The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Prev Poprzedni post   Następny post Next
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.11.2008, 21:02
Zapomnijmy o tym meczu i poprzednim jak najszybciej. Trzeba zebrać resztki ambicji i wygrać za wszelką cenę, dwa ostatnie mecze tej rundy. Trzeba dotrzeć do piłkarzy i trenera, z przesłaniem mocy i wiary oraz odpowiedzialności.

Pocieszające jest to, że już nawet najwięksi wrogowie wzmocnień a w tym i gotówkowych, sprzed letniego okienka transferowego, doszli wreszcie do wniosku, że - wzmocnienia Wiśle mistrzowskiej i pucharowej ( Wiśle Cupiała ) - były, są i zawsze będą niezbędne. Mam nadzieje, ze RN WK weźmie na siebie, honorowo, całą winę za tą rundę, mimo , że wina jak zwykle rozkłada się, także i w mniejszym stopniu, na resztę klubu. Tuż po zakończeniu letniego okresu transferowego, apelowałem do RN WK o podanie się do dymisji, gdyż Wisła nie da rady sprostać stawianym jej celom przez Cupiała. Pisałem wtedy do wszystkich kibiców z prostym przesłaniem - chcecie mieć stabilizacje na stanowisku trenera i w ogóle w klubie, to walczcie za Skorżę o wzmocnienia, bo one są równoznaczne ze stabilizacją klubu. RN WK wyliczałem, że straty wskutek zaniechań, będą do tych zaniechań niewspólmiernie większe, a dla Wisły zadłużonej, to rzecz najważniejsza i tak się składa, że równoznaczna z sukcesami sportowymi, bez których , finanse klubu jeszcze bardziej podupadną.

Mam nadzieje, że w klubie zmieniono umowę ze Sport5, że zaprezentowane zostaną plany budowy bazy szkoleniowej i co najważniejsze z najważniejszych - że, powstanie system bezpiecznych transferów w Wiśle, oparty o sieć skautów, zbliżony do przedstawionej przeze mnie propozycji w tej sprawie, tak aby zatamować w Wiśle zalew piłkarzy bez sensu - czyli bez umiejętności i bez charakteru.

Liczę, że Skorża wyciągnie pozytywne wnioski ze swoich doświadczeń, gdzie ostrzegałem go, że liczy się tylko teraźniejszość i przyszłość. Ubiegłoroczne mistrzostwo stało się historią na drugi dzień po jego zdobyciu, a testem dla Skorży będzie obrona mistrza i udana gra w pucharach. Namawiam RN WK, aby dała mu szansę dokończenia tego sezonu. Obroni mistrza, to zostaje na puchary. Nie awansuje do grup UEFA, to jego koniec. Oby to do niego dotarło i oby wybierał już tylko piłkarzy wzmacniających drużynę od zaraz, bo Wisła to nie sanatorium czy laboratorium w lasach wielkopolskich. Oczywiście wierzę, że RN WK zrozumiała swój błąd w transferach i z nawiązką go naprawi tej zimy i to tak, ze już na pierwszym zgrupowaniu w przerwie zimowej, Skorża będzie dysponował większością prawdziwych i niezbędnych wzmocnień drużyny, gdzie Bednarza Jirsak już się nie powtórzy, nie mówiąc tu o Niedzielanie, Łobodzińskim, Ćwielongu itd.

I tak na koniec zasugeruje klubowi i Skorży, aby kolejne transfery w obie strony klubu, były przemyślane i uzgodnione przez wszystkich do końca. Zanim sprzedamy kogoś lub się go pozbędziemy, to pytamy, kto jest za niego ? Przewietrzyć klub ze wszystkich piłkarzy nieprzystających do klubu mistrzowskliego. Wzmocnić klub piłkarzami pod przyszłoroczne puchary europejskie a tym samym i mistrza i to w stopniu niezbędnym do wytworzenia konkurencji w drużynie, na poziomie europejskim. Konkurencja i zdolna ławka rezerwowych, to wymóg profesjonalizmu, jeśli chcemy mieć z nim cokolwiek wspólnego. No i na przyszłość namawiam klub, aby w przyszłorocznych rozgrywkach piłkarskich, zastosować żelazną zasadę i podział rywalizacji w poszczególnych rozgrywkach ligowych. W Ekstraklasie grają najlepsi aktualnie w klubie piłkarze. W PE grają od początku, wyłącznie rezerwowi z minimalną domiszką, najlepszych z ME. W PP gra mieszanka najlepszych z tych wszystkich rozgrywek, z przewagę piłkarzy podstawowej 11. Wszystkie grupy mają oczywiście cel zwycięstwa w danych rozgrywkach. Tylko wtedy, będziemy mogli powiedzieć, że Wisła jest klubem profesjonalnym i ma piłkarzy, zdolnych podołać stawianym sobie w klubie celom.Silna 1 drużyna i silne rezerwy, konkurujace o 1 skład.

Płacz i załamywanie rąk lub nazbyt pochopne ruchy rewolucyjne w klubie, nic tu nie pomogą. Tylko systematyka, logika i jedność postępowania klubu w/g w/w przeze mnie propozycji, pozwoli na błyskawiczne przeorganizowanie naszego klubu, na tory profesjonalizmu i tak upragnionego sukcesu europejskiego, czyli stabilizacji Wisły na najwyższym poziomie sportowym a tym samym, tak bardzo ważnym dla RN WK i TFK - finansowym. I tu ukłon w stronę RN WK - wymagana jest Wasza pomoc i zwrócenie się do TFK o wsparcie w realizacji tej reorganizacji klubu, w interesie nie tylko Wisły, ale i samej TFK.
Ostatnio edytowane przez kot : 26.11.2008 o godz. 21:13.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zasady wysyłania postów