|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
Oglądałem ich mecz z Legią i też było dobrze. Nie wiem na ile to za sprawą mocnego przeciwnika, ale pochwalić można. ![]() WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Dlaczego im tak dobrze życzysz, niech się męczą w ekstraklasie - przynajmniej bedzie co komentować
P.s Jak to było w tym programie TV - "Jesteśmy niezniszczalni, jesteśmy gladiatorami XXI wieku" ![]()
Ostatnio edytowane przez TSNH : 12.11.2008 o godz. 20:41.
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Szadkowski to wyjątkowe beztalencie i sprzedajna *****a ale tutaj :
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,59...as=2&startsz=x poziom jego frustracji sięgnął zenitu Na szczeście Kasprzak nie dał się sprowokowac
Ostatnio edytowane przez pytong : 13.11.2008 o godz. 11:59.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
napisali oświadczenie w stylu GW to mają teraz godnego przeciwnika
![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
Chętnie bym kupił
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Oprawa Ruchu Radzionków.
![]() Kooot. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
A eczmu kibicowanie na stadionach ?
Przeciez kibicuje sie takze poza stadionem -> http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...rzymanych.html Do 3 lat to smieszne - powinni im postawic zarzuty usilowania zabojstwa, przy tej predkosci na autostradzie. Niech idioci zriozumieja, ze zycie to nie film. Choc to pewnie kolejna sciema GW.
Ostatnio edytowane przez dynek.pl : 18.11.2008 o godz. 12:45.
![]()
Puchar jest na5z!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
dobrze to ujął Prezes z naszego stowarzyszenia, policja przegina ,z resztą nie tylko na stadionie...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
![]() ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|
Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Tydzień temu zakończyła się runda jesienna ekstraklasy. Czas na małe podsumowanie frekwencji
na stadionach. Średnia frekwencja dla całej rundy: 6147 osób/mecz Średnie klubowe:
Ostatnio edytowane przez a11 : 04.12.2008 o godz. 20:21.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
Kibic Lecha, czyli legalista schizofreniczny
"...Taktyka nadstawiania wam drugiego policzka jest tymczasowa i ma swój chytry cel. Lech wykombinował sobie (tak przynajmniej przekonywał mnie jeden z działaczy), że do ostatniej chwili na was zarobi. Sprzeda wam jeszcze tysiące biletów, koszulek i gadżetów, a kiedy przy Bułgarskiej powstanie nowoczesny stadion, kiedy wymuszona zostanie zmiana kultury kibicowania, albo wy sami zaczniecie się w końcu cywilizować, albo na trybunach w Poznaniu zastąpią was kibice, którzy zapłacą za bilet, by popatrzeć na futbol. A nie po to, by rozciągnąć największą na świecie flagę, pobluzgać, spoić się piwem, rozebrać do pasa i pół meczu przetrwać tyłem do boiska, a na koniec obić komuś twarz." http://www.sport.pl/pilka/1,65029,60...freniczny.html Wybiórcza wzieła się za kibiców Lecha |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Żenada, słów brakuje..
|
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Najpierw Legia, potem my, teraz kolej na Lecha.. czyli krucjata przeciw "kibolstwu" pod wezwaniem wielebnych Sarzły i Steca.
Sam nie wiem czy śmiać się czy płakać. Jedno mnie dziwi. Do niedawna kibice Lecha byli raczej w pozytywnym świetle w GW przedstawiani. (a przynajmniej ja nie pamiętam, żeby o coś się do nich doczepiali) ![]()
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A co żeście sobie myśleli? Wyborcza & Lech Poznań zawsze razem?! Dobiorą się wam do tyłków tak samo jak kibicom innych drużyn.
Wizerunek kibica Lecha przedstawiany w mass mediach diametralnie się zmieni, gdyż łaska prasy na pstrym koniu jeździ. Przestaliście być trendy, jezzy itp. a za dwa miesiące będą was wytykać palcami jak trendowatych w średniowieczu (i obecnie każego kibica piłkarskiego, witamy w prawdziwym świecie).
Ostatnio edytowane przez MicK : 13.12.2008 o godz. 12:42.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
1.
Lech Poznań 17125 2. Górnik Zabrze 14111 3. Wisła Kraków 12222 4. Lechia Gdańsk 8687 5. Jagiellonia Białystok 8312 6. Śląsk Wrocław 6911 7. Arka Gdynia 6777 8. Ruch Chorzów 6777 9. Legia Warszawa 6500 10. Polonia Bytom 4666 11. ŁKS Łódź 4500 12. Odra Wodzisław 3677 13. Cracovia 2962 14. Polonia Warszawa 2922 15. GKS Bełchatów 2388 16. Piast Gliwice 2071 Frekwencja wg WP |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Ciekawi mnie jedno, o ile Wy (PE), Legia (np.Wilno) i my (Gdańsk) "zasłużyliśmy" na mniej pochlebne artykuły, o tyle teraz powód całej "walki o sprawiedliwość" jest co najmniej śmieszny. |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
Garść danych. Pojemność 16 tys. Lech - GKS Bełchatów 14 tys. 87,5 % Lech - Górnik Z. 16 tys. 100% Lech - Piast 15 tys. 93,75% Pojemność 24 tys. Lech - Legia 24 tys. 100% Lech - Śląsk 18 tys. 75% Lech - Odra 12 tys. 50% Lech - Polonia W. 16 tys. 66,6% Średnia zapełnienia ~81% |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Cytat:
![]() ![]() Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz! Tylko Wisła! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
akurat to kryterium jest najmniej ważne, bo co z tego, że gdziekolwiek zapełnienie jest % duze, kiedy nikt wiecej by na mecz nie przyszedł gdyby stadion był większy.. to kryterium ma tylko znaczenie, jeśli ludzie wypełniaja stadion w prawie 100%, innymi słowy w Polsce nie ma zadnego
pozatym, ten ranking to chyba ranking piknikowatości, bo pamiętam, ze jak do nas chodzi 10 czy 15 tys a na KSC 2-3 to jesteśmy kibicami sukcesu, tak więc moim zdaniem najlepszą ekipą w tym rankingu jest Cracovia(bo miasto dzieli sie na pół) i Piast Gliwice, mają najmniejszy współczynnik pikników A kibicami napewno nie skucesu są w Bełchatowie, bo pomimo dobrych wyników jest ich mało, znaczy sami fanatycy! ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
dobrze powiedziane i oby skończyło się jak mówisz - niepowodzeniem tej dziecinady
Ostatnio edytowane przez Mishuh : 13.12.2008 o godz. 22:56.
![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Gazeta od x czasu prezentuje tak niski poziom że tych wypocin wogole nie powinno sie komentować. Bledy merytoryczne w wielu artykułach, pisanie o rzeczach oderwanych od rzeczywistości przez pryzmat człowiek który nie zna świata i karmiony jest paka tvn24... A juz szczytem są niektóre artykuły np z odziałów miejskich np Kraków, szukanie sensacji itp. ZENADA
![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tam sie ciesze ze Wyborcza musi sie chwytac takich chwytow zeby utrzymac jakis zysk. Ostatnio mi ja do kawy w McDonaldzie dali za darmo bo najwyrazniej w ogole nie schodzi
![]() NY Times pada, GW tez padnie :] ![]()
WISŁA PANY !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
w czym lepszy jest Śląsk, który nie zapełnia swojego 8 tysięcznego obiektu od Lecha, który też nie zapełniał tyle ze ponad 22 tysięcznego? a miasta są podobne? Czy nas którzy nie zapełniamy 16 tys? czy to ze mniej nei zapłeniają stawia ich w lepszej sytuacji? oczywiście rozmawiamy tak, jak gdyby frekwencja była wzyznacznikiem czegokolwiek ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
A np. Wisła wypada w tej rundzie słabo nie tylko w porównaniu np. do Lecha albo Górnika, ale też do tej samej Wisły sprzed pół roku. Co prawda odpadł nam sektor C, ale i tak frekwencja rzędu 11k o czymś świadczy. Dla mnie o spadku formy, zapału - jak zwał, tak zwał. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Panowie nie ma wielkich transferów (na polskie warunki) to i kibiców mniej chodzi. Uwierzcie mi że gdyby pół roku temu zostali do nas ściągnięci np Zurawski i Kosowski to średnia była by większa! Wielkie nazwiska(na pOlskie warunki) to gwarancja większej ilości kibiców ! Tak jest wszędzie. No a u nas nic się nie zmienia i popadamy w marazm! Lech... jest wielki boooom u nich po grze i wynikach ale spokojnie, zobaczycie że im się też przeje i na mecz z Odrą przyjdzie ich plus minus 10 tysięcy
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
frekwencja nie jes wyznacznikiem atmosfery na stadionie.. jest wyznacznikiem hmm nie wiem sam czego (bo na pewno nie tego że dany klub ma tylu wiernych kibiców, o tym niżej..)
były mecze gdzie było niecałe 20 tyś osób i są te gdzie jest po 10 i przy tych 10 jest lepszy doping, itp. Co z tego że przykładowo na Camp Nou przyjdzie te 80 tyś skoro mają gorszą atmosferę chociażby od Polonii Bytom grającej u siebie. Tam przychodzi tyle osób bo drużyna dobrze gra, ale połowa z nich to przypadkowe osoby, kibice sukcesu, sezonowcy, turyści itp. daje sobie łeb uciąć że gdyby Barca spadła do niższej ligi stadion świeciłby pustkami.. (tak jest w przypadku większości klubów które dobrze grają w europie... skąd się tylu Polskich "kibiców" Realu, Barcy, Chelsea, Manchesteru bierze? pytanie retoryczne, zobaczył w telewizorze że Mesi czy jak mu tam przelobował 2 piłkarzy i on za kibica Barcy się uważa, łapy ze śmiechu opadają..) wolę te 12 tyś i ekstra atmosferę od tych 50 gdzie słychać jakieś trąbki, gwizdy i buczenia bo ktoś się potknął o piłkę.
Ostatnio edytowane przez element : 14.12.2008 o godz. 17:50.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|