The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Saturas
Senior Member

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.11.2008, 13:30. Zima za pasem -> Wymiana opon
Poszukuje jakiegoś dobrego(taniego) wulkanizatora w celu wymienienia opon. Panowie korzystając z okazji pierwszych śniegów diametralnie windują ceny za takie usługi więc stąd pytanie do was.

Gdzie i za ile można wymienić opony?

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
West
Vide Cul Fide

Od: 09.2004

Stary 23.11.2008, 13:33
pasuje do " mam pytanie "
ale jak juz,
to zalezy wiadome , jak wszystko
bo, jezeli tylko chcesz przelozyc opony ktore juz masz zalozone na felgach z wywazeniem to 30zl / węgrzce przy trasie , naprzeciw Kosyniera / w Krakowie podoobnie do 40 max !
ale jak chcesz przelozyc opony na felgi to ok 50zl musisz dac.
ja polecam na Bociana serwis ale tam jest dramat z terminami, ale dosc profesjonalnie podchodza do sprawy.
osobiscie jezdze na Wegrzce bo gosciu tanio zmienia i wywaza

Odpowiedz cytując
julo
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 23.11.2008, 14:53
U nas chłopaki naginają nawet dziś w niedziele
przekładka opon na felgi i wyważenie to koszt ok 48zł

Ja coprawda urwałem 15zł ale wtedy jescze śniegu nie było, teraz będzie cięzko.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 23.11.2008, 15:08
Cholerny swiat i para kaloszy, samochod roz.......ilem przez ten snieg... Wjezdzajac do garazu zarzucilo mnie. Niestety garaz mam praktycznie w srodku osiedla i wjezdza sie do niego pod katem... Jak ja nienawidze zimy...
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 23.11.2008, 15:26
Zaklepałem właśnie po znajomości na jutro na 8.30 alleluja ,wszedzie takie kolejki że szok, a w moim "stałym" miejscu proponowali środę wieczór.
W tym układzie cena jest dla mnie drugorzędna(60).
Odpowiedz cytując
Elendil
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.11.2008, 16:02
ja to was troche nie rozumiem. Żadni z was ekonomiści

Po pierwsze, opony wymienia się przed pierwszym śniegiem (ja zmieniłem tydzien temu, widziałem prognoze pogody) Najlepiej wtedy, gdy temp. bedzie ok 5 stopni C.

Po drugie, sami nie potraficie kół zmienić? Mnie z ojcem zajęło to ok. 40 minut. Zaoszczędzony czas, kasa, ewentualne uszkodzienie auta (patrz post Koyoota ). A jak będziecie chcieli coś w domu naprawić, szafę skręcić albo coś, to tez od razu do "fachowców" lecicie?
VIVA LA WISŁA

Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu
Odpowiedz cytując
Luu...
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 23.11.2008, 16:11
koyoot napisał(a):Wyświetl post
Cholerny swiat i para kaloszy, samochod roz.......ilem przez ten snieg... Wjezdzajac do garazu zarzucilo mnie. Niestety garaz mam praktycznie w srodku osiedla i wjezdza sie do niego pod katem... Jak ja nienawidze zimy...
u mnie podobnie, "na szczęście" tylko rozbita lampa od kierunkowskazu
"A ja myślałem, że to śmieci,
Że to gówno z nieba leci..."
Odpowiedz cytując
KosaPS
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 23.11.2008, 16:33
Elendil napisał(a):Wyświetl post
ja to was troche nie rozumiem. Żadni z was ekonomiści

Po pierwsze, opony wymienia się przed pierwszym śniegiem (ja zmieniłem tydzien temu, widziałem prognoze pogody) Najlepiej wtedy, gdy temp. bedzie ok 5 stopni C.

Po drugie, sami nie potraficie kół zmienić? Mnie z ojcem zajęło to ok. 40 minut. Zaoszczędzony czas, kasa, ewentualne uszkodzienie auta (patrz post Koyoota ). A jak będziecie chcieli coś w domu naprawić, szafę skręcić albo coś, to tez od razu do "fachowców" lecicie?
Bo pewnie miałeś już zimowe opony założone na inne felgi, jakbyś miał jedne felgi to na pewno byście sobie nie poradzili w takim czasie. (chyba że macie warsztat samochodowy). A poza tym jak nie masz sprzętu to nie zdejmiesz opony z felgi ,nie założysz nowej opony i nie wyważysz jej.
Ostatnio edytowane przez KosaPS : 23.11.2008 o godz. 16:35.
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 23.11.2008, 20:09
Luu... napisał(a):Wyświetl post
u mnie podobnie, "na szczęście" tylko rozbita lampa od kierunkowskazu
A ja mam cale drzwi wgniecione tylne prawe ;(
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.11.2008, 20:49
Ma to swoje plusy. Póki nie zmieniłem jeszcze opon. Wybrałem się oczywiście drogą jakąś odśnieżoną na taki duży parking zaśnieżony i ubity. Nie powiem wiele frajdy sprawia taka jazda. Miejsca od groma, ludzi nie ma no i poćwiczyć można jakiego poślizga a'la Loeb.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Stary 23.11.2008, 20:57
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Ma to swoje plusy. Póki nie zmieniłem jeszcze opon. Wybrałem się oczywiście drogą jakąś odśnieżoną na taki duży parking zaśnieżony i ubity. Nie powiem wiele frajdy sprawia taka jazda. Miejsca od groma, ludzi nie ma no i poćwiczyć można jakiego poślizga a'la Loeb.
Oj to fakt. Gorzej jak nie masz ani samochodu ani opon ani umiejetnosci do takiej jazdy ani nawet odpowiedniego placu. Moj kumpel np w zeszlym roku w taki oto sposob pozbyl sie Audi A4... Na takim placu jest mniej wiecej na 25% calej dlugosci po srodku slup oswietleniowy. Debil na letnich wtedy jezdzil. Reszte sobie mozecie dopisac...
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 23.11.2008, 21:34
Nie no dlatego mówię, że poszukać trzeba miejsca, gdzie jest hen metrów i względnie czysto. No ale nie rozmywajmy, opony koniecznie wymienić trzeba, bo potem takie kwiatki jak opisał Kooyot.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
M.C (nowy kleparz)
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 23.11.2008, 22:39
Ja wymieniałem w Wieliczce u Dziedzica...Sama wymiana bardzo szybko,tyle że straszne kolejki...
W życiu przeczytałem tylko jedną książkę, bo miała tylko osiem stron. To była" Nasza szkapa". Chyba coś o jakimś wychudzonym koniu----Mariusz Piekarski
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów