![]() |
Zima za pasem -> Wymiana opon
Poszukuje jakiegoś dobrego(taniego) wulkanizatora w celu wymienienia opon. Panowie korzystając z okazji pierwszych śniegów diametralnie windują ceny za takie usługi więc stąd pytanie do was.
Gdzie i za ile można wymienić opony? Pozdrawiam |
pasuje do " mam pytanie "
ale jak juz, to zalezy wiadome , jak wszystko :) bo, jezeli tylko chcesz przelozyc opony ktore juz masz zalozone na felgach z wywazeniem to 30zl / węgrzce przy trasie , naprzeciw Kosyniera / w Krakowie podoobnie do 40 max ! ale jak chcesz przelozyc opony na felgi to ok 50zl musisz dac. ja polecam na Bociana serwis ale tam jest dramat z terminami, ale dosc profesjonalnie podchodza do sprawy. osobiscie jezdze na Wegrzce bo gosciu tanio zmienia i wywaza |
U nas chłopaki naginają nawet dziś w niedziele :D
przekładka opon na felgi i wyważenie to koszt ok 48zł Ja coprawda urwałem 15zł ale wtedy jescze śniegu nie było, teraz będzie cięzko. |
Cholerny swiat i para kaloszy, samochod roz.......ilem przez ten snieg... Wjezdzajac do garazu zarzucilo mnie. Niestety garaz mam praktycznie w srodku osiedla i wjezdza sie do niego pod katem... Jak ja nienawidze zimy...
|
Zaklepałem właśnie po znajomości na jutro na 8.30 alleluja ,wszedzie takie kolejki że szok, a w moim "stałym" miejscu proponowali środę wieczór.
W tym układzie cena jest dla mnie drugorzędna(60). |
ja to was troche nie rozumiem. Żadni z was ekonomiści :P
Po pierwsze, opony wymienia się przed pierwszym śniegiem (ja zmieniłem tydzien temu, widziałem prognoze pogody) Najlepiej wtedy, gdy temp. bedzie ok 5 stopni C. Po drugie, sami nie potraficie kół zmienić? Mnie z ojcem zajęło to ok. 40 minut. Zaoszczędzony czas, kasa, ewentualne uszkodzienie auta (patrz post Koyoota ;)). A jak będziecie chcieli coś w domu naprawić, szafę skręcić albo coś, to tez od razu do "fachowców" lecicie? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ma to swoje plusy. Póki nie zmieniłem jeszcze opon. Wybrałem się oczywiście drogą jakąś odśnieżoną na taki duży parking zaśnieżony i ubity. Nie powiem wiele frajdy sprawia taka jazda. Miejsca od groma, ludzi nie ma no i poćwiczyć można jakiego poślizga a'la Loeb. :P
|
Cytat:
|
Nie no dlatego mówię, że poszukać trzeba miejsca, gdzie jest hen metrów i względnie czysto. No ale nie rozmywajmy, opony koniecznie wymienić trzeba, bo potem takie kwiatki jak opisał Kooyot.
|
Ja wymieniałem w Wieliczce u Dziedzica...Sama wymiana bardzo szybko,tyle że straszne kolejki...
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl