwszy oficjalny mecz rozgrywamy w 1926 roku i wygrywamy go 1:0.

Ostatni oficjalny mecz rozgrywamy w sezonie 2006/2007...2:1 dla Ruchu...oba wymienione spotkania rozegrane w ramach Pucharu Polski.

Jeśli chodzi o ligowe i zarazem ostatnie spotkanie w tychże rozgrywkach rozgrywamy w sezonie 2002/2003 i wygrywamy w Chorzowie 3:0.

Ogólny bilans wszystkich spotkań pomiędzy Wisełką a Ruchem:

130 meczy... 44 zwycięstwa Wisełki... 32 remisy... 54 zwycięstwa Ruchu.

A jak będzie w najbliższym meczu?... No cóż, życie pokaże...boisko pokaże...dyspozycja naszych gwiazdeczek pokaże, czy w Śląskim kotle jesteśmy w stanie osiągnąć korzystny wynik...

Fakt, da się wygrać z każdym i wszędzie...taka jest teoria.

A moje serce mówi i śpiewa... TEN MUSIMY WYGRAĆ, WISEŁKO, TEN MUSIMY WYGRAĆ!!!

fidello 25.11.2008 15:30

W sezonie 2002/2003 rzeczywiście było 0-3 (trzy bramki Kuźby), ale ostatnie spotkanie było przecież w zeszłym sezonie i skończyło się takim samym wynikiem. Bramki dla Wisły strzelali Zieńczuk, Sobolewski i Cantoro :)

element 25.11.2008 15:36

Jeśli będziemy grać przy takiej pogodzie jak we Wrocławiu to remis biorę w ciemno.
Jeśli będzie atmosfera lżejsza to tym samym będzie mniej przypadków i fartów, to o wygraną jestem spokojny.

Perek 25.11.2008 15:59

Warunki do gry na pewno będą lepsze, bo podgrzewana płyta na Śląskim stoi na wysokim poziomie

AYALA 25.11.2008 16:02

w sobote ma byc powrót jesiennej pogody bez śniegu, myśle ze to jest dobry prognostyk przed meczem z Ruchem.Na dobrej murawie Wiślacy beda mogli pokazac pełnie swoich umiejetności, tak jak to było w drugiej połowie we Wrocku kiedy to śnieg stopniał i Biała Gwiazda naciskała

matti123 25.11.2008 17:28

Coś dla nas szybka kombinacyjna gra a ciężko o taką na śniegu. To żaden z tych panów którzy strzelali w tamtym roku nie zrobi tego teraz bo usiądą na ławce, przynajmniej mam taką nadzieje.

kohprzem'68 25.11.2008 17:38

Trzy punkty potrzebne jak rybie woda ale nie wygra się meczu nawet ze średniej klasy rywalem jeśli nie bedzie ambicji i zaangażowania w grę no i oczywiście nie znajdzie się do tego sędziunio z Warszawy z manierami pedzia zmieszanego z narcyzem .

STARY WIŚLAK 25.11.2008 18:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fidello (Post 634018)
W sezonie 2002/2003 rzeczywiście było 0-3 (trzy bramki Kuźby), ale ostatnie spotkanie było przecież w zeszłym sezonie i skończyło się takim samym wynikiem. Bramki dla Wisły strzelali Zieńczuk, Sobolewski i Cantoro :)

Co prawda to prawda!!!

W Chorzowie było zwycięstwo i przy Reymonta również!!!

Dzięki za sprostowanie!!!

kot_dżinks 25.11.2008 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 634023)
Jeśli będziemy grać przy takiej pogodzie jak we Wrocławiu to remis biorę w ciemno.
Jeśli będzie atmosfera lżejsza to tym samym będzie mniej przypadków i fartów, to o wygraną jestem spokojny.

Jaki remis? Już dość natraciliśmy punktów ostatnimi czasy i pogoda nie ma tutaj nic do rzeczy. Boisko chyba jest dla obu drużyn takie samo. Remis to strata dwóch punktów (w naszym przypadku), a nie dodatkowy jeden. Ruch co prawda z Amicą wygrał, ale już Legia pokazała, że da się tam wygrać (nie oglądałem ich meczu, patrze na sam wynik), więc nawet niech nasi grają padlinę, byle by 3 punkty do Krakowa przyjechały. Te dwa mecze musimy wygrać i żaden remis nie powinien wchodzić w grę, jeśli marzy nam się mistrzostwo. Przerwa zimowa przyda nam się jak mało komu... oby tylko doszło w niej do konkretnych wzmocnień, bo inaczej będzie bardzo ciężko w walce o majstra.

element 25.11.2008 20:30

Tak jak powiedział Szczęsny
"Gdy trener Lecha odgrzebywał śnieg z murawy, trener Cracovii zamiast odgrzebywać razem z nim mógł zasypywać nowym śniegiem miejsca które odgrzebał trener Lecha" ;)

O co chodzi? o to że Lech a Cracovia to dwa rózne światy, technika, dokładność, indywidualność po stronie Lecha, Cracovia przy takich warunkach może liczyć na łut szczęścia, na to że Lech nie będzie rozgrywał piłki po swojemu, na to że piłkarze Lecha nie pozwolą sobie na dobrą grę techniczną, bo murawa i klimat na to nie pozwoli.. Wtedy jest "zwykła kopanina" i przy takich warunkach mistrz Polski może wtopić z 3ligowym zespołem.

Tak było między Śląskiem a Wisłą (przynajmniej przez 1 połowę) i tak może być między Ruchem a Wisłą.

Pogoda i stan murawy ma tutaj bardzo dużo do rzeczy. Tym bardziej jeśli pojedynek stacza Dawid z Goliatem.

PS. trudny wyraz :lol:

JrQ- 25.11.2008 20:38

No znow bez przesady.
Nasi nie graja jak za Kasperczaka, niestety...

WIŚLAK1981 25.11.2008 22:21

Ile biletów zostało sprzedanych na Ruch i czemu 30 za podstawiany licza . Az strach pomyslec ile by kosztował do Wrocka :)

element 25.11.2008 22:25

Już nie 30 a 40. A Ty myślisz że wynajęcie specjalnego to koszt 8 tyś złotych?

PS. zalecam Ci sprawdzić za ile reszta ekip w Polsce ma przejazdy, za 30 zł to niektórzy muszą się pocić starymi busami..

felipe 25.11.2008 22:32

Boje sie bardzo tego meczu.
Ruch u siebie potrafi zaskoczyc, to raz. Wisła obniżyła loty w tym sezonie, tak więc niczego pewnym być nie można, to dwa. Trzy - braknie Soobolewskiego i Baszcza. O ile strata obrońcy (tymbardziej takiego jak Marcin) wielkim ubytkiem nie jest, o tyle robi się problem na środku pomocy. Pewna wydaje się być bowiem gra Mauro, a to nic innego jak osłabienie.

Osobiście widziałbym taki skład:

Pawełek
Brożek - Cleber - Marcelo - Singlar
Zieńczuk - Jirsak - Diaz - Małecki
Boguski - Brożek

buczo1985 25.11.2008 22:54

Mecz trudnością zbliżony do spotkania z WKS-em. Sklad widzialbym taki jak kolega wyzej podał, z jedną zmianą, Głowa za Marcelo. Marcelo mimo ze gra dobrze w powietrzu, nie przekonuje mnie. jestem do niego jakos uprzedzony za sposob rozgrywania pilki.

jabadabaryba 25.11.2008 23:37

a moze by dac szanse od poczatku Lobodzinskiemu? swoimi ostatnimi meczami widoczna jest poprawa w jego grze, ze Slaskiem byl jednym z lepszych.

matti123 26.11.2008 15:35

JarTSW nie grają bo założenia są inne i inni wykonawcy. Teraz gramy pozycyjnie, rozgrywając raczej środkiem, nie mamy typowych skrzydłowych i wysokiego napastnika więc rajdy flankami nie wchodzą w grę.
Zobaczymy co dziś Łobo pewnie od początku pokaże. Pokazał się nieźle i mógłby wyjść od początku w sobotę. Jest miejsce dla Małego i Łobo na skrzydle w ataku Boguś z brożkiem Diaz w środku albo za Pietie.

kuba181819 26.11.2008 16:07

Tez bym widzial w skladzie Lobodzinskiego, bo widac ze chlopak powoli odzyskuje forme i warto mu dac szanse od poczatku. Tylko wystawiajac Lobo trzeba zdjac z prawego skrzydla Maleckiego, ktory ostatnio rozgrywa dobre mecze. Chyba ze Maly pojdzie do ataku. Lecz wtedy Boguski idzie na lawke. Dlatego Skorza ma pare rozwiazan i ciekaw jestem jaki sklad wystawi :D

Perek 27.11.2008 08:30

Moim zdanie to nie jest tak, że Ruch gra na własnym boisku. Przecież na stadionie Śląskiem oni grywają raz na pół roku u ciężko powiedzieć, że murawa będzie ich atutem

KOMINEK 27.11.2008 09:18

Przyznam się że nie wiem jakie ma wymiary Śląski bo jesli murawa ma dużą powierzchnie to dla nas plus.

ja_ka_ 27.11.2008 09:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez buczo1985 (Post 634193)
Mecz trudnością zbliżony do spotkania z WKS-em. Sklad widzialbym taki jak kolega wyzej podał, z jedną zmianą, Głowa za Marcelo. Marcelo mimo ze gra dobrze w powietrzu, nie przekonuje mnie. jestem do niego jakos uprzedzony za sposob rozgrywania pilki.

Po wczorajszym meczu jednak para środkowych to Cleber i Marcelo.

zim zum 27.11.2008 10:32

w sobotę porażka i tyle w temacie i nie ma się co łudzić

kristos 27.11.2008 10:40

Przypuszczam że będzie dużo prowokacji ze strony Ruchu,bo wiedzą że można nas sprowokować.
Myślę ,że pan trener jakoś uczuli naszych na tą sprawę i nie dadzą się wpuścić w nie potrzebne przepychanki.

zim zum 27.11.2008 10:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisła&Lechia (Post 634700)
zium zium to rusz dupe na wyjazd i dopinguj żeby tak się nie stało!

a ruszam jakbyś chciał wiedziec :)

ale mam gdzieś bande nieudaczników.

Bóg Trybun (objawion) 27.11.2008 11:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOMINEK (Post 634688)
Przyznam się że nie wiem jakie ma wymiary Śląski bo jesli murawa ma dużą powierzchnie to dla nas plus.

Wymiary boiska 105 m x 68 m - za http://www.twornica.eu/index.php?opt...d=27&Itemid=29

zim zum, już widzę jak wspierasz Pawełka :p

W kontekście "okołozimowych czystek" nasi mogą zagrać niezłe spotkanie - jednak nerwy wychodzą na każdym kroku i tu może być największy problem. Taka partyzantka dla germanofilów to wyśniony obraz meczu.

Szkoda, że mało mamy zawodników, którzy potrafią uspokoić grę.

daniello1987 27.11.2008 12:01

Mecz który trzeba wygrac by nie stracic znowu kontaktu z czolowka. Z Odra powinnismy wygrac u siebie ale w Chorzowie bedzie 2 razy trudniej.wiec tylko zwyciestwo!

Adenalix 27.11.2008 17:45

Nie wiem jakim cudem bo ostatnio się wszystko sprzysięgło przeciw nam, ale musimy wykraść, wyszarpać, wyrwać wywalczyć zwycięstwo, przede wszystkim aby nie stracić kontaktu xz czołówka, ale aby oczyścić fatalną ostatnio atmosferę.

AYALA 27.11.2008 17:50

Legia z Niebieskimi tylko 1-0 wygrała w Chorzowie , pozatym znowu Mucha wyciągnął karnego wiec na pewno łatwo nie bedzie.Fajnie jakby Diaz wykurował sie na mecz.W obliczu ogromnej nieskuteczności spróbowałbym na miejscu Pana Skorży wystawic w ataku Pawła Brożka z bratem Pietią.

Galileo 27.11.2008 18:31

Mecz z serii trudnych, ale przecież dostaliśmy 3 tyś. biletów, do Chorzwa blisko, pociąg podstawiony, więc będziemy licznie wspierać naszych piłkarzy! a to pomoże wznieść się im na wyżyny i pokażą charakter pokonując zdecydowanie Niebieskich!

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:11.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl